0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home duitsland Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen Reisnummer: OSVE03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen
duitsland | Diverse streken |
va. 599,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 28 september 2016
In het kort
 Speciaal ingekocht en super scherp geprijsd!
 Van Straatsburg helemaal naar Antwerpen
 Inclusief ontbijt, lunch én diner
De reis
 Schitterende afwisselende vaarroute
 Berghellingen met wijngaarden en burchten
 Inclusief bezoek aan Antwerpen
7 dgn | 28-09-2016

Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen

Tijdens deze cruise bevaren we een schitterende en zeer diverse route. Deze cruise leidt ons namelijk van de Franse stad Straatsburg, hoofdstad van de Elzas, helemaal de Rijn af. We passeren prachtsteden als Mannheim, Rüdesheim, Koblenz, Bonn, Keulen en varen Nederland binnen. We brengen een bezoek aan de Nederlandse stad Dordrecht en varen door het Hollands Diep helemaal naar het Bourgondische Antwerpen. U heeft zelfs de mogelijkheid om het middeleeuwse Brugge te bezoeken. Een uiterst gevarieerd vaarprogramma en zoals altijd, een uitstekende verzorging aan boord!

Hoogtepunten

Vakwerkhuizen in Straatsburg
Het barokkasteel in Mannheim
Heidelberg aan de Neckar
Drosselgasse in Rüdesheim
Schitterend wijngebied langs de Rijn
Prachtsteden Keulen en Bonn
Dordrecht
Bourgondisch Brugge en Antwerpen

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Verdi

Faciliteiten

• wifi
• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirshop
• whirlpool

Er is een plateaulift aan boord waarmee het bovendek en het restaurant te bereiken is. Let wel: vanaf het Hoofddek is het Promenadedek alleen per trap te bereiken. Mocht u te allen tijde een lift nodig te hebben om de trap op te komen is het aan te raden een hut op het Promenadedek te boeken.

Wifi (tegen betaling):
• 100MB € 10,-

Hutten

De stijlvol ingerichte cabines op het MS Verdi bevinden zich allemaal aan de buitenkant van het schip. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet.

Boekt u een eenpersoonshut, dan verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Behalve bij de OSRI02, OSVE01 en OSVE02, daarop gelden de volgende uitzonderingen:
Op het hoofddek verblijft u in een eenpersoonshut
Op het promenadedek verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit elegante schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie- en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruik maakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Woensdag

Naar Straatsburg
Per comfortabele bus wordt u naar de Franse stad Straatsburg gebracht. Allereerst maken we hier rond een uur of 15.00 een korte stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het Europees Parlement, de Notre Dame van Straatsburg en de vakwerkhuisjes bij La Petite France. Na de verwelkoming aan boord beginnen we tijdens het heerlijke diner te varen.

Donderdag

Mannheim en Heidelberg
Vanochtend tijdens ons ontbijt liggen we al in Mannheim. In Mannheim vloeien de Rijn en Neckar samen. Hier vindt u het op een na grootste barokkasteel van Europa en bijzondere watertoren midden in het jugendstilpark. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan naar de prachtstad Heidelberg, beroemd vanwege het Heidelberger Schloss, waar u ook een bezoek aan brengt (optioneel). In de middag varen we verder de Rijn af, langs Mainz, richting Rüdesheim am Rhein. Een bezoek aan de Drosselgasse mag in deze middeleeuwse stad niet ontbreken! Uiteraard dineren we aan boord van ons schip.

Vrijdag

Vandaag bevaren we het mooiste gedeelte van de romantische Rijn. U zult uitkijken over berghellingen vol wijngaarden en burchten op de toppen langs de Rijn. Ook passeren we onderweg naar Koblenz de beroemde Loreley. Hier zijn in een ver verleden vele schepen vergaan en de legende van zingende sirene leeft nog altijd voort. We varen langs de stad waar de Rijn en Moezel samenkomen, Koblenz. In de middag leggen we aan in de voormalig West-Duitse hoofdstad Bonn. Hier kunt u deelnemen aan een stadsrondrit (optioneel). De avond brengen we gezellig door op het schip.

Zaterdag

Na een korte vaart vanaf Bonn bereiken we Keulen. Deze stad zult u ongetwijfeld herkennen vanwege haar beroemde Dom. u kunt hier deelnemen aan een mooie stadswandeling door de oude stad (optioneel). Hier in de Altstadt bevinden zich zoals eerder genoemd de Dom van Keulen, maar ook het Rathaus, verschillende musea, prachtige architectuur en natuurlijk de grote gezellige pleinen. Keulen is prachtig! uiteraard genieten we vandaag van een heerlijke lunch en diner aan boord van ons schip. Vanavond zal de Verdi koers zetten naar Nederland.

Zondag

Dordrecht
Terwijl u wakker wordt zult u het Nederlandse rivierenlandschap aan u voorbij zien glijden. We leggen aan in Dordrecht, waar u vanochtend deel kunt nemen aan een stadswandeling langs bijvoorbeeld het oude Stadhuis en de Grote Kerk. Tijdens de lunch varen we over het Hollands Diep richting onze Zuiderburen. We leggen in de avond aan in de Belgische havenstad Antwerpen.

Maandag

Antwerpen of Brugge
Vandaag kunt u mee op dagtocht naar de het middeleeuwse Brugge, met haar prachtige kanaaltjes (optioneel). We ontmoeten onze gids aan boord en beginnen met een bezichtiging van Antwerpen. Na de bezichtig rijden we naar Brugge, deze stad behoort tot de meest bezochte plaatsen van België en dat zult u merken. De complete binnenstad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Brugge. Geniet ook van een typisch Belgisch speciaalbiertje op een van de vele terrasjes of in de gezellige cafés. U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid de gehele dag in Antwerpen door te brengen.

Dinsdag

Ontschepen in Antwerpen
Na een lekker ontbijt aan boord van ons schip is deze fijne riviercruise ten einde, rond 09.00 uur gaan we van boord. Maar uw mooie herinneringen neemt u mee naar huis! Vanuit Antwerpen keert u huiswaarts.

Extra Info

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• onbeperkte koffie- en theeservice
• elke avond een kleine snack
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord
• busvervoer op de heen- en terugweg

Exclusief

evt. entreegelden
optioneel excursiepakket (€132,-):
• excursie naar Heidelberg en Schloss Heidelberg
• rondrit door Bonn
• stadswandeling door Keulen
• dagtocht Antwerpen en Brugge


Informatie over servicelijnen MS Rigoletto en MS Verdi

Indien u gebruik maakt van onze servicelijnen, wordt u vanaf uw de door u gekozen opstapplaats naar het schip gebracht.

Het kan zijn dat u een opstapplaats in gedachten heeft, maar deze op onze website niet kunt selecteren. In dit geval kan de door u gewenste opstapplaats vanwege logistieke redenen helaas niet aangeboden worden voor de door u gekozen afvaart.

Het is natuurlijk mogelijk dat u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen en liever op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen rijdt (bij boeking, selecteer dan: "ik kom zelf naar het verzamelpunt"). Hieronder vindt u meer informatie indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen.

Inschepen in Nederland:
U kunt er gewoon voor kiezen om een van de opstapplaatsen in Nederland te selecteren, u betaalt dan €49 per persoon. Ook heeft u de mogelijkheid bij cruises waarbij we in Nederland inschepen om op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen te reizen (als u geen gebruik wenst te maken van de servicelijn). Meer informatie over de exacte plaats van inschepen vind u op uw reisbescheiden. Eventuele parkeergelden zijn voor eigen rekening.

Inschepen in het buitenland:
Voor cruises waarbij we in het buitenland inschepen kunt u op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen reizen. U kunt er ook voor kiezen om een van de opstapplaatsen in Nederland te selecteren, u betaalt dan €49 per persoon. Behalve bij de cruise over de Donau en de cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen, daar wordt u naar de plaats van inschepen gebracht.

Parkeergelden:
Eventuele parkeergelden zijn voor eigen rekening.


GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Heumen, wegrestaurant Malden, Jan J.Ludenlaan 2
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985

LIMBURG

Venray, Station Oostrum / Stationsweg 213

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Eigen gelegenheid , aan de Kade

OVERIJSSEL

Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation