U bevindt zich hier HomeduitslandCruise hoogtepunten van de MoezelReisnummer: BBRI24
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise hoogtepunten van de Moezel
duitsland | Diverse streken
Reisnummer: BBRI24
va. 919,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 09 augustus 2018
In het kort
 Nieuwe cruise
 O.a. Bernkastel, Cochem en Trier
 Gratis drankje bij elke lunch en diner
De reis
 Incl. vervoer naar het schip en v.v.
 Zoover beoordeling Rigoletto: 8,9
 Excursiepakket aan boord bij te boeken
8 dgn | 09-08-2018

Cruise hoogtepunten van de Moezel

De streek tussen Koblenz en Trier is een van de mooiste van Duitsland. Hier stroomt de Moezel langs pittoreske wijnstadjes, hellingen met wijngaarden en historische plaatsen als Trier en Cochem. Tijdens deze reis ziet u de meest charmante plekjes in het stroomgebied van de Moezel en zult u de heerlijke wijncultuur die hier heerst ongetwijfeld ontdekken.

Hoogtepunten

Gezellige pleinen en promenades in Koblenz
Wereldberoemde Reichsburg van Cochem
Kronkelende Moezel met wijngaarden op de hellingen
Moezelstadjes Bernkastel en Traben Trarbach
Voormalig West-Duitse hoofdstad Bonn

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Rigoletto ****

Algemeen

Uw verblijf op het exclusieve vlaggenschip, de ms Rigoletto, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Maar ervaar ook de gezelligheid aan boord, waar het personeel echt tijd voor u heeft. Zo heeft u alle tijd voor uzelf. Heerlijk en zorgeloos. En ondertussen wordt u door de uiterst vriendelijke bemanning in de watten gelegd. Van de vroege ochtend tot de late avond. Aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Het 4 sterren schip is in 2003 van 95 naar 105 meter verlengd en gerenoveerd met in de gedachte alle wensen van de passagiers te kunnen vervullen. De Rigoletto is een bijzonder elegant schip dat van binnen met veel hout en messing is afgewerkt. Samen met de warme tinten van het meubilair straalt zij een warme welkome atmosfeer uit.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lounge
-bar
-bibliotheek
-souvenirshop
-stoellift
-pinnen is mogelijk

Uw verblijf op het exclusieve vlaggenschip, de ms Rigoletto, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Maar ervaar ook de gezelligheid aan boord, waar het personeel echt tijd voor u heeft. Zo heeft u alle tijd voor uzelf. Heerlijk en zorgeloos. En ondertussen wordt u door de uiterst vriendelijke bemanning in de watten gelegd. Van de vroege ochtend tot de late avond. Aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Het 4 sterren schip is in 2003 van 95 naar 105 meter verlengd en gerenoveerd met in de gedachte alle wensen van de passagiers te kunnen vervullen. De Rigoletto is een bijzonder elegant schip dat van binnen met veel hout en messing is afgewerkt. Samen met de warme tinten van het meubilair straalt zij een warme welkome atmosfeer uit.

Hutten

Uw sfeervol ingerichte cabine is van alle gemakken voorzien. Alle cabines bevinden zich aan de buitenkant van het schip en beschikken over een goed matras, airco, televisie, een panoramavenster, voldoende kastruimte en een bureau met spiegel en föhn. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Overdag heeft uw cabine twee comfortabele zitplaatsen, heerlijk voor een relaxmoment of om van het steeds veranderende uitzicht te genieten. Het is, als u dat wenst, een fijne plek om even rust te zoeken en te genieten van uw privacy.

Opmerking: U kunt per stoellift naar het zonnedek, hoofddek en restaurant

Donderdag

Inschepen
Per Oad-bus wordt u naar Duitsland gebracht, waar we rond 15:00 uur aan boord van ons schip in Bonn gaan. U kunt allereerst het schip en uw hut verkennen. In de namiddag zetten we koers richting Koblenz en al snel kunt u genieten van een heerlijk welkomstdiner.

