arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandCruise Zeeuwse & Belgische steden
Reisnummer: BBCY04
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise Zeeuwse & Belgische steden
Nederland
 Nieuwe cruise!
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
 Ontbijt, lunch én diner zijn inbegrepen

Cruise Zeeuwse & Belgische steden

Beleef het waterrijke Nederland & België tijdens deze afwisselende 8-daagse riviercruise met het gezellige MS Calypso. U geniet van het afwisselende Hollandse landschap, typische Zeeuwse plaatsen en bourgondische Belgische steden. Het aantrekkelijke programma, de uitstekende verzorging aan boord en de gezelligheid van Kapitein Wido en zijn bemanning maken van deze reis een bijzondere belevenis.

Hoogtepunten

Waterrijk Middelburg & Veere
Hollands oudste stad, Dordrecht
Historisch Antwerpen
Brussel, stad van Manneken Pis
Vestingstad Hellevoetsluis

Dagprogramma

location_onInschepen
Op uw eerste vakantiedag kunt u vanaf 16.00 uur aan boord van het MS Calypso in Rotterdam. Na het welkomstdrankje kunt u in alle rust het schip en uw hut verkennen terwijl de bemanning de trossen los gooit en het schip richting Willemstad vaart voor de eerste overnachting. U dineert aan boord.

location_onAntwerpen
Vanochtend geniet u al varend van het ontbijt. Het schip koerst richting het zuiden. Via het Volkerak en de Schelde-Rijnverbinding leggen we in de middag aan in Antwerpen. Antwerpen is een ontzettend populaire stad. Op eeuwenoude pleinen zoals de Grote Markt zult u zien waarom de stad zo geliefd is. Ook de Kathedraal is zeker een bezoek waard. U kunt ook een stadsrondrit maken per toeristentram. Vanavond geniet u aan boord van een heerlijk diner.

location_onBrussel
In de vroege ochtend zet het schip koers naar de Belgische en Europese hoofdstad, Brussel. Wederom geniet u al varend en op uw gemak van het uitgebreid ontbijtbuffet. In de middag zal het schip in Brussel aanleggen. Brussel heeft historische, maar ook moderne bezienswaardigheden. De vele authentieke pak- en gildehuizen op de Grote Markt bieden een historisch aanzicht. De stad is ook bekend van het Atomium en uiteraard zijn Manneken Pis

location_onVan Brussel naar Middelburg
Vandaag brengt u de hele dag op het schip door. In de vroege ochtend vertrekt het schip uit Brussel.
U kunt op uw gemak genieten van het ontbijt, lunch en diner aan boord. Na een interessante tocht over o.a. de Westerschelde vaart u via Walcheren naar Middelburg waar het schip in de avond aanlegt.

location_onMiddelburg & Veere
De Zeeuwse hoofdstad Middelburg staat vanmorgen op het programma. De monumentale stad heeft een rijke geschiedenis. De abdijgebouwen, de St. Jorisdoelen en de schilderachtige Kuiperspoort zijn een bezoek waard.
De middag brengen we door in het mooie Veere. Het stadje is een van de 17 beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland en herbergt tal van monumenten. Daarnaast heeft Veere een hechte band met het vorstenhuis. In 1581 werd Willem van Oranje werd hier gehuldigd als markies. Ook koning Willem-Alexander is nog altijd markies van Veere.

location_onHellevoetsluis
De historische vesting, Hellevoetsluis, ooit ’s Lands belangrijkste Marinehaven, kent vele gezichten en is omringd door natuur en water. Het pittoreske stadje ligt aan het Haringvliet en heeft een rijke maritieme geschiedenis. Éen van de belangrijkste monumenten binnen de vesting van Hellevoetsluis is het droogdok Jan Blanken.

location_onDordrecht
Vanmorgen gooit het schip in alle vroegte de trossen weer los en vaart u naar de historische stad Dordrecht waar het schip rond 12.00 uur aanlegt. Deze stad vol geschiedenis ligt verscholen tussen machtige rivieren. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.

location_onUitschepen
Rond de klok van 09.00 uur, na het ontbijt, is er een einde gekomen aan deze afwisselende cruise over de Nederlandse- en Belgische wateren. U neemt afscheid van kapitein Wido en zijn gastvrije bemanning.

Accommodatie(s)

MS Calypso

Het MS Calypso heeft 46 hutten en biedt plaats aan 92 passagiers. Door de smaakvolle inrichting en ongedwongen sfeer zult u zich aan boord van dit schip snel thuis voelen. Aan boord van de Calypso vinden we op het bovendek een comfortabele lounge me...

Lees meer
MS Calypso
sluiten
MS Calypso***
MS Calypso***_Zonnedek
MS Calypso***_restaurant
MS Calypso***_lounge
MS Calypso***_zonnedek
MS Calypso***_lounge_dansvloer_bar
MS Calypso***_bar
MS Calypso***_centrale hal_receptie
MS Calypso***_voorbeeld hut
MS Calypso***_voorbeeld hut

Algemeen

Het MS Calypso heeft 46 hutten en biedt plaats aan 92 passagiers. Door de smaakvolle inrichting en ongedwongen sfeer zult u zich aan boord van dit schip snel thuis voelen. Aan boord van de Calypso vinden we op het bovendek een comfortabele lounge met dansvloer en gezellige bar. De receptie en souvenirshop bevinden zich in de centraal gelegen hal. Het op het hoofddek gelegen restaurant is sfeervol ingericht. Het zonnedek is gedeeltelijk overdekt en natuurlijk voorzien van gemakkelijke stoelen en enkele fitnessapparaten.

