arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandFietsvakantie langs de Rijn en Neckar
Reisnummer: BFDE02
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie langs de Rijn en Neckar
 Nieuwe reis
 Inclusief busvervoer naar Duitsland
 Prachtige fietstochten langs de Rijn en Neckar
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BFDE02
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuwe reis
 Inclusief busvervoer naar Duitsland
 Prachtige fietstochten langs de Rijn en Neckar

Fietscruise langs de Rijn en Neckar

Fiets dagelijks op uw eigen tempo tijdens deze fietscruise van Koblenz naar Bad Wimpfen. Deze prachtige en afwisselende reis per fiets en schip voert door de dalen van de Rijn en de Neckar. Het zal moeilijk zijn om tussen de schoonheid van de beide rivierdalen te kiezen. Prachtige landschappen, mooie fietspaden langs de rivier, schilderachtige plaatsjes en historische steden wisselen elkaar af in het gebied van “de sage van de Nibelungen”.

Hoogtepunten

Kastelen en burchten langs de Lorelei-vallei
Gezellige Drosselgasse in Rüdesheim
Tussen de wijnvelden bij Nierstein
Schitterend Schloss Heidelberg
Schilderachtige straatjes in Eberbach
Middeleeuwse droomstad Bad Wimpfen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Patria

Algemeen

De Patria is een uitstekend schip voor een vaar-fietsvakantie. Overdag kunt u er heerlijk met de fiets op uit om te genieten van het landschap langs de rivier. Wanneer u ’s avonds weer aan boord gaat, wordt u een heerlijk diner geserveerd en kunt u in de salon alvast weer uitkijken naar de volgende mooie dag.

Faciliteiten

• restaurant
• salon
• bar
• zonnedek met zitplaatsen
• fietsenstalling
• er is geen lift aan boord

Hutten

Er zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 M², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar) met raam. Boekt u een eenpersoonshut, dan verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen. Er is een douche, toilet en individueel regelbare airconditioning aanwezig in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. Er bevinden zich 15 hutten op het benedendek en 19 hutten op het bovendek.

Zaterdag

Koblenz
Vanmiddag worden we ontvangen in Koblenz. Koblenz is een oude stad met een prachtige Altstadt en ligt tussen de Rijn en Moezel die samenvloeien bij het Deutsche Eck. De bemanning van het schip heet u vanaf 16.00 uur van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Koblenz door.

Zondag

Koblenz - Boppard – Rüdesheim (ca. 30 km)
’s Morgensvroeg vaart u van Koblenz naar Boppard, gelegen in het Midden-Rijngebied. Nadat u uw fiets in ontvangst heeft genomen fietst u over de linkeroever van de Rijn langs kastelen en
burchten (ca. 30 km). Ook komen we de bekende Loreley tegen op weg naar het mooie stadje Rüdesheim, met de bekende Drosselgasse. U dineert en overnacht vanavond aan boord van de
Patria in Rüdesheim of Bingen.

Maandag

Rüdesheim – Mainz (ca. 37 km)
Vandaag fietst u langs de prachtige Rijnoevers van Rüdesheim door de Rheingau en door Eltville naar Mainz (ca. 37 km). Als alternatief kunt u ook kiezen voor een fietstocht langs de rustige linkeroever van de Rijn tot aan Mainz. In Mainz is er een overvloed aan bezienswaardigheden; vele kerken, musea, fonteinen en monumenten.

Dinsdag

Mainz – Nierstein (ca. 17-26 km)
U verlaat Mainz en fietst in zuidelijke richting via Laubenheim naar Nierstein, een van de grootste wijnbouwgebieden aan de Rijn (ca. 17-26 km). U luncht vandaag aan boord van het schip. In de middag staat een optionele excursie op het programma: per tractor verkent u de wijnbergen van Nierstein. De dag wordt afgesloten met een
wijnproeverij en avondeten bij de wijnboer (optioneel). Gasten die niet aan deze excursie deelnemen, dineren aan boord.

Woensdag

Mannheim – Heidelberg (ca. 25 km)
‘s Morgens brengt het schip u over de Rijn naar het startpunt van de fietstocht van vandaag: Mannheim (ca. 25 km). Via Keltenstad Ladenburg, waar u voor het eerst de Neckar tegenkomt, fietst
u naar Heidelberg. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door Heidelberg maken of deelnemen aan een begeleide stadstoer (optioneel). Heidelberg is één grote verrassing: een schilderachtige oude stad met de Alte Brücke en een slot dat hoog boven de Neckar uittorent.

