0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home duitsland Kerstcruise over de Rijn Reisnummer: BBRI13
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Rijn
duitsland | Rijn |
va. 689,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Kerstcruise per luxe MS Rigoletto
 Uitstekende maaltijden en gezelligheid aan boord
 Prachtige vaarroute over de Rijn
De reis
 Unieke Kerstcruise over de Rijn
 Prachtig versierde steden in kerstsfeer
 Bezoek warm aangeklede Kerstmarkten

Kerstcruise over de Rijn

Breng de kerstdagen op een speciale manier door aan boord van het luxe viersterrenschip MS Rigoletto. Tijdens deze sfeervolle cruise bezoekt u prachtig versierde steden, ondergedompeld in kerstsfeer. Ook de warme ambiance en de perfecte verzorging aan boord maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring!

Hoogtepunten

Keulen in kerstsfeer
Kerstmarkten en Glühwein in Düsseldorf, Keulen en Bonn
Prachtige uitzichten over het romantische Rijngebied
Heerlijke kerstmaaltijden en gezelligheid aan boord

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Rigoletto

Algemeen

Uw verblijf op het exclusieve vlaggenschip, de ms Rigoletto, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Maar ervaar ook de gezelligheid aan boord, waar het personeel echt tijd voor u heeft. Zo heeft u alle tijd voor uzelf. Heerlijk en zorgeloos. En ondertussen wordt u door de uiterst vriendelijke bemanning in de watten gelegd. Van de vroege ochtend tot de late avond. Aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Het 4 sterren schip is in 2003 van 95 naar 105 meter verlengd en gerenoveerd met in de gedachte alle wensen van de passagiers te kunnen vervullen. De Rigoletto is een bijzonder elegant schip dat van binnen met veel hout en messing is afgewerkt. Samen met de warme tinten van het meubilair straalt zij een warme welkome atmosfeer uit.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirshop
• wifi

Er is een stoellift aan boord waarmee het bovendek en het restaurant te bereiken is.

Wifi (tegen betaling):
• 100 MB € 7,50
• 300 MB € 20,-
• 500 MB € 35,-

Hutten

De stijlvol ingerichte cabines op de MS Rigoletto bevinden zich aan de buitenkant van het schip. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet. Overdag heeft uw cabine twee comfortabele zitplaatsen van waaruit u van het steeds veranderende uitzicht kunt genieten. Als u een eenpersoonshut boekt, verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Promenadedek
Op het promenadedek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen. Op het promenadedek liggen ook een tweetal ruime Junior Suite.

Hoofddek
Ook op het hoofddek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruikmaakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Dinsdag

Naar Düsseldorf
We gaan rond 18:00 uur in Rotterdam aan boord van ons in kerstsfeer versierde schip, het MS Rigoletto. Eenmaal aan boord stelt de bemanning zich aan u voor en wordt vanavond het eerste diner van deze bijzondere cruise geserveerd. We doorkruisen ons land over de Lek en de Nederrijn, waarna we Duitsland in varen.

Woensdag

Düsseldorf
Onze eerste stop van deze cruise is Düsseldorf. We leggen hier rond 14.00 uur aan en kunt u de stad verkennen. Düsseldorf is het ideale uitstapje voor elke kerstliefhebber. Oordeel zelf en struin op uw gemak over de sfeervolle kerstmarkt van Düsseldorf! 's Avonds dineren we aan boord van ons schip.

Donderdag

Keulen
Terwijl u geniet van een lekker ontbijt varen we richting Keulen. Al snel zien we de enorme Dom van Keulen opdoemen en niet lang daarna kunt u deze mooie stad verkennen. In het gezellige centrum vindt u meerdere kerstmarkten met elk zijn eigen sfeer. De meest traditionele en misschien wel mooiste kerstmarkt van Duitsland vindt u op de Altmarkt onder de Dom.

Vrijdag

Vanochtend legt ons schip aan in de voormalig West-Duitste hoofdstad Bonn. Ook hier zult u een in kerstsferen versierde stad aantreffen, heel mooi! U heeft ruim de tijd om op uw gemak de kerstmarkten en bezienswaardigheden als het Altes Rathaus en de Munster van Bonn te bezoeken. We lunchen uiteraard uitgebreid aan boord van de Rigoletto en om 17.00 uur zetten we koers naar Andernach waar we in de avond aanleggen.

Zaterdag

Vanochtend genieten we al varend van ons ontbijt. We varen een prachtig stuk, waar de Rijn door de heuvels kronkelt langs steden als Boppard en Sankt Goarhausen. Ook passeren we de beroemde Loreley op weg naar Eltville am Rhein, waar we in de middag aanleggen. Deze stad is een ware parel van de Rheingau en staat bekend als stad van de wijn, champagne en rozen. Een bezoek aan de kerk voor de avondmis staat op het programma. Deze is vrij voor een ieder om hieraan deel te nemen. U kunt zich verheugen op een gezellige kerstavond aan boord van ons schip!

Zondag

Eerste Kerstdag
Vandaag, eerste kerstdag, varen we over het mooiste stuk van de Rijn weer terug naar Koblenz. De Rijn kronkelt hier door een romantisch, heuvelachtig landschap met wijngaarden, burchten en kastelen. In de middag meren we aan in de prachtig gelegen stad Koblenz. Hier komen de Rijn en Moezel samen bij het beroemde Deutsches Eck. Ook getuigen de kerken en deftige burgerhuizen van een rijk verleden. Vanavond genieten we van een heerlijk kerstdiner!

Maandag

Tweede Kerstdag
Terwijl u aan een heerlijk kerstontbijt zit, zet onze kapitein koers naar het noorden. We brengen de dag varend door en komen langs steden als Königswinter, Keulen en Düsseldorf. U heeft alle tijd om te genieten van de mooie panorama’s, een spelletje te spelen of een praatje te maken met uw cruisegenoten. In de namiddag arriveren we in Duisburg. Uiteraard genieten we vanavond weer van een heerlijke maaltijd en gaan een fijne avond tegemoet!

Dinsdag

Naar Rotterdam
Onze laatste vaardag brengen we door op de Nederlandse rivieren. In de ochtend rond 10.00 uur bereiken we Rotterdam, waar we ontschepen. Met mooie herinneringen aan een unieke kerst, gaat u huiswaarts.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Rigoletto Hoofddek Voordeel

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m lunch laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• uitgebreide kerstdiners
• elke avond een kleine snack
• onbeperkte koffie- en theeservice
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende reisleiding aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• servicelijn (optioneel, € 49,- p.p)

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Heumen, wegrestaurant Malden, Jan J.Ludenlaan 2
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985

LIMBURG

Venray, Station Oostrum / Stationsweg 213

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)

OVERIJSSEL

Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation