arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandLastminutecruise over de Elbe
Reisnummer: OSPR03
va. 300,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Lastminutecruise over de Elbe
 Lastminute actie met veel korting!
 O.a. Hannover, Tangermünde, Havelberg, Hamburg
 Per comfortabel schip MS Princess***
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: OSPR03
va. 300,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Lastminute actie met veel korting!
 O.a. Hannover, Tangermünde, Havelberg, Hamburg
 Per comfortabel schip MS Princess***
De reis
 Vanaf € 599 p.p., nu 2e persoon gratis
 Korting in kassabon is verrekend als 50% korting p.p.
 Inclusief ontbijt, lunch en diner

Lastminutecruise over de Elbe

Deze cruise voert u over een zeer bijzondere vaarroute over de Elbe, van Hannover, hoofdstad van Nedersaksen langs steden als Tangermünde, Havelberg, Wittenberge, naar de veelzijdige hanzestad Hamburg. Vanwege de waterstand op de Elbe is april de beste maand om deze rivier te bevaren. Niet veel schepen kunnen deze unieke cruise uitvoeren, geniet daarom vanaf het MS Princess van een prachtig stuk Duitsland. Boek nu en de 2e persoon vaart gratis mee!

Hoogtepunten

Middeleeuws Tangermünde
Prachtige vaarroute door het Elbtalaue
Hanzestad Havelberg
Hamburg, wereldstad vol bezienswaardigheden
Wahrenberg, dorp met de meeste ooievaars

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Princess ***

Algemeen

De Princess is een uitermate gezellig schip dat jaarlijks vele passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgt. Het schip combineert comfort en Hollandse gezelligheid op een unieke wijze. Of u nu plaats neemt aan de uitnodigende bar, in de lounge of het restaurant, u zult zich al snel thuis voelen aan boord van dit schip. Dankzij de speciale afmetingen van het schip, kan de Princess ook de vele kleinere rivieren en kanalen bevaren waaronder ook de Elbe, daarom kunt u dit jaar mee op de bijzondere cruise van Hannover naar Hamburg.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• zonnedek
• zonnewering
• ligstoelen
• pinnen is mogelijk
Alle dekken zijn bereikbaar (ook het zonnedek) per stoellift.

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten zijn eenvoudig maar verzorgd ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, föhn, kluisje en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten beschikken over vensters die niet geopend kunnen worden.

Dekken schip

Promenadedek
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn ca. 10.5m2 groot. In totaal zijn er 7 tweepersoonshutten op het promenadedek

Hoofddek
Op het hoofddek liggen de overige hutten. Ook deze hutten zijn ca. 10.5m2 groot en beschikken over vensters. In totaal zijn er 42 tweepersoonshutten op het Hoofddek, waarvan er 2 worden ingezet als tweepersoonshut voor alleengebruik.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit elegante schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Viergangenlunch bestaande uit soep, salade, hoofdgerecht, dessert, koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit hors-d’oeuvre, soep, salade hoofgerecht (keuze), dessert, koffie of thee.
• Elke middag koffie en thee met iets lekkers.
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• Elke avond wordt er in de salon een snack geserveerd.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt op afvaarten met de Princess dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u gebruik maakt van een rollator of rolstoel.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. De excursies kunnen aan boord geboekt worden.

Vrijdag

Inschepen
Vanuit Nederland wordt u per bus naar de Duitse stad Hannover gebracht. Hannover is één van de grootste steden van Duitsland en heeft een mooi historisch centrum, schitterende tuinen en
parken, geweldige musea en architectuur. Als de tijd het toelaat kunt u nog even de stad in.
Vanavond geniet u van het diner aan boord van de MS Princess.

Zaterdag

Tangermünde, Havelberg
Tijdens het ontbijt zet ons schip koers oostwaarts over het Mittellandkanaal. Deze ochtend brengen we al varend door, een rustig begin van uw vakantie. Strijk neer op het zonnedek en geniet
van het omringende landschap. Vanmiddag leggen we eerst aan in Tangermünde, de plek waar de rivier de Tanger in de Elbe stroomt.
Een kleine maar prachtige historische stad met schilderachtige steegjes en veel monumentale gebouwen. Het stadje heeft z’n middeleeuwse karakter tot aan de dag van vandaag behouden. Aan het eind van de middag vaart u verder over de Elbe alvorens de MS Princess aanlegt in Hanzestad Havelberg. Havelberg ligt op een eiland in de monding van de Elbe en werd rijk door zout- en houthandel. De vele versierde vakwerkhuizen in het oude centrum herinneren aan deze tijd. Vanavond dineert u aan boord.

Zondag

Wittenberge, Elbtalaue
Als u vanmorgen wakker wordt varen we verder over de Elbe. Tijdens uw ontbijt kunt u genieten van de prachtige vaarroute richting het
stadje Wittenberge waar het schip in de loop van de ochtend aanlegt. Wittenberge is een idyllisch plaatsje aan de Elbe en heeft de op een na grootste klokkentoren van Europa. Vanuit Wittenberge vaart u noordwaarts verder de Elbe op door het Biosfeerreservaat Nedersaksische Elbatalaue waar u kunt genieten van de steeds wisselende oeverzones. U vaart o.a. langs het plaatsje Wahrenberg, het dorp met de meeste ooievaars en het schilderachtige Lauenburg, een 800 jaar oude schipperstad. Vanavond dineert u aan
boord en varen we richting Hamburg.

Maandag

Hamburg
Als u wakker wordt ligt het schip inmiddels in Hamburg. Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en een belangrijke havenstad. Deze stad telt zelfs meer bruggen dan Venetië. Een dicht net van waterwegen bepaalt grotendeels het karakter van de havenstad Hamburg. Het prachtige centrum is ooit begonnen op de
plek waar de Alster in de Elbe stroomt. Aan haar oever ontstond in de 8ste eeuw de eerste nederzetting. Daarnaast bezit de stad een ongelooflijke rijkdom aan bezienswaardigheden. Het imposante Raadhuis van Hamburg, de St. Michaelskerk met vanaf de toren een schitterend uitzicht over de stad, Holsten Brauerei, Rickmer Rickmers, het grootste museumschip ter wereld, zijn slechts hoogtepunten die deze wereldstad te bieden heeft.

Dinsdag

Terugreis
Na het ontbijt staat de bus klaar om u terug naar Nederland te brengen en kunt u terugkijken op een hele bijzondere cruise!

Inclusief

• vervoer per bus naar schip en v.v.
• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
•  koffie en thee in de middag
• elke avond een kleine snack
• kapiteinsdiner
• internationale cruiseleiding aan boord

Exclusief

• evt. entreegelden
• lunches eerste en laatste dag
• fooien

Bij te boeken:
• Excursiespakket (Tangermünde, Havelberg, Wittenberge, Hamburg) € 75,- per persoon (bij boeking opgeven en betalen)
• Optionele excursies (aan boord te boeken en betalen)

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Princess Hoofddek

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u aan boord boekt. Het excursiepakket bestaat uit de volgende excursies;

Stadswandeling Tangermünde
Onder leiding van een lokale gids wandelt u door deze prachtige historische stad aan de Elbe. U bezoekt het oude stadhuis van Tangermünde uit 1430 en de St. Stephen's kerk. De oorspronkelijk constructie van deze kerk is afgebrand in het stadsvuur van 1617. De kerk is beroemd om zijn Scherer-orgel en staat hiermee zelfs in de top 10 orgels van Europa.

Stadswandeling Havelberg
De meer dan 1000 jaar oude stad Havelberg is een klein stadje met een groot verleden. Vanaf het schip begint direct de rondleiding door de stad. Ervaar deze Hanzestad Havelberg tijdens deze wandeltour en maak kennis met de interessante geschiedenis. U kunt een bezoek aan de kathedraal brengen en geniet van de romantische straten en steegjes die deze stad te bieden heeft.

Stadswandeling Wittenberge
Wittenberge aan de Elbe heeft niet alleen een mooie jachthaven maar ook historische bezienswaardigheden waaronder het prachtige stadhuis. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling door het mooie centrum.

Bus- en wandeltour Hamburg
Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en daarbij tevens de belangrijkste havenstad. Geniet van het adembenemende uitzicht over de haven van Hamburg, de beroemde Reeperbahn en het levendige stadscentrum, uiteraard ook weer onder leiding van een lokale gids.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie).

Houdt u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.

Ontspannen vertrek

Gratis per Oad servicelijn
Kiest u voor onze servicelijn, dan wordt u vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, direct naar het schip gebracht.
PS. Voor de Kerstcruise over de Donau wordt u vanaf u opstapplaats naar overstappunt Zeddam gebracht. Vanaf hier gaat u via Duitsland naar Wenen waar uw reis per cruise start

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage, Breukersweg 2 in Goor, voor slechts € 1,- per dag.
Als u opstapt in Lijnden kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren bij de busgarage aan de Hoofdweg 329 in Lijnden voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem, Rijnkade
Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Lijnden, busgarage, Hoofdweg 329

OVERIJSSEL

Deventer, Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121a
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Busgarage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Duitsland-Hamburg
Duitsland-Elbe
Duitsland-Wahrenberg
Duitsland-Hamburg
Duitsland - Rivier de Elbe
Duitsland-Hamburg
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - restaurant
Schip MS Princess *** - restaurant
Schip MS Princess *** - bar
Schip MS Princess *** - zonnedek
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - 2-persoonshut
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - aanzicht
Schip MS Princess *** - plattegrond promenadedek en hoofddek