Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier HomeduitslandKerstmarktcruise van Düsseldorf naar MainzReisnummer: BBCV03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstmarktcruise van Düsseldorf naar Mainz
duitsland
Reisnummer: BBCV03
va. 489,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 17 december 2019
In het kort
 O.a. Straatsburg, Rüdesheim, Speyer
 MS Crucevita, luxe 5* schip
 Uitstekende verzorging en service aan boord
De reis
 Mooiste Kerstmarkt Duitsland: 'Altmarkt' Keulen
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
 Excursiepakket bij te boeken
6 dgn | 17-12-2019

Kerstmarktcruise van Düsseldorf naar Mainz

De kerstmarktcruise met het elegante 5-sterrenschip MS Crucevita zoals omschreven op pagina 48 is ook stroomafwaarts te boeken met vertrek op 17 december met onderstaand programma.

Hoogtepunten

Romantisch Rijngebied
Stadstour Straatsburg o.l.v. gids
Verlichte straten en kerstkraampjes
Vakwerkhuizen in Heidelberg

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Crucevita *****

Algemeen

Het exclusieve schip MS Crucevita is het neusje van de zalm. Dit schip staat bekend als het meest elegante rivierschip van West-Europa. Geniet tijdens uw reis van de luxe ambiance, de gezellige lounge met openhaard, het sfeervolle restaurant en het prachtige zonnedek waar u de prachtige landschappen op de route aan u voorbij ziet gaan.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lobby met openhaard
-panorama bar
-bibliotheek met koffiehoek
-zonnedek
-fitness ruimte
-sauna
-wifi (tegen betaling)
-lift
-stoeltjeslift naar zonnedek

Hutten

De ruime hutten (12.3m2) op dit elegante 5-sterren schip liggen op het Promenadedek en Hoofddek (Main deck). De stijlvol ingerichte hutten zijn voorzien van twee aparte bedden, die overdag zijn opgeborgen, u kunt dan heerlijk ontspannen op de twee comfortabele fauteuils. Elke hut is verder voorzien van individueel regelbare airconditioning/verwarming, tv, telefoon, kluisje, föhn en een luxe badkamer met douche, wastafel en toilet. Het Promenadedek en het Hoofddek zijn met een lift bereikbaar. Het zonnedek is toegankelijk vanaf het Promenadedek via een stoeltjeslift.

Dekken schip

Promenadedek
Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken deze hutten over een Frans balkon.

Hoofddek
Op het Hoofddek beschikken de hutten over panoramavensters.

Extra informatie

U verblijft op dit elegante en zeer luxe schip op
basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
en aansluitend een welkom-kapiteinsdiner.
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Koffie/thee service van 06.00 - 22.00 uur.
• Afhankelijk van het dagprogramma in de
middag koffie en thee met iets lekkers of in de
avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor
een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend
het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. Het excursiepakket dient bij boeking opgegeven en betaald te worden en bij voldoende deelname is dit o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Naast het excursiepakket kunt u ook excursies aan boord boeken en betalen. Deze excursies worden uitgevoerd o.l.v. een Engelssprekende gids. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Dinsdag

Düsseldorf
Vanuit Nederland wordt u met de bus naar Düsseldorf in Duitsland gebracht waar u na 16.00 uur kunt inschepen.

Woensdag

Keulen
In de vroege ochtend komt u aan in Keulen. Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om deze stad met haar vele kerstmarkten te ontdekken. U heeft de mogelijkheid om met de stadstour mee te gaan (incl. indien u het excursiepakket boekt). In het gezellige centrum vindt u meerdere kerstmarkten met ieder zijn eigen sfeer. De mees traditionele kerstmarkt vindt u op de ‘Altmarkt’, misschien wel de mooiste kerstmarkt van Duitsland.

Donderdag

Koblenz & Rüdesheim
Terwijl u aan het ontbijt zit, zet de kapitein koers naar het zuiden, naar Koblenz. Hier komen de Rijn en Moezel samen bij het wereldberoemde Deutsches Eck. In de middag vaart u door naar wijnstad Rüdesheim. Hier kunt u meegaan met een stadstour met wijnproeverij (optioneel, aan boord te boeken).

Vrijdag

Mannheim & Spreyer
Vanochtend komt u aan in Mannheim. Na het ontbijt kunt u een excursie maken naar Heidelberg (indien u het excursiepakket hebt bijgeboekt). Het oude romantische centrum met vakwerkhuizen is een bezoek waard. Tegen 12.45 uur legt het schip aan in het historische Speyer waar veel oude kerken en kathedralen goed bewaard gebleven zijn.

Zaterdag

Straatsburg
Ook met deze kerstmarktcruise leggen we aan in het Franse Straatsburg. Tijdens de kerstperiode is de stad prachtig versierd en verlicht. Het gezellige oude stadscentrum, La Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes geven de stad een uiterst sfeervol karakter. U heeft de hele dag de tijd om van deze bijzondere stad te genieten.

Zondag

Terugreis
Na een paar geweldige dagen is er een einde gekomen aan deze kerstmarktcruise. Het schip ligt in Mainz waar u na het ontbijt moet uitschepen. De bus brengt u weer terug naar Nederland.

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• onbeperkt koffie/thee
• dagelijks fles water in uw hut
• high tea of avond snack (afhankelijk van het dagprogramma koffie/thee met cake)
• kapiteinsdiner eerste en laaste avond
• Internationale cruiseleiding aan boord
• Oad gast/gastvrouw aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches eerste en laatste dag
• excursiepakket (bustour Heidelberg, wandeltour Keulen en stadstour Straatsburg) € 145,- p.p. (bij boeking opgeven en betalen).
• optionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
• fooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucevita Hoofddek Voordeel

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw riviercruise kunt u een excursiepakket met de volgende excursies bijboeken;
Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid van Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.

Stadstour Heidelberg
Vanaf het schip vertrekt u voor deze 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken en staat het bekend om het Heidelberger Slot die boven de stad uittorent.

Bus- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze wandeling ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal.
Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Ontspannen vertrek

Zoals u van ons gewend bent kunt u. per bus, naar de schepen gebracht worden via onze servicelijnbus. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.

PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage aan de Hoofdweg 329 in Lijnden voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, Rijnkade
Arnhem, parkeerplaats Mc Donalds Gelredome
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht. ( let op: is gewijzigd)
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Kerstmarktcruise van Düsseldorf naar Mainz - Heidelberg
Kerstmarktcruise van Düsseldorf naar Mainz - Keulen
Duitsland-Mannheim
Kerstmarktcruise van Düsseldorf naar Mainz - Straatsburg