arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandFietsen door het dal van de Donau & de Altmühl - Individueel
Reisnummer: OSDEF11
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsen door het dal van de Donau & de Altmühl - Individueel
Duitsland
 UNESCO-stad Regensburg
 Het mooiste van de Donau en Altmühl
 De Weltenburger Enge

Fietsen door het dal van de Donau & de Altmühl

Een prachtige fietsreis waarbij de mooiste gedeelten van de Donau en Altmühl gecombineerd worden. U start in de UNESCO werelderfgoed-stad Regensburg met een bijna volledig bewaard gebleven oude binnenstad en talrijke monumenten. U ziet de Weltenburger Enge met de Donau doorbraak en fietst door de ruige maar ook romantische Altmühl-vallei.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Regensburg
Op eigen gelegenheid reist u naar Regensburg. Ter plaatse neemt u de route informatie in ontvangst en eventueel de gehuurde fietsen. U kunt uw auto bij het hotel parkeren. Een aanrader is een wandeling door de stad. Regensburg wordt gezien als één van de mooiste steden van Duitsland.

location_onRegensburg - Bad Gögging
Na het ontbijt staat uw eerste route op het programma. U fietst via Saal naar Kelheim waar de Altmühl uitmondt in de Donau. Per boot vaart u vervolgens door de Weltenburger Enge met bijzonder mooi zicht op deze beroemde Donaudoorbraak. Het indrukwekkende klooster Weltenburg is prachtig gelegen in een scherpe bocht van de Donau met een immense barokkerk en zeker een bezoek waard. Uw eindpunt vandaag is Bad Gögging. (ca. 50 km fiets, 20 min. per boot)

location_onBad Gögging - Neuburg
Vandaag wacht u een mooie route door hopvelden richting Ingolstadt. Deze oude Beierse vestingstad, ooit de residentie van de Beierse hertogen is zeker een bezoekje waard. U volgt de Donau verder richting Neuburg, mooi gelegen aan de Donau met een fraaie Altstadt en het imposante Residenzschloss. Hier eindigt deze mooie fietsdag. (ca. 56 km)

location_onNeuburg - Eichstätt
Vanmorgen vervolgt u de route langs de Donau naar de Altmühl door het Wellheimer Trockental, ooit gevormd door de oer- Donau. Via Dollnstein berikt u de barokke bisschops- en universiteitesstad Eichstätt. De Residenzplatz en het geologische museum, in de Willibaldsburg zijn interresant om een bezoek aan te brengen. (ca. 60 km)

location_onEichstätt - Beilngries
Nadat u een bezoekje aan Eichstätt hebt gebracht vervolgt u uw fietsvakantie door het prachtige natuurreservaat Wacholderheide. Dit beschermede natuurgebied wordt omgeven door talloze burchten en kastelen, waaronder dat van Kipfenberg dat als het geografische middelpunt van Beieren wordt beschouwd. Eindpunt voor vandaag is Beilngries met haar mooie barokke stadhuis, de Frauenkirche en Schloss Hirschberg. (ca. 44 km)

location_onBeilngries - Kelheim
Voorbij Dietfurt komt u bij het plaatsje Riedenburg, prachtig gelegen en ook wel de Parel van het Altmühltal genoemd. Hier kunt u het kristalmuseum bezoeken (inbegrepen) waar u alles te weten zult komen over de diverse slijpvormen van diamanten. Topstuk is hier de grootste bergkristal ter wereld! Via Essing fietst u verder naar Kelheim. Boven de stad verheft zich de 120m hoge Michelsberg met daarop de Befreiungshalle. (ca. 48 km)

location_onKelheim - Regensburg
Na het ontbijt wacht u weer een prachtige route met als eindpunt vandaag Regensburg. Allereerst komt u in Bad Abbach, een van Duitslands belangrijkste kuuroorden voor reuma. Vervolgens fietst u verder naar Regensburg waar u nog heerlijk de tijd heeft om deze stad te gaan verkennen. Regensburg heeft een rijke historie en was ooit het centrum van het Heilige Roomse Rijk. De binnenstad is in de Tweede Wereldoorlog verregaand gespaard waardoor het de enige overgebleven grote middeleeuwse stad van Duitsland is. Een aanrader is zeker om een wandeling langs de vele monumenten te maken waaronder de Dom, de Steinernen Brücke, het oude raadhuis en de vele patriciërs huizen. U overnacht weer in het hotel waar u ook de eerste nacht geslapen heeft. (ca. 38 km)

location_onNaar huis
Uw fietsvakantie door het schitterende dal van de Donau en de Altmühl is helaas alweer ten einde. Na het ontbijt vertrekt u terug naar huis.

Accommodatie(s)

U verblijft dagelijks in goede middenklasse hotels, tijdens de reis zijn die drie- of viersterrenhotels.

Diverse drie- of viersterrenhotels

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Lees meer
Diverse drie- of viersterrenhotels
sluiten

Algemeen

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Algemeen

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+1foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (halfpension optioneel bij te boeken: € 150,- p.p.)
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaalExclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.