Terug naar reizen | HomeOostenrijkCruise Hoogtepunten langs de Donau
Reisnummer: BBCS01
va. 929,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 15 oktober 2019
today15 oktober 2019
(10 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Cruise Hoogtepunten langs de Donau
 25/6 laatste hut hoofddek deluxe vanaf 1099,-!
 O.a. Wenen, Budapest en Bratislava
 Ontbijt, lunch en diner inbegrepen
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BBCS01
va. 929,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 15 oktober 2019
In het kort
 25/6 laatste hut hoofddek deluxe vanaf 1099,-!
 O.a. Wenen, Budapest en Bratislava
 Ontbijt, lunch en diner inbegrepen
De reis
 Per 4-sterren schip MS Crucestar
 Inclusief busreis naar Wenen en v.v.
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
10 dgn | 15-10-2019

Hoogtepunten langs de Donau

Deze cruise brengt u langs de verschillende hoogtepunten aan de Donau. Zo ziet u wereldsteden als Wenen en Budapest, maar ook kleinere parels als Dürnstein en Melk in het romantische Wachaudal ontbreken niet tijdens deze cruise. Vanaf het uiterst comfortabele schip de MS Crucestar kunt u heerlijk genieten van het voorbijglijdende landschap langs de Donau.

Hoogtepunten

Schilderachtig Melk en Dürnstein
Klassiek Wenen
Indrukwekkend Budapest
Benedictijenklooster in Melk
Basiliek in Esztercgom, grootste kerk van Hongarije

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Crucestar ****

Algemeen

Aan boord van het MS Crucestar geniet u van de spectaculaire uitzichten terwijl u over de Donau vaart. Bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek of anders in de gezellige panoramabar. Niet alleen de faciliteiten en het interieur, maar zeker ook de gastvrije bemanning, zorgen voor een sfeer waarin u zich welkom voelt.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lounge
-panorama bar
-zonnedek
-bibliotheek
-whirlpool
-wifi (tegen betaling)
• lift (alleen naar het Promenade- en Hoofddek)

Hutten

Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast, föhn en kluis. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek (A) en Hoofddek (B2)
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters en een Frans balkon. Er zijn twee aparte bedden die ook naast elkaar gezet kunnen worden.

Standaard Hoofddek (B1) en Benedendek (C)
Op het middendek voor en op het hoofddek liggen de overige tweepersoonshutten, deze zijn 11m2. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend een welkom-kapiteinsdiner.
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Koffie/thee service van 06.00 - 22.00 uur.
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. Het excursiepakket dient bij boeking opgegeven en betaald te worden en bij voldoende deelname is dit o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Naast het excursiepakket kunt u ook excursies aan boord boeken en betalen. Deze excursies
worden uitgevoerd o.l.v. een Engelssprekende gids. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.

Dinsdag en woensdag

Heenreis
Vanuit Nederland rijden we naar Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting. Na het ontbijt vertrekt de bus via een mooie route richting Wenen waar u aan het eind van de middag kunt inschepen.

Donderdag

Wenen
Vandaag ligt uw schip nagenoeg de hele dag in Wenen, voldoende tijd dus om deze schitterende stad te ontdekken. Wenen is een stad vol hoogtepunten, zo vindt u er onder andere het barokke Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de keizer met al haar imperiale pracht en praal. Ook de historische binnenstad van Wenen is uiterst interessant. De stad staat vol met uitstekende musea en tal van schilderachtige pleinen, parken en gebouwen zoals de Stephansdom en het Hofburg Paleis.

Vrijdag

Durnstein & Melk
Vanochtend wordt u wakker in Dürnstein, de belangrijkste trekpleister van de Wachau. Na het ontbijt kunt u de stad verkennen. U kunt bijvoorbeeld het beroemde Stift Dürnstein bezoeken. De kerk is in barokstijl opgetrokken en de blauw met wit geschilderde kerktoren zal u direct opvallen. Vanmiddag vaart het schip verder naar het pittoreske dorpje Melk, bekend van het 18e eeuwse benedictijnenklooster dat prachtig gelegen is op de heuvel. Vanaf deze heuvel heeft u een schitterend uitzicht over de Donau.

Zaterdag

Linz
We genieten van het ontbijt aan boord in Linz, in 2019 Cultuurstad van Europa en staat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voordat het schip verder vaart naar Bratislava heeft u de tijd om de stad te verkennen.

Zondag

Bratislava
Na een nachtje varen ontbijt u aan boord in Bratislava. Deze, voor velen, nog onbekende stad is een bezoek waard. Het stadsbeeld wordt bepaald door de immense burcht met vier hoektorens. Het levendige stadscentrum heeft tal van gotische gebouwen en huizen.

Maandag

Budapest
Inmiddels bent u aangekomen in Budapest. Na het ontbijt heeft u de tijd om deze schitterende stad te ontdekken. Aan de ene kant van de Donau ligt Buda en aan de andere kant Pest. In Buda kunt u onder meer de Burchtwijk met de Matthiaskerk bekijken en het Vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. In Pest bevindt zich het drukke centrum van de stad. Hier zijn vele winkels, eetgelegenheden en musea. Bovendien vindt u hier het indrukwekkende parlementsgebouw en het monument op het Heldenplein.

Dinsdag

Esztergom
In de vroege ochtend vaart de MS Crucestar naar Esztergom. We passeren de beroemde Donauknie met een prachtig landschap. Vanwege de strategische ligging was dit vroeger een belangrijk gebied. Veel middeleeuwse kastelen en andere monumenten zoals de imposante Basiliek van Esztergom kenmerken dit gebied.

