U bevindt zich hier HomeduitslandKerstcruise over de RijnReisnummer: BBSW02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Rijn
duitsland | Rijn
Reisnummer: BBSW02
va. 749,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Kerstcruise met het elegante MS Switserland II
 Uitstekende maaltijden en gezelligheid aan boord
 O.a. Düsseldorf, Koblenz , Rüdesheim & Mainz
De reis
 Unieke Kerstcruise over de Rijn
 Prachtig versierde steden in kerstsfeer
 6-gangen Kerstdiner op Eerste Kerstdag

Riviercruise Duitsland - over de Rijn

Tijdens deze feestelijke riviercruise Duitsland kunt u de kerstdagen op een heel speciale en stijlvolle wijze doorbrengen. Het sfeervolle kerstfeest wordt aan boord van het MS Switserland II op een unieke manier gevierd. De prachtige heuvelachtige Rijn omgeving wordt afgewisseld met indrukwekkende verlichte en versierde steden waar alles kerst ademt. Bezoek de meest sfeervolle steden langs de romantische Rijn zoals Düsseldorf, Koblenz, Rüdesheim of kies ervoor om op eigen gelegenheid met Kerstavond naar een bijzondere avondmis in Rüdesheim te gaan. Aan boord treft u een warme ambiance, excellente verzorging en behulpzame bemanning in combinatie met de fantastische omgeving van de Rijn zal deze kerstcruise een onvergetelijke ervaring worden!

Hoogtepunten

Prachtig versierde steden in kerstsfeer
Prachtige Mainzer Dom in Mainz
Kerken en burgerhuizen in Koblenz
Deutsche Eck waar de Rijn en Moezel samenvloeien
Kerst vieren aan boord van het sfeervolle MS Switserland II
Gezellig wijnstadje Rüdesheim

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Switserland II ****

Algemeen

Uw verblijf op het authentieke cruiseschip MS Switserland II, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Geniet van de prachtige kerstversieringen aan boord en bezoek de meest sfeervolle steden langs de romantische Rijn zoals Düsseldorf, Koblenz & Rüdesheim. Terwijl u langs prachtige landschappen vaart beleeft u een heerlijke kerst vol gezelligheid en een uitstekende service aan boord van het MS Switzerland II.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirsvitrine
• wifi aan boord (ca. € 19.50 per dag per apparaat, beschikbaar in bar en receptiegedeelte, afhankelijk van omgeving)

Er is een stoellift aan boord vanaf het Rubydek naar het restaurant.

Hutten

De stijlvol ingerichte hutten bevinden zich aan de buitenkant van het schip. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet. Als u een eenpersoonshut boekt, verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Rubydek
Op het Rubydek (bovendek) bevinden zich tweepersoonshutten met twee eenpersoonsbedden (ca. 12,5m2), Minisuite met een tweepersoonsbed (ca. 16m2) en Suite met tweepersoonsbed (ca. 25m2) Naast de gebruikelijke faciliteiten heeft de Suite ook een dvd speler, twee badkamers waarvan één met douche en één met een klein bad.

Emeralddek (Hoofddek)
Ook op het hoofddek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12,5m2), de Minisuite (ca. 14,5m2) met de gebruikelijke faciliteiten.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en keuzediners of buffetdiners)

Rolstoel en rollator
Aan boord van de MS Switserland II is het door wettelijke bepalingen en veiligheid technische redenen niet mogelijk om een rolstoel of rollator te gebruiken. Een rolstoel of rollator kan wel aan boord 'gestald' worden. Wanneer u het schip wilt verlaten tijdens de cruise zorgt de bemanning ervoor dat uw rolstoel of rollator aan wal voor u klaar staat. Het aantal rollators en rolstoelen is per afvaart gelimiteerd, waardoor het noodzakelijk en verplicht is dit tijdens de boeking aan ons te melden zodat wij dit kunnen aanvragen bij de rederij.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Indien u gebruik wenst te maken van de stoellift dient u een hut op het bovendek (Rubydek) te boeken. Van het Rubydek is een stoellift naar het restaurant en het zonnedek aanwezig. Het restaurant is uitsluitend te bereiken via het Rubydek per trap of eventueel per stoellift. Naar de hutten op het Emeralddek is alleen een trap aanwezig.

Zaterdag

Naar Düsseldorf
We gaan rond 15:00 uur aan de kade in Arnhem aan boord van het schip. Aan boord is de gezellige kerstsfeer al voelbaar. We varen vanaf Arnhem over de Rijn naar Düsseldorf. Al varend kunt u genieten van heerlijk diner aan boord in het sfeervolle restaurant.

