arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandCruise over de Elbe van Bad Schandau naar Hannover
Reisnummer: BBPR04
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise over de Elbe van Bad Schandau naar Hannover
Duitsland
 Laatste plaatsen VOL=VOL
 Bijzondere vaarroute over de Elbe, door Saksisch Zwitserland
 O.a. Dresden, Hannover, Meißen en Wittenberg

Cruise over de Elbe van Bad Schandau naar Hannover

Vanuit het prachtige natuurgebied in Saksisch Zwitserland start deze bijzondere riviercruise over de Elbe. Laat de prachtige natuur en authentieke steden met veel historie en cultuur u verbazen en geniet van de uitstekende verzorging aan boord van het comfortabele en gezellige schip het MS Princess. Vaar met ons mee over deze nieuwe unieke vaarroute over de Elbe!

Hoogtepunten

Kuuroord Bad Schandau
Dresden; 'Florence aan de Elbe'
Bizarre rotsformaties van Bastei
Albrechtsburg boven Meißen
Lutherstad Wittenberg

Dagprogramma

location_onInschepen
Op uw eerste vakantiedag wordt u met de bus naar het historische kuuroord Bad Schandau in Saksisch Zwitserland gebracht. Bad Schandau ligt op een prachtige locatie aan de Elbe waar u in de middag kunt inschepen aan boord van het MS Princess. Na het inschepen kunt u met de ‘Kirnitzschtalbahn’, een authentieke tramlijn die sinds 1898 toeristen door het natuurreservaat vervoert, een ritje maken.

location_onDresden
Via een prachtige route met bossen, meren, wijngaarden en kastelen vaart u over de Elbe langs o.a. het fort van Königstein. Bij Rathen ziet u de wereldberoemde Bastei met indrukwekkende rotsformaties. Na de lunch komt het schip aan bij een van de hoogtepunten; Dresden, ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. De Saksische stad staat bekend om de prachtige oude binnenstad, rijke geschiedenis en mooie natuur. In de oude binnenstad bevinden zich de bekendste bezienswaardigheden zoals het Zwingermuseum en de Frauenkirche. U heeft vanmiddag de mogelijkheid om mee te gaan met een stadswandeling door Dresden onder leiding van een lokale gids.

location_onDresden - Meissen
Deze ochtend ligt het schip nog in Dresden en heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te genieten van deze prachtige stad. U kunt bijvoorbeeld nog een wandeling maken over de bekende wandelpromenade, de Brühlsche Terrasse met een fraai uitzicht op de Elbe. Rond de middag laten we Dresden achter ons en varen verder over de Elbe naar de schilderachtig gelegen porseleinstad Meißen. Het historische Meißen bestaat uit een wir war van oude straatjes vol wijnlokalen en restaurants. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Meißen is de Albrechtsburg. Door de ligging boven op een rots naast de Elbe, steekt het kasteel boven de stad uit, een waar spektakel voor het oog. Daarnaast is Meißen bekend om het porselein. U kunt na aankomst mee naar het Porseleinmuseum.

location_onTorgau & Wittenberg
Als u vanmorgen wakker wordt, bent u alweer onderweg naar de volgende bestemming, de historische stad Torgau waar het schip tijdens het ontbijt aanlegt voor een korte stop. Deze stad is van grote symbolische betekenis in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Op 25 april 1945 troffen de Amerikanen en Russen elkaar voor het eerst in Torgau, hier staat nu het monument ‘Denkmal der Begegnung’. Beeldbepalend voor het stadsaanzicht is slot Hartenfels aan de Elbe met de prachtige trappentoren aan de buitenzijde. De stad heeft een historisch centrum met een grote fontein op het prachtige stadsplein. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling. Aan het eind van de ochtend varen we naar Lutherstad Wittenberg waar het schip rond 16.00 uur zal aanleggen. In deze bijzondere stad is de geschiedenis van de Reformatie nog levendig aanwezig. In Wittenberg was Luther hoogleraar aan de universiteit en doceerde hij filosofie, ook kreeg hij hier zijn dokterstitel voor Theologie. Als reactie op de boetedoening, opgelegd door de Dominicanenpriester Tetzel, publiceerde Luther op 31 oktober 1517 de 95 stellingen op de deuren van de slotkerk in Wittenberg en luidde hiermee de Reformatie in. De originele Luthermonumenten staan sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids kunt u een stadswandeling maken.

