arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeBaltische StatenVlieg-rondreis Ontdek de Baltische Landen
Reisnummer: VROE01
va. 1199,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 12 augustus 2020
today12 augustus 2020
(7 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Ontdek de Baltische Landen
Baltische Staten
 Verblijf in goede viersterrenhotels
 Gehele reis o.l.v. Nederlandssprekende begeleiding
 Voldoende tijd in de steden Vilnius, Riga en Tallinn

Vlieg-rondreis Baltische Landen

Eeuwenlang waren Estland, Letland en Litouwen speelbal van diverse overheersers. Slechts een korte periode, van 1920 tot 1940, waren de landen onafhankelijk. Sinds 1990 zijn ze dat opnieuw en in 2005 zijn ze toegetreden tot de Europese Unie. De Baltische landen hebben elk een eigen geschiedenis. De Esten oriënteerden zich vanouds op Finland en Zweden, de Letten op Duitsland en de Litouwers op Polen. Dit is zowel aan het stedenschoon als op culinair gebied goed te merken. Onder begeleiding van R...usland- en Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar hoort u vele boeiende verhalen en ontdekt u met eigen ogen de overeenkomsten en verschillen tussen deze bijzondere Baltische Landen.Lees meer over Vlieg-rondreis Ontdek de Baltische Landen

Hoogtepunten

Stadswandeling Vilnius
Indrukwekkend Paneriai Holocaust monument
Stadstour- en wandeling Riga en Tallinn
Duizenden kruizen op de Kruisheuvel
Jugendstilhoofdstad Riga
Middeleeuws Kaunas
Badplaats Pärnu

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vandaag vertrekt u voor uw 7-daagse reis naar de Baltische Landen. In de loop van de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam naar de Litouwse hoofdstad Vilnius. ‘s Avonds na het diner is er een lezing over de Baltische Landen. U verblijft twee nachten in uw hotel in Vilnius. De afstand per bus is vandaag circa 15 kilometer.

location_onVilnius
We verkennen de historische binnenstad van Vilnius en bezoeken de kathedraal. We lopen door de oude Joodse wijk en zien de oudste universiteit in Oost-Europa. Vervolgens heeft u vrije tijd om zelf Vilnius te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid het indrukwekkende maar trieste KGB-gebouw bezoeken of onder leiding van Marie-Thérèse deelnemen aan de excursie naar het iets buiten Vilnius gelegen zeer indrukwekkende Paneriai Holocaust-monument (inbegrepen). De afstand per bus is vandaag circa 15 kilometer.

location_onKaunas en de Heuvel van de Kruisen
's Ochtends vertrekken we vanuit Vilnius naar Kaunas, de middeleeuwse stad van de belangrijke componist Ciurlionis, waar het naar hem genoemde museum gevestigd is. Voor we de grens naar Letland oversteken, stoppen we bij Siauliai, de Heuvel van de Kruisen. Eeuwenlang werden hier kruisen neergezet ter herdenking van de onderdrukking van de religie. De kruisen hebben dus niet alleen een religieuze betekenis, maar zijn ook een symbool van de eigen Litouwse nationale identiteit. We rijden verder naar Jugendstilhoofdstad Riga, prachtig gelegen aan de rivier de Daugava. We overnachten twee nachten in de hoofdstad van Letland; Riga. De afstand per bus is vandaag circa 350 kilometer.

location_onStadswandeling en stadstour Riga
De vele torens en de Jugendstilgebouwen laten ons voelen dat Riga een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Vandaag de dag pakt Riga die rol weer bewonderenswaardig snel op en richt zich volop op Europa. Na de rondrit gaan we te voet verder in de oude binnenstad en zien de Koepelkathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e -eeuwse kruittoren. In de middag heeft u vrije tijd om de stad zelf te bezichtigen. 's Avonds is er gelegenheid om een programma in het theater bij te wonen (optioneel, ca. € 45,- p.p.). De afstand per bus is vandaag circa 15 kilometer.

location_onPärnu en Tallinn
We verlaten Riga en rijden naar Estland. We drinken koffie in de badplaats Pärnu, gelegen aan de barnsteenkust, waar ooit de high society elkaar trof. In de namiddag heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de Estse hoofdstad Tallinn te verkennen. De laatste twee nachten verblijven we in Tallinn. De afstand per bus is vandaag circa 320 kilometer.

