arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandCruise Historische schatten langs de Rijn - 7 dagen
Reisnummer: BBLA05
va. 579,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise Historische schatten langs de Rijn - 7 dagen
Duitsland
 O.a. Keulen, Bonn, Koblenz en Rüdesheim
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
 Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Cruise Historische schatten langs de Rijn

De aantrekkelijke vaarroute van deze nieuwe 7-daagse riviercruise geeft u volop de tijd te genieten van de romantische sfeer in het Rijndal. De tegen de steile berghelling gelegen burchten en kastelen, de uitgestrekte wijngaarden, maar ook de uitstekende verzorging en gezelligheid aan boord maken van deze cruise een bijzondere belevenis.

Hoogtepunten

Schitterende panorama`s op de kronkelende Rijn
Gezellige Drosselgasse in Rüdesheim
Loreley, bekendste legende van Duitsland
Deutsches Eck in Koblenz
Indrukwekkende Dom van Keulen

Dagprogramma

location_onInschepen
Op uw eerste vakantiedag kunt u vanaf 16.00 uur aan boord van het MPS Lady Anne in Arnhem. Allereerst wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u genieten van een welkomstdrankje. Op uw gemak kunt u uw hut en het schip verkennen en vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord en is er live muziek in de lounge.

location_onArnhem - Düsseldorf
In de vroege ochtend gooit de bemanning de trossen los en kunt u al varend genieten van het heerlijke ontbijtbuffet. U ziet het Ruhrgebied aan u voorbij glijden, u luncht aan boord en u kunt een spelletje spelen, in de lounge of aan de bar van een glaasje wijn genieten, of als het weer het toelaat een boek lezen op het zonnedek. Aan het begin van de avond zal het schip in Düsseldorf aanmeren.

location_onKeulen
Voor het ontbijt vertrekt het schip alweer uit Düsseldorf richting de volgende stad, Keulen. Aan het begin van de middag ziet u de twee torens van de imposante Keulse Dom aan de horizon verschijnen. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de Dom en de stad te bezichtigen. Tijdens het diner zet het schip koers naar de volgende bestemming, Bonn.

location_onBonn & Andernach
U kunt vanochtend in alle rust ontbijten, kopje koffie drinken in de lounge of een boek lezen.
We laten net voor lunchtijd Bonn achter ons en meren in de middag aan bij het middeleeuwse Andernach. In het gezellige centrum van deze Romeinse vesting zijn, achter de nog deels in tact gebleven stadsmuren, nog veel overblijfselen uit die tijd te vinden.

location_onBoppard & Rüdesheim
Vandaag bevaart u één van de mooiste delen van de Rijn, ‘de romantische Rijn’. De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen en de nauwe passage bij de Loreley zorgen voor een fantastisch panorama. De Keltische nederzetting, Boppard, ligt in het
wijngebied Bopparder Hamm. Een gezellige wandelpromenade leidt u naar de oude stadskern met historische bouwwerken, leuke winkeltjes en gezellige Bierstubes. In de middag zet het schip koers naar Rüdesheim waar u voor het diner aankomt. Na het diner heeft u nog de gelegenheid om deze gezellige wijnstad te verkennen. U kunt bijvoorbeeld met de kabelbaan naar het uitzichtpunt boven de stad of u gaat naar één van de vele Weinstubes in de beroemde Drosselgasse.

location_onKoblenz
Onderweg passeert u nogmaals de Loreley, de indrukwekkende 132 meter hoge rotspartij voordat u aankomt in Koblenz. Hier vloeien de rivieren Rijn en Moezel samen bij de spitse landtong Deutsches Eck, de bekendste plek in Koblenz. De stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met smalle straatjes en vele winkeltjes. Deze laatste avond bent u uitgenodigd voor het kapiteinsdiner en is er live muziek in de lounge.

location_onUitschepen
Rond de klok van 09.00 uur, na het ontbijt, is er een einde gekomen aan deze gezellige cruise. Na het uitschepen wordt u met de bus naar Nederland gebracht.

Accommodatie(s)

MPS Lady Anne ***

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onverg...

Lees meer
MPS Lady Anne ***
sluiten
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne***_bar
MPS Lady Anne***_lounge
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne *** - 2-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 3-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - bar
Restaurant_schip
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - deckplan

Algemeen

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Of u nu plaats neemt in de lounge, de gezellige bar, restaurant of op het zonnedek, u voelt zich al snel thuis aan boord van dit gezellige schip. Geniet vanaf het water van de prachtige Nederlandse wateren, mooie weidelandschappen en historische steden in eigen land!

Faciliteiten

-receptie
-restaurant (op Benedendek, bereikbaar per steile trap of stoeltjeslift)
-lounge
-bar
-lobby
-zonnedek met terras en ligstoelen
-souvenirshop
-wifi (tegen betaling)
-stoeltjeslift

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en verzorgd ingericht en per stoeltjeslift (behalve benedendek) en enigszins steile trap bereikbaar. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. De superior hutten zijn uitgerust met bad/douche en liggen op het Promenadedek. Alle hutten hebben airconditioning en een kluisje (borg € 20,-). De 3-persoonshut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed en ligt op het Hoofddek. De 1-persoonshutten liggen op het Hoofddek en Benedendek.

Dekken schip

Promenadedek
Deze hutten liggen op het bovenste dek en hebben twee vaste bedden en een panoramavenster die geopend kan worden. Er zijn twee superior hutten die een bad met douche hebben.