location_onWittenberg - Hannover
De laatste vaardag van deze cruise over de Elbe is aangebroken. In de vroege ochtend laten we Lutherstad Wittenberg achter ons om te vertrekken naar Hannover. Deze zaterdag heeft u de hele dag de tijd om op uw gemak te genieten van de uitstekende verzorging aan boord. Geniet van de voorbij glijdende landschappen, speel een spelletje of lees een boek op het zonnedek als het weer het uiteraard toelaat. U kunt ook genieten van een lekker kopje koffie of een wijntje aan de gezellige bar. Deze laatste avond aan boord bent u uitgenodigd voor het kapiteinsdiner.

location_onUitschepen
In de ochtend legt het schip aan in Hannover, rond de klok van 09.00 uur, na het ontbijt, is er een einde gekomen aan deze unieke riviercruise. Na het uitschepen wordt u met de bus terug gebracht naar Nederland.

Accommodatie(s)

MS Princess ***

De Princess is een uitermate gezellig schip dat jaarlijks vele passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgt. Het schip combineert comfort en Hollandse gezelligheid op een unieke wijze. Of u nu plaats neemt aan de uitnodigende bar, in de lounge of ...

Lees meer
MS Princess ***
sluiten
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - restaurant
Schip MS Princess *** - restaurant
Schip MS Princess *** - bar
Schip MS Princess *** - zonnedek
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - plattegrond promenadedek en hoofddek

Algemeen

De Princess is een uitermate gezellig schip dat jaarlijks vele passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgt. Het schip combineert comfort en Hollandse gezelligheid op een unieke wijze. Of u nu plaats neemt aan de uitnodigende bar, in de lounge of het restaurant, u zult zich al snel thuis voelen aan boord van dit schip. Dankzij de speciale afmetingen van het schip, kan de Princess ook de vele kleinere rivieren en kanalen bevaren. Ervaart u zelf de bijzondere vaarroute van Bad Schandau naar Hannover.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• zonnedek
• zonnewering
• ligstoelen
• pinnen is mogelijk
Alle dekken zijn bereikbaar (ook het zonnedek) per stoellift.

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten zijn eenvoudig maar verzorgd ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, föhn, kluisje en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten beschikken over vensters die niet geopend kunnen worden.

Dekken schip

Promenadedek
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn ca. 10.5m2 groot. In totaal zijn er 7 tweepersoonshutten op het Promenadedek

Hoofddek
Op het Hoofddek liggen de overige hutten. Ook deze hutten zijn ca. 10.5m2 groot en beschikken over vensters. In totaal zijn er 42 tweepersoonshutten op het Hoofddek.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit elegante schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Viergangenlunch bestaande uit soep, salade, hoofdgerecht, dessert, koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit hors-d’oeuvre, soep, salade hoofgerecht (keuze), dessert, koffie of thee.
• Elke middag koffie en thee met iets lekkers.
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• Elke avond wordt er in de salon een snack geserveerd.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel of rollator dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel of rollator bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt op afvaarten met het MS Princess dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Zij zijn enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Ze spreken de talen en zullen er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Indien u hulp nodig heeft om bijvoorbeeld excursies aan boord te boeken (indien van toepassing) of u wilt iets vertaald hebben, kunt u bij hem/haar terecht.