location_onTallinn
We beginnen met een stadsoriëntatie langs de Finse Golf en de baai van Tallinn. We zien het zomerpaleis van Peter de Grote en rijden naar het oude centrum. We wandelen verder op de Toompea, de Domberg, waar we de Dom, de Russisch orthodoxe Aleksander-Nevski kathedraal en de Sint-Nicolaas kerk bewonderen. In de middag heeft u nog enkele uren vrije tijd. Na het diner kunt u een concert of een voorstelling bijwonen in de opera (facultatief en onder voorbehoud). De afstand per bus is vandaag circa 15 kilometer.

location_onTerugreis
Vrije dag om in Tallinn nog te genieten. Aan het einde van de middag vliegt u, via Kopenhagen, van Tallinn naar Amsterdam. De afstand per bus is vandaag circa 15 kilometer.

Accommodatie(s)

Tijdens de rondreis verblijft u in uitstekende viersterrenhotels. De meeste hotels hebben een lift en airconditioning. De adresgegevens ontvangt u bij de reisbescheiden. De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Holiday Inn Vilnius ****

Het Holiday Inn Hotel Vilnius is zeer centraal gelegen, ten noorden van de rivier de Neris. De oude stad ligt op slechts vijf minuten lopen. Belangrijke bezienswaardigheden als de Kathedraal van Vilnius, het Presidentieel Paleis en het Nationaal Mus...

Lees meer
Riga Islande Hotel ****

Het hotel is gelegen op het eiland Kipsala aan de rivier de Daugava. Het oude centrum van Riga ligt slechts enkele minuten rijden vanaf het hotel, op ongeveer 1,5 kilometer.

Lees meer
Hotel Kalev Spa ****

Het hotel is gelegen in het centrum van Tallinn, net buiten het historische stadscentrum. Het oude stadscentrum is uitstekend te voet bereikbaar, het stadhuis, het centrale stadsplein en vele monumenten liggen op slechts enkele minuten wandelen vana...

Lees meer
sluiten
Holiday Inn Vilnius ****
sluiten
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - vooraanzicht
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - lobby
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - ontbijt
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - 2-persoonskamer
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - bar
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - lounge
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - hal
Vilnius - Holiday Inn Vilnius **** - badkamer

Ligging

Het Holiday Inn Hotel Vilnius is zeer centraal gelegen, ten noorden van de rivier de Neris. De oude stad ligt op slechts vijf minuten lopen. Belangrijke bezienswaardigheden als de Kathedraal van Vilnius, het Presidentieel Paleis en het Nationaal Museum liggen op ongeveer 1 kilometer van het hotel.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

De moderne kamers zijn zeer comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Riga Islande Hotel ****
sluiten
Riga - Riga Islande Hotel **** - vooraanzicht
Riga - Riga Islande Hotel **** - lounge
Riga - Riga Islande Hotel **** - restaurant
Riga - Riga Islande Hotel **** - 2-persoonskamer
Riga - Riga Islande Hotel **** - fitnesscentrum
Riga - Riga Islande Hotel **** - badkamer
Riga - Riga Islande Hotel **** - badkamer

Ligging

Het hotel is gelegen op het eiland Kipsala aan de rivier de Daugava. Het oude centrum van Riga ligt slechts enkele minuten rijden vanaf het hotel, op ongeveer 1,5 kilometer.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi
• fitnessfaciliteiten
• diverse activiteiten als bowlen, darten en biljart (toeslag)

Kamer

De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Kalev Spa ****
sluiten
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - vooraanzicht
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - restaurant
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - 2-persoonskamer
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - receptie
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - spa
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - lounge
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - badkamer
Tallinn - Kalev Spa Hotel **** - sauna

Ligging

Het hotel is gelegen in het centrum van Tallinn, net buiten het historische stadscentrum. Het oude stadscentrum is uitstekend te voet bereikbaar, het stadhuis, het centrale stadsplein en vele monumenten liggen op slechts enkele minuten wandelen vanaf het hotel.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• lift
• wifi
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

De moderne kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+33foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Kopenhagen-Vilnius en Tallinn-Kopenhagen-Amsterdam per Scandinavian Airlines
checkrondreis volgens programma per lokale bus met airconditioning
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (m.u.v. diner op dag 2, 4 en 6)
checkentreegelden
checkdeskundige begeleiding door Rusland en Baltische Landendeskundige Marie-Thérèse ter Haar
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage van max. 8 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

checkevt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:

checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Scandinavian Airlines naar Vilnius en per Scandinavian Airlines van Tallinn naar Amsterdam. 1 stuk handbagage (8 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeld op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.