Extra voordeel!
VOORJAARSACTIE € 25,- korting!
Boek nu deze reis en ontvang € 25,- voorjaarskorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode Oadactie25 en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min.reissom €499,-) bekijk de voorwaarden
Actie is geldig t/m 3 april.
U bevindt zich hier Home spanje Rondreis Verrassend Spanje Reisnummer: BRES42
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Verrassend Spanje
spanje | Diverse streken
Reisnummer: BRES42
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Klantbeoordeling 9,4
 Met ervaren Oad reisleiding
 Verblijf in goede 3* en 4* hotels
De reis
 Unieke busrondreis Spanje
 Van Baskenland tot Andalusië
 Wifi aan boord van de bus

Rondreis Spanje

Waarom de rondreis Verrassend Spanje bij Oad boeken?
In een rustiger tempo het beste van Spanje beleven
Bij Oad krijgt u ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding u kennis laat maken met het èchte Spanje
Unieke rondreis door het 'Andere Spanje'.

Spanje is een boeiend, veelzijdig land dat veel meer te bieden heeft dan alleen de Costa’s en drukbezochte steden als Barcelona en Madrid. Wilt u dit land beter leren kennen en verder kijken dan de bekende plaatsen, dan is dit de ideale reis. U ziet bergen en hoogvlaktes, rivierdalen en natuurparken, vruchtbare valleien en dorre woestijn, historische steden en hypermoderne monumenten. Kortom: een zeer veelzijdig programma, van Baskenland tot Andalusië!

Hoogtepunten

Pamplona, bekend van de stierenrennen
Wijnstreek La Rioja
Bilbao met het Guggenheim museum
Grotten van Altamira
Santander
Koninklijk Paleis in Valladolid
Romeinse aquaduct in Segovia
De Vallei van de Gevallenen
Het klooster-paleis El Escorial
Universiteit van Salamanca
Ommuurde stad Ávila
Gieren en adelaars spottten in National Park Monfragüe
Mérida, stad van 'conquistador' Francisco Pizarra
Bijzondere stad op twee rotsen; Ronda
Britse Gibraltar
Rotsformaties natuurpark El Torcal
Vallei van de Alpujarras
Herensociëteit in Murcia
Palmen bos in Elche
Schitterende stad Valencia
Sociaal experiment Colonia Güell
Gerona, het wandkleed de Schepping van de wereld
Figueres, Teatro Museo van Dalí

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotels rondreis Verrassend Spanje

U verblijft in goede viersterren hotels. In de steden Pamplona, Ronda en Figueres verblijft u in goede driesterren hotels. De hotels in Salamanca en Ronda liggen middenin het centrum. Alle hotels beschikken over een restaurant en bar, de meeste hotels beschikken over een lift en sommige hotels hebben een zwembad. Uw kamer beschikt over tv, telefoon en wif en een badkamer met bad of douche en toilet. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Maandag

Naar Frankrijk
Na de koffie gaat de reis naar de omgeving van Tours, in Frankrijk, voor de eerste overnachting.

Dinsdag

Aankomst in Spanje
Langs Bordeaux, door zuidwest Frankrijk en via de pas van Roncesvalles over de Pyreneeën rijden we naar de omgeving van Pamplona voor twee overnachtingen.

Woensdag

Pamplona, Navarra en La Rioja
We brengen een bezoek aan Pamplona en maken een mooie tocht door Navarra en La Rioja. Pamplona is bekend van de stierenrennen van San Fermín. Ooit was Pamplona de hoofdstad van het koninkrijk Navarra. Tijdens een mooie tocht door dit oude rijk rijden we langs enkele historische plaatsen en opmerkelijke bodega's in de wijnstreek La Rioja.

Donderdag

Via Bilbao en Altamira naar Santander
In Bilbao is er de gelegenheid om het beroemde Guggenheim museum te bezoeken (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p). Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry en een kunstwerk op zich. We bezoeken ook de grotten van Altamira met schilderingen van zo'n 13000 jaar oud. We verblijven één nacht in Santander bij een hotel aan zee. Het diner is op eigen gelegenheid, maar er zijn voldoende gezellige restaurantjes in de buurt.

Vrijdag

Via Valladolid naar Segovia
In de ochtend rijden we naar Valladolid. Als Philips II niet van Madrid de hoofdstad zou hebben gemaakt, dan had hij zeker voor Valladolid gekozen. Alle Habsburgse vorsten hebben er wel een periode gewoond. Daarna gaan we naar Segovia, vooral bekend vanwege het prachtige Romeinse aquaduct. Diner en één overnachting in Segovia.

Zaterdag

El Escorial en Ávila naar Salamanca
We bezoeken vandaag eerst de Vallei van de Gevallenen. Franco besloot een monument te maken voor de gevallenen van de burgeroorlog. Op een berg liet hij een enorm kruis plaatsen en in die berg liet hij een kerk uithouwen. Ook gaan we naar het kloosterpaleis El Escorial. In dit enorme complex van Philips II had hij voor zichzelf een klein appartement, waaruit hij regeerde over een wereldrijk waar de zon nooit onder ging. Daarna rijden we naar de ommuurde stad Ávila, gelegen op een 1100 meter hoge vlakte in de Sierra de Guadelarrama. Daarna rijden we naar Salamanca waar we twee nachten verblijven. Het diner is vanavond inbegrepen.

Zondag

Salamanca
´s Morgens organiseren we een stadswandeling door het centrum van deze trotse Castiliaanse stad met onder meer een bezoek aan de oudste universiteit van Spanje. ´s Middags maakt u uw eigen selectie uit de vele te bewonderen gebouwen en bezienswaardigheden. Het diner is vandaag niet inbegrepen, maar in de buurt van het centraal gelegen hotel zijn voldoende restaurantjes.

Maandag

Via Monfragüe en Trujillo naar Mérida
In de ochtend bezoeken we eerst het Nationaal Park Monfragüe. Als u een verrekijker heeft, neem ´m dan mee! De kans is groot dat we gieren en adelaars te zien krijgen. Voor de lunch stoppen we in Trujillo, de stad van Francisco Pizarra, 'conquistador' van Peru. Daarna rijden we naar Mérida, de Romeinse naam van Mérida was Emerita Augusta. De stad groeide uit tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Er is een prachtig theater en vele andere resten van Romeinse bouwwerken. Diner en overnachting in Mérida.

Dinsdag

Ronda
Ronda ligt hoog in de bergen van centraal Andalusië. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën door een diepe kloof waarover drie bruggen zijn gebouwd. Na de lunch lopen we langs enkele hoogtepunten en daarna kunt u op eigen gelegenheid van dit bijzondere stadje genieten. We verblijven twee nachten in Ronda in een centraal gelegen hotel. Het diner in Ronda is op eigen gelegenheid. In de nabije omgeving is er voldoende keuze!

Woensdag

Gibraltar
Vandaag staat een excursie naar het Brits Gibraltar op het programma (optioneel, kosten ca. € 35,- p.p. bij min. 15 personen). Hier bezoeken we de rots met zijn verdedigingswerken, de apenkolonie en natuurlijk het stadje aan de voet van de berg. U kunt er met Engelse ponden betalen, maar euro´s zijn ook welkom. Voor degenen die niet meegaan naar Gibraltar heeft Ronda genoeg te bieden voor een ontspannen vrije dag. Het diner is vandaag op eigen gelegenheid.

Donderdag

Natuurpark El Torcal, Almería
We gaan richting Antequera, naar natuurpark El Torcal met zijn bijzondere rotsformaties. Vervolgens rijden we naar de Golf van Almería waar we twee nachten verblijven. Het diner is de komende twee dagen inbegrepen.

Vrijdag

Alpujarras gebergte
Deze dag staat in het teken van een mooie tocht langs de kust en door de langgerekte vallei van de Alpujarras. Het landschap kent vruchtbare dalen en indrukwekkende bergen. Hier maken we kennis met de dorpjes die zo typisch zijn voor de Alpujarras en proeven we de beroemde Spaanse ham Jamón Serrano. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel in Almería.

Zaterdag

Murcia, Elche naar Valencia
Voor de lunch stoppen we in de stad Murcia waar we onder meer de voormalige herensociëteit het Real Casino bezoeken. Onderweg naar Valencia doen we het stadspark van Elche aan dat bijzonder is vanwege het palmenbos. We blijven de komende drie nachten in Valencia. Een heerlijke stad, met een aangenaam mediterraans klimaat en geen massa toerisme, maar juist het echte Spanje! Het diner is vanavond inbegrepen.

Zondag

Valencia
's Morgens beginnen we met een oriënterende stadstour. Valencia is de derde grote stad van Spanje met een typisch Mediterraans klimaat is de kans op mooi weer is hier groot. Valencia staat onder meer bekend om het festival Las Fallas en het hypermoderne cultureel-+wetenschappelijk complex, ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. De tour gaat voor een deel over het beroemde Formule I autocircuit. Daarna verkennen we de oude binnenstad te voet. We stappen weer aan boord van de bus en rijden langs rijstvelden naar in het natuurpark Albufera. Het diner is vandaag op eigen gelegenheid.

Maandag

Vrije dag
Een naar eigen inzicht te besteden dag in de mooie stad Valencia. Het diner 's avonds is op eigen gelegenheid.

Dinsdag

Colonia Güell en Gerona naar Figueres
Via de kust rijden we naar Colonia Güell, een klein dorpje dat ooit een sociaal experiment was van de industrieel Güell, die veelvuldig Gaudí als architect inschakelde. In de middag bezoeken we de stad Gerona. Liefhebbers vinden hier het beroemde wandkleed van de Schepping van de Wereld, daterend uit de twaalfde eeuw. Het stadsbeeld wordt mede bepaald door kleurrijke gevels pal aan de oevers van de rivier L'Onyar. Daarna rijden we nog door naar Figueres voor het diner en twee overnachtingen.

Woensdag

Teatro Museo Dali en Besalú
De hele morgen is ingeruimd voor een bezoek aan het Teatro-Museo van de beroemde schilder Salvador Dalí. Deze bizarre kunstenaar maakte kunst die beleving wordt. Niet alleen schilderde hij, maar hij creëerde ook bijzondere objecten. Bovendien maakte hij prachtige juwelen waar een apart deel van het museum voor is ingericht. Voor de lunch gaan we naar de middeleeuwse stad Besalú. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel in Figueres voor het diner en overnachting.

Donderdag

Naar Frankrijk
Terug naar Frankrijk via de route over het Centraal Massief en de brug bij Millau. We overnachten in de omgeving van Orleans.

Vrijdag

Naar huis
Via Arras, waar lunchgelegenheid is op het dubbele plein in het centrum, rijden we door naar Moerdijk waar we afscheid nemen na het diner.

Inclusief

• rondreis per Comfort Class o.l.v. Oad chauffeur
• deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche toilet
• 18 x onbijt en 12 x diner op dag 1, 2, 3, 5, 6, 11, 12, 13, 16, 17 en18
• • afscheidsdiner
• wifi aan boord

Exclusief

• lunches m.u.v. de zondag in Valencia
• entreegelden ca. € 79,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• excursies, ter plaatse te voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties (niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne)
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Ontspannen vertrek

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Met eigen auto naar overstappunt Moerdijk
(Moerdijkseweg 1, 4765 SJ Zevenbergschen Hoek. Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur.

Voorovernachting in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw (Moerdijk)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 80,- per kamer reserveren klik hier voor meer informatie

Oad Taxi Service
U kunt kiezen uit 2 opties;
• van huis naar dichtstbijzijnde opstapplaats € 39,- p.p. retour.
• van huis naar overstappunt Moerdijk € 70,- p.p. enkele reis.
U heeft de mogelijkheid deze service te combineren met onze servicelijnen (bijv. heen per Taxi Service en terug met de servicelijn). Let op, via de website is het alleen mogelijk om een retour te boeken á € 140,- p.p.. Wilt u een combinatie maken, dan kunt u dit telefonisch aan ons doorgeven.

De voordelen van Taxi Service:
U wordt thuis opgehaald en thuis gebracht.
Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
Chauffeurs helpen u met uw bagage.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen opstapplaats te selecteren, uw factuuradres is tevens uw ophaaladres voor de taxi.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Moerdijk. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

DRENTHE

Assen, van der Valk hotel Assen, aan de A28
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Moerdijk, Restaurant De gouden Leeuw, Moerdijkseweg 1
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Schagen, Uitgang Station NS, Plantsoen

OVERIJSSEL

Deventer/Colmschate, Piet van Donkplein / bij de Scheg
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation