arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeBaltische StatenRondreis de Baltische Staten & Polen
Reisnummer: BROE04
va. 1499,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 02 oktober 2023
today02 oktober 2023
(13 dagen)
Aan favorieten toevoegenRondreis de Baltische Staten & Polen
Baltische Staten
 Alle data per kleine groep
 Gehele reis met Nederlandssprekende reisleider
 Lokale gids in Riga, Vilnius, Tallinn en Paleis Rundale
 Verblijf in uitstekende hotels

Rondreis Baltische Staten & Polen

Ze zijn hier nog relatief onbekend, de Baltische Staten. En misschien is dat wel een deel van de charme van Estland, Letland en Litouwen. Tijdens deze rondreis bezoekt u onder meer de prachtige historische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, maar ook de sfeervolle Hanzestad Torun in Polen. Laat u verrassen door de betoverende Baltische Staten!

De Baltische Staten worden meestal in één adem genoemd. Er zijn overeenkomsten, maar ook grote verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van taal en g...odsdienst. De eerste bestemming van deze reis is in Polen, de stad Torun. Torun is zowel in Polen als daarbuiten heel bekend geworden, onder andere dankzij de astronoom Nicolaus Copernicus en de smaak van gembercake. In het historische hart vindt u goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. Het heeft nog steeds de magnifieke gotische gebouwen die getuigen van de voorbije grandeur van de stad. De reis wordt vervolgd naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. De historische binnenstad is een verzameling van kleine straatjes, barokke, gotische, renaissance en classicistische bouwwerken. Ook zijn er in de stad méér dan 40 kerken! Tijdens een stadswandeling bezoeken we onder andere de Peter en Paulus-kerk, de kathedraal en de oude universiteit. Vervolgens rijden we verder naar de Estse hoofdstad Tallinn. De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt, waar we een uitgebreid bezoek aan brengen. De laatste hoofdstad in het rijtje tijdens deze reis is Riga. Riga wordt ook wel ’t Parijs van het oosten genoemd. Met zo’n 1 miljoen inwoners is Riga de grootste stad van de Baltische staten. De stad is een mix van Sovjetgebouwen en prachtige middeleeuwse gebouwen. Voordat we huiswaarts keren brengen we nog een bezoek aan twee bijzondere plaatsen. Zo bezoeken we het belangrijkste barokke paleis van Letland in Rundale en indien de tijd dit toelaat de indrukwekkende Kruisberg bij de plaats Siauliai. In 1988 kreeg de Kruisberg een officiële status als herdenkingsplaats voor de neergeslagen opstand tegen de Russische bezetters en nu staan er honderdduizenden kruisen. Een prachtige rondreis door verschillende mooie landen en naar drie mooie hoofdsteden. Welke hoofdstad is nu het mooiste? Het zeer middeleeuws getinte Tallinn, de Jugendstilmetropool Riga of het barokke Vilnius? Die keus laten we graag aan u!

Voor meer informatie over de Baltische landen en Polen verwijzen wij u graag naar de reisinformatie dagen die Oad samen met het Eurazië Instituut organiseert:
Informatiemiddag Baltische Landen 29 januari, 25 maart
Informatiemiddag Baltische Landen & Langs de randen van Europa 6 en 18 februari, 20 maart
Lees meer over Rondreis de Baltische Staten & Polen

Waarom de rondreis Baltische Staten bij Oad boeken?