Donderdag

Heidelberg – Eberbach (ca. 38 km)
Vandaag fietst u via Ziegelhausen en door het Odenwald naar Neckarsteinach (ca. 38 km). Daarna fietst u via Hirschhorn, waar de Neckar om het dorp krult, naar de oude Zwabische stad Eberbach. Tijdens een wandeling door de schilderachtige smalle straatjes en pleinen geniet u van de stad. ’s Avonds wacht een nachtwaker in
traditionele kledij op u om u zijn stad te laten zien (optioneel).

Vrijdag

Eberbach – Bad Wimpfen (ca. 41 km)
Na het ontbijt kunt u nog naar Burg Hornberg fietsen. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen in de Neckarvallei. Vanaf Eberbach fietst u zuidwaarts langs de Neckar in de richting van de middeleeuwse drooomstad Bad Wimpfen. Na de tocht van vandaag (ca. 41 km) dineren we weer aan boord van ons schip.

Zaterdag

Naar huis
Na het ontbijt scheept u uit en keren we met de bus terug naar Zeddam. Tijdens het afscheidsdiner praat u nog even gezellig na met uw reisgenoten.

Algemene informatie fietsverhuur

Fietsverhuur
Oad biedt u de mogelijkheid om voordelig een fiets te huren. U heeft hierbij de keuze tussen een toerfiets of een e-bike. Op onze fietscruises werken wij samen met Boat-Bike tours. Deze organisatie draagt er zorg voor dat u de juiste fiets meekrijgt op vakantie, afgestemd op uw lengte.

Zelf uw fiets meenemen
Uiteraard is het mogelijk uw eigen fiets mee te nemen tijdens uw vakantie. Deze service is geheel gratis. U kunt dan alleen opstappen op ons overstappunt in Zeddam. U kunt voorafgaand aan de reis overnachten in Zeddam bij hotel Ruimzicht vanaf € 69,50 per kamer (2 personen) inclusief een heerlijk ontbijtbuffet. Een extra voordeel daarbij is dat u uw auto gratis kunt parkeren gedurende uw vakantie. Uw fiets wordt met de grootst mogelijk zorg behandeld om eventuele beschadigingen te voorkomen. Echter is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan uw fiets kan ontstaan gedurende de reis. Oad kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Prijzen fietshuur
Toerfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: €70 per week (8 dagen)
E-bike: €165 per week (8 dagen). Beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging.

Fietsverzekering huurfiets
Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. Bij diefstal of schade aan de fiets of schade ten gevolge van verlies van de fiets, behoudt Oad zich het recht om deze te verhalen op de deelnemer.

Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets/e-bike (max. € 2499,-). Schade ontstaan door opzet of grove schuld van de deelnemer kan niet worden afgekocht en is niet gedekt door de verzekering. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering.

GRATIS fietshandschoenen
Voor alle gasten op onze fietsvakanties biedt Oad gratis fietshandschoenen aan ter bescherming van uw handen bij een eventuele val.

Veiligheid
In het verkeer bent u, als fietser, kwetsbaar. Derhalve adviseren wij u om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes. Deze hesjes zijn tijdens al onze reizen aanwezig in onze bussen.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus Zeddam-Kolbenz en Bad Wimpfen-Zeddam
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunchpakket en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• boordreisleider (Duits- & Engelstalig)
• gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen (1 set per hut)
• dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• lunch dag 1 en dag 8
• evt. entreegelden
• evt. overtochten per veerpont

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies (aan boord te boeken)
• Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem, fietstas: € 70,00 per week (optioneel)
• Huur E-Bike: € 165,00 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)

LIMBURG

Echt (Zuidlijn), De Weegbrug, Loperweg 10
Heerlen (zuidlijn), van der Valk, Terworm 10
Konigsforst (zuidlijn), Raststatte
Stein/Urmond (zuidlijn), Motel Stein (van der Valk)
Weert (zuidlijn), Station NS

NOORD-BRABANT

Eindhoven(zuidlijn), P&R Meerhoven, N-Brabantlaan