arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkBusreis Het Westelijke Front 1914 - 1918
Reisnummer: BEFR11
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Busreis Het Westelijke Front 1914 - 1918
Frankrijk
 Indrukwekkende Vimy Ridge Canadian Memorial
 Bezoek Historial Museum of the Great War
 Loopgraven bij Beaumont-Hamel

Busreis Het Westelijke Front 1914 - 1918

Eind negentiende eeuw, ook wel de ‘gouden periode’ genoemd, had het Tweede Duitse Rijk onder keizer Wilhelm II de ambitie om een wereldmacht te worden. Toen Duitsland deze ambitie kenbaar maakte, door middel van militaire versterking, voelden de andere wereldmachten zich bedreigd. Er volgde een periode van militarisering en onderlinge verdragen tussen de grootmachten van Europa, wat de expansiedrang van Duitsland moest onderdrukken. Na de moord op Frans Ferdinand in Sarajevo volgde er een ketti...ngreactie wat de wereld in razend tempo meesleepte in een van de bloederigste en meest zinloze conflicten die de wereld ooit had gezien en de directe aanleiding gaf voor een Tweede Wereldoorlog.

Op deze reis gaan we een deel van het westelijk front bekijken waar het zwaarst is gevochten en waar een aantal grote offensieven hebben plaatsgevonden, waaronder the Battle of the Somme in 1916. We zullen onder andere het indrukwekkende Vimy Ridge Canadian Memorial bezoeken en de nog in tact zijnde loopgraven bij Beuamont-Hamel. Natuurlijk bezoeken we het In Flanders Museum in Ieper en het Museum of the Great War in Péronne. We sluiten deze reis af met de ‘Last Post’ ceremonie onder de Menen Poort in Ieper.
Lees meer over Busreis Het Westelijke Front 1914 - 1918

Hoogtepunten

Museum of the Great War
In Flander Field Museum
Tour Battle of the Somme
Ondergronds museum Wellington Quarry
Tour Slag om Ieper
‘Last post’ ceremony onder de Menenpoort in Ieper
Tour Vimy Ridge

Dagprogramma

location_onHistorial Museum of the Great War, Péronne
Vanuit Moerdijk rijden we naar Péronne in Noord Frankrijk. Hier bezoeken we het Historial Museum of the Great War. In dit museum krijgt u een goed beeld van het leven aan het front. Daarna rijden we naar Arras waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onBattle of the Somme
Na het ontbijt rijden we naar het gebied bekend van de Battle of the Somme. We beginnen bij de sectie van het westelijke front en bezoeken het Ulster en Thiepval Memorial. Daarna volgen we het Somme front richting Beaumont-Hamel, waar we het New Foundland Memorial bezoeken. Hier zien we ook de nog intact zijnde loopgraven en waar u nog door het Niemandsland kunt lopen en kunt ervaren hoe dicht deze linies op elkaar lagen. Daarna rijden we naar Lochnagar Crater: een van de grootste kraters die is overgebleven uit 1916.