Op alle data reist u in een kleine groep van maximaal 34 personen
Bij Oad verblijft u in comfortabele hotels die veelal dicht bij de stadscentra liggen.
Vanaf de eerste tot en met de laatste dag wordt de reis begeleid door een Nederlandssprekende Oad reisleider
Bezoek aan o.a.; Mazurisch merenplateau, Vilnius, Riga, Lets platteland, Gauja Nationaal Park, Tallinn en de bijzondere Kruisheuvel
Inclusief een rondleiding o.l.v. professionele lokale gids in Vilnius, Tallinn, Riga en Pa...leis Rundale
Inclusief diner in lokaal Lets restaurant in Riga
In Tallinn krijgt u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in de oude stad te dineren
Inclusief ontspannende overtocht per luxe ferry van Klaipeda naar Kiel
U krijgt twee kopjes koffie/thee bij vertrek uit Didam
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken
Inclusief een goed 3-gangen afscheidsdiner in Didam
Van elke gereden kilometer tijdens deze reis wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd
Perfect uitgebalanceerd excursieprogramma met alle hoogtepunten van de Baltische Staten

Lees meer over Rondreis de Baltische Staten & Polen

Hoogtepunten

Historische Poolse stad Poznan
Torun, stad van Copernicus
Rijke Hanzesteden Vilnius, Riga & Tallinn
Bosrijk Gauja Nationaal Park en middeleeuws kasteel Turaida
Paleis Rundale; belangrijkste barokke paleis van Letland

Dagprogramma

location_onHeenreis
Na een kopje koffie in Didam rijden we naar de omgeving van Frankfurt aan de Oder voor onze eerste overnachting.

location_onVia Poznan naar Toruñ
Onderweg naar Toruñ maken we een stop in Poznan. Historisch gezien is Poznan één van de belangrijkste steden in Polen; koningen werden hier gekroond en begraven. Vandaag de dag speelt zich het openbare leven af op het oude plein rond het bijzondere stadhuis. We overnachten in Toruñ, een mooie oude Hanzestad met vele mooie straatjes aan de rivier de Wisla.

location_onToruñ & Gizycko
’s Ochtends maken we een wandeling door Toruñ. Sfeervolle nauwe straatjes en vele monumenten getuigen van een groots verleden. In de stad staat ook het geboortehuis van Copernicus en op de gezellige oude markt voor het stadhuis staat zijn standbeeld. Vervolgens gaan we naar de stad Gizycko in merengebied van de Mazuren, voor een overnachting in Mragowo.

location_onNaar Vilnius
Na het ontbijt rijden we naar de grens tussen Polen en Litouwen. Op weg naar de Litouwse hoofdstad Vilnius rijden we langs kasteel Trakai. Dit was de middeleeuwse residentie van de hertogen van Litouwen en is tevens de meest fotogenieke burcht van de Baltische Staten. Na dit bezoek gaan we naar de hoofdstad Vilnius voor twee overnachtingen. In de middag heeft u de mogelijkheid om de televisietoren van Vilnius te bezoeken. De toren behoort met een hoogte van 326,47 meter tot de hoogste van Europa. We verblijven twee nachten in Vilnius.

location_onVilnius
Vanmorgen staat een uitgebreide stadstour in Vilnius op het programma. De stad is al, met een korte onderbreking, sinds 1332 de hoofdstad van Litouwen. De oude stad staat ook sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Tijdens de tour zien we onder meer de oude stad, de Petrus en Paulus kerk, de kathedraal en de oude universiteit.

location_onLetse platteland, Sigulda
Na het ontbijt rijden we via Jekabpils, met haar bijzondere Orthodoxe klooster, over het Letse platteland naar Sigulda voor het diner en een overnachting. Onderweg kunt u genieten van de uitgestrekte Letse natuur.

location_onGauja Nationaal Park, Tallinn
Vanochtend bezoeken we in het prachtige Gauja Nationaal Park de Gütmana grot. De grot bevat interessante 17e eeuwse inscripties en is de grootste grot van het Baltische gebied. Tevens bezoeken we het prachtig gelegen Turaida openluchtmuseum en het kasteel. Hier krijgt u een goed beeld van hoe er in de streek is geleefd. Onderweg naar Tallinn doen we Tartu aan, de tweede grootste stad van Estland. De stad lag altijd aan een gunstige handelsweg naar Rusland en werd daardoor een rijk lid van de Hanze. Na dit bezoek rijden we door naar de Estse hoofdstad Tallinn, waar we twee nachten verblijven.

