0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home duitsland Fietsvakantie langs de Saar en Moezel Reisnummer: BFDE01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de Saar en Moezel
duitsland | Moezel |
va. 879,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 06 mei 2017
In het kort
 Nieuwe reis
 Inclusief ontbijt, lunchpakket en diner
 Ook te boeken als 15-daagse reis
De reis
 Prachtige fietsroutes langs de Saar en Moezel
 Inclusief busvervoer naar Duitsland
 Inclusief uitgebreide routebeschrijvingen
8 dgn | 06-05-2017

Fietscruise langs de Saar en Moezel

De rivieren Saar en Moezel meanderen door het prachtige landschap, burchten waken over uw route en door vakwerkhuizen omgeven marktpleinen zorgen voor een gezellige onderbreking. Moezelwijn heeft niet voor niets weer zo’n goede naam. De reis door het Moezeldal tussen Koblenz en Trier voert door een van de mooiste landschappen van Duitsland. Onderweg komt u plaatselijke wijnbouwers en botteliers tegen, maar ook fietsers uit de hele wereld. Cochem, Bernkastel en Trier zijn maar een paar van de vele hoogtepunten op deze route.

Hoogtepunten

Bonte vissers- en scheepvaarthuizen in Saarburg
Prachtige Porta Nigra in Trier
Groen Moezeldal bezaaid met wijngaarden
Oudste wijnstad van Duitsland; Neumagen-Dhron
Fort Mont Royal in Traben-Trarbach
“Doornroosje van de Moezel” Beilstein
Op bezoek bij de wijnboer in Bernkastel

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Patria

Faciliteiten

• restaurant
• salon
• bar
• zonnedek met zitplaatsen
• fietsenstalling
• er is geen lift aan boord

Hutten

Er zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 M², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar) met raam. Boekt u een eenpersoonshut, dan verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen. Er is een douche, toilet en individueel regelbare airconditioning aanwezig in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. Er bevinden zich 15 hutten op het benedendek en 19 hutten op het bovendek.

Zaterdag

Saarburg
Vanmiddag komen we aan in Saarburg. Het mooie stadsbeeld bestaat uit smalle steegjes, vakwerkhuizen, barokgebouwen, maar ook bonte vissers- en scheepvaarthuizen. Er is zelfs een 20 meter hoge waterval in de stad. U kunt inschepen vanaf 16:00 uur. Tegen 18:00 uur heet de schipper en zijn bemanning u van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Saarburg door. ’s Avonds kunt u bijvoorbeeld nog even lekker door de stad wandelen.

Zondag

Saarburg – Trier (ca. 30-40 km)
Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en brengt u naar de oude Saarschleife, een langgerekte bocht in de rivier en daarna langs de mooie omgeving langs de Saar naar de Igeler Säule. De Igeler Säule (Zuil van Igel) is een 23 meter hoog zandstenen Romeins grafmonument uit de derde eeuw na Christus. Vanuit hier fietst u verder naar langs de Moezel naar Wasserbillig in Luxemburg, met zijn bekende barokke kerk met de twee statige torens. In de namiddag bereikt u Trier, waar het schip reeds op u wacht. Optioneel (aan boord te boeken) is een stadsrondleiding in Trier. Trier werd door de Romeinen als bestuurlijk centrum gebruikt en is vooral bekend door de Porta Nigra, een stadstoren van gigantische afmetingen. We dineren aan boord van de Patria.

Maandag

Trier – Mehring (ca. 25-35 km)
Na het ontbijt kunt u rustig op uw fiets stappen en uitkijken naar een heerlijke dag. Vandaag zal de route u van Trier naar Mehring leiden. Deze stad wordt omringd door weiden, bossen en wijnbergen en staat bekend als de grootste wijnbouwgemeente in de regio Moezel-Saar-Ruwer. Ruim 2000 jaar geleden waardeerde de Romeinen dit landschap al en vandaag zult u zien waarom!

Dinsdag

Mehring – Bernkastel-Kues (ca. 50 km)
Vandaag staat geheel in het teken van wijn en fietsen we langs de kronkelende Moezel, omringt door wijnvelden. De eerste stop is in Neumagen-Dhron, bekend als de oudste wijnstad van Duitsland, waar u de replica van een Romeins wijnschip kunt bekijken. Daarna fietst u verder naar Piesport, de grootste wijn gemeente aan de Moezel. U kunt hier ook een optionele excursie boeken: rondleiding met gids door de grootste ooit gevonden Romeinse wijncomplexen ten noorden van de Alpen. De wijnboer leidt u door de wijnbergen en bij een goed glas moezelwijn leert u meer over het werk in de steile wijnbergen. ’s Avonds kunt u in Bernkastel-Kues ook nog deelnemen een wijnproeverij, waarbij u de goede wijnen van de Moezel leert kennen (optionele excursie, aan boord te boeken).

Woensdag

Bernkastel-Kues – Zell aan de Moezel (ca. 45 km)
Van Bernkastel-Kues naar Traben-Trarbach verloopt de fietstocht door de groene omgeving langs de rechteroever van de Moezel. Door de strategische ligging aan de steile hellingen hebben de Fransen zich hier in de 18e eeuw ook gevestigd. Getuige hiervan is de ruïne van fort Mont Royal. Vanaf Traben-Trarbach volgt u de bochten van de rivier en bereikt de grootste Moezelwijnstad Zell an der Mosel, idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm en bekend van de wijn “Zeller Schwarze Katz”.

Donderdag

Zell an der Mosel – Cochem (ca. 35 km)
Na het ontbijt aan boord van de Patria fietst u van Zell naar Beilstein. De perfect onderhouden historische binnenstad van het lieflijke Beilstein, wordt ook wel het “Doornroosje van de Moezel” genoemd. Vanaf daar fietst u nog een heerlijk stuk naar het eindpunt voor de fietstocht van vandaag; Cochem, met haar Reichsburg hoog op de helling. Naast de beroemde burcht is het oude marktplein met de fontein en omgeven door fraaie vakwerkhuizen ook ontzettend gezellig.

Vrijdag

Cochem – Alken – Koblenz (ca. 27 km)
U kunt op deze dag genieten van een mooie laatste fietstocht naar Alken, een van de oudste Moezelgemeenten. Onderweg komt u nog door Treis-Karden waar de belangrijkste bezienswaardigheid de met drie torens getooide kloosterkerk St.Kastor is. U fietst verder naar de stad Alken; waar het schip op u wacht en brengt u – terwijl u geniet van het voorbijglijdende landschap - naar Koblenz, waar de Moezel en de Rijn bij elkaar komen.

Zaterdag

Naar huis
Na het ontbijt scheept u uit en keren we met de bus terug naar Zeddam, waar u van een afscheidsdiner kunt genieten.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur
• volpension (ontbijt, lunchpakket en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• boordreisleider (Duits- & Engelstalig)
• gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen (1 set per hut)
• dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• lunch dag 1 en dag 8
• evt. entreegelden
• evt. overtochten per veerpont

Optioneel bij te boeken:
• oad taxi service €35,- per persoon retour
• huurfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: € 70,00 per week (optioneel)
• huur E-Bike: € 165,00 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies (alleen aan boord bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Uitgang Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, Deurneseweg 19
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad Touringcarbedrijf, Hoofdweg 329
Purmerend, Mc Donalds, parkeerplaats Verzetslaan 2
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats H.R.Holstlaan, OAD halte
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Drienerlo
Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, P+R Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O. Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag Centrum, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115 (bushalte thv ProfileTyrecenter)
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, P&R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2