arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandBusreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen
Reisnummer: BEDE05
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Busreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen
Duitsland
 Verblijf in een elegant 4-sterren hotel
 Bezoek aan de stad van Bach; Leipzig
 Zoover beoordeling 8,3
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BEDE05
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Verblijf in een elegant 4-sterren hotel
 Bezoek aan de stad van Bach; Leipzig
 Zoover beoordeling 8,3
De reis
 Stadswandeling Dresden
 Bezoek Weimar tijdens de heenreis
 Natuurtocht door Thüringer Woud

Busreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen

Ga mee met Oad en ontdek twee voormalige Oost-Duitse steden! We reizen af naar de muziekstad Leipzig en het ‘Florence aan de Elbe’: de stad Dresden. Deze twee steden kennen een rijke historische geschiedenis waarvan de invloeden nog goed te zien zijn. Oad nodigt u uit voor een heerlijke vakantie boordevol cultuur en natuur in het bijzondere Thüringen en Saksen.

De laatste jaren is er zoveel gebeurd in de voormalige DDR, dat moet u echt zelf gezien hebben om u een voorstelling te kunnen maken van het leven voor en na de val van de muur. Dat de bewoners van deze gebieden totaal geen vrijheid hadden om bijvoorbeeld te reizen is natuurlijk ondenkbaar. Vanaf september 1989 vonden er in de DDR, met name in de stad Leipzig, elke maandagavond massale geweldloze protestdemonstraties plaats onder de leus “Wir sind das Volk”. Toen op 9 oktober 1989 70.000 demonstranten vochten voor hun vrijheid kregen de politie en het leger opdracht om niet op te treden, hetgeen de val van de socialistische regering inluidde. De gebouwen en het landschap laten ook nu nog zien hoe men hier vroeger leefde en vooral in de grotere steden probeert men het oude te combineren met moderne architectuur. U gaat het zelf zien.
We verblijven in het stadje Altenburg, dat zeer centraal gelegen is en daardoor een prima thuisbasis is voor het maken van interessante excursies. Altenburg kent een rijke geschiedenis en het Slot Altenburg is hiervan het tastbare bewijs. Het slot torent hoog boven de stad uit en herbergt tegenwoordig het ‘Spielkartenmuseum’. Altenburg staat in Duitsland bekend als ‘Skatstadt’, een traditioneel kaartspel, vandaar dat het speelkaartenmuseum in deze stad haar plekje heeft gevonden. Ons hotel ligt in het centrum, omringd door leuke bezienswaardigheden en een gezellig marktplein. Hoogtepunten van deze reis zijn de excursies naar Leipzig en Dresden. In Leipzig bezoeken we o.a. de Thomaskirche met het prachtige standbeeld van Bach ervoor. Ook brengen we een bezoek aan Schloss Colditz. Dit kasteel is gebruikt als decor voor de gelijknamige film. Kortom, een afwisselende en zeer interessante reis die u zeer veel te bieden heeft.

Hoogtepunten

Muziekstad Leipzig met Nederlandssprekende gids
Stadswandeling Dresden, Florence aan de Elbe
Bezoek slot Altenburg en het speelkaartenmuseum
Wandelen door Altenburg
Kastelentocht door de omgeving
Bezoek slot Colditz

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Parkhotel am grossen Teich****

Ligging

het Parkhotel ligt op ca. 1 km van het centrum. Tegenover het hotel bevindt zich een meertje en vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht over het water.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• terras

Kamer

uw kamer is comfortabel en netjes ingericht en voorzien van telefoon, tv, WiFi, minibar en een badkamer met bad/douche, toilet en een föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet
• kofferservice

Maandag

Heenreis
Na het kopje koffie in Zeddam gaan we op weg naar onze vakantiebestemming Altenburg. We verblijven hier in het Parkhotel Altenburg.

Dinsdag

Leipzig
Na het ontbijt rijden we naar de muziekstad Leipzig. Vele componisten zoals Bach, Wagner, Schumann en Grieg hebben hier gewoond en gewerkt. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. Zo ziet u de Thomaskirche, waar Bach vroeger koormeester was en waar nu zijn graftombe staat. Verder zien we de Nicolaikirche, de Opera, het stationsgebouw en het oorlogsmonument. Dit monument herdenkt de Volkerenslag uit 1813 waarbij Napoleon werd verslagen door een gecombineerd Pruisisch-Russisch leger. Het imposante 91 meter hoge monument herinnert aan deze strijd.