location_onStadswandeling Tallinn
Tallinn is misschien wel de mooiste stad van de Baltische Staten. O.l.v. een lokale gids maken we tijdens een stadswandeling kennis met deze prachtige oude stad. We bekijken onder meer het raadhuis, de Russische orthodoxe kathedraal en de stadsmuren. De middag is ter vrije besteding. Wandel door de kronkelende straatjes en tussen scheve huisjes. Er hangt een ontspannen en hippe sfeer in de stad en er zijn tal van plekjes waar u even lekker kunt genieten van een drankje terwijl u de indrukken op u laat inwerken. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid in de oude stad dineren. Er zijn tal van restaurants in het oude centrum waar u heerlijk kunt eten.

location_onRiga
We rijden vandaag terug naar Letland. Vroeg in de middag komen we aan in de Hanzestad Riga, waar we een stadstour en -wandeling maken o.l.v. een lokale gids. We zien onder meer de bijzondere gildehuizen, de kathedraal en het Slot van Riga. Ook zult u ongetwijfeld de aanwezige sporen van het Sovjet verleden ontdekken. We dineren vanavond in een typisch Lets restaurant in Riga. We verblijven twee nachten in Riga.

location_onRiga
Vanochtend maken we een stadstour- en wandeling door deze Hanzestad. Tijdens de tour zien we onder meer de bijzondere gildehuizen, stadspoorten en kerken. De middag is ter vrije besteding.

location_onVia Rundale naar Klaipeda
We verlaten Riga en rijden in zuidelijke richting. We brengen een bezoek aan het belangrijkste barokke paleis van Letland: Rundale. Indien de tijd het toelaat maken we nog een stop bij de bijzondere Heuvel der Kruisen. Op deze heuvel midden in het Litouwse landschap staan werkelijk duizenden kruizen. Vervolgens rijden we naar Klaipeda, waar we aan boord gaan van de ferry van DFDS voor de overtocht naar Kiel. Op deze manier reizen we heerlijk rustig terug naar Duitsland. Diner en overnachting aan boord.

location_onAan boord richting Noord-Duitsland
Vandaag brengt u de meeste tijd relaxed aan boord door. Na het ontbijt kunt u bijvoorbeeld uitwaaien op het dek of gezamenlijk met medereizigers alle gebeurtenissen tot nu toe de revue laten passeren. Aan het eind van de middag komen we aan in Kiel. We rijden vervolgens naar ons overnachtingsadres in Noord-Duitsland waar we ook dineren.

location_onNaar Didam
Via de Duitse snelwegen rijden we het laatste stuk naar Nederland. In Didam wordt een afscheidsdiner geserveerd waar u nog kunt napraten over deze prachtige reis door Polen, Estland, Letland en Litouwen.

Accommodatie(s)

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel Kaliski ***

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum van Slubice, een grensplaats in Polen gelegen aan de rivier de Oder. Het hotel is in het centrum gelegen, op ongeveer 200 meter van de grens met Duitsland.

Lees meer
Hotel Mercure Centrum****

Het viersterrenhotel ligt net buiten de historische binnenstad van Torun, we verblijven hier één nacht.

Lees meer
Hotel Karolina***

Hotel Karolina is rustig gelegen in een park, op ongeveer 5 kilometer van het oude centrum Vilnius.

Lees meer
Hotel Aparjods***

Hotel Aparjods gelegen aan de rand van Sigulda in de Letse natuur. Het Turaida Kasteel en de Gütmana grot liggen op zo'n tien minuten rijden vanaf het hotel, deze bezienswaardigheden liggen in het Gauja Nationaal Park - het oudste en grootste nation...

Lees meer
Hotel Hanza ***

Het stijlvolle hotel Hanza is rustig gelegen in een prachtig gerenoveerd historisch pand tegenover een Lutherse kerk. Het hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer van de oude stad van Riga.