Zondag

Düsseldorf
Onze eerste stop van deze cruise is Düsseldorf, waar u voor het ontbijt al aankomt.U kunt vandaag deelnemen aan de excursie stadstour per touringcar door Düsseldorf. Tijdens deze tour bezoeken we o.a. het regeringskwartier, de Hofgarten, de glazen poort en de beroemde boulevard de “ Königsallee”. De excursie is inclusief busvervoer van en naar het schip. (kosten € 32,- per persoon, bij boeking opgeven). Om 16.00 uur vaart u van Düsseldorf richting Koblenz.

Maandag

Koblenz
Vroeg in de ochtend komt u aan in de monding van de Moezel en Rijn gelegen, Koblenz.
Na een heerlijk ontbijt kunt u deelnemen aan de excursie . Tijdens deze stadswandeling loopt u door de romantische straatjes van Koblenz die een verscheidenheid aan beroemde verhalen die gevormd worden rond de vele lokale tradities en bezienswaardigheden. Geniet van de vele hoogtepunten zoals de Onze-Lieve Vrouwen kerk en de Sint-Castor-basiliek. De “Duitse Eck” is een spitse landtong waar de Rijn en Moezel bijeen komen. Vanaf daar is het op de rotsachtige klif gelegen adembenemende Fort Ehrenbreitsein goed te zien. ( kosten € 19,- per persoon, bij boeking opgeven). Begin van de middag vaart u over de Rijn via de beroemde Loreley naar het bekende wijnstadje Rüdesheim waar u rond 19.30 uur aankomt. In de avond is het op eigen gelegenheid mogelijk een kerstnachtmis bij te wonen.

Dinsdag Eerste Kerstdag

Rüdesheim
Op 1e kerstdag kunt u na een uitgebreid kerstontbijt , per minitrein vanaf het schip, rijden door de indrukwekkende wijnvelden, richting het hart van Rüdesheim. In het centrum van Rüdesheim bevindt zich het beroemde muziek kabinet waar u kunt genieten van 350 zelf-bespelende instrumenten van meer dan drie eeuwen Duitse geschiedenis. De excursie is inclusief mini-trein transfer van en naar schip ( kosten € 27,- per persoon). De middag verblijft u aan boord al varende richting de stad Mainz. Tijdens het varen kunt u genieten van de mooie panorama uitzichten. De koks zijn druk bezig met alle voorbereidingen voor uw kerstdiner. In de avond geniet u van dit feestelijke 6-gangen kerstdiner waar feestelijke kleding gewaardeerd wordt.

Woensdag Tweede Kerstdag

Mainz
Mainz is de hoofdstad en grootste stad van de Duitse deelstaat Rijnland Palts. De stad ligt op de linkeroever van de Rijn tegenover de plaats waar de Main in de Rijn uitkomt. De stad heeft een mooie binnenstad met als belangrijkste monument de Dom van Mainz. Op deze tweede kerstdag heeft u in de middag aan boord van het Switzerland II een heerlijke kerstbrunch terwijl u vaart op het mooiste deel van de Rijn. Tijdens de brunch kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de veelzijdigheid die het landschap u biedt. In de avond wederom een heerlijk diner aan boord.

Donderdag

Mannheim
De Rijn en de rivier de Neckar vloeien samen bij de mooie Duitse stad Mannheim.
De stad kent een bijzondere geschiedenis en tal van interessante bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Watertoren, het belangrijkste symbool van de stad. Vandaag heeft u de mogelijkheid een excursie te maken naar Heidelberg inclusief een bezoek aan het imposante Schloss. Daarnaast heeft u uiteraard ook vrije tijd in Heidelberg. De excursie duurt van 09.30 – 15.30 uur (kosten € 42,- per persoon). incl. lunchpakket. BELANGRIJK (NB niet geschikt voor rolstoel, rollator of moeilijk ter been). In de namiddag vaart u, weer een klein stukje over de Neckar terug naar de Rijn waarna u geniet van de prachtige oevers van het schitterende Midden-Rijn gebied richting Boppard.

Vrijdag

Boppard & Linz am Rhein
De ochtend brengt u door in het gezellige wijn-stadje Boppard, gelegen aan de Midden-Rijn. Tijdens de lunch vaart u vanuit Boppard naar Linz am Rhein waar de Switzerland II om ca. 15.30 uur aankomt, zodat u nog tijd heeft dit leuke pittoreske stadje te bezoeken. ‘s Deze laatste avond kunt u genieten van een heerlijk gala-diner aan boord van het Switzerland II. Daarna vaart u richting Keulen waar u de laatste nacht aan boord van het MS Switserland doorbrengt.

Zaterdag

Terugreis
Na het ontbijt gaat u van boord en vertrekt u per bus weer naar Nederland. Wij wensen u een prettige jaarwisseling en hopen u in 2019 weer te mogen begroeten op één van onze nieuwe riviercruises.

