U bevindt zich hier HometsjechiëBusreis Mooi MoraviëReisnummer: BECZ03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Busreis Mooi Moravië
tsjechië | Moravië | Hodonin
Reisnummer: BECZ03
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Inclusief bezoek Bratislava
 Verblijf in hotel Panon in Zuid-Moravië
 Gratis drankjes tijdens diner
De reis
 O.a. barokslot Lednice, burcht Pernsteijn
 Bezoek wijnproeverij
 Inclusief ontbijt en diner
Googlemaps laden...

Busreis Moravie

Deze prachtige reis laat de mooiste kanten van Tsjechië zien. Ons verblijf is in het Zuid-Moravische Hodonín, dichtbij de Slowaakse grens.

Moravië heeft een lieflijk groen heuvellandschap en beschikt over rijke landbouwgronden en vele wijngaarden. De Moravische witte wijn is hier een begrip!
Vanuit Hodonín maken we diverse excursies met vele hoogtepunten, zoals het slot Lednice en interessante steden als Olomouc en Kromeriz. Behalve de overweldigende pracht en praal van de steden laat u ook de schoonheid en rust van de Moravische natuur op u inwerken.
Zuid-Moravië staat vooral bekend vanwege haar wijnen en uiteraard kan een bezoek aan een wijnproeverij dan ook niet in het programma ontbreken. Ook brengen we tijdens onze reis een bezoek aan de voormalige Tsjecho-Slowaakse stad Bratislava. Het historische centrum in deze stad is zeer bezienswaardig. De omgeving van het hotel nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen, waarna u in het hotel heerlijk kunt bijkomen op het prachtige panorama terras!

Hoogtepunten

Historisch Brno
Burcht Pernstejn
Olomouc, voormalig hoofdstad Moravië
Pittoresk Kromenriz
Hoofdstad Bratislava
Druipsteengrotten Moravische karst
Barokslot Lednice
Wijnproeverij Mikulov

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Panon***

Ligging

In Zuid-Moravië dichtbij de Slowaakse grens. Aan de rand van het stadje Hodonin in een rustige omgeving.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• wifi (gratis)
• bar
• restaurant
• fantastisch panorama terras

Kamer

Verzorgd ingericht en voorzien van tv, telefoon, radio, wifi (gratis) en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3-gangendiner inclusief drankjes

Maandag

Heenreis
Vanaf Zeddam vertrekken we naar Duitsland. Via Frankfurt gaan we naar het overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg.

Dinsdag

Tsjechië
Via Plzen arriveren we in Tsjechië en bereiken we onze bestemming Hodonín.

Woensdag

Pernstejn en Brno
Vanmorgen gaan we naar de indrukwekkende burcht Pernstejn. De stoere burcht temidden van de prachtige natuur zal u versteld doen staan. De burcht ligt hoog op een rots boven de Svratna-rivier. In de loop der eeuwen groeide een eenvoudige burcht uit tot een romantisch verdedigingscomplex. Binnen zien we zeer verschillende ingerichte vertrekken, ieder met een eigen thema. Vervolgens gaan we naar het historische centrum van Brno, waar de mooie 19-eeuwse architectuur weer in volle glorie is hersteld. Het weidse uitzicht vanaf de citadel op de Spilberk-heuvel is prachtig. Op de binnenplaats van het oude raadhuis kunt u de symbolen van de stad zien: de draak en het rad. Er is gelegenheid de stad te verkennen, te winkelen of op een terrasje te genieten.

Donderdag

Zuid-Moravië
Ten zuiden van Brno in het stroomgebied van de rivier de Dye liggen, temidden van wijngaarden en landbouwakkers, de plaatsjes Mikulov, Valtice en Lednice. Eeuwenlang was deze streek het middelpunt van de machtige geslachten Dietrichstein en Liechtenstein. De alom aanwezige kastelen vormen een interessante en rijke nalatenschap. De sobere burcht van Lednice werd in de 13e eeuw door de familie Liechtenstein omgetoverd tot een barokslot met allure. Na een bezoek aan het slot wandelt u door de strak aangelegde Franse tuin en dwaalt u door het romantische Engelse park met vijvers, eeuwenoude bomen en curiositeiten. Deze streek staat bekend om haar uitstekende Moravische witte wijnen en we besluiten deze dag met een bezoek aan een wijnproeverij in Mikulov.