Hoofddek
Deze kleine maar verzorgde hutten liggen op het middelste dek. Er is één vast bed en één opklapbaar bed. Deze hutten hebben een groot venster die geopend kan worden.

Benedendek
Deze hutten liggen op het laagste dek en hebben een venster of een patrijspoort dat uit veiligheidsoverwegingen niet geopend kan worden. Het Benedendek is alleen bereikbaar via een vrij steile spiraal trap en daarom niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit comfortabele schip op basis van
volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje.
• Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Uitgebreide buffetlunch (warm en koud), dessert en koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit een voorgerecht, soep of salade (buffet), hoofdgerecht (keuze uit vis of vlees, vegetarisch op
aanvraag), dessert, koffie of thee.
• In de ochtend koffie of thee met koekjes in de salon.
• In de avond wordt er in de salon een middernacht snack geserveerd (afhankelijk van het dagprogramma vanaf ca. 22.00 uur).
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheidscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Het Benedendek, waar ook het restaurant is gelegen, is alleen te bereiken via een zeer steile trap of een stoeltjeslift.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies kunnen vooraf en aan boord geboekt worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies apart of aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursies;

Rondrit Keulen per Bimmelbahn
De geschiedenis van Keulen gaat meer dan 200 jaar terug en speelde vanaf de middeleeuwen al een belangrijke rol in kerk en politiek. Tijdens een rondrit met het toeristentreintje ‘Bimmelbahn’ komt u door de Altstad, u kunt de Dom van Keulen bezoeken, of het meest populaire... museum van de stad; het chocolademuseum. U krijgt de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Het toeristentreintje brengt u weer terug naar het schip.
duur ca. 3 uur

Stadswandeling Andernach
Andernach heeft veel te vertellen, bezoek de historische Bäckerjungenstadt, een van de oudste steden in Duitsland met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Verken onder leiding van een lokale gids de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de stadsmuur, de ronde toren, de kasteelruïnes en het Joodse bad!
duur ca. 1,5 uur

Stadswandeling Boppard
Onder leiding van een lokale gids maakt u een interessante ontdekkingstocht door het historische Boppard. U komt o.a. langs het Romeinse fort en middeleeuwse kerken.
duur ca. 1,5 uur

Rondrit Rüdesheim
De Rüdesheimer Winzerexpress neemt u mee naar de wijngaarden en door het charmante stadje. Rüdesheim is vooral bekend om de wijnbouw, de gezellige Drosselgasse, vele wijnschenkerijen en souvenirwinkeltjes. Onderweg krijgt u informatie over de historie van Rüdesheim en zijn wijnproductie.
duur ca. 1 uur

Koblenz
Koblenz ligt op het punt waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Door deze centrale ligging is Koblenz een belangrijk handelscentrum voor de wijde omgeving. Op het schiereiland tussen beide rivieren heb je een goed zicht op het water. Vanaf de Deutsches Eck, waar het standbeeld van keizer Wilhelm I pronkt, kan je met de kabelbaan, 118 meter boven de Rijn omhoog naar de machtige rotsvesting Ehrenbreitstein, die tot één van de grootste vestingen ter wereld behoort. Op eigen gelegenheid kunt u evt. nog deelnemen aan een rondleiding (niet inbegrepen).
duur ca. 4 uur


Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Algemeen

Reis voordelig, milieubewust en comfortabel met de bus naar Disneyland Paris. Alle bussen zijn rookvrij, voorzien zijn van een toilet, koelkast, koffiezetapparaat, airconditioning en audio/dvd-systeem. Aan boord zijn warme dranken en frisdranken te koop. De bus zet je voor de deur af van je geboekte hotel (muv Campanile Bussy en Kyriad Torcy, dan word je afgezet bij metrostation Bussy St. Georges).

Aankomst en vertrektijden vanuit Disneyland Paris
Metrostation Bussy St. Georges (aankomst 13.15 - vertrek 15.30)
Disneyland Paris, Partner hotels (aankomst 13.30 - vertrek 15.00)
Disneyland Paris, Disney hotels (aankomst 14.00 - vertrek 14.45)
** tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen **

Minimum aantal deelnemers
Voor alle busreizen in ons aanbod geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. In voorkomende gevallen ontvang je hiervan uiterlijk 8 dagen voor vertrek bericht.

Baby
Een baby (0 t/m 2 jr) heeft geen recht op een eigen zitplaats (tenzij tegen toeslag geboekt) en moet op schoot.

Waarom per bus
• geen tol- en benzinekosten
• geen file stress
• uitgerust aankomen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie
Disneyland Paris - Oad bus
Disneyland Paris - Kidsbus

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip in Arnhem gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan15.25 uur
ArnhemRijnkade16.00 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 98515.20 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboog13.00 uur
UdenVan der Valk,Rondweg 214.50 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 113.40 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 30414.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121a15.00 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 volgt nog
EnschedeStation NS, Kennispark13.30 uur
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkant13.50 uur
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NS14.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Piarcoplein)12.30 uur
HoofddorpMcDonalds Hoofddorp, Vuursteen 5 volgt nog
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdUtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 114.50 uur
VeenendaalNS Station Veenendaal de Klomp, dokter Hoolboomweg15.25 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegracht13.20 uur
Rotterdam/CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostation14.00 uur

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met iets lekkers
checkkapiteinsdiner
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursies (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Lady Anne Benedendek Voordeel