Woensdag

Altenburg
Vanmorgen blijven we in Altenburg en maken kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. We beginnen met een stadswandeling door het historische centrum waarna we het kasteel Altenburg bezoeken. In dit imposante slotcomplex van de vroegere residentiestad zijn ook het bekende speelkaartenmuseum en een groot aantal kunstschatten te vinden. In de historische binnenstad kun je heerlijk rondwandelen en het marktplein behoort tot de mooiste pleinen van Duitsland. Tal van musea, muzikale en literaire evenementen, traditionele feesten en ambachtelijke markten maken het historische Altenburg tot een levendige stad. Ook is er tijd om het gezellige centrum van Altenburg op eigen gelegenheid te bezoeken en u zelf te trakteren op een echte Thüringer Bratwurst.

Donderdag

Dagtocht Dresden
Dresden is een prachtige barokke stad en met recht noemt men de stad 'Florence aan de Elbe'. De stad herbergt prachtige gebouwen, waaronder de Semperopera, de Zwinger en op de markt de gerenoveerde Frauenkirche. Deze kerk is het symbool voor de wederopbouw van de stad na het bombardement in de tweede wereldoorlog. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids wandelen we op ons gemak langs de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Er is ook voldoende vrije tijd waardoor u op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Vrijdag

Kastelentocht, Colditz
Vandaag maken we een tocht langs vele burchten en kastelen waar Saksen bekend om is. Een highlight is slot Colditz. We bezoeken dit kasteel, dat tijdens de oorlog dienst deed als gevangenis voor geallieerde officiers. Het kasteel, waarvan de geschiedenis begon in 1014, werd gebouwd op de oostelijke oever van de Mulde, een zijrivier van de Elbe. Het zou onmogelijk zijn te ontsnappen maar van de 155 pogingen waren er 31 succesvol. Het kasteel heeft een museum waarin sommige ontsnappingstunnels te zien zijn.

Zaterdag

Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij aankomst in Zeddam is er nog een gezellige afscheidsdiner waar u met uw reisgenoten terug kunt kijken op een prachtige reis.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• entreegelden, ca. € 15,- p.p.

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering
• Optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties (niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne)
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Ontspannen vertrek

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.
Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Zeddam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Zeddam
(Kildersweg 19, 7038 EH Zeddam). Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 75,- per kamer reserveren meer informatie overstappunt Zeddam.

Oad Taxi Service Direct
Taxi Service Direct: van huis naar overstappunt Zeddam € 70,- p.p. enkele reis (te boeken voor vertrek vanaf 1 mei t/m september.)
U heeft de mogelijkheid deze service te combineren met onze servicelijnen (bijv. heen per Taxi Service en terug met de servicelijn. Let op, via de website is het alleen mogelijk om een retour te boeken á € 140,- p.p. Wilt u een combinatie maken, dan kunt u dit telefonisch aan ons doorgeven. Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen opstapplaats te selecteren, uw factuuradres is tevens uw ophaaladres voor de taxi.

