Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier HomeduitslandKerstcruise over de Rijn 2019Reisnummer: BBCB02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Rijn 2019
duitsland | Rijn
Reisnummer: BBCB02
va. 559,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 22 december 2019
In het kort
 O.a. Straatsburg, Rüdesheim en Keulen
 MS Crucebelle, luxe 4* schip
 Uitstekende verzorging en service aan boord
De reis
 Heerlijke kerstmaaltijden aan boord
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
 Excursiepakket bij te boeken
6 dgn | 22-12-2019

Kerstcruise over de Rijn

Tijdens deze feestelijke cruise kunt u de Kerstdagen op een heel speciale en stijlvolle wijze doorbrengen. Het sfeervolle kerstfeest wordt aan boord van de MS Crucebelle op een unieke manier gevierd. U bezoekt prachtig versierde steden waar alles Kerst ademt. Aan boord treft u een excellente verzorging en behulpzame bemanning. Een onvergetelijke ervaring.

Hoogtepunten

Heerlijke kerstmaaltijden en gezelligheid aan boord
Bezoek Franse Straatsburg
Wijnstad Rüdesheim
Prachtig versierde steden in kerstsfeer
De Dom van Keulen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Crucebelle ****

Algemeen

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van het geheel gerenoveerde schip MS Crucebelle met een zeer fraaie uitstraling. In de ruime panoramalounge of in de gezellige bar kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u over de Main, Rijn, Saar of Moezel vaart. De royale opzet, het sfeervolle interieur, de uitstekende verzorging en de faciliteiten van dit prachtige schip maken uw riviercruise tot een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• lobby
• zonnedek
• whirlpool
• wifi (tegen betaling)
• lift (niet naar zonnedek)

Hutten

Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast, föhn en kluis. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek ( =Promenade dek A) en Middendek (=Hoofddek B2)
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters en een Frans balkon. Er zijn twee aparte bedden die ook naast elkaar gezet kunnen worden.

Standaard Middendek (=Hoofddek B1) en Benedendek (C)
Op het middendek voor en op het benedendek liggen de overige tweepersoonshutten, deze zijn 11m2. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag.
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend volgt het diner
• 's Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Onbeperkt koffie/thee service (automaat)
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Ook voor een rolstoel geldt dat het om veiligheidsredenen die de rederij hanteert niet is toegestaan deze aan boord te gebruiken. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies die deel uit maken van het programma kunnen alleen vooraf geboekt en betaald worden. Aan boord heeft u de mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken en te betalen aan de rederij.

Zondag

Inschepen
Na het inschepen wordt u van harte welkom geheten met een welkomstcocktail. Vanavond heeft u aan boord uw eerste Kapiteinsdiner.

Maandag

Mannheim & Speyer
U ontwaakt vanochtend in Mannheim en gaat heerlijk genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vanmorgen heeft u de mogelijkheid om een excursie naar de mooie stad Heidelberg aan de Neckar te maken. De stad staat bekend om het beroemde Heidelberg Schloss en heeft een prachtig oud stadscentrum met vakwerkhuizen. Tijdens de lunch koerst het schip verder naar Speyer, een leuke historische stad waar veel oude kerken en kathedralen goed bewaard gebleven zijn. Vanavond dineert u aan boord en vaart het schip over de Rijn verder naar de volgende bestemming.

Dinsdag

Straatsburg
Het Franse Straatsburg is een prachtige stad op de grens met Duitsland. Het gezellige oude stadscentrum, La Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes, geven de stad een uiterst sfeervol karakter. Tijdens de kerstperiode is de stad prachtig versierd. In de vroege ochtend legt het schip al aan in Straatsburg. Na het ontbijt heeft u de hele dag de tijd om van deze bijzondere stad te genieten. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt kunt u deelnemen aan een georganiseerde stadstour onder leiding van een gids. Tijdens het diner vertrekt het schip en vaart terug naar Duitsland.

Woensdag Eerste Kerstdag

Rüdesheim & Koblenz
Terwijl u geniet van het ontbijt op deze Eerste Kerstdag legt het schip rond 09.00 uur aan in het gezellige Rüdesheim. Éen van de mooiste plaatsen in het Duitse Rijndal. Rüdesheim is o.a. bekend van de gezellige Drosselgasse, een smal steegje van 144 meter lang die midden door de Altstadt van Rüdesheim loopt. Het bruist hier van de vele wijnlokalen, markten en historische gebouwen. Na de lunch vertrekt het schip uit Rüdesheim om stroomopwaarts te varen naar Koblenz. Aan boord geniet u van een feestelijk kerstdiner.

Donderdag Tweede Kerstdag

Keulen
In de vroege ochtend van Tweede Kerstdag legt het schip aan in Keulen. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om deze stad tijdens een georganiseerde wandeltour te ontdekken (inclusief indien u het excursiepakket bijboekt). Het schip blijft tot in de late avond liggen dus u kunt Keulen op uw gemak verkennen. Vanavond sluit u aan boord af met het Kapiteinsdiner en uiteraard een afscheidscocktail.

Vrijdag

Terugreis
Na een paar geweldige feestdagen is er een einde gekomen aan deze kerstcruise. Het schip heeft aangelegd in Düsseldorf waar u na het ontbijt moet uitschepen. De bus brengt u weer terug naar Nederland.

Inclusief

• vervoer per bus naar schip en v.v.
• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• koffie/thee met gebakjes
• gratis koffie/thee van 06.00 - 22.00 uur
• high tea of avond snack (afhankelijk van het dagprogramma koffie/thee met cake)
• kapiteinsdiner
• Internationale cruiseleiding aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches eerste en laatste dag
• excursiepakket (stadstour heidelberg, wandeltour Keulen en stadstour Straatsburg) € 145,- p.p. bij boeking opgeven en betalen.
• optionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
• fooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucebelle Benedendek Voordeel

Bij te boeken Excursiepakket

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken.
Tijdens het boeken van deze riviercruise kunt u een excursiepakket met 3 prachtige excursies voor slechts € 145,- p.p. bijboeken.

Excursie Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid van Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.

Excursie Stadstour Heidelberg en bezoek Slot Heidelberg (incl. entree)
Vanaf het schip vertrekt u voor deze 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken.
Aansluitend brengt u een bezoek aan Slot Heidelberg.
Het Slot is een aangename combinatie van ruïnes, gerestaureerde kamers, een enorm wijnvat, uitkijkterrassen, een uitstekend apotheekmuseum en zelfs een trouwkapel.

Excursie Bus- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze wandeling ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal.
Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Ontspannen vertrek

Zoals u van ons gewend bent kunt u. per bus, naar de schepen gebracht worden via onze servicelijnbus. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.

PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage aan de Hoofdweg 329 in Lijnden voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, Rijnkade
Arnhem, parkeerplaats Mc Donalds Gelredome
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht. ( let op: is gewijzigd)
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Duitsland - Keulen
Duitsland - Straatsburg
Duitsland - De Speyer
Duitsland - De Speyer
Duitsland - Heidelberg
Duitsland - Koblenz
Duitsland - Mannheim
Duitsland - Kerstbal
Duitsland - Kerst