arrow_drop_up
ACTIE
VROEGBOEKKORTING!
Boek nu deze reis en ontvang € 25,- korting per boeking! (min. reissom € 499,-).
Uw actiecode: OAD25ACTIEF
(gebruik deze tijdens het boeken bij stap 1)
Actiecode is geldig t/m 5 november!
Terug naar reizen | HomeDuitslandFietsvakantie langs de Saar en Moezel
Reisnummer: BFDE01
va. 879,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de Saar en Moezel
 Nieuwe reis
 Inclusief ontbijt, lunchpakket en diner
 Ook te boeken als 15-daagse reis
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BFDE01
va. 879,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuwe reis
 Inclusief ontbijt, lunchpakket en diner
 Ook te boeken als 15-daagse reis
De reis
 Prachtige fietsroutes langs de Saar en Moezel
 Inclusief busvervoer naar Duitsland
 Inclusief uitgebreide routebeschrijvingen

Fietscruise langs de Saar en Moezel

De rivieren Saar en Moezel meanderen door het prachtige landschap, burchten waken over uw route en door vakwerkhuizen omgeven marktpleinen zorgen voor een gezellige onderbreking. U fietst op uw eigen tempo door het relatief vlakke rivierdal langs schitterende plaatsen als Cochem, Bernkastel en Trier; enkele van de vele hoogtepunten tijdens deze fietscruise.

Hoogtepunten

Bonte vissers- en scheepvaarthuizen in Saarburg
Prachtige Porta Nigra in Trier
Groen Moezeldal bezaaid met wijngaarden
Oudste wijnstad van Duitsland; Neumagen-Dhron
Fort Mont Royal in Traben-Trarbach
“Doornroosje van de Moezel” Beilstein

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Patria

Algemeen

De Patria is een uitstekend schip voor een vaar-fietsvakantie. Overdag kunt u er heerlijk met de fiets op uit om te genieten van het landschap langs de rivier. Wanneer u ’s avonds weer aan boord gaat, wordt u een heerlijk diner geserveerd en kunt u in de salon alvast weer uitkijken naar de volgende mooie dag.

Faciliteiten

• restaurant
• salon
• bar
• zonnedek met zitplaatsen
• fietsenstalling
• er is geen lift aan boord

Hutten

Er zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 M², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar) met raam. Boekt u een eenpersoonshut, dan verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen. Er is een douche, toilet en individueel regelbare airconditioning aanwezig in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. Er bevinden zich 15 hutten op het benedendek en 19 hutten op het bovendek.

Zaterdag

Saarburg
Vanmiddag worden we ontvangen in Saarburg. Het mooie stadsbeeld bestaat uit smalle steegjes, vakwerk- huizen, barokke gebouwen en bonte vissers- en scheepvaarthuizen. U kunt inschepen vanaf 16.00 uur. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Saarburg door. ’s Avonds kunt u eventueel nog door de stad wandelen.

Zondag

Saarburg – Trier (ca. 30-40 km)
Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en brengt u naar de oude Saarschleife, een langgerekte bocht in de rivier en daarna langs de Saar Igel, met de Igeler Säule, een zandstenen Romeins grafmonument. Vanuit hier fietst u verder langs de Moezel naar Wasserbillig in Luxemburg. In de namiddag bereikt u Trier waar het schip reeds op u wacht (ca. 40 km). Optioneel is een stadsrondleiding
in Trier. We dineren aan boord van de Patria.

Maandag

Trier – Mehring (ca. 25-35 km)
Na het ontbijt kunt u rustig op uw fiets stappen en uitkijken naar een heerlijke dag. Vandaag gaat de route van Trier naar Mehring (ca. 35 km). Deze stad wordt omringd door uitgestrekte weiden, bossen en wijnbergen. Ruim 2000 jaar geleden waardeerden de Romeinen dit landschap al en vandaag zult u zien waarom!

Dinsdag

Mehring – Bernkastel-Kues (ca. 50 km)
Vandaag staat geheel in het teken van wijn. De eerste stop is in Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland gevolgd door Piesport, de grootste wijngemeente aan de Moezel (ca. 50
km). U kunt hier aan boord een optionele excursie boeken: een rondleiding door Romeinse wijncomplexen. De wijnboer leidt u door de wijnbergen en u leert meer over het werk in de steile
wijnbergen. ’s Avonds kunt u in Bernkastel-Kues deelnemen aan een wijnproeverij, waarbij u de wijnen van de Moezel leert kennen (optioneel).