Woensdag

Wenen
U komt vroeg in de ochtend al aan in Wenen. Na het ontbijt is het helaas tijd om uit te schepen. Via het prachtige berglandschap van Oostenrijk wordt u per bus naar Zuid-Duitsland gebracht voor diner en overnachting.

Donderdag

Terugreis
Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Nederland en is er een einde gekomen aan deze fantastische reis.

Inclusief

• vervoer per bus naar schip en v.v.
• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• kapiteinsdiner
• Koffie- en theeservice van 06.00-22.00 uur
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Oad gastheer/vrouw aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches dag 1 en 2, dag 9 en 10
• excursiepakket (bus/wandeltour Wenen, stadstour Bratislava, bus/ wandeltour Budapest, bezoek Abdij Melk) bij boeking opgeven € 168,- per persoon
• fooien
• optionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucestar Benedendek Voordeel

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw riviercruise kunt u een excursiepakket met de volgende excursies bijboeken;

Halve dag excursie Wenen incl. wandeling o.l.v. gids
Wenen is een van de mooiste steden in Centraal-Europa. Niet alleen is het een plek om te bezoeken, het is architectonische charme; het heeft ook een verzameling beroemde personen uit de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige beelden van Gustav Klimt. De stad barst van de geschiedenis, mooie monumenten, musea, paleizen, schilderachtige parken, gezellige cafés en opmerkelijke banketbakkers!
De tour begint met de bus terwijl we in de richting van de beroemde Weense Ring rijden, waar u kunt genieten van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Urania, de Staatsopera, het parlement, de zetel van de Habsburgse Hofburg, het stadhuis, Burg Theater en de universiteit van Wenen . Daarna gaat u verder de stad in, te beginnen bij het beroemde Albertina-museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van een uur langs de voormalige stadsgracht genaamd "Graben", waar u de Hofburg zult ontdekken. Daarna gaan we richting St. Stephen's kerk en onderweg kunt u de geheimen achter de rijke cultuur en verbluffende architectuur van Wenen ontdekken. Na de wandeling heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid van de stad te genieten.

Klooster Melk
Gelegen in het prachtige Wachau-dal dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de stad Melk al meer dan 1000 jaar een spiritueel en cultureel centrum van Oostenrijk. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl, het benedictijnenklooster dat bekend staat als de abdij van Melk, die ook een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk is en de grootste abdijen van Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster en hier zijn waardevolle manuscripten verzameld, die uiteindelijk hebben bijgedragen aan het creëren van de absoluut adembenemende bibliotheek die je in de abdijkamers zult zien. Na de rondleiding kunt u genieten van de tijd om door de tuinen van de abdij te wandelen.

Stadwandeling Bratislava o.l.v. gids
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele hoofdstad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden; Aan de ene kant tonen veel historische gebouwen de rijk verleden routes van de stad, maar aan de andere kant, universiteiten en stedelijke jeugdculturen creëren uiteindelijk een bruisende nevenschikking binnen één stad. De Bratislava stadsexcursie is een rondleiding met een chocoladevorming! De tour begint bij de pier en verkent het bredere stadscentrum, waar u historische en moderne bezienswaardigheden van de stad kunt zien, zoals de kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en een spectaculair uitzicht vanaf het Slavin Monument en het kasteelgebied . Als we eenmaal in het historische centrum aankomen, beginnen we bij de Sint-Michielspoort en slingeren we ons een weg door de hoofdstraten van de stad, ontdekken we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen, terwijl we de geschiedenis van de stad en beroemde legendes omarmen.

halve dag excursie Budapest incl. wandeling o.l.v. gids
Ontdek de magische stad Budapest tijdens deze excursie. Als de hoofdstad van Hongarije wordt Budapest vaak het "Parijs van het Oosten" genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van heinde en verre. De tour geeft u niet alleen een idee van de kleurrijke geschiedenis van Budapest, maar geeft ook inzicht in hoe de verdeling van de stad door de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de samenleving door de eeuwen heen - de ene kant bekend als "Buda" en de andere " Pest". De busreis omvat beide delen van de stad en u ziet beroemde monumenten , zoals de Opera; Hero's Square; de beroemde under-covermarkt; St. Stephen's kerk; de grootste synagoge van Europa, waarin de beroemde Franz Liszt speelde; en ten slotte het Parlement, dat lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20 km aan gangen bevat! Via de beroemde kettingbrug bezoeken we vervolgens het historische Buda-kasteel en de kroningskerk van St. Matthew, waar de beroemde Sisi en haar man als Hongaarse heersers werden gekroond. Vanaf het Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht op de stad.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Ontspannen vertrek

Zoals u van ons gewend bent kunt u. per bus, naar de schepen gebracht worden via onze servicelijnbus. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.

PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor voor slechts € 1,- per dag.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage aan de Hoofdweg 329 in Lijnden voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, Rijnkade
Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Hongarije - Budapest
Hongarije - Esztergom
Ooostenrijk- Melk
Oostenrijk - Wenen
Hongarije - Budapest
Hongarije - Esztergom
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** - vooraanzicht
MS Crucestar **** -2 persoonshut deluxe Hoofddek aparte bedden
MS Crucestar **** - 2 persoonshut  deluxe hoofddek aparte bedden
MS Crucestar **** - 2-persoonshut promenadedek (bovendek)
MS Crucestar **** - 2-persoonskamer middendek
MS Crucestar **** - receptie
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - restaurant
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - lounge
MS Crucestar **** - zonnedek
MS Crucestar **** - deckplan