arrow_drop_up
ACTIE
VROEGBOEKKORTING!
Boek nu deze reis en ontvang € 25,- korting per boeking! (min. reissom € 499,-).
Uw actiecode: OAD25ACTIEF
(gebruik deze tijdens het boeken bij stap 1)
Actiecode is geldig t/m 5 november!
Terug naar reizen | HomeSpanjeBusreis Wandelen in de Spaanse wijnstreek La Rioja
Reisnummer: BWES01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Busreis Wandelen in de Spaanse wijnstreek La Rioja
Spanje
 Exclusieve wandelreis Noord-Spanje
 Keuze uit wandelen of bustour
 Verblijf in luxe vier-sterren hotel
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BWES01
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Exclusieve wandelreis Noord-Spanje
 Keuze uit wandelen of bustour
 Verblijf in luxe vier-sterren hotel
De reis
 Wandelen over bergruggen en door de wijngaarden
 Voor alle wandelniveaus
 Bijzondere natuur van La Rioja

Wandelen in de Spaanse wijnstreek La Rioja

Tijdens deze bijzondere wandelreis maakt u kennis met de Noord-Spaanse streek La Rioja. U wandelt door mooie wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en over bergruggen met schitterende uitzichten. Natuurlijk wandelen we een gedeelte over de Camino Francés, de Spaanse pelgrimsroute naar het beroemde bedevaartsoord Santiago de la Compostela. Het klimaat, de heuvels met wijngaarden omringd door de Cantabrische bergen, maakt van La Rioja een heerlijk wandelgebied. Deze reis is ontwikkeld en zal worden uitgevoerd door Oad chauffeur Willem Steetskamp en Oad reisleidster Ellie Verbeek. Twee gedreven liefhebbers van Spanje en van wandelen. Zij kennen de omgeving als geen ander en hebben prachtige wandelingen voor u uitgestippeld.

Wandel- en wijngebied La Rioja
La Rioja is een kleine, maar autonome Spaanse regio, min of meer ter grote van onze Randstad. De hoofdstad van de regio is Logroño, dat ook het centrum is van het wijngebied La Rioja. Want de naam Rioja is vooral bekend vanwege deze alom geprezen Spaanse wijn. Ingeklemd tussen bergruggen ligt het gebied aan de oevers van de Ebro. Het wijngebied bestaat uit drie deelgebieden; in het westen het wat hoger gelegen Rioja Alta en in het oosten het lager gelegen Rioja Baja. Het noordelijke deel Rioja Alavesa is een comarca van de Baskische provincie Álava met het dorpje Laguardia als hoofdstad. In het noorden wordt het geheel begrenst door Cantabrische bergen, in het zuiden door de bergen van centraal Spanje. Daar tussendoor stroomt de Ebro van het Baskenland richting de stad Navarra. La Rioja ligt op een kruispunt van bijzondere historische ontwikkelingen u komt dus onderweg interessante bezienswaardigheden tegen. La Rioja ligt ook aan het begin van de Camino Francés, ofwel de Spaanse pelgrimsroute uit het noorden naar bedevaartsoord Santiago de la Compostela.

La Rioja heeft een heel eigen klimaat, zowel Atlantisch, als Mediterraan. Uit de bergen en met de Ebro wordt vruchtbare, kleigrond aangevoerd. Dit alles bij elkaar, klimaat, de rossige bodem met overal wijngaarden op heuvels, omringd door Cantabrische bergen, maakt van La Rioja een heerlijk wandelgebied. Voor ieder deel van de wandeling wordt een toertocht als alternatief aangeboden, met her en der een kort bezoek aan een dorp. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid om halverwege te wisselen van wandelen naar toeren of omgekeerd.

Aan u de keuze
Uniek is de mogelijkheid om op verschillende manieren deel te nemen. Met de bus of vliegen? Iedere dag wandelen of een mooie toertocht? Of allebei? Of tussendoor gewoon een dag lekker rustig aan in en rond het hotel, van waaruit volop gewandeld kan worden. U kunt deze wandelreis iedere dag voor halve of hele trajecten kiezen. Of, ook dat is mogelijk, u wandelt helemaal niet, maar geniet alleen van toertochten, bezoeken aan dorpjes of bezienswaardigheden en deelname aan de dagelijkse picknick. Houdt één van u beiden van wandelen, maar de ander kan of wil niet wandelen, dan biedt deze reis voor u samen een ideale combinatie van mogelijkheden. Aan u de keuze! "Ieder wat wils en toch samen", dat is het motto.

