U bevindt zich hier Home oostenrijk Cruise over de Donau van Wenen naar Regensburg Reisnummer: BBVE06
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise over de Donau van Wenen naar Regensburg
oostenrijk | Diverse streken |
Reisnummer: BBVE06
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Cruise per luxe MS Verdi
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
 Nederlandssprekende reisleiding aan boord
De reis
 Cruise door drie landen
 Bezoek Dürnstein, Melk, Linz en Passau
 Boek ook het uitgebreide excursiepakket

Cruise Over de Donau van Wenen naar Regensburg

Deze cruise voert u over een prachtig gedeelte van de Donau. Vanaf Wenen varen we langs de vele wijnvelden door de romantische Wachau vallei naar plaatsen als Dürnstein Linz en Melk, met haar prachtige Benedictijnse klooster. Ook bevaren we een bijzonder deel van de Donau door Duitsland langs Passau en Regensburg. Bovendien wordt zelfs het indrukwekkende Neurenberg bezocht. Aan boord van het luxe schip MS Verdi zult u volop genieten van de uitstekende service en verzorging. Kortom; deze riviercruise over de Donau is een perfecte combinatie tussen de geweldige natuur die de Donau rijk is en verassende plaatsen in Oostenrijk en Duitsland.

Hoogtepunten

Wenen en Slote Schönbrunn
Schilderachtig Dürnstein
Benedictijnenklooster in Melk
Pöstlingsberg in Linz

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Verdi **** Deluxe

Algemeen

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van de exclusieve Verdi. De rederij heeft het schip dit jaar volledig gerenoveerd en is daardoor uiterst elegant en van binnen prachtig afgewerkt. Geniet bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek van het steeds wisselende uitzicht en de kalme stroom van de rivier. Niet alleen het interieur, maar zeker ook de gastvrije bemanning zorgt voor sfeer waarin u zich welkom voelt.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-panoramalounge
-bar
-bibliotheek
-souvenirshop
-zonnedek
-zonnewering
-wifi
-pinnen is mogelijk
-Alle dekken zijn bereikbaar per lift.
Het benedendek, hoofddek en panoramadek zijn bereikbaar met een persoonslift. Het zonnedek is bereikbaar per trap.

Hutten

Alle cabines zijn buitencabines en zijn stijlvol ingericht. Uw cabine beschikt over een tv, föhn, kluisje en airco. Elke cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek
Hier vindt u tweepersoons hutten, deze hutten zijn ca. 14m2 groot. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten ook over grote vensters en een Frans balkon. In totaal zijn er 22 tweepersoons hutten met Frans balkon op het Promenadedek.

Hoofddek
Op het middendek liggen de overige tweepersoons hutten. Ook deze hutten zijn ca. 14m2 groot en beschikken over grote vensters die geopend kunnen worden. Deze vensters van de tweepersoons hutten beschikken over een semi Frans balkon (dat wil zeggen, grote vensters tot op ongeveer 50 cm van de grond). In totaal zijn er 25 tweepersoons hutten met een semi Frans balkon op het Hoofddek. De hutten aan de voorkant van het schip beschikken over grote vensters die niet geopend kunnen worden. De voordeelhutten liggen helemaal voor op het schip.

Benedendek
Op het benedendek bevinden zich de eenpersoons hutten. Deze hutten zijn ca. 11m2 groot en beschikt over een bed en een zitgedeelte, de vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.
• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruikmaakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Wifi:
• 100 MB € 7,50
• 300 MB € 20,-
• 500 MB € 35,-

Zaterdag

Heenreis
Vanaf uw opstapplaats in Nederland rijden we, via Zeddam, naar Duitsland. We overnachten in het zuiden van Duitsland, waar we in ons hotel dineren.

Zondag

Naar Wenen
Vanochtend rijden we het laatste stuk naar Wenen. Eenmaal in Wenen aangekomen maken we eerst een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U krijgt vrije tijd bij Schloss Schönbrunn. Een bezoek aan Wenen is immers niet compleet als u dit niet gezien heeft. ’s Avonds gaat u aan boord van het schip en geniet u van het welkomstdiner.

Maandag

Dürnstein, Melk
In de ochtend bereiken we het schilderachtige stadje Dürnstein, gelegen tussen de wijngaarden. Boven de stad torent het bekende middeleeuwse kasteel uit. U kunt deelnemen aan een stadswandeling tussen de kleurige huizen en smalle straatjes (optioneel). Onderweg naar Melk kunt u genieten van de omgeving, met onder meer de Burgruïne Aggstein. Melk is vooral bekend vanwege het beroemde benedictijnenklooster (optioneel), gelegen op de heuvel boven het dorp.

Dinsdag

Linz
De ochtend en begin van de middag varen we over de machtige Donau. Na de lunch aan boord van het schip bereiken we Linz. U kunt ervoor kiezen om mee op stadstour te gaan (optioneel). De eerste tussenstop zal op de “Pöstlingsberg” zijn, het oriëntatiepunt van de stad Linz met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. We zien de gehele stad. De “Neue Dom” zal zeker indruk op u maken. Dit is de grootste kerk van Oostenrijk. Uiteraard genieten we vanavond van een heerlijk diner aan boord van de Verdi.

