U bevindt zich hier Home rusland Rondreis Grand Tour Rusland & Baltische Staten Reisnummer: BRRU01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Grand Tour Rusland & Baltische Staten
rusland | Diverse Streken |
va. 2159,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Unieke reis, alleen te boeken bij Oad
 Gehele reis met deskundige begeleiding
 Per luxe Excellent bus
De reis
 Dwars door het hart van Europa
 Tijd om de mooiste steden van Oost Europa te verkennen
 Cruiseferry naar Duitsland inbegrepen

Grand Tour Rusland & Baltische Staten

Op deze reis ontdekken we het nieuwe oude Europa. Boeiende steden, onontdekte landschappen, fascinerende verhalen. Lunch op het Rode Plein, ga mee naar de Hermitage en dwaal door de middeleeuwse straatjes van Tallinn. Een onvergetelijke ervaring!

Hoogtepunten

Achtergrondverhalen over het oude en nieuwe Oost-Europa
Stare Miasto (oude binnenstad) van Warschau
Kremlin en het Rode Plein
Tretjakovgalerij
Hermitage
Middeleeuws Tallinn (UNESCO)
Jugendstilwandeling in Riga

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Maandag

Heenreis
Vanuit Zeddam brengt de bus ons naar Berlijn, waar we twee nachten blijven. We bezoeken Helmstedt, de voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland, nu een museum. Onderweg verhalen over Wilhelm II, Honecker en Angela Merkel.

Dinsdag

Highlights Berlijn
Stadstour langs de Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Potsdamer Platz en het Nikolaiviertel. 's Middags vrij om de Duitse metropool op eigen gelegenheid te verkennen.

Woensdag

Poolse platteland
Vandaag trekt het Poolse platteland aan ons voorbij. Op weg naar Warschau zien we uitgestrekte (nieuwe) landbouwgebieden en ervaren hoe mooi Polen is opgeknapt. Dit is een dag met veel tijd voor verhalen over de EU, Esperanto, Rosa Luxemburg, Chopin en de Slavische mentaliteit. Twee overnachtingen in Warschau.

Donderdag

Werelderfgoedstad Warschau
Stadsoriëntatie per bus langs de Warschause Opstand, het Joodse getto, de kruizen van de Goelag-archipel en de kerk van priester Popieluszko. Vrije middag om te genieten van de gerestaureerde oude binnenstad met talloze gezellige cafeetjes.

Vrijdag

'Het land der Duizend meren'
Op weg naar Litouwen komen we door het Mazurisch Merenplateau met uitgestrekte bossen en meer dan 2000 meren. We horen vandaag over de cultuurverschillen en overeenkomsten tussen Oost- en West-Europa. Twee overnachtingen in Vilnius.

Zaterdag

Stadstour Vilnius
We verkennen de Litouwse hoofdstad en bezoeken de oude Joodse wijk en de kathedraal. Later kunnen we op eigen gelegenheid de oude historische binnenstad verkennen.

Zondag

Naar Velikije Luki
We rijden naar Daugavpils in Letland, steken de Lets-Russische grens over en maken voor het eerst kennis met het grootste land ter wereld. Marie-Thérèse geeft een groot overzicht van de Russische geschiedenis, cultuur en maatschappij. Het landschap is verlaten. Misschien spotten we zelfs een eland of beer.

Maandag

Kolchozen en Sovchozen
Op weg naar Moskou ervaren we het échte Rusland van de kolchozen en sovchozen. Een uitgestrekt gebied waar in de Tweede Wereldoorlog veel is gevochten. We leren ook meer over de laatste tsarenfamilie. Drie overnachtingen in de Russische hoofdstad.