Lees meer
sluiten
Hotel Kaliski ***
sluiten
Slubice - Hotel Kaliski - aanzicht hotel
Slubice - Hotel Kaliski - terras
Slubice - Hotel Kaliski - voorbeeldkamer
Slubice - Hotel Kaliski - voorbeeldkamer
Slubice - Hotel Kaliski - voorbeeldkamer
Slubice - Hotel Kaliski - voorbeeldkamer
Slubice - Hotel Kaliski - voorbeeldkamer
Slubice - Hotel Kaliski - lounge
Slubice - Hotel Kaliski - receptie
Slubice - Hotel Kaliski - restaurant
Slubice - Hotel Kaliski - restaurant
Slubice - Hotel Kaliski - terras
Slubice - Hotel Kaliski - bar
Slubice - Hotel Kaliski - bar
Slubice - Hotel Kaliski - bar
Slubice - Hotel Kaliski - restaurant

Ligging

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum van Slubice, een grensplaats in Polen gelegen aan de rivier de Oder. Het hotel is in het centrum gelegen, op ongeveer 200 meter van de grens met Duitsland.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• lift
• terras
• wifi

Kamer

De moderne kamers zijn voorzien van telefoon, tv, wifi en een badkamer met bad of douche, toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Mercure Centrum****
sluiten
Torun - Mercure Centrum Torun **** - hotelaanzicht
Torun - Mercure Centrum Torun **** - receptie
Torun - Mercure Centrum Torun **** - hotelaanzicht
Torun - Mercure Centrum Torun **** - restaurant
Torun - Mercure Centrum Torun **** - bar
Torun - Mercure Centrum Torun **** - voorbeeldkamer
Torun - Mercure Centrum Torun **** - lounge

Ligging

Het viersterrenhotel ligt net buiten de historische binnenstad van Torun, we verblijven hier één nacht.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• lift

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, tv, gratis wifi, en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

sluiten
Hotel Karolina***
sluiten
Vilnius - Hotel Karolina *** - hotelaanzicht
Vilnius - Hotel Karolina *** - restaurant
Vilnius - Hotel Karolina *** - voorbeeldkamer
Vilnius - Hotel Karolina *** - restaurant
Vilnius - Hotel Karolina *** - bar
Vilnius - Hotel Karolina *** - terras
Vilnius - Hotel Karolina *** - restaurant
Vilnius - Hotel Karolina *** - voorbeeldkamer
Vilnius - Hotel Karolina *** - restaurant
Vilnius - Hotel Karolina *** - terras

Ligging

Hotel Karolina is rustig gelegen in een park, op ongeveer 5 kilometer van het oude centrum Vilnius.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• lift
• bowlinghal (tegen betaling)
• sauna (tegen betaling)

Kamer

Uw kamer beschikt over de standaard faciliteiten als een telefoon, tv en bad of douche en toilet. We verblijven twee nachten in dit hotel.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Aparjods***
sluiten
Sigulda - Hotel Aparjods *** - hotelaanzicht
Sigulda - Hotel Aparjods *** - entree
Sigulda - Hotel Aparjods *** - voorbeeldkamer
Sigulda - Hotel Aparjods *** - hotelaanzicht
Sigulda - Hotel Aparjods *** - voorbeeldkamer
Sigulda - Hotel Aparjods *** - hotelaanzicht
Sigulda - Hotel Aparjods *** - restaurant
Sigulda - Hotel Aparjods *** - hotelaanzicht
Sigulda - Hotel Aparjods *** - lounge
Sigulda - Hotel Aparjods *** - restaurant

Ligging

Hotel Aparjods gelegen aan de rand van Sigulda in de Letse natuur. Het Turaida Kasteel en de Gütmana grot liggen op zo'n tien minuten rijden vanaf het hotel, deze bezienswaardigheden liggen in het Gauja Nationaal Park - het oudste en grootste nationale park van Letland. We verblijven één nacht in dit hotel.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• terras
• bar
• lift
• restaurant
• lift
• sauna en jacuzzi (€)