Woensdag

Bernkastel-Kues – Zell aan de Moezel (ca. 45 km)
Van Bernkastel-Kues naar Traben-Trarbach verloopt de fietstocht door de groene omgeving langs de Moezel. Vanaf Traben-Trarbach volgt u de bochten van de rivier en bereikt u de grootste Moezelwijnstad Zell an der Mosel, idyllisch gelegen aan een van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm (ca.
45 km).

Donderdag

Zell an der Mosel – Cochem (ca. 35 km)
Na het ontbijt aan boord van de Patria fietst u van Zell naar Beilstein, ook wel “Doornroosje van de Moezel” genoemd. Vanaf daar fietst u nog een heerlijk stuk naar het eindpunt voor de fietstocht van vandaag; Cochem, met haar Reichsburg hoog op de helling (ca. 35 km). Naast de beroemde burcht is het door fraaie vakwerkhuizen omgeven oude marktplein met fontein ook erg gezellig.

Vrijdag

Cochem – Alken – Koblenz (ca. 27 km)
U kunt op deze dag genieten van een mooie laatste fietstocht naar Alken. Onderweg komt u door Treis-Karden, waar het witte klooster St. Kastor boven de stad uittorent. In de stad Alken wacht het schip dat u, al genietend van het voorbijglijdende landschap, naar Koblenz zal brengen. Koblenz is het punt waar de Moezel en de Rijn bij
elkaar komen (ca. 27 km).

Zaterdag

Terugreis
Na het ontbijt keren we met de bus terug naar Zeddam, waar u van een afscheidsdiner kunt genieten.

Algemene informatie fietsverhuur

Fietsverhuur
Oad biedt u de mogelijkheid om voordelig een fiets te huren. U heeft hierbij de keuze tussen een toerfiets of een e-bike. Op onze fietscruises werken wij samen met Boat-Bike tours. Deze organisatie draagt er zorg voor dat u de juiste fiets meekrijgt op vakantie, afgestemd op uw lengte.

Zelf uw fiets meenemen
Uiteraard is het mogelijk uw eigen fiets mee te nemen tijdens uw vakantie. Deze service is geheel gratis. U kunt dan alleen opstappen op ons overstappunt in Zeddam. U kunt voorafgaand aan de reis overnachten in Zeddam bij hotel Ruimzicht vanaf € 69,50 per kamer (2 personen) inclusief een heerlijk ontbijtbuffet. Een extra voordeel daarbij is dat u uw auto gratis kunt parkeren gedurende uw vakantie. Uw fiets wordt met de grootst mogelijk zorg behandeld om eventuele beschadigingen te voorkomen. Echter is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan uw fiets kan ontstaan gedurende de reis. Oad kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Prijzen fietshuur
Toerfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: €70 per week (8 dagen)
E-bike: €165 per week (8 dagen). Beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging.

Fietsverzekering huurfiets
Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. Bij diefstal of schade aan de fiets of schade ten gevolge van verlies van de fiets, behoudt Oad zich het recht om deze te verhalen op de deelnemer.

Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets/e-bike (max. € 2499,-). Schade ontstaan door opzet of grove schuld van de deelnemer kan niet worden afgekocht en is niet gedekt door de verzekering. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering.

GRATIS fietshandschoenen
Voor alle gasten op onze fietsvakanties biedt Oad gratis fietshandschoenen aan ter bescherming van uw handen bij een eventuele val.

Veiligheid
In het verkeer bent u, als fietser, kwetsbaar. Derhalve adviseren wij u om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes. Deze hesjes zijn tijdens al onze reizen aanwezig in onze bussen.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus Zeddam-Saarburg en Koblenz-Zeddam
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunchpakket en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• boordreisleider (Duits- & Engelstalig)
• gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen (1 set per hut)
• dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

lunch op dag 1 en dag 8
evt. entreegelden
evt. overtochten per veerpont

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies (aan boord te boeken)
• Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: € 70,00 per week
• Huur E-Bike: € 165,00 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

LIMBURG

Echt (Zuidlijn), De Weegbrug, Loperweg 10
Heerlen (zuidlijn), van der Valk, Terworm 10
Konigsforst (zuidlijn), Raststatte
Stein/Urmond (zuidlijn), Motel Stein (van der Valk)
Weert (zuidlijn), Station NS

NOORD-BRABANT

Eindhoven(zuidlijn), P&R Meerhoven, N-Brabantlaan