Woensdag

Passau
Terwijl u aanschuift aan het ontbijt, ziet u het heuvellandschap langs de Donau aan u voorbij glijden. Vandaag varen we naar de Duitse grensstad Passau. Wanneer we de stad naderen, ziet u de kleurrijke gevels en de groen koperen koepels die het stadsbeeld bepalen. U kunt mee op stadswandeling door Passau (optioneel). Wanneer u de Altstadt bezoekt, zult u zien dat de St. Stephansdom de stad domineert.

Donderdag

Regensburg
De ochtend brengen we varend door. Vlak voordat we Regensburg naderen ziet u honderden meters boven de Donau een ‘Griekse’ tempel; het Walhalla. Koning Lodewijk van Beieren heeft de tempel tegen de berghelling laten bouwen om zijn collectie marmeren borstbeelden uit te stallen. U heeft de middag om de charmante stad met haar tekenende Steinerne Brücke en Regensburger Dom te ontdekken of u gaat mee met een stadsrondrit (optioneel).

Vrijdag

Kelheim
Tijdens het ontbijt leggen we aan in de Duitse plaats Kelheim. Het centrum is zeker een bezichtiging waard. Maar het meest bijzondere bouwwerk is de Befreiungshalle, een reusachtige, ronde hoge tempel, gelegen op de top van de Michelsberg. In de middag varen we door Beieren richting Neurenberg. Vanavond dineren we aan boord van ons schip.

Zaterdag

Naar huis
Vandaag verlaten we Neurenberg na het ontbijt en rijden we terug naar huis.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Verdi Hoofddek Voordeel

Inclusief

• reis per comfortt Class bus Zeddam-Wenen en Nürnberg-Zeddam
• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• elke avond een kleine snack
• onbeperkte koffie- en theeservice
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord
• afscheidsdiner
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches dag 1, 2, 8

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies:
Stadswandeling Dürnstein
Bezoek benedictijenklooster Melk
Stadsrondrit Linz
Stadswandeling Passau
Stadsrondrit Regensburg

Excursies
Na uw boeking (evt. via uw reisbureau) ontvangt u een formulier waarop u reeds voor vertrek de door u gewenste excursies kunt aangeven. Dit formulier kunt u mailen naar het e-mailadres, dat vermeld staat op dit formulier. Deze excursies (afzonderlijk, of in 1 pakket) kunt u ook aan boord van de schepen boeken.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden tot een maximum (bij uitzondering) van 4, met maximaal 1 uur omrijdtijd).

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


Informatie over servicelijnen


Voor een klein aantal riviercruises maken we geen gebruik van onze busterminal in Zeddam, in plaats daarvan rijdt de bus via verschillende opstapplaatsen direct naar het schip. Deze servicelijn wordt ingezet op de volgende cruises:
BBCA01 - Noord-Holland & Markermeer
BBRI05 - Feestcruise over de Rijn
BBRI16 / BBRI17 - Kerstmarktcruise Keulen & Bonn

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen en liever op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen rijdt (bij boeking, selecteer dan: "ik kies een opstapplaats uit deze lijst" en selecteer de kade). Het boeken van de taxiservice is helaas niet mogelijk bij deze cruises.

Parkeergelden:
Wanneer u op eigen gelegenheid naar de kade komt, zijn eventuele parkeergelden voor eigen rekening.

Zuidlijn

Verkorte route vanuit het zuiden

Voor gasten uit Noord-Brabant en Limburg is er de mogelijkheid om bij een aantal reizen via een verkorte route naar de bestemming te reizen. U reist dan niet via het overstappunt in Zeddam, maar via Königsforst bij Keulen.

De Zuidlijn is mogelijk voor de volgende reizen:
• Duitsland: Bad Mergentheim, Bodenmais, Oberwolfach, Zell im Wiesental, Linderhof en Kisslegg
• Frankrijk: Morzine
• Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Hongarije, Roemenië,
Tsjechië en Slowakije: alle reizen
De Zuidlijn is mogelijk in de reisperiode: heenreis 9 mei t/m 19
september en terugreis 15 mei t/m 28 september.

5612 Eindhoven P+R Meerhoven, N-Brabantlaan
6002 Weert, Station NS
6102 Echt/Roermond De Weegbrug, Loperweg 10
6130 Stein/Urmond Motel Stein, van der Valk, Mauritslaan 65
6412 Heerlen Van der Valk, Terworm 10
Let op: Als u via Zeddam wilt reizen, kies dan de opstapplaats en code van de servicelijn via Zeddam.

Voor de Zuidlijn geldt een minimale deelname van 8 personen. Indien de Zuidlijn niet rijdt, reist u via het overstappunt in Zeddam. Voor het reizen met de Zuidlijn wordt geen restitutie
verleend voor het gemiste afscheidsdiner in Zeddam bij terugkomst. Indien u gebruik maakt van de Zuidlijn is het niet mogelijk de Oad Taxi Service bij te boeken.

Servicelijn via Zeddam

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS/P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2