Vrijdag

Bratislava
Vandaag gaan we naar de voormalig Tsjecho-Slowaakse stad Bratislava. Deze stad is tegenwoordig de hoofdstad van Slowakije. De stad is gelegen aan de rivier de Donau en de burcht torent hoog boven de stad uit. Het historische centrum is een bezoek meer dan de moeite waard!

Zaterdag

Moravische Karst
's Ochtends verkennen we de geheimzinnige onderaardse wereld van de Moravische Karst bij Blansko. In de kalksteenbodem van dit beboste heuvellandschap ligt een uitgebreid netwerk van druipsteengrotten, ondergrondse meren en gangen. Voor een bezoek aan de Punkva-grotten wandelen we met een gids door de gangen en grotten en maken een boottocht op de onderaardse rivier. Voor deze excursie raden wij u aan goede wandelschoenen te dragen. U bezoekt de sprookjeskoepel met stalactieten en stalagmieten.

Zondag

Macocha kloof
We maken vandaag een prachtige natuurtocht, zodat u volop van de prachtige omgeving kunt genieten. Zo rijden we onder andere naar de bekende Macocha kloof.

Maandag

Olomouc en Kromeriz
Een dag die in het teken staat van pracht en praal! Tot de 17e eeuw was Olomouc de hoofdstad van Moravië en een belangrijk geestelijk centrum. Het grootse verleden is voorbij, maar het decor is nog steeds indrukwekkend. We bezoeken de 12e eeuwse Premysliden-burcht en de St. Wencelas-kathedraal. Op de terugweg stoppen we in het pittoreske stadje Kromeriz aan de Morava-rivier,waaraan Moravië z'n naam dankt. Het in renaissance- en barokstijl gebouwde stadscentrum valt niet voor niets onder monumentenzorg en u kunt er prachtige foto's maken.

Dinsdag

Terugreis
We nemen afscheid van Hodonín en rijden naar Karlovy Vary voor een bezoek. Dit is het beroemdste kuuroord van Tsjechië. Na het bezoek rijden we door naar de omgeving van Neurenberg voor de laatste overnachting.

Woensdag

Aankomst Nederland
Vandaag rijden we terug naar Nederland. Na aankomst in Zeddam staat er nog een afscheidsdiner voor u klaar.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• HALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• drankjes tijdens diner in hotel Panon
• genoemde excursies
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• entreegelden, ca. € 35,- p.p.

Bij te boeken:
• oad Taxi Service (€ 35,- per persoon retour)
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden tot een maximum (bij uitzondering) van 4, met maximaal 1 uur omrijdtijd).

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


Zuidlijn

Verkorte route vanuit het zuiden

Voor gasten uit Noord-Brabant en Limburg is er de mogelijkheid om bij een aantal reizen via een verkorte route naar de bestemming te reizen. U reist dan niet via het overstappunt in Zeddam, maar via Königsforst bij Keulen.

De Zuidlijn is mogelijk voor de volgende reizen:
• Duitsland: Bad Mergentheim, Bodenmais, Oberwolfach, Zell im Wiesental, Linderhof en Kisslegg
• Frankrijk: Morzine
• Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Slowakije: alle reizen

De Zuidlijn is mogelijk in de reisperiode:
heenreis 20 december 2017 t/m 23 december 2017 en terugreis 27 december 2017 t/m 03 januari 2018.
heenreis 14 mei 2018 t/m 17 september 2018 en terugreis 18 mei 2018 t/m 21 september 2018.

5612 Eindhoven P+R Meerhoven, N-Brabantlaan
6002 Weert, Station NS
6102 Echt/Roermond De Weegbrug, Loperweg 10
6130 Stein/Urmond Motel Stein, van der Valk, Mauritslaan 65
6412 Heerlen Van der Valk, Terworm 10

Let op: Als u via Zeddam wilt reizen, kies dan de opstapplaats en code van de servicelijn via Zeddam.

Voor de Zuidlijn geldt een minimale deelname van 8 personen. Indien de Zuidlijn niet rijdt, reist u via het overstappunt in Zeddam. Voor het reizen met de Zuidlijn wordt geen restitutie
verleend voor het gemiste afscheidsdiner in Zeddam bij terugkomst. Indien u gebruik maakt van de Zuidlijn is het niet mogelijk de Oad Taxi Service bij te boeken.

Servicelijn via Zeddam

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Piet van Donkplein / bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS/P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2