Faciliteiten

• centrale hal met receptie
• lounge met bar en dansvloer
• restaurant
• traplift alleen naar het zonnedek en het bovendek
• souvenirshop
• zonnedek

Hutten

Alle hutten zijn verzorgd ingerichte buitenhutten en bevinden zich op het hoofddek (B) en op het bovendek (A). Uw hut is voorzien van tv, airco, kluisje, föhn, twee bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten hebben grote vensters.

Dekken schip

Hoofddek

Het sfeervolle ingerichte restaurant vindt u op het hoofddek. Op dit dek zijn de 17 hutten alleen per trap bereikbaar.

Bovendek

Op het bovendek vindt u de centrale hal met receptie, souvenirshop, comfortabele lounge met gezellige bar en de dansvloer. Op het bovendek bevinden zich 29 hutten.

Zonnedek

Op dit gedeeltelijk overkapte dek vindt u gemakkelijke stoelen, ligstoeken en een aantal fitnessapparaten.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Op dit moment (december 2020) is het nog niet mogelijk om excursies bij te boeken. Als dit wel mogelijk wordt zullen wij u informeren indien u voor deze reis geboekt heeft.

Het gaat om de volgende excursies;

Stadstour Antwerpen
Met de toeristen tram rijdt u door Antwerpen en ziet u een aantal bezienswaardigheden van deze gezellige maar zeker ook mooie stad in het bourgondische België. Voordat u terug wordt gebracht naar het schip heeft u ca. 2 uur de tijd om op eigen gelegenheid bijvoo...rbeeld de Grote Markt te verkennen.
duur ca. 4 uur

Stadstour Brussel
Ontdek alle hoogtepunten van de hoofdstad tijdens rondrit per bus gevolgd door een wandeling onder leiding van een lokale gids. De gids vertelt o.a. over het Atomium, de Koninklijke Serres van Laken, de Europese wijk, het museumdistrict, de Koninklijke wijk en meer. Tijdens de wandeling (ca. 1 uur) ontdekt u de prachtige Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, de historische Grote Markt met zijn rijkversierde gildehuizen en het schalkse Manneken Pis.
duur ca. 3 uur

Rondvaart Middelburg
Ervaar de prachtige historische stad Middelburg eens vanaf het water. U vaart in open boten door de oude grachten met aan beide zijden historische gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk VOC verleden.De kapitein vertelt u tijdens de tocht alles over het ontstaan van de stad, haar rijke geschiedenis en de monumentale panden. U maakt kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg.
duur ca. 1 uur

Stadswandeling Veere
In de Middeleeuwen was Veere een rijke koopmansstad, de fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren ons aan deze glorieuze periode. Onder leiding van een gids wandelt u door de smalle straatjes en langs oude vestingwerken, het beroemde stadhuis en de imposante grote kerk. Voor de wandeling begint u met een kop koffie/thee met een typisch Zeelandse lekkernij.
duur ca. 1 uur

Dordrecht
Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Over de langdurige geschiedenis van Dordrecht valt heel veel te vertellen, onder leiding van een gids ontdekt u deze stad aan het water.
duur ca. 2 uurLet op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+11foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

U dient op eigen gelegenheid naar de Boompjeskade in Rotterdam vv. te komen of u boekt voor onze Oad Taxi Service Direct die u vanaf uw huisadres naar de Boompjeskade brengt.

Met de Oad Taxi Service Direct is elke voordeur een opstapplaats. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres naar de kade in Rotterdam gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). De taxi service voor riviercruises naar Arnhem of het schip is te boeken voor €129,00 per persoon per retour.

Voordelen:
• U wordt thuis opgehaald en gebracht.
• Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
• U kunt meerdere adressen opgeven bij boeking.
• U hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen.

Parkeermogelijkheid indien u op eigen gelegenheid wenst te komen:
U kunt uw auto parkeren bij Stadsgarage de Boompjes aan de Terwenakker 18, op loopafstand van de Boompjeskade.
Het dagtarief is ca. € 21,- per dag.

Voor meer informatie:
https://parkereninrotterdam.nl/parkeergarage/de-boompjes
Lees meer

NOORD-HOLLAND

Rotterdam Kade, Boompjeskade (Riviercruise)

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met iets lekkers
checkkapiteinsdiner
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

checkOad Taxi Service (€ 129,- p.p. retour)
checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursies
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 persoonshut hoofddek MS Calypso


Afwijkende annuleringsvoorwaarden riviercruises:

Op riviercruises zijn aanvullende algemene voorwaarden van Oad Touroperating International GmbH van toepassing.
Voor riviercruises gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

A. Bij annulering tot de 60ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 30%, de aanbetaling zoals wij die in de gids hebben staan

B. Bij annulering vanaf de 59ste dag (inclusief) tot de 50ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 60% van de reissom.

C. Bij annulering vanaf de 49ste dag (inclusief) tot de 30ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 80% van de reissom.

D. Bij annulering vanaf de 30ste dag (inclusief) tot de startdatum: 100% van de reissom.

E. Bij annulering op de startdatum of later: de volle reissom.