Vrijdag

Koblenz
Vanochtend leggen we aan in Koblenz, gelegen in het Rijn en Moezellandschap. Het Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen, maakt Koblenz tot een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. De oude vestingmuren, burchttorens en patriërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. Deze meer dan 2000 jaar oude stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter. In de middag varen we de Moezel op zodat u van de omgeving kunt genieten.

Zaterdag

Cochem
Vandaag liggen we de hele dag in Cochem. Naast de wijn is Cochem vooral bekend van de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad uittorent en van veraf te zien is. Ook kunt u zich vermaken in het gezellige stadscentrum met haar mooie fontein omgeven door vakwerkhuizen. In Cochem is de wijncultuur in al haar facetten terug te vinden. Drink een heerlijk glaasje wijn in een van de vele wijnlokalen. Vanavond dineren we aan boord van ons schip.

Zondag

Cochem, Bernkastel
Ook vanochtend liggen we in Cochem. Aan het einde van de ochtend varen we de kronkelende Moezel verder op. In de middag bereiken we een van de hoogtepunten van deze cruise: Bernkastel. Ook Bernkastel een typisch Moezelstadje. Het heeft een schilderachtig centrum met mooie vakwerkhuizen, de Michaelsbron en het stadhuis in renaissancestijl. Hoog boven de stad ligt de burcht Landshut, een prachtig gezicht.

Maandag

Trier
Vandaag liggen we de hele dag in Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier is gelegen in het Moezeldal, omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck en bezit vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd, christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Niet voor niets staan vele monumenten in Trier op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dinsdag

Traben Trarbach
Vanochtend varen we stroomafwaarts door de bochten van de Moezel, terwijl u geniet van het uitzicht. Na de lunch bereiken we de plaats Traben Trarbach. Vroeger lag Traben Trarbach op een uitgelezen strategische positie, getuige hiervan is de ruïne van Fort Mont Royal, een gigantisch vestingbouwwerk. Een ander tekenend bouwwerk is de Brückenstranke, een poortgebouw bij de brug over de Moezel.

Woensdag

Bonn
Terwijl u aan het ontbijt zit, ziet u het mooie Rijnlandschap aan u voorbij glijden, u kunt dus relaxen aan boord. Na de lunch bereiken we de stad Bonn. Deze voormalig West-Duitse hoofdstad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het marktplein met het Rathaus in rococostijl en de Munster van Bonn.

Donderdag

Terugreis
Na het ontbijt gaan we rond 09:00 uur van boord. We rijden per Oad-bus richting Nederland en onderweg kunt u met uw reisgenoten nagenieten van deze heerlijke week.

Inclusief

• vervoer per Oad bus naar schip en v.v.
• cruise volgens programma
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• onbeperkte koffie- en theeservice
• elke avond een kleine snack
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches eerste en laatste dag

Bij te boeken:
• Excursies (aan boord te boeken)

Excursies
Na uw boeking (evt. via uw reisbureau) ontvangt u een formulier waarop u reeds voor vertrek de door u gewenste excursies kunt aangeven. Dit formulier kunt u mailen naar het e-mailadres, dat vermeld staat op dit formulier. Deze excursies (afzonderlijk, of in 1 pakket) kunt u ook aan boord van de schepen boeken.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Rigoletto Hoofddek Voordeel

Ontspannen vertrek

Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar de schepen. De servicelijnen zijn voor al onze riviercruises verbeterd. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.
Voor de riviercruises in de periode van april 2018 t/m oktober 2018 en voor de Kerstcruise over de Rijn bieden wij geen taxiservice aan.

Gratis parkeren bij onze vestigingen in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de Busgarage, Breukersweg 2 in Goor.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de Oad vestiging aan de Hoofdweg 329 in Lijnden.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, parkeerplaats Mc Donalds Gelredome
Nijmegen, Waalkade (Riviercruise)
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329

NORDRHEIN-WESTFALEN

Bonn Kade, BPS Steiger, Brassertufer (Riviercruise)

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht. ( let op: is gewijzigd)
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation