arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeBaltische StatenRondreis Langs de randen van Europa
Reisnummer: BROE01
va. 2349,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
Aan favorieten toevoegenRondreis Langs de randen van Europa
Baltische Staten
 Alle data per kleine groep
 o.l.v. Oost-Europa deskundige Marie Therese ter Haar
 Verblijf in uitstekende hotels

Rondreis Langs de randen van Europa

Ga met ons mee tijdens deze unieke reis ‘langs de randen van Europa’. Beginnende in de Baltische landen, elk met zijn eigen geschiedenis eindigen we in Bulgarije. We doorkruisen de landen van noord naar zuid. Elk land heeft zijn unieke geschiedenis en we zullen zien dat Oost en West Europa meer met elkaar verbonden is dan op het eerste gezicht lijkt. De landen delen een geschiedenis met Rusland, maar zeker ook met het huidige Europa. Geniet van prachtige hoofdsteden als Riga, Vilnius, Boekarest... en Sophia. Maar ook de natuur zal voorbijkomen; ongerepte natuur in Podnesië in Polen, het mooie Tatra gebergte, op de grens tussen Polen en Slowakije. We lunchen op het platteland van Roemenië. En dat allemaal onder de bezielende leiding van onze deskundige reisleider. Gaat u me op dit unieke avontuur?

Wilt u meer weten over deze mooie reis, dan raden wij u aan zich aan te melden voor de informatiemiddag Langs de randen van Europa:
Langs de randen van Europa 20 maart, 24 april
Informatiemiddag Estland, Letland, Litouwen & Langs de randen van Europa 6 en 18 februari en 20 maart
Informatiemiddag Polen & Langs de randen van Europa 11 februari


Lees meer over Rondreis Langs de randen van Europa

Hoogtepunten

Letse hoofdstad Riga
Bijzondere kruisheuvel in Litouwen
Vilnius, de mooie hoofdstad van Litouwen
Ongerepte natuur van Pools Podlasië
Poolse hoofdstad Warschau
Openluchtmuseum Krakau
Bergtoppen van het Tatra gebergte
Tweede stad van Slovenië; Kosice
Roemeense platteland
Bram Stokers Dracula: Transsylvanië
Roemeense hoofdstad Boekarest
Mooie hoofdstad van Bulgarije: Sofia
-

Dagprogramma

location_onHeenreis
Na het kopje koffie in Didam rijden we over de Duitse snelwegen naar de haven van Travemünde. Hier gaan we aan boord van de ferry van Stena Line die ons naar Liepaja in Letland brengt. Diner en overnachting aan boord.

location_onNaar Letland, Riga
De hele dag aan boord. U zult u zeker niet vervelen aan boord. Na het diner aan boord gaan we ontschepen in Liepaja. We rijden in de avond naar Riga. We verblijven hier twee nachten in het centrum van Riga.

location_onRiga
Vandaag gaan we Riga ontdekken, een prachtige stad met vele torens en jugendstilgebouwen. We maken eerst een rondrit langs de bekende bezienswaardigheden. Tijdens de stadswandeling in de oude binnenstad zien we de Koepel kathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e -eeuwse kruittoren. De rest van de middag is ter vrije besteding.

location_onKruisheuvel, Kaunas naar Vilnius
We verlaten Letland en steken de grens over naar Litouwen. We rijden naar Šiauliai, de kruisheuvel, een symbool van de herdenking van de onderdrukking van het Rooms-Katholieke geloof, maar ook van de eigen Litouwse nationaliteit. We vervolgen de reis naar middeleeuwse stad Kaunas, bekend van de componist Ciurlionis. We rijden door naar Vilnius waar we voor het diner aankomen. We verblijven hier twee nachten.

location_onVilnius
Al wandelend verkennen we de historische binnenstad van de hoofdstad van Litouwen. We lopen door de Joodse wijk en zien de oudste universiteit van Oost-Europa. De middag is ter vrije besteding. U kust op eigen gelegenheid het indrukwekkende, maar trieste KGB-gebouw bezoeken, of mee naar het iets buiten Vilnius gelegen Panerai Holocaust Monument. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

location_onVia Podlasië naar Warschau
Na het ontbijt rijden we naar de grens met Polen. We rijden door de ongerepte natuur van Podlasië, waar de Europese bizons nog vrij rondlopen naar Warschau. We verblijven hier één nacht.

location_onWarschau naar Krakau
Vanochtend maken we een rondleiding door de hoofdstad van Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad grotendeels verwoest. De stad is na de oorlog weer nauwkeurig opgebouwd. We zien al wandelend over de Koninklijke Route de mooiste plekken in het oude centrum, zoals de St Jans Kathedraal en het Koninklijk Paleis. Rond de middag vertrekken we richting het zuiden naar de mooie stad Krakau waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onKrakau
Krakau is één groot openluchtmuseum. Tijdens de stadswandeling over de Koningsroute zien we het Marktplein met de Lakenhal, de Mariakerk en de Raadhuis Toren. De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u meer voor een optionele excursie naar Auschwitz; tegenwoordig een indrukwekkend museum over de Holocaust (optioneel, ca. €25,- p.p. bij boeking opgeven).

location_onVrije ochtend Krakau, naar Zakopane
De ochtend is ter vrije besteding. Vanuit ons centraal gelegen hotel loopt u zo het centrum van Krakau in. Halverwege de middag vertrekken we richting het Tatra Gebergte. We verblijven één nacht in Zakopane.

location_onSlowakije naar Oradea
We steken het Tatra Gebergte over en rijden door Slowakije en Hongarije naar Roemenië. Onderweg maken we een stop in de tweede stad van Slowakije ; Košice. De meeste bezienswaardigheden concentreren zich rond het Hlavne Namestie Plein. We rijden verder naar Oradea, net over de grens in Roemenië. We verblijven hier één nacht.

location_onOradea, Cluj naar Sibiu
In de ochtend maken we een korte wandeling in het historische centrum van Oradea. Na een korte stop in Cluj Napoca rijden we door naar het plattelandsdorpje Oarba de Mures. Hier genieten we van een heerlijke lunch, klaargemaakt door de inwoners. De bekende journaliste Janneke Vos, bekend van onder meer het tv-programma KRO-NCRV Spoorloos, woont hier ook en indien ze aanwezig is zal zij u zeker rond willen leiden. We rijden door naar Sibiu, waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onTransylvanië
Na het ontbijt maken we een prachtige rit door Transsylvanië, de streek is voor bekend geworden door Bram Stokers ‘Dracula’. Onderweg maken we een stop bij een zogenaamde ‘weerkerk’ een kerk die ook een verdedigende functie hadden. Rond de middag rijden we weer terug naar Sibiu, waar we een stadswandeling maken door het sfeervolle stadje. De middag is ter vrije besteding.

location_onBoekarest
Vandaag rijden we naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vroeger werd de stad het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Onder het bewind van Ceaușescu veranderde de stad ingrijpend. We zien de belangrijkste hoogtepunten als het Plein van de Revolutie, het Koninklijk Paleis van Carol de Eerste. Uiteraard brengen we een bezoek aan het bizarre megalomane Volkspaleis van Ceaușescu. De rest van de middag is ter vrije besteding. We verblijven één nacht in Boekarest.

location_onWe verlaten Roemenië en rijden naar Bulgaarse hoofdstad Sophia. De stad is strategisch gelegen tussen de steden Belgrado, Istanboel en Boekarest. En we vinden hier dan ook verschillende invloeden van terug in deze boeiende stad. Tijdens de stadswandeling zien we onder meer de Alexander Nevski Kathedraal en de Sveti Nedelja Kerk. We verblijven één nacht inde omgeving van Sophia.

location_onNa het ontbijt verlaten we Sophia en rijden door Servië naar Hongarije. We verblijven één nacht in de omgeving van Budapast

location_onWe rijden door Oostenrijk naar Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting. De volgende dag rijden we naar Didam waar deze bijzonder reis eindigt.

Accommodatie(s)

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+14foto's

Businformatie

Algemeen

Excellent bus
Een aantal reizen bieden we aan met de zogenoemde Excellent bus. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring. En zoals een van onze reizigers deze bus eens omschreef: ‘Dit is een vijfsterrenhotel op wielen’.
Het uitzonderlijke comfort van de Excellent bus
• een kleiner reisgezelschap (max. 34 personen)
• groot zitcomfort door de verstelbare fauteuils
• gelijkvloers toilet achterin de bus zodat u de trap niet af hoeft
• een keuken met o.a. koelkast, koffiebonen-automaat en magnetron
• extra zitje met vier stoelen en een tafel
• een webcam zodat u mee kan kijken met de route
• USB aansluiting voor elke stoel

Toon meer businformatie
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Duitsland_Oad bus

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Voor een vakantie t/m 7 dagen betaalt u slechts € 15,- om uw auto tijdens uw vakantie te parkeren. Voor een vakantie van 8 dagen of langer betaalt u € 20,-. U dient tussen 08:45 en 09:00 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 47,50 per persoon reserveren. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.) Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt de overnachting makkelijk bij Oad reserveren via oad.nl/osnl100 of telefonisch via ons callcenter 0547-284488. Maar u kunt ook rechtstreeks boeken bij hotel Ruimzicht. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet standaard inbegrepen bij de prijs.

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Om 9.30 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

Beschikbaarheid opstapplaatsen (¹)
Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Opstapplaatsen met toeslag (²)
Voor de opstapplaatsen Harderwijk en Goes betaalt u een toeslag van €19,50 p.p. per retour.