Kamer

Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

sluiten
Hotel Hanza ***
sluiten
Riga - Hotel Hanza *** - entree
Riga - Hotel Hanza *** - aanzicht
Riga - Hotel Hanza *** - hotelaanzicht
Riga - Hotel Hanza *** - receptie
Riga - Hotel Hanza *** - restaurant
Riga - Hotel Hanza *** - wellness
Riga - Hotel Hanza *** - restaurant
Riga - Hotel Hanza *** - voorbeeldkamer
Riga - Hotel Hanza *** - bar
Riga - Hotel Hanza *** - voorbeeldkamer
Riga - Hotel Hanza *** - restaurant
Riga - Hotel Hanza *** - receptie
Riga - Hotel Hanza *** - restaurant
Riga - Hotel Hanza *** - voorbeeldkamer

Ligging

Het stijlvolle hotel Hanza is rustig gelegen in een prachtig gerenoveerd historisch pand tegenover een Lutherse kerk. Het hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer van de oude stad van Riga.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

De elegante kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• diner in lokaal restaurant

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+24foto's

Businformatie

Algemeen

Excellent bus
Een aantal reizen bieden we aan met de zogenoemde Excellent bus. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring. En zoals een van onze reizigers deze bus eens omschreef: ‘Dit is een vijfsterrenhotel op wielen’.
Het uitzonderlijke comfort van de Excellent bus
• een kleiner reisgezelschap (max. 34 personen)
• groot zitcomfort door de verstelbare fauteuils
• gelijkvloers toilet achterin de bus zodat u de trap niet af hoeft
• een keuken met o.a. koelkast, koffiebonen-automaat en magnetron
• extra zitje met vier stoelen en een tafel
• een webcam zodat u mee kan kijken met de route
• USB aansluiting voor elke stoel

Toon meer businformatie
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Duitsland_Oad bus

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Voor een vakantie t/m 7 dagen betaalt u slechts € 15,- om uw auto tijdens uw vakantie te parkeren. Voor een vakantie van 8 dagen of langer betaalt u € 20,-. U dient tussen 08:45 en 09:00 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 47,50 per persoon reserveren. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.) Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt de overnachting makkelijk bij Oad reserveren via oad.nl/osnl100 of telefonisch via ons callcenter 0547-284488. Maar u kunt ook rechtstreeks boeken bij hotel Ruimzicht. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet standaard inbegrepen bij de prijs.

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Om 9.30 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

Beschikbaarheid opstapplaatsen (¹)
Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Opstapplaatsen met toeslag (²)
Voor de opstapplaatsen Harderwijk en Goes betaalt u een toeslag van €19,50 p.p. per retour.

Definitieve opstaptijd
De definitieve opstaptijd staat op uw busvoucher welke u ontvangt bij uw reisbescheiden.
Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
GroningenP+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35ca. 05.05 uur
Hoogezand¹Voormalig postkantoor, Kerkstraat 22ca. 04.45 uur
Winschoten¹Station NS,ca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Leeuwarden¹ Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterwegca. 05.00 uur
Drachten¹ Ingang Transferium, bij brievenbus, Zonnedauw 2ca. 05.30 uur
Heerenveen¹ Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11ca. 06.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70ca. 06.30 uur
Emmen¹ Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


ZwolleAchterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaanca. 07.00 uur
Hardenberg¹Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 05.40 uur
Raalte¹Station NS/ P+R, Stationspleinca. 06.50 uur
HoltenMac Donalds, rijksweg A1, Zuidzijde 7ca. 07.00 uur
DeventerPostillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23)ca. 07.20 uur
AlmeloCarpoolplaats Almelo-Zuid, Henriëtte Roland Holstlaanca. 06.10 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2, zijkantca. 06.30 uur
Enschede¹Station NS, Kennispark, Forum 10ca. 06.50 uur
Haaksbergen¹Busstation Zeedijk,ca. 07.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdApeldoorn A50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan ca. 07.45 uur
Groenlo¹ Busstation Brandemate, Parallelwegca. 07.35 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.30 uur
Tiel¹ Motel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10ca. 07.15 uur
Arnhem Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 07.55 uur
Zeddam Hotel Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.00 uur
Harderwijk¹²La Place, Boekhorstlaan 14ca. 06.50 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Bergen op Zoom¹CBR Examencentrum, Gagelboslaan 162ca. 05.40 uur
Roosendaal¹Mc Donalds, Takspui bij infobordca. 05.15 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 05.35 uur
Oosterhout¹Mc Donalds, Beneluxweg 1Aca. 05.45 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1ca. 06.05 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 06.35 uur
Oss¹NS station, Achterzijde aan de Gasstraatca. 07.00 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 06.05 uur
Helmond¹Parkeerplaats sportcomplex de Braak, Ing. Rembrandtlaanca. 06.40 uur
Veghel¹Parkeerplaats Poort van Veghelca. 07.10 uur
Uden¹Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 07.25 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Woerden¹Tankstation, Europabaan 1 Oostca. 07.00 uur
Utrechtbusstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.10 uur
Driebergen¹Station NS Driebergen/Zeistca. 07.20 uur
AmersfoortStation NS, busstation bij touringcarhalteca. 07.10 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


AlkmaarMc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
Beverwijk¹Station NSca. 05.30 uur
HaarlemP+R Woudplein, Station Spaarnwoudeca. 05.50 uur
Amstelveen¹Busstation Meander/achter Cultuurcentrum,ca. 06.30 uur
Hoorn¹Mc Donalds, parkeerplaats, Kleine Wijzend 1ca. 05.00 uur
Purmerend¹Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhereca. 05.15 uur
Zaandam¹Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg 2ca. 05.25 uur
AmsterdamStation NS Sloterdijk, bij P&R Piarcopleinca. 05.40 uur
Bussum¹NS station - Naarden/Bussumca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Den HaagTouringcar halte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABKca. 05.50 uur
Noordwijk¹Garage Beuk, van Berckelweg 32ca. 05.00 uur
Leiderdorp¹Mc Donalds, Persant Snoepweg 10ca. 05.10 uur
Zoetermeer¹Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2ca. 06.15 uur
Gouda¹Parkeerplaats Groenheuvel, Heuvellaan 1ca. 06.35 uur
Delft¹NS station zuid, Forensenweg hoek Motorenwegca. 05.00 uur
Vlaardingen¹Station NS-Oost, Burgemeester van Lierpleinca. 05.40 uur
Rotterdam CapelsebrugP+R Transferium Rotterdam Capelsebrugca. 06.00 uur
Rotterdam ZuidZuidplein 112, bij Scootercentrumca. 05.35 uur
RidderkerkBushalte Koningspleinca. 05.45 uur
DordrechtHalte parkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.05 uur
GorinchemNS stationca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Goes¹² Station NS, ca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Weert¹ Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1ca. 05.20 uur
Roermond¹ Busstation bij NS stationca. 05.15 uur
Heerlen¹ NS station Achterzijde, Spoorsingel ter hoogte van nr. 46ca. 05.00 uur
Maastricht¹ Sportpark de Geusselt, MVV stadionca. 04.45 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 8 mei t/m 18 september 2023 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2023, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur
checkNederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
checkovertocht Klaipeda-Kiel in een 2-pers. binnenhut met douche/toilet (stapelbed)
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
check1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
checkstadswandeling o.l.v. professionele lokale gids in Riga, Vilnius, Tallinn en Paleis Rundale
checkdiner in Lets restaurant in Riga
checkdriegangen-afscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checktoeristenbelasting
checkCO2-compensatie
checkservicelijn naar Didam

Exclusief

checkentreegelden ca. € 45,- p.p.
checkdiner dag 7 in Tallinn

Bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info

Voor meer informatie over de Baltische landen en Polen verwijzen wij u graag naar de reisinformatie dagen die Oad samen met het Eurazië Instituut organiseert:
Informatiemiddag Baltische Landen 29 januari, 25 maart
Informatiemiddag Baltische Landen & Langs de randen van Europa 6 en 18 februari, 20 maart

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.