arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandKerstcruise over de Rijn 2019
Reisnummer: BBCB02
va. 649,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 22 december 2019
today22 december 2019
(6 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Rijn 2019
Duitsland
 O.a. Straatsburg, Rüdesheim en Keulen
 MS Crucebelle, luxe 4* schip
 Uitstekende verzorging en service aan boord

Kerstcruise over de Rijn

Tijdens deze feestelijke cruise kunt u de Kerstdagen op een heel speciale en stijlvolle wijze doorbrengen. Het sfeervolle kerstfeest wordt aan boord van de MS Crucebelle op een unieke manier gevierd. U bezoekt prachtig versierde steden waar alles Kerst ademt. Aan boord treft u een excellente verzorging en behulpzame bemanning. Een onvergetelijke ervaring.

Hoogtepunten

Heerlijke kerstmaaltijden en gezelligheid aan boord
Bezoek Franse Straatsburg
Wijnstad Rüdesheim
Prachtig versierde steden in kerstsfeer
De Dom van Keulen

Dagprogramma

location_onInschepen Mainz
U wordt vanuit Nederland naar het schip in Mainz gebracht. Na het inschepen wordt u van harte welkom geheten met een welkomstcocktail. Vanavond heeft u aan boord uw welkomstdiner.

location_onMannheim & Speyer
U ontwaakt vanochtend in Mannheim en gaat heerlijk genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vanmorgen heeft u de mogelijkheid om een excursie naar de mooie stad Heidelberg aan de Neckar te maken. De stad staat bekend om het beroemde Heidelberg Schloss en heeft een prachtig oud stadscentrum met vakwerkhuizen. Tijdens de lunch koerst het schip verder naar Speyer, een leuke historische stad waar veel oude kerken en kathedralen goed bewaard gebleven zijn. Vanavond dineert u aan boord en vaart het schip over de Rijn verder naar de volgende bestemming.

location_onStraatsburg
Het Franse Straatsburg is een prachtige stad op de grens met Duitsland. Het gezellige oude stadscentrum, La Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes, geven de stad een uiterst sfeervol karakter. Tijdens de kerstperiode is de stad prachtig versierd. In de vroege ochtend legt het schip al aan in Straatsburg. Na het ontbijt heeft u de hele dag de tijd om van deze bijzondere stad te genieten. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt kunt u deelnemen aan een georganiseerde stadstour onder leiding van een gids. Tijdens het diner vertrekt het schip en vaart terug naar Duