U bevindt zich hier Home duitsland Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen Reisnummer: BBVE05
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen
duitsland | Diverse streken |
Reisnummer: BBVE05
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Van Straatsburg helemaal naar Antwerpen
 Inclusief ontbijt, lunch én diner
 Uitgebreid excursiepakket bij te boeken
De reis
 Schitterende afwisselende vaarroute
 Berghellingen met wijngaarden en burchten
 Inclusief bezoek aan Antwerpen

Cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen

Tijdens deze cruise bevaren we een schitterende en zeer diverse route. Deze cruise leidt ons namelijk van de Franse stad Straatsburg, hoofdstad van de Elzas, helemaal de Rijn af. We varen langs fascinerende burchten, kastelen en glooiende wijngaarden naar prachtsteden als Mannheim, Rüdesheim, Koblenz, Bonn, Keulen en varen Nederland binnen. We brengen een bezoek aan de Nederlandse stad Dordrecht en varen door het Hollands Diep helemaal naar het Bourgondische Antwerpen waar u een geweldige stadsbezichtiging krijgt. U heeft zelfs de mogelijkheid om het middeleeuwse Brugge te bezoeken. Een uiterst gevarieerd vaarprogramma en zoals altijd, een uitstekende verzorging aan boord van het MS Carmen!

*Deze cruise wordt met het MS Carmen uitgevoerd in plaats van met het MS Verdi zoals in de gids vermeld staat.

Hoogtepunten

Vakwerkhuizen in Straatsburg
Het barokkasteel in Mannheim
Heidelberg aan de Neckar
Drosselgasse in Rüdesheim

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Verdi **** Deluxe

Algemeen

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van de exclusieve Verdi. De rederij heeft het schip dit jaar volledig gerenoveerd en is daardoor uiterst elegant en van binnen prachtig afgewerkt. Geniet bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek van het steeds wisselende uitzicht en de kalme stroom van de rivier. Niet alleen het interieur, maar zeker ook de gastvrije bemanning zorgt voor sfeer waarin u zich welkom voelt.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-panoramalounge
-bar
-bibliotheek
-souvenirshop
-zonnedek
-zonnewering
-wifi
-pinnen is mogelijk
-Alle dekken zijn bereikbaar per lift.
Het benedendek, hoofddek en panoramadek zijn bereikbaar met een persoonslift. Het zonnedek is bereikbaar per trap.

Hutten

Alle cabines zijn buitencabines en zijn stijlvol ingericht. Uw cabine beschikt over een tv, föhn, kluisje en airco. Elke cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek
Hier vindt u tweepersoons hutten, deze hutten zijn ca. 14m2 groot. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten ook over grote vensters en een Frans balkon. In totaal zijn er 22 tweepersoons hutten met Frans balkon op het Promenadedek.

Hoofddek
Op het middendek liggen de overige tweepersoons hutten. Ook deze hutten zijn ca. 14m2 groot en beschikken over grote vensters die geopend kunnen worden. Deze vensters van de tweepersoons hutten beschikken over een semi Frans balkon (dat wil zeggen, grote vensters tot op ongeveer 50 cm van de grond). In totaal zijn er 25 tweepersoons hutten met een semi Frans balkon op het Hoofddek. De hutten aan de voorkant van het schip beschikken over grote vensters die niet geopend kunnen worden. De voordeelhutten liggen helemaal voor op het schip.

Benedendek
Op het benedendek bevinden zich de eenpersoons hutten. Deze hutten zijn ca. 11m2 groot en beschikt over een bed en een zitgedeelte, de vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.
• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruikmaakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Wifi:
• 100 MB € 7,50
• 300 MB € 20,-
• 500 MB € 35,-

Zaterdag

Naar Straatsburg
Per Oad-bus wordt u naar Straatsburg gebracht. We rijden, afhankelijk van de aankomsttijd in Straatsburg, langs een aantal bezienswaardigheden, zoals het Europees Parlement en de stadsgracht naar ons schip. Na de verwelkoming aan boord beginnen we tijdens het heerlijke diner te varen.

Zondag

Mannheim en Heidelberg
In Mannheim vloeien de Rijn en Neckar samen. Hier vindt u het op een na grootste barokkasteel van Europa en een bijzondere watertoren midden in het jugendstilpark. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan naar de stad Heidelberg, beroemd vanwege het Heidelberger Schloss (optioneel). In de middag varen we verder de Rijn af, langs Mainz, richting Rüdesheim. Een bezoek aan de Drosselgasse, met haar vele wijnlokalen, mag in deze middeleeuwse stad niet ontbreken.

maandag

Bonn
Vandaag bevaren we het mooiste gedeelte van de romantische Rijn. U zult uitkijken over berghellingen vol wijngaarden en burchten. We passeren de beroemde Loreley en varen langs de stad waar de Rijn en Moezel samenkomen, Koblenz. In de middag leggen we aan in de voormalig West-Duitse hoofdstad Bonn. Hier kunt u deelnemen aan een stadsrondrit en wandeling (optioneel). De avond brengen we door op het schip.

Dinsdag

Keulen
Na een korte vaart vanaf Bonn bereiken we Keulen. U kunt hier deelnemen aan een stadsrit door de oude stad (optioneel). In de Altstadt vindt u niet alleen de Dom van Keulen, maar ook het Rathaus, verschillende musea en natuurlijk de grote gezellige pleinen. Keulen is prachtig. Uiteraard genieten we vandaag van een heerlijke lunch en diner aan boord van het schip. Vanavond zal de Verdi koers zetten naar Nederland.

Woensdag

Dordrecht
Terwijl u wakker wordt zult u het Nederlandse rivierenlandschap aan u voorbij zien glijden. We leggen aan in Dordrecht, waar u vanochtend deel kunt nemen aan een stadswandeling langs onder meer het oude Stadhuis en de Grote Kerk (optioneel). Tijdens de lunch varen we over het Hollands Diep richting onze Zuiderburen. We leggen tegen de avond aan in de Belgische havenstad Antwerpen.

Donderdag

Antwerpen of Brugge
Vandaag kunt u mee naar de het middeleeuwse Brugge met haar prachtige kanalen (optioneel). We ontmoeten onze gids aan boord en beginnen met een bezichtiging van Antwerpen. Na de bezichtiging rijden we naar Brugge. Deze stad behoort tot de meest bezochte plaatsen van België. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Brugge. Geniet van een typisch Belgisch speciaal biertje op een van de vele terrasjes of in de gezellige cafés. U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid de gehele dag in Antwerpen door te brengen.

Vrijdag

Naar huis
Na een lekker ontbijt aan boord van ons schip is deze riviercruise ten einde. Rond 09.00 uur gaan we van boord. Maar uw mooie herinneringen neemt u mee naar huis! Vanuit Antwerpen keert u per Oad-bus via Zeddam huiswaarts. In Zeddam geniet u nog van een afscheidsdiner

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Verdi Hoofddek Voordeel

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• onbeperkte koffie- en theeservice
• elke avond een kleine snack
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord
• afscheidsdiner
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies:
Bezoek Heidelberger Schloss
Stadsrondrit en wandeling Bonn
Stadsrit Keulen met toeristentreintje
Stadswandeling Dordrecht
Dagtocht Antwerpen en Brugge

Excursies
Na uw boeking (evt. via uw reisbureau) ontvangt u een formulier waarop u reeds voor vertrek de door u gewenste excursies kunt aangeven. Dit formulier kunt u mailen naar het e-mailadres, dat vermeld staat op dit formulier. Deze excursies (afzonderlijk, of in 1 pakket) kunt u ook aan boord van de schepen boeken.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden tot een maximum (bij uitzondering) van 4, met maximaal 1 uur omrijdtijd).

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


Informatie over servicelijnen


Voor een klein aantal riviercruises maken we geen gebruik van onze busterminal in Zeddam, in plaats daarvan rijdt de bus via verschillende opstapplaatsen direct naar het schip. Deze servicelijn wordt ingezet op de volgende cruises:
BBCA01 - Noord-Holland & Markermeer
BBRI05 - Feestcruise over de Rijn
BBRI16 / BBRI17 - Kerstmarktcruise Keulen & Bonn

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen en liever op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen rijdt (bij boeking, selecteer dan: "ik kies een opstapplaats uit deze lijst" en selecteer de kade). Het boeken van de taxiservice is helaas niet mogelijk bij deze cruises.

Parkeergelden:
Wanneer u op eigen gelegenheid naar de kade komt, zijn eventuele parkeergelden voor eigen rekening.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte/Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS/P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2