Definitieve opstaptijd
De definitieve opstaptijd staat op uw busvoucher welke u ontvangt bij uw reisbescheiden.
Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
GroningenP+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35ca. 05.05 uur
Hoogezand¹Voormalig postkantoor, Kerkstraat 22ca. 04.45 uur
Winschoten¹Station NS,ca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Leeuwarden¹ Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterwegca. 05.00 uur
Drachten¹ Ingang Transferium, bij brievenbus, Zonnedauw 2ca. 05.30 uur
Heerenveen¹ Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11ca. 06.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70ca. 06.30 uur
Emmen¹ Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


ZwolleAchterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaanca. 07.00 uur
Hardenberg¹Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 05.40 uur
Raalte¹Station NS/ P+R, Stationspleinca. 06.50 uur
HoltenMac Donalds, rijksweg A1, Zuidzijde 7ca. 07.00 uur
DeventerPostillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23)ca. 07.20 uur
AlmeloCarpoolplaats Almelo-Zuid, Henriëtte Roland Holstlaanca. 06.10 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2, zijkantca. 06.30 uur
Enschede¹Station NS, Kennispark, Forum 10ca. 06.50 uur
Haaksbergen¹Busstation Zeedijk,ca. 07.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdApeldoorn A50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan ca. 07.45 uur
Groenlo¹ Busstation Brandemate, Parallelwegca. 07.35 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.30 uur
Tiel¹ Motel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10ca. 07.15 uur
Arnhem Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 07.55 uur
Zeddam Hotel Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.00 uur
Harderwijk¹²La Place, Boekhorstlaan 14ca. 06.50 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Bergen op Zoom¹CBR Examencentrum, Gagelboslaan 162ca. 05.40 uur
Roosendaal¹Mc Donalds, Takspui bij infobordca. 05.15 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 05.35 uur
Oosterhout¹Mc Donalds, Beneluxweg 1Aca. 05.45 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1ca. 06.05 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 06.35 uur
Oss¹NS station, Achterzijde aan de Gasstraatca. 07.00 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 06.05 uur
Helmond¹Parkeerplaats sportcomplex de Braak, Ing. Rembrandtlaanca. 06.40 uur
Veghel¹Parkeerplaats Poort van Veghelca. 07.10 uur
Uden¹Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 07.25 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Woerden¹Tankstation, Europabaan 1 Oostca. 07.00 uur
Utrechtbusstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.10 uur
Driebergen¹Station NS Driebergen/Zeistca. 07.20 uur
AmersfoortStation NS, busstation bij touringcarhalteca. 07.10 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


AlkmaarMc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
Beverwijk¹Station NSca. 05.30 uur
HaarlemP+R Woudplein, Station Spaarnwoudeca. 05.50 uur
Amstelveen¹Busstation Meander/achter Cultuurcentrum,ca. 06.30 uur
Hoorn¹Mc Donalds, parkeerplaats, Kleine Wijzend 1ca. 05.00 uur
Purmerend¹Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhereca. 05.15 uur
Zaandam¹Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg 2ca. 05.25 uur
AmsterdamStation NS Sloterdijk, bij P&R Piarcopleinca. 05.40 uur
Bussum¹NS station - Naarden/Bussumca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Den HaagTouringcar halte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABKca. 05.50 uur
Noordwijk¹Garage Beuk, van Berckelweg 32ca. 05.00 uur
Leiderdorp¹Mc Donalds, Persant Snoepweg 10ca. 05.10 uur
Zoetermeer¹Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2ca. 06.15 uur
Gouda¹Parkeerplaats Groenheuvel, Heuvellaan 1ca. 06.35 uur
Delft¹NS station Campus, Forensenweg hoek Motorenwegca. 05.00 uur
Vlaardingen¹Station NS-Oost, Burgemeester van Lierpleinca. 05.40 uur
Rotterdam CapelsebrugP+R Transferium Rotterdam Capelsebrugca. 06.00 uur
Rotterdam ZuidZuidplein 112, bij Scootercentrumca. 05.35 uur
RidderkerkBushalte Koningspleinca. 05.45 uur
DordrechtHalte parkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.05 uur
GorinchemNS stationca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Goes¹² Station NS, ca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Weert¹ Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1ca. 05.20 uur
Roermond¹ Busstation bij NS stationca. 05.15 uur
Heerlen¹ NS station Achterzijde, Spoorsingel ter hoogte van nr. 46ca. 05.00 uur
Maastricht¹ Sportpark de Geusselt, MVV stadionca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class of Excellent bus o.l.v. chauffeur
checko.l.v. Eurazië deskundige Marie Therese ter Haar
checkovertocht Travemünde - Liepaje per Stena Line in een 2-pers. binnenhut met douche/toilet (stapelbed)
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
check1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
checkdriegangen-afscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checktoeristenbelasting
checkCO2-compensatie
checkservicelijn naar Didam

Exclusief

checklunches
checkdiner dag 2, 5, 8 en 12
checkentreegelden ca. € 85,- p.p.

Bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info

Wilt u meer weten over deze mooie reis, dan raden wij u aan zich aan te melden voor de informatiemiddag Langs de randen van Europa:
Langs de randen van Europa 20 maart, 24 april
Informatiemiddag Estland, Letland, Litouwen & Langs de randen van Europa 6 en 18 februari en 20 maart
Informatiemiddag Polen & Langs de randen van Europa 11 februari

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Review(s)