Bekijk hier ook onze 8-daagse vliegreis

Hoogtepunten

Pelgrimsroute Camino Francés
Wandeling door de wijngaarden bij El Campillar
Uitzichten bij het hooggelegen Rioja Alta
Kathedraal Santo Domingo de la Calzada
Historische Romeinse plaats Artagona
De grafmonumenten Ermita de San Juan
Het middeleeuwse stadje Puenta la Reina
Wandeling Siërra de Cameros
Bijzondere kerk bij Hermita de San Esteban
Wandeling over de ‘Pas van de Stier’
Wijnproeverij La Roija

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

SERCOTEL VILLA DE LAGUARDIA ****

Ligging

Het sfeervoll SERCOTEL Villa de Laguardia is een heerlijk luxe vier-sterren hotel in het plaatje Laguardia. Het beschikt over allerlei faciliteiten als een wijn- en olie spa. Na een dag wandelen kunt u nog genieten van de mooie tuinen of een duik nemen in het buitenzwembad. Laguardia ligt nog net in het Baskenland, maar is hét belangrijkste centrum voor de Rioja wijnstreek.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• lift
• bar
• The Medoc Alaves restaurant
• Bistró el Villa
• café-bar met terras met uitzicht op de tuinen
• wijnproeverij
• buitenzwembad met ligweide
• gratis wifi
• wijn- en oliespa (€)

Kamer

De prachtige kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van telefoon, tv, airco, minibar, kluisje en wifi. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• 3-gangen menu inclusief wijn en water
• koffie en/of thee na het diner
• lunches: de chauffeur wacht u iedere dag halverwege de dag op voor een gezamenlijke picknick

Maandag

Naar Frankrijk
Via de verschillende opstapplaatsen in Nederland vertrekken we vanaf Moerdijk richting het zuiden. Via Parijs rijden we naar Tours voor diner en overnachting.

Dinsdag

Naar La Rioja
Via de San Sebastián rijden we naar ons hotel in Laguardia. Via een mooie route rijden we naar ons hotel in Laguardia, hèt centrum van de Rioja wijnen. We verblijven hier zeven nachten.

Woensdag

Rioja Alavesa
Na het ontbijt rijden we in de directe omgeving van het dorpje Laguardia naar het beginpunt van onze eerste wandeling. We rijden onder meer langs twee hypermoderne bodega’s die door de beroemde architecten Frank Gehry en Santiago Calatrava zijn ontworpen. Daarna rijden we door naar het dorpje La Pueblo de Labarca, gelegen aan de oevers van de rivier Ebro. Vandaar lopen we over glooiende heuvels tussen de wijngaarden naar het gehucht El Campillar (afstand ca. 6 km). Daar stoppen we voor een eerste gezamenlijke picknick. Het tweede deel van de wandeling brengt ons terug naar Laguardia (afstand ca. 11 km). Onderweg lopen we langs de lagunes bij Laguardia die bekend staan om hun bijzondere planten en vogels.

Donderdag

Rioja Alta
Vandaag gaan we de Rioja Alta ontdekken, het westelijke en hoger gelegen gedeelte van La Rioja. Eerst rijden we naar het plaatsje San Vincente de Sonsierra. Van hier uit wandelen we via het dorpje Abalos naar het bijzondere kerkje Santa María de la Peciña, aan de voet van de Cantabrische bergen (afstand ca. 10 km). Daar nemen we de tijd voor de lunch. Na de lunch maken we een mooie wandeling door de vallei van de Ebro weer terug naar San Vincente (afstand ca. 9 km). Na de wandeling maken we een prachtige tocht per bus naar Santo Domingo de la Calzada een klein stadje gesticht door de heilige Domingo waar een bijzondere kathedraal staat waarin een kip en een haan worden gehouden. Daarna rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag

Rioja Baja
In de ochtend rijden we naar het ten noorden van de Ebro gelegen gedeelte van La Rioja: Rioja Baja. Vanaf de oude Romeinse plaats Artajona lopen we naar het kerkje Nuestra Señora de Eunate. We lopen over heuvels met grafmonumenten naar de Ermita de San Juan, waar we zullen picknicken (afstand ca. 7 km). Na de picknick lopen we een mooie route door de wijngaarden en maisvelden naar Eunate (afstand ca. 8 km.). We eindigen de dag met een bezoek met de bus aan Puente la Reina, een middeleeuws stadje op het kruispunt waar alle pelgrimsroutes uit Europa samenkomen. Vanaf dit stadje begint de Camino Francés en heeft u een eerste ontmoeting met de pelgrimsroute en haar pelgrims.

Zaterdag

Camino Francés
Er gaan vele trajecten vanuit Europa naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela. In Puente la Reina komen de meeste samen en vanaf daar heet de route Camino Francés. Dan hebben de pelgrims nog 740 kilometer te gaan. Wij zijn selectief en lopen alleen het mooiste traject in La Rioja. We rijden eerst naar Ventosa en vandaar uit wandelen we naar Nájera (afstand ca. 10 km). Na de lunch wandelen we naar het plaatsje Azofra (afstand ca. 6 km). Vanuit Nájera is het tot Santiago de Compostela altijd nog 580 km. We eindigen de dag in San Millán de Cogolla, bekend van het gelijknamige klooster.

Zondag

Sierra de Cameros Zuid
Wandelaars die van een uitdaging houden kunnen zich vandaag uitleven. We volgen wegnummer GR93 van Laguna de Cameros naar Muro de Cameros gelegen op ca. 1100 km hoogte (afstand ca. 7 km). Na de picknick vervolgen we onze route naar San Román de Cameros (afstand ca. 9 km).

Maandag

Sierra de Cameros Noord, Pas van de Stier
Vandaag alweer de laatste dag en deze dag doen we het anders. In de morgen brengen we een bezoek aan een heel bijzonder kerkje, de hermita de San Esteban. Het staat in een abri, ofwel een holle ruimte in een bergwand. Na een korte maar pittige klim van ca. 75 meter staan we oog in oog met het vroege Christendom in de vorm van een heel klein en bijzonder kerkje uit de tiende eeuw. We hebben er een prachtig uitzicht op bijzondere rotsformaties, die afhankelijk van de lichtval rood of goud kleuren. Daarna gaan we gezamenlijk met de bus naar het Baskische dorp Lagrán. Onderweg stoppen we voor een picknick. 's Middags lopen we over de GR38, dwars over een bergrug, via de Puerto del Toro naar ons hotel. Vanaf deze pas en tijdens de afdaling hebben we zicht over een groot deel van La Rioja, zowel de wijnstreek, als de autonome regio (afstand ca. 12 km). Een passend afscheid. De wandeling eindigt bij ons hotel.

Dinsdag

Naar Frankrijk
Na het ontbijt verlaten we Laguardia en via San Sebastián naar Frankrijk. We rijden over de Franse autowegen naar Midden-Frankrijk waar we voor het diner aankomen. Één overnachting in de omgeving van Tours.

Woensdag

Naar huis
We rijden door België terug naar Moerdijk voor het afscheidsdiner. Met de verschillende servicelijnen keert u weer huiswaarts. Met een koffer vol met Spaanse herinneringen keert u weer huiswaarts.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• Halfpension (ontbijt en diner) van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• Nederlandssprekende reisleiding vanaf dag 2 t/m dag 9
• genoemde excursies
• servicelijnen via Moerdijk

Exclusief

• entreegelden € 30,- p.p.
• lunches

Optioneel bij te boeken:
• Oad Taxi Service € 35,- p.p.
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Willem Steetskamp & Ellie Verbeek

Deze reis zal worden verzorgd door Ellie Verbeek, reisleider en Willem Steetskamp, chauffeur. Het gaat hier om een echtpaar dat al jarenlang voor Oad reizen verzorgt, voornamelijk in Spanje en Portugal. Uiteraard zijn ze fit en is een lange wandeling voor hen geen probleem. Wat minstens zo belangrijk is, is dat ze Frankrijk, Spanje en Portugal goed kennen. Het zijn liefhebbers van deze Zuid-Europese landen en redden zich prima in het Frans en Spaans.

Ellie was jarenlang werkzaam als klinisch-chemisch analiste en als manager van ICT-projecten in de gezondheidszorg. In de avonduren studeerde ze kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ook Willem studeerde in de avonduren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde sociologie en werkte jarenlang als organisatie-adviseur.

Samen hebben ze drie kinderen grootgebracht en toen die zelfstandig gingen wonen besloten ze het roer om te gooien en begonnen samen voor Oad reizen te ontwikkelen en verzorgen. Dat deden ze pas nadat ze tussentijds bijna twee jaar door Spanje en Portugal hebben gezworven. In die tijd maakten ze uitgebreid studie van de bijzondere geschiedenis, cultuur en geologie van het Iberisch Schiereiland.

Deze reis zal worden verzorgd door Ellie Verbeek, reisleider en Willem Steetskamp, chauffeur. Het gaat hier om een echtpaar dat al jarenlang voor Oad reizen verzorgt, voornamelijk in Spanje en Portugal. Uiteraard zijn ze fit en is een lange wandeling voor hen geen probleem. Wat minstens zo belangrijk is, is dat ze Frankrijk, Spanje en Portugal goed kennen. Het zijn liefhebbers van deze Zuid-Europese landen en redden zich prima in het Frans en Spaans.

Ellie was jarenlang werkzaam als klinisch-chemisch analiste en als manager van ICT-projecten in de gezondheidszorg. In de avonduren studeerde ze kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ook Willem studeerde in de avonduren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde sociologie en werkte jarenlang als organisatie-adviseur.

Samen hebben ze drie kinderen grootgebracht en toen die zelfstandig gingen wonen besloten ze het roer om te gooien en begonnen samen voor Oad reizen te ontwikkelen en verzorgen. Dat deden ze pas nadat ze tussentijds bijna twee jaar door Spanje en Portugal hebben gezworven. In die tijd maakten ze uitgebreid studie van de bijzondere geschiedenis, cultuur en geologie van het Iberisch Schiereiland.