Uw Oad gastheer voor deze cruise is: de heer Ben Damhuis

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies apart of aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursies;

Stadswandeling Dresden
De saksische stad Dresden, ook wel ‘Florence van de Elbe’ genoemd staat bekend om de prachtige oude binnenstad, rijke geschiedenis, de mooie natuur en de prachtige locatie aan de Elbe. De bekendste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad waaronder het be...roemde Zwingermuseum en de Frauenkirche. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling door de prachtige stad.
duur ca. 2 uur

Porseleinmuseum Meissen
Het schilderachtige Meissen is niet alleen bekend van het indrukwekkende kasteel Albrechtsburg maar is ook de porseleinstad van Europa. Keurvorst August de Sterke wilde goud kunnen maken, maar zijn alchemist Böttger vond het receptuur van porselein. De productie begon in 1710 in de Albrechtsbucht in Meissen, waarmee het de eerste porseleinfabriek was in Europa. Nu wordt nog altijd topporselein en design gemaakt in de Staatliche Porzellan Manufaktur Meissen. Ga mee op een reis door 300 jaar porselein geschiedenis en opstaan dicht bij de kunstwerken uit het verleden en het heden op de beroemde Meissen porselein fabriek.
duur ca. 2 uur

Stadswandeling Torgau
Het historische Torgau heeft een prachtig centrum met een grote fontein op het mooie stadsplein. De stad is van grote symbolische betekenis in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Op 25 april 1945 troffen de Amerikanen en Russen elkaar voor het eerst in Torgau, hier staat nu het monument ‘Denkmal der Begegung’. Onder leiding van een lokale gids maakt u een prachtige wandeling.
duur ca. 1 uur

Stadswandeling Wittenberg
In de Lutherstad Wittenberg is de geschiedenis van de Reformatie nog levendig aanwezig. De originele Luthermonumenten staan sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids ontdekt u deze bijzonder Lutherstad.
duur ca. 2 uur

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+5foto's

Businformatie

Algemeen

Reis voordelig, milieubewust en comfortabel met de bus naar Disneyland Paris. Alle bussen zijn rookvrij, voorzien zijn van een toilet, koelkast, koffiezetapparaat, airconditioning en audio/dvd-systeem. Aan boord zijn warme dranken en frisdranken te koop. De bus zet je voor de deur af van je geboekte hotel (muv Campanile Bussy en Kyriad Torcy, dan word je afgezet bij metrostation Bussy St. Georges).

Aankomst en vertrektijden vanuit Disneyland Paris
Metrostation Bussy St. Georges (aankomst 13.15 - vertrek 15.30)
Disneyland Paris, Partner hotels (aankomst 13.30 - vertrek 15.00)
Disneyland Paris, Disney hotels (aankomst 14.00 - vertrek 14.45)
** tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen **

Minimum aantal deelnemers
Voor alle busreizen in ons aanbod geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. In voorkomende gevallen ontvang je hiervan uiterlijk 8 dagen voor vertrek bericht.

Baby
Een baby (0 t/m 2 jr) heeft geen recht op een eigen zitplaats (tenzij tegen toeslag geboekt) en moet op schoot.

Waarom per bus
• geen tol- en benzinekosten
• geen file stress
• uitgerust aankomen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie
Disneyland Paris - Oad bus
Disneyland Paris - Kidsbus

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip in Bad Schandau gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Groningen Station NS Stationsplein 05.10 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdHoogeveen Uitgang Station NS Stationsplein 106.00 uur
Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 305.35 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Raalte Station NS Stationsplein07.15 uur
Deventer Parkeerplaats McDonald's Deventerweg 121a08.00 uur
Zwolle P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS06.45 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 volgt nog
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Nijmegen/Wijchen Café de Teersdijk Graafseweg 98506.50 uur
Arnhem parkeerplaats Europaweg Postillon Hotel07.30 uur
Apeldoorn A50 afrit 24 Carpoolplaats Landgoedlaan07.40 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmersfoort De Brand bij hotel Campanile 07.00 uur
Utrecht Bushalte/P+R Westraven Griffioenlaan 1 07.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Eindhoven P+R Meerhoven/Transferium Sliffertsestraat 30406.00 uur
Tilburg Zwembad Stappegoor Stappegoorweg 1 05.30 uur
Breda/Prinsenbeek Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog 05.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdRotterdam Capelsebrug Rijckevorselplein voor Metrostation 05.30 uur
Den HaagTouringcarhalte Prinsessegracht06.10 uur

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkkoffie en thee in de middag
checkelke avond een kleine snack
checkkapiteinsdiner
checkinternationale cruiseleiding aan boord
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checkexcursies of excursiepakket (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Princess Hoofddek Voordeel