Dinsdag

Stadstour Moskou en Tretjakov
Busrit met stops bij de Moskva, de Mussenheuvels en het Rode Plein, waar we tijd hebben om de Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke uivormige torentjes en het chique warenhuis Goem te verkennen. We bezoeken de Tretjakovgalerij, het belangrijkste museum voor Russische kunst ter wereld, 's Avonds Russisch-orthodox koor of Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Woensdag

Beroemdheden en Kremlin
Topdag! Op ons programma staan de begraafplaats van het Nieuwe Maagdenklooster, waar diverse schrijvers, politici en wetenschappers hun laatste rustplaats hebben gevonden en het schilderachtige Kremlin. 's Avonds een tour langs de mooiste Moskouse metrostations, 'ondergrondse paleizen' genoemd (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.).

Donderdag

Russische platteland
Op naar Novgorod! Onderweg zien we oorlogsmonumenten, berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en de Wolga. Marie-Thérèse verhaalt o.m. over Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het dagelijks leven. Overnachting in Novgorod.

Vrijdag

Werelderfgoedstad Novgorod
Novgorod was in de 14e eeuw een van de grootste steden van Europa. We maken een stadswandeling en bezoeken het eeuwenoude marktplein, de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags vertrekken we naar Sint-Petersburg, waar we twee nachten blijven.

Zaterdag

Sint-Petersburg en Hermitage
Ochtendbustour langs alle highlights. Nog een hoogtepunt vandaag: ons bezoek aan de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt. Wie wil kan op de Nevski Prospekt op souvenirjacht (wodka, kaviaar, matroesjka's). 's Avonds eventueel theater- of concertbezoek (optioneel).

Zondag

Finse Golf en Vestingstad
We rijden langs de Finse Golf naar de Estse grens bij Ivangorod-Narva, een middeleeuwse vestingstad aan zee. Onze bestemming is Tallinn, waar we in de avond een stadswandeling maken. De knusse straatjes en talloze torens zullen zeker uw hart stelen.

Maandag

Middeleeuws Tallinn
De ochtend is voor een stadstour door de zeer charmante middeleeuwse vestingstad Tallinn. In de middag rijden we naar de hoofdstad van Letland. Twee nachten in Riga.

Dinsdag

Jugendstilstad Riga
De talloze Jugendstilgebouwen die we op onze stadswandeling zien, geven Riga veel grandeur, maar ook het marktplein, het Vrijheidsmonument en de kolchozemarkt dragen bij aan de sfeer. Na de stadstour en -wandeling kunnen we op ons gemak de pittoreske binnenstad verkennen.

Woensdag

Naar Kleipeda
We rijden naar Kleipeda. Aan het eind van de middag gaan we aan boord van de luxe ferry naar Duitsland. Na het dinerbuffet overnachten we op de boot.

Donderdag

Zee
Een volle dag op zee. Een dag om lekker uit te waaien en na te praten. Ontbijt op de boot. Overnachting in Kiel.

Vrijdag

Naar huis
Vanaf Kiel terug naar Zeddam.

Inclusief

• reis per Excellent bus, o.l.v. Oad chauffeur
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost Europa deskundige Marie Thérèse ter Haar
• rondreis volgens programma
• overtocht Kleipeda-Kiel in een 2-pers. binnenhut met douche/toilet
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden binnen Rusland
• afscheidsdiner
• het boek 'Zijn zij nou gek of zijn wij het?'
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• entreegelden buiten Rusland
• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen
• visa (zelf te regelen, zie hieronder meer informatie)

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Visa:
Laat VisumCentrale u helpen bij het aanvragen van uw visum.
Voordat u op reis gaat moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen is echter lastig en kost vaak veel tijd. Oad werkt voor de visumbemiddeling daarom samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

VisumCentrale richt zich op een uitgebreide dienstverlening ten aanzien van informeren én ondersteunen bij het aanvragen van - soms complexe – visa. De website is een bron van up-to-date Nederlandstalige visuminformatie en bij iedere stap binnen het aanvraagtraject kunt u via telefoon en/of e-mail een beroep doen op deskundig advies. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over het hoogste kennisniveau. Uiteraard worden uw gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld.

Daarom VisumCentrale. Snel, safe en simpel.
Vraag uw visum aan via visumcentrale.nl/oad

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden.

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P&R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P&R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, OAD Halte, Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark/Drienerlo
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, Stationsplein
Zwolle, P&R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2