location_onVimy Ridge
Onze dag begint bij het Wellington Quarry, een ondergronds museum. Hier kunt u ervaren hoe de Geallieerde genisten en andere troepen soms weken onder de grond leefden om tunnel sectie onder vijandelijke linies door te graven. Sommige van deze tunnels liepen tot ver onder Arras door. Na dit bezoek aan de Wellington Quarry rijden we naar Neuville St. Vaast en bezoeken de Duits militaire begraafplaats met meer dan 44.0000 graven. We vervolgen onze route naar Cabaret Rouge British Cemetary waar de Britse onbekende soldaat, die tot op de dag van vandaag in Westminster Abbey ligt begraven, vandaan komt. Verder bezoeken we Notre Dame Lorret en de Ablain Saint Nazaire Franse militaire begraafplaats. Tot slot bezoeken we het indrukwekkende Vimy Canadian Memorial, onthuld in 1936. Daarna rijden we naar Kortrijk in België waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onSlag om Ieper, Last Post Ceremonie
Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Ieper waar we het In Flanders Fields Museum bezoeken. Ieper lag van 1914 tot 1918 precies op de frontlinie en kreeg vier grote offensieven te verduren en werd zo goed als volledig vernietigd. Na dit bezoek rijden we naar Essex Farm Cemetary, een Britse begraafplaats net iets ten noorden van Ieper wat een veldhospitaal was tussen 1914 en 1918. Hier werkte John Macrea, een Canadese veldchirurg, bekend van het gedicht “In Vlaamse velden” (“In Flanders Fields”). Daarna rijden we naar het kleine plaatsje Langemark en bezoeken we de Duitse militaire begraafplaats. Via St Juliaan en Vancouver Corner rijden we naar Passendale en Tyncot British Cemetary. Na het diner in Ieper wonen we ‘s avonds om 20:00 uur de Last Post ceremonie bij onder de Menen Poort die al sinds 1928 wordt uitgevoerd ter ere van alle gesneuvelde soldaten in de Ieper Sailient. Na de ceremonie rijden we terug naar ons hotel in Kortrijk.

location_onBegin van de Vrede
Na het ontbijt verlaten we Kortrijk en bezoeken we een kleine Amerikaanse militaire begraafplaats bij Waregem. Daarna bezoeken we Saint Symphoriën een Britse militaire begraafplaats vlakbij Mons Bergen waar ook de eerste confrontatie plaatsvond tussen de Duitse frontsoldaten en Britse verkenners in 1914. Symphoriën heeft een zeer bijzondere opzet en u kunt hier de graven van de eerst en laatst gesneuvelde Britse soldaat bekijken. Tevens is dit ook de laatste rustplaats van de laatst gesneuvelde Canadese soldaat. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Moerdijk voor het afscheidsdiner.

Accommodatie(s)

Holiday Inn Express Arras ***

Het Holiday Inn Express Arras ligt midden in het centrum van Arras en tegenover het treinstation. Op loopafstand van restaurants en bars.

Lees meer
Ibis Kortrijk Centrum ***

Het moderne 3-sterren Hotel Ibis Kortrijk Centrum is ideaal gelegen naast het treinstation in het historische hart van Kortrijk. Op loopafstand van restaurants en bars

Lees meer
Holiday Inn Express Arras ***
sluiten
Holiday Inn Express Arras***- aanzicht
Holiday Inn Express Arras***- bar
Holiday Inn Express Arras***- ontbijtruimte
Holiday Inn Express Arras***- double room
Holiday Inn Express Arras***- twin room

Ligging

Het Holiday Inn Express Arras ligt midden in het centrum van Arras en tegenover het treinstation. Op loopafstand van restaurants en bars.

Faciliteiten

• receptie
• lounge met tv
• bar
• koffieautomaat, frisdrankautomaat
• snackautomaat
• lift
• kluisje bij receptie
• terras
• gratis wifi

Kamer

uw comfortabele kamer is voorzien van tv, telefoon, airco, koffie- en/of theezet faciliteiten, gratis wifi, badkamer met bad of douche, föhn en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• klantbeoordeling 8.3

Ibis Kortrijk Centrum ***
sluiten
Ibis Kortrijk***_front
Ibis Kortrijk Centrum***- bar
Ibis Kortrijk Centrum*** - ontbijt
Ibis Kortrijk Centrum*** - twin room
Ibis Kortrijk Centrum*** - double room
Ibis Kortrijk Centrum*** - omgeving

Ligging

Het moderne 3-sterren Hotel Ibis Kortrijk Centrum is ideaal gelegen naast het treinstation in het historische hart van Kortrijk. Op loopafstand van restaurants en bars

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een lounge, bar, restaurant en gratis wifi.