Opstapplaatsen en indicatietijden (de definitieve vertrektijd staat vermeld op uw reisbescheiden)OpstapplaatsOpstaptijd
Drenthe  
Assen Van der Valk hotel Assen, aan de A28ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70ca. 06.30 uur
Emmen Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur
Coevorden Station NS, ca. 05.20 uur
Flevoland  
Emmeloord Tankstation, Het Hooiveld 1ca. 06.20 uur
Friesland  
Leeuwarden Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterwegca. 05.00 uur
Drachten Van der Valk Hotel Drachten, ca. 05.00 uur
Heerenveen Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11ca. 05.15 uur
Joure Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4ca. 05.25 uur
Lemmer Mc Donalds parkeerterrein, Transveer 1ca. 05.50 uur
Gelderland  
Apeldoorn Carpoolplaats A-1, Kayersdijk ca. 07.45 uur
Heerde/Epe Transferium Horsthoek, Eperwegca. 07.20 uur
Zutphen GAMMA, Pollaan 50Fca. 08.00 uur
Groenlo Busstation Brandemate/Halte G, Parallelwegca. 07.35 uur
Lichtenvoorde Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaanca. 07.50 uur
Doetinchem Busstation bij Station NS, Ambachtstraatca. 08.15 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.30 uur
Barneveld Brandweer, Nijkerkerweg 119ca. 07.30 uur
Zeddam Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 09.30 uur
Tiel Station NS Tiel, Stationsweg 1ca. 07.20 uur
Arnhem-Zuid Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 08.00 uur
Groningen  
Groningen Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur
Haren P&R Transferium, aan de A28ca. 05.15 uur
Hoogezand Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113ca. 04.45 uur
Winschoten Station NS, ca. 04.45 uur
Stadskanaal Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46ca. 04.45 uur
Limburg  
Weert Station NS, ca. 05.25 uur
Noord-Brabant  
Bergen op Zoom Voor CBR, Kervel 100ca. 05.40 uur
Roosendaal Mc Donalds, Takspui 2ca. 05.00 uur
Breda/Prinsenbeek Int. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 05.20 uur
Tilburg Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1ca. 06.00 uur
Den Bosch Halte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 06.35 uur
Oss Parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat, ca. 07.00 uur
Eindhoven P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 06.05 uur
Helmond Mc Donalds, zijde Deltawegca. 06.45 uur
Uden Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 07.20 uur
Noord Holland  
Alkmaar Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
Beverwijk Ingang Bioscoop Stationsplein, ca. 05.20 uur
Haarlem P+R Woudplein, Station Spaarnwoudeca. 05.45 uur
Lijnden Oad vestiging, Hoofdweg 329ca. 06.10 uur
Amstelveen Busstation Meander/achter Cultuurcentrum, ca. 06.35 uur
Hoorn Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1ca. 05.00 uur
Zaandam Station NS Kogerveld, Veldbloemenwegca. 05.30 uur
Amsterdam NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat), ca. 05.55 uur
Hilversum/Eemnes Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2aca. 06.40 uur
Overijssel  
Zwolle P+R Hanzelaan/achterzijde Station NSca. 07.00 uur
Hardenberg Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 05.35 uur
Dedemsvaart Busstation Hoofdvaart 51, ca.06.00 uur
Ommen Bushalte, Marktca. 06.30 uur
Raalte Station NS/ P+R, Stationspleinca. 07.05 uur
Deventer/Colmschate Piet van Donkplein / bij de Scheg, ca. 07.35 uur
Almelo Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan, ca. 06.00 uur
Goor Breukersweg 2ca. 07.00 uur
Hengelo (ov) Shell Platinastraat 2, zijkantca. 06.30 uur
Enschede Station NS, Kennisparkca. 06.50 uur
Haaksbergen Busstation Zeedijk, ca. 07.15 uur
Utrecht  
Woerden Texaco Woerden Oost, Europabaan 1ca. 07.00 uur
Utrecht Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.15 uur
Veenendaal West KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256ca. 07.45 uur
Amersfoort De Brand, bij hotel Campanile ca. 07.00 uur
Zeeland  
Middelburg Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1ca. 04.45 uur
Goes Station NS, ca. 05.15 uur
Zuid-Holland  
Sassenheim Station NS/P+R Stationsplein, ca. 05.00 uur
Leiderdorp Mc Donalds, Persant Snoepweg 10ca. 05.20 uur
Den Haag Touringcar halte Prinsessegracht ca. 05.50 uur
Zoetermeer Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2ca. 06.15 uur
Gouda Burgermeester van Reenensingel 115 , ca. 06.35 uur
Delft IKEA, O Palmestraat 1 bij bushalteca. 05.00 uur
Maassluis Station Maassluis, Stationsweg 8ca. 05.00 uur
Vlaardingen Station NS-Oost, Burgemeester van Lierpleinca. 05.20 uur
Rotterdam Capelsebrug Rijckevorselplein voor Metrostation, ca. 05.20 uur
Rotterdam/Zuid Tourbushalte, Zuidpleinca. 05.40 uur
Papendrecht parkeerstrook Westkil, Parkwegca. 06.30 uur
Gorinchem Parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats Bataafsekadeca. 06.45 uur
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - aanzicht
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - restaurant
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - restaurant
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - bar
Altenburg - Parkhotel Altenburg ****
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - suite
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - 2-persoonskamer
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - 3-persoonskamer