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• uitgebreide kerstdiners
• onbeperkt koffie- en thee (automaat)
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• excursies (bij boeking opgeven)
Stadstour Düsseldorf (€ 32,- p.p.)
Stadswandeling Koblenz (€ 19,- p.p.)
Excursie Rüdesheim incl. treinrit & muziekkabinet (€27,- p.p.)
Excursie Heidelberg incl. bergbahn & slot (€ 42,- p.p.)

Meer informatie over de excursies vindt u in het tabblad Extra's

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Emerald Voordeel

Bij te boeken extra's

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw kerstcruise kunt u de volgende excursies bijboeken;

Dag 2: Düsseldorf bus stadstour € 32,- p.p.
De bus staat klaar bij het schip met de Nederlandse gids, die op interessante en boeiende wijze het verleden en heden verteld tijdens deze bijzonder mooie stadstour door Düsseldorf, ook wel de "parel van de Rijn" genoemd. We zien de beursgebouwen, rijden door de glazen poort, het regeringskwartier, de Hofgarten (de groene trots), door de beroemde boulevard de "Königsallee" waar veel bekende dure modehuizen gevestigd zijn. Een van de mooiste stadsdelen, links van de Rijn, is Oberkassel, dat niets van de verwoesting uit de Tweede Wereldoorlog te lijden heeft gehad. Hier zien we de prachtige authentieke Jugendstil-façaden uit begin 20e eeuw. Een hoogtepunt is de "Mediënhafen", waar we een korte foto stop maken. Nog niet zo lang geleden lag hier een verwaarloosde haven, maar dit heeft nu een complete metamorfose ondergaan. Wereldberoemde architecten zoals Frank Gehry, David Chipperfield, Joe Coenen en vele anderen hebben geholpen bij de herinrichting. Het spiegelpand pronkt nu op menig ansichtkaart.

Dag 3: Koblenz Stadswandeling € 19,- p.p.
Tijdens deze stadswandeling loopt u met de gids door de romantische straatjes van Koblenz die een verscheidenheid aan beroemde verhalen die gevormd worden rond de vele lokale tradities en bezienswaardigheden. Geniet van de vele hoogtepunten zoals de Onze-Lieve Vrouwen kerk en de Sint-Castor-basiliek. De “Duitse Eck” met het bekende standbeeld van Keizer Wilhem I is tevens een spitse landtong waar de Rijn en Moezel bijeen komen. Vanaf daar is het op de rotsachtige klif gelegen adembenemende Fort Ehrenbreitstein goed te zien.

Dag 4: Rüdesheim treintje door wijnvelden + muziekkabinet € 27,-p.p.
U wordt opgehaald bij het schip met een treintje. Dit treintje rijdt u door de wijnvelden in de omgeving van Rüdesheim en brengt u vervolgens naar het gezellige centrum. Daarna heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld een heerlijke “Rűdesheimer koffie” te drinken of te genieten van dit leuke oude sfeervolle romantische stadje.
Rűdesheim is niet compleet zonder een bezoek aan het muziekkabinet. In het statige 'Brömserhof'waar Siegfried’s Mechanische Muziekkabinet is gehuisvest, krijgt u een schitterende rondleiding langs bijzonder indrukwekkende zelf spelende muziekinstrumenten van 3 eeuwen te zien. Hierna wordt u door het treintje weer teruggebracht naar het schip. Een bijzondere ervaring!

Dag 6: Mannheim bustour naar Heidelberg incl. bergbahn en Slot Heidelberg € 42,-p.p
Per bus vertrekt u naar Heidelberg waar u het bekende Heidelbergse Slot bezoekt. U krijgt een prachtige rondleiding met gids door dit geweldige Slot. Geniet ook van het adembenemende uitzicht over deze schitterende barokstad. Aansluitend wordt u met de bus comfortabel naar het oude centrum van de stad gebracht waar u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken.
(NB niet geschikt voor rolstoel, rollator of moeilijk ter been)

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
* Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
* Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
* In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
* In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
* Tenzij anders vermeld, winkelen maakt geen deel uit van het excursieprogramma.

Ontspannen vertrek

Zoals u van ons gewend bent kunt u. per bus, naar de schepen gebracht worden via onze servicelijnbus. U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht. Wanneer u ervoor kiest om een servicelijn bij te boeken dan is dit geheel gratis.

PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor of Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, Rijnkade
Arnhem, parkeerplaats Mc Donalds Gelredome
Nijmegen, Waalkade (Riviercruise)
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

NORDRHEIN-WESTFALEN

Bonn Kade, BPS Steiger, Brassertufer (Riviercruise)

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark (vh. Station Drienerlo)
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Duitsland - Kerstmarkt in Düsseldorf
Duitsland - Kerstmarkt in Düsseldorf
Mainz - De Dom van Mainz
Kerstmarkt