Kamer

uw kamer is modern ingericht met een hardhouten vloer en beschikt over tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• klantbeoordeling 8.0

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+9foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties (niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne)
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Moerdijk. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Oad Taxi Service Direct
Taxi Service Direct: van huis naar overstappunt Moerdijk € 140,- p.p. retour. (te boeken voor vertrek vanaf 1 mei t/m september.) U heeft de mogelijkheid deze service te combineren met onze servicelijnen (bijv. heen per Taxi Service en terug met de servicelijn).
Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen opstapplaats te selecteren, uw factuuradres is tevens uw ophaaladres voor de taxi.

Met eigen auto naar overstappunt Moerdijk
Moerdijkseweg 1, 4765 SJ Zevenbergschen Hoek. Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw (Moerdijk)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 85,- per kamer reserveren. Klik hier voor meer info over overstappunt Moerdijk.
Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


GroningenStation NS Stationspleinca. 04.30 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Assenvan der Valk hotel Assen aan de A28ca. 04.45 uur
HoogeveenUitgang Station NS Stationsplein 1ca. 05.45 uur
MeppelStation NS Stationsweg 70ca. 05.00 uur
EmmenStation NS Stationspleinca. 04.30 uur
CoevordenStation NSca. 05.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

ZwolleP+R Hanzelaan/achterzijde Station NSca. 05.30 uur
HardenbergMc Donalds parkeerterrein Stelling 2ca. 05.25 uur
OmmenBushalte Marktca. 05.55 uur
RaalteStation NS/ P+R Stationspleinca. 06.15 uur
Deventer/ColmschatePiet van Donkplein / bij de Schegca. 05.40 uur
GoorBreukersweg 2ca. 05.00 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2 zijkantca. 05.20 uur
HaaksbergenBusstation Zeedijkca. 05.10 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdApeldoornCarpoolplaats A-1 Kayersdijkca. 06.00 uur
Arnhem-ZuidParkeerplaats ingang Rijnhal Olympus 1ca. 06.30 uur
TielStation NS Tiel Stationsweg 1ca. 07.10 uur
GroenloBusstation Brandemate/Halte G Parallelwegca. 05.40 uur
DoetinchemBusstation bij Station NS Ambachtstraatca. 06.10 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk Graafseweg 985ca. 07.10 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Den BoschHalte ingang Transferium Pettelaarparkca. 07.40 uur
Ossparkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraatca. 07.40 uur
Udenvan der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 06.20 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium Sliffertsestraat 304ca. 06.55 uur
TilburgZwembad Stappegoor Stappegoorweg 1ca. 07.30 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 08.15 uur
MoerdijkRestaurant De gouden Leeuw Moerdijkseweg 1ca. 09.30 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmersfoortDe Brand bij hotel Campanileca. 06.20 uur
UtrechtBushalte/P+R Westraven Griffioenlaan 1ca. 07.15 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
SchagenUitgang Station NS Plantsoenca. 05.00 uur
AlkmaarMc Donalds parkeerterrein Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
BeverwijkIngang Bioscoop Stationspleinca. 05.25 uur
HaarlemP+R Woudplein Station Spaarnwoudeca. 05.50 uur
AmsterdamNS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)ca. 05.45 uur
LijndenOad vestiging Hoofdweg 329ca. 06.10 uur
Hilversum/EemnesMotel de Witte Bergen Rijksweg 2aca. 06.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


LeiderdorpMc Donalds Persant Snoepweg 10ca. 06.40 uur
Den HaagTouringcar halte Prinsessegrachtca. 07.05 uur
Rotterdam CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostationca. 07.50 uur
Papendrechtparkeerstrook Westkil Parkwegca. 08.10 uur
Gorinchemparking voor Caribabad eerste parkeerplaats Bataafsekadeca. 07.50 uur

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/ reisleider
checklogies & ontbijt vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
checkafscheidsdiner
checkgenoemde excursies

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 25,- p.p.

Bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies
checktaxiservice (optioneel)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.