U bevindt zich hier Home duitsland Busreis Door Thüringen naar Leipzig & Dresden Reisnummer: BEDE05
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Busreis Door Thüringen naar Leipzig & Dresden
duitsland | Thuringen | Altenburg
Reisnummer: BEDE05
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Verblijf in een elegant 4-sterren hotel
 Bezoek aan de stad van Bach; Leipzig
 Zoover beoordeling 8,3
De reis
 Stadswandeling Dresden
 Bezoek Weimar tijdens de heenreis
 Natuurtocht door Thüringer Woud
Googlemaps laden...

Busreis Door Thüringen naar Leipzig & Dresden

Ga mee met Oad en ontdek twee voormalige Oost-Duitse steden! We reizen af naar de muziekstad Leipzig en het ‘Florence aan de Elbe’: de stad Dresden. Deze twee steden kennen een rijke historische geschiedenis waarvan de invloeden nog goed te zien zijn. Oad nodigt u uit voor een heerlijke vakantie boordevol cultuur en natuur in het bijzondere Thüringen en Saksen.

De laatste jaren is er zoveel gebeurd in de voormalige DDR, dat moet u echt zelf gezien hebben om u een voorstelling te kunnen maken van het leven voor en na de val van de muur. Dat de bewoners van deze gebieden totaal geen vrijheid hadden om bijvoorbeeld te reizen is natuurlijk ondenkbaar. Vanaf september 1989 vonden er in de DDR, met name in de stad Leipzig, elke maandagavond massale geweldloze protestdemonstraties plaats onder de leus “Wir sind das Volk”. Toen op 9 oktober 1989 70.000 demonstranten vochten voor hun vrijheid kregen de politie en het leger opdracht om niet op te treden, hetgeen de val van de socialistische regering inluidde. De gebouwen en het landschap laten ook nu nog zien hoe men hier vroeger leefde en vooral in de grotere steden probeert men het oude te combineren met moderne architectuur. U gaat het zelf zien. Op de heenreis maken we een stop in Weimar, Het historische centrum van Weimar is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Onder andere de Anna Amalia-bibliotheek, die in 2004 gedeeltelijk afbrandde, behoort hiertoe. Daarnaast horen nog enkele voorbeelden van Bauhaus-architectuur tot het werelderfgoed. We verblijven in het stadje Altenburg, dat zeer centraal gelegen is en daardoor een prima thuisbasis is voor het maken van interessante excursies. Altenburg kent een rijke geschiedenis en het Slot Altenburg is hiervan het tastbare bewijs. Het slot torent hoog boven de stad uit en herbergt tegenwoordig het ‘Spielkartenmuseum’. Altenburg staat in Duitsland bekend als ‘Skatstadt’, een traditioneel kaartspel, vandaar dat het speelkaartenmuseum in deze stad haar plekje heeft gevonden. Ons hotel ligt in het centrum, omringd
door leuke bezienswaardigheden en een gezellig marktplein. Hoogtepunten van deze reis zijn de excursies naar Leipzig en Dresden. In Leipzig bezoeken we o.a. de Thomaskirche met het prachtige standbeeld van Bach ervoor. Ook brengen we een bezoek aan Schloss Colditz. Dit kasteel is gebruikt als decor voor de gelijknamige film. Kortom, een afwisselende en zeer interessante reis die u zeer veel te bieden heeft.

Hoogtepunten

Weimar, stad van Goethe
Muziekstad Leipzig met Nederlandssprekende gids
Stadswandeling Dresden, Florence aan de Elbe
Slot Colditz en slot Altenburg
Natuurtocht door het mooie Thüringer Woud

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Parkhotel am grossen Teich****

Ligging

het Parkhotel ligt op ca. 1 km van het centrum. Tegenover het hotel bevindt zich een meertje en vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht over het water.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• terras

Kamer

uw kamer is comfortabel en netjes ingericht en voorzien van telefoon, tv, WiFi, minibar en een badkamer met bad/douche, toilet en een föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet
• kofferservice

Maandag

via Weimar naar Altenburg
Na het kopje koffie op de busterminal in Zeddam vertrekken we richting Duitsland. We maken een tussenstop in Weimar, de stad van Goethe en Schiller. We maken hier een korte stadstour en bezichtigen o.a. het Bauhaus en Schloss Belvedere. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel in Altenburg.

Dinsdag

Leipzig
Na het ontbijt rijden we naar de muziekstad Leipzig. Vele componisten zoals Bach, Wagner, Schumann en Grieg hebben hier gewoond en gewerkt. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. Zo ziet u de Thomaskirche, waar Bach vroeger koormeester was en waar nu zijn graftombe staat. Verder zien we de Nicolaikirche, de Opera, het stationsgebouw en het oorlogsmonument. Dit monument herdenkt de Volkerenslag uit 1813 waarbij Napoleon werd verslagen door een gecombineerd Pruisisch-Russisch leger. Het imposante 91 meter hoge monument herinnert aan deze strijd.

Woensdag

Altenburg en Colditz
Vanmorgen blijven we in Altenburg en maken kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. We beginnen met een stadswandeling door het historische centrum waarna we het kasteel Altenburg bezoeken, waarin ook het beroemde Speelkaartenmuseum gevestigd is. Ook is er tijd om het gezellige centrum van Altenburg op eigen gelegenheid te bezoeken en u zelf te trakteren op een echte Thüringer Bratwurst. In de loop van de middag rijden we naar Colditz. Saksen staat bekend om haar vele burchten en kastelen en Schloss Colditz is er hier één van. We bezoeken dit kasteel, dat tijdens de oorlog dienst deed als gevangenis voor geallieerde officiers, onder leiding van een gids. Het zou onmogelijk zijn te ontsnappen maar van de 155 pogingen waren er 31 succesvol.

Donderdag

Dagtocht Dresden
Dresden is een prachtige barokke stad en met recht noemt men de stad 'Florence aan de Elbe'. De stad herbergt prachtige gebouwen, waaronder de Semperopera, de Zwinger en op de markt de gerenoveerde Frauenkirche. Deze kerk is het symbool voor de wederopbouw van de stad na het bombardement in de tweede wereldoorlog. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids wandelen we op ons gemak langs de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Er is ook voldoende vrije tijd waardoor u op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Vrijdag

We maken een prachtige natuurtocht door het Thüringer Woud. Het Thüringer Woud is een middelgebergte dat zich uitstrekt tot aan de Tsjechische grens. Het is bijna 170 km lang en gemiddeld 40 km breed. De Rennsteig is het beroemdste en oudste wandelpad van Duitsland. Het is verbonden met veel geschiedenis, sagen en legenden waar u tijdens deze tocht kennis mee maakt. De Rennsteig is een kamweg over het Thüriner Woud, het Thüringer Schiffergebergte en het Frankenwald.

Zaterdag

Naar huis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Na de aankomst in Zeddam is er nog een gezellige afscheidsdiner waar u met uw reisgenoten terug kunt kijken op een prachtige reis.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• entreegelden, ca. € 15,- p.p.

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering
• Optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden tot een maximum (bij uitzondering) van 4, met maximaal 1 uur omrijdtijd).

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS/P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2