U bevindt zich hier Home duitsland Fietsvakantie langs de Rijn en Neckar Reisnummer: BFDE02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de Rijn en Neckar
duitsland | Rijn |
Reisnummer: BFDE02
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuwe reis
 Inclusief busvervoer naar Duitsland
 Prachtige fietstochten langs de Rijn en Neckar
De reis
 Inclusief ontbijt, lunchpakket en diner
 Wifi aan boord van de bus
 Ook als 15-daagse fietscruise te boeken

Fietscruise langs de Rijn en Neckar

Fiets dagelijks op uw eigen tempo tijdens deze fietscruise van Koblenz naar Bad Wimpfen. Deze prachtige en afwisselende reis per fiets en schip voert door de dalen van de Rijn en de Neckar. Het zal moeilijk zijn om tussen de schoonheid van de beide rivierdalen te kiezen. Prachtige landschappen, mooie fietspaden langs de rivier, schilderachtige plaatsjes en historische steden wisselen elkaar af in het gebied van “de sage van de Nibelungen”.

Hoogtepunten

Kastelen en burchten langs de Lorelei-vallei
Gezellige Drosselgasse in Rüdesheim
Tussen de wijnvelden bij Nierstein
Schitterend Schloss Heidelberg
Schilderachtige straatjes in Eberbach
Middeleeuwse droomstad Bad Wimpfen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Patria

Algemeen

De Patria is een uitstekend schip voor een vaar-fietsvakantie. Overdag kunt u er heerlijk met de fiets op uit om te genieten van het landschap langs de rivier. Wanneer u ’s avonds weer aan boord gaat, wordt u een heerlijk diner geserveerd en kunt u in de salon alvast weer uitkijken naar de volgende mooie dag.

Faciliteiten

• restaurant
• salon
• bar
• zonnedek met zitplaatsen
• fietsenstalling
• er is geen lift aan boord

Hutten

Er zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 M², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar) met raam. Boekt u een eenpersoonshut, dan verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen. Er is een douche, toilet en individueel regelbare airconditioning aanwezig in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. Er bevinden zich 15 hutten op het benedendek en 19 hutten op het bovendek.

Zaterdag

Koblenz
Vanmiddag worden we ontvangen in Koblenz. Koblenz is een oude stad met een prachtige Altstadt en ligt tussen de Rijn en Moezel die samenvloeien bij het Deutsche Eck. De bemanning van het schip heet u vanaf 16.00 uur van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Koblenz door.

Zondag

Koblenz - Boppard – Rüdesheim (ca. 30 km)
’s Morgensvroeg vaart u van Koblenz naar Boppard, gelegen in het Midden-Rijngebied. Nadat u uw fiets in ontvangst heeft genomen fietst u over de linkeroever van de Rijn langs kastelen en
burchten (ca. 30 km). Ook komen we de bekende Loreley tegen op weg naar het mooie stadje Rüdesheim, met de bekende Drosselgasse. U dineert en overnacht vanavond aan boord van de
Patria in Rüdesheim of Bingen.

Maandag

Rüdesheim – Mainz (ca. 37 km)
Vandaag fietst u langs de prachtige Rijnoevers van Rüdesheim door de Rheingau en door Eltville naar Mainz (ca. 37 km). Als alternatief kunt u ook kiezen voor een fietstocht langs de rustige linkeroever van de Rijn tot aan Mainz. In Mainz is er een overvloed aan bezienswaardigheden; vele kerken, musea, fonteinen en monumenten.

Dinsdag

Mainz – Nierstein (ca. 17-26 km)
U verlaat Mainz en fietst in zuidelijke richting via Laubenheim naar Nierstein, een van de grootste wijnbouwgebieden aan de Rijn (ca. 17-26 km). U luncht vandaag aan boord van het schip. In de middag staat een optionele excursie op het programma: per tractor verkent u de wijnbergen van Nierstein. De dag wordt afgesloten met een
wijnproeverij en avondeten bij de wijnboer (optioneel). Gasten die niet aan deze excursie deelnemen, dineren aan boord.

Woensdag

Mannheim – Heidelberg (ca. 25 km)
‘s Morgens brengt het schip u over de Rijn naar het startpunt van de fietstocht van vandaag: Mannheim (ca. 25 km). Via Keltenstad Ladenburg, waar u voor het eerst de Neckar tegenkomt, fietst
u naar Heidelberg. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door Heidelberg maken of deelnemen aan een begeleide stadstoer (optioneel). Heidelberg is één grote verrassing: een schilderachtige oude stad met de Alte Brücke en een slot dat hoog boven de Neckar uittorent.

Donderdag

Heidelberg – Eberbach (ca. 38 km)
Vandaag fietst u via Ziegelhausen en door het Odenwald naar Neckarsteinach (ca. 38 km). Daarna fietst u via Hirschhorn, waar de Neckar om het dorp krult, naar de oude Zwabische stad Eberbach. Tijdens een wandeling door de schilderachtige smalle straatjes en pleinen geniet u van de stad. ’s Avonds wacht een nachtwaker in
traditionele kledij op u om u zijn stad te laten zien (optioneel).

Vrijdag

Eberbach – Bad Wimpfen (ca. 41 km)
Na het ontbijt kunt u nog naar Burg Hornberg fietsen. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen in de Neckarvallei. Vanaf Eberbach fietst u zuidwaarts langs de Neckar in de richting van de middeleeuwse drooomstad Bad Wimpfen. Na de tocht van vandaag (ca. 41 km) dineren we weer aan boord van ons schip.

Zaterdag

Naar huis
Na het ontbijt scheept u uit en keren we met de bus terug naar Zeddam. Tijdens het afscheidsdiner praat u nog even gezellig na met uw reisgenoten.

Algemene informatie fietsverhuur

Fietsverhuur
Oad biedt u de mogelijkheid om voordelig een fiets te huren. U heeft hierbij de keuze tussen een toerfiets of een e-bike. Op onze fietscruises werken wij samen met Boat-Bike tours. Deze organisatie draagt er zorg voor dat u de juiste fiets meekrijgt op vakantie, afgestemd op uw lengte.

Zelf uw fiets meenemen
Uiteraard is het mogelijk uw eigen fiets mee te nemen tijdens uw vakantie. Deze service is geheel gratis. U kunt dan alleen opstappen op ons overstappunt in Zeddam. U kunt voorafgaand aan de reis overnachten in Zeddam bij hotel Ruimzicht vanaf € 69,50 per kamer (2 personen) inclusief een heerlijk ontbijtbuffet. Een extra voordeel daarbij is dat u uw auto gratis kunt parkeren gedurende uw vakantie. Uw fiets wordt met de grootst mogelijk zorg behandeld om eventuele beschadigingen te voorkomen. Echter is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan uw fiets kan ontstaan gedurende de reis. Oad kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Prijzen fietshuur
Toerfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: €70 per week (8 dagen)
E-bike: €165 per week (8 dagen). Beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging.

Fietsverzekering huurfiets
Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. Bij diefstal of schade aan de fiets of schade ten gevolge van verlies van de fiets, behoudt Oad zich het recht om deze te verhalen op de deelnemer.

Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets/e-bike (max. € 2499,-). Schade ontstaan door opzet of grove schuld van de deelnemer kan niet worden afgekocht en is niet gedekt door de verzekering. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering.

GRATIS fietshandschoenen
Voor alle gasten op onze fietsvakanties biedt Oad gratis fietshandschoenen aan ter bescherming van uw handen bij een eventuele val.

Veiligheid
In het verkeer bent u, als fietser, kwetsbaar. Derhalve adviseren wij u om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes. Deze hesjes zijn tijdens al onze reizen aanwezig in onze bussen.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus Zeddam-Kolbenz en Bad Wimpfen-Zeddam
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunchpakket en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• boordreisleider (Duits- & Engelstalig)
• gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen (1 set per hut)
• dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• lunch dag 1 en dag 8
• evt. entreegelden
• evt. overtochten per veerpont

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies (aan boord te boeken)
• Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: € 70,00 per week (optioneel)
• Huur E-Bike: € 165,00 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden.

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


Zuidlijn

Verkorte route vanuit het zuiden

Voor gasten uit Noord-Brabant en Limburg is er de mogelijkheid om bij een aantal reizen via een verkorte route naar de bestemming te reizen. U reist dan niet via het overstappunt in Zeddam, maar via Königsforst bij Keulen.

De Zuidlijn is mogelijk voor de volgende reizen:
• Duitsland: Bad Mergentheim, Bodenmais, Oberwolfach, Zell im Wiesental, Linderhof en Kisslegg
• Frankrijk: Morzine
• Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Hongarije, Roemenië,
Tsjechië en Slowakije: alle reizen
De Zuidlijn is mogelijk in de reisperiode: heenreis 9 mei t/m 19
september en terugreis 15 mei t/m 28 september.

5612 Eindhoven P+R Meerhoven, N-Brabantlaan
6002 Weert, Station NS
6102 Echt/Roermond De Weegbrug, Loperweg 10
6130 Stein/Urmond Motel Stein, van der Valk, Mauritslaan 65
6412 Heerlen Van der Valk, Terworm 10
Let op: Als u via Zeddam wilt reizen, kies dan de opstapplaats en code van de servicelijn via Zeddam.

Voor de Zuidlijn geldt een minimale deelname van 8 personen. Indien de Zuidlijn niet rijdt, reist u via het overstappunt in Zeddam. Voor het reizen met de Zuidlijn wordt geen restitutie
verleend voor het gemiste afscheidsdiner in Zeddam bij terugkomst. Indien u gebruik maakt van de Zuidlijn is het niet mogelijk de Oad Taxi Service bij te boeken.

Servicelijn via Zeddam

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P&R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P&R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte, Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark/Drienerlo
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, Stationsplein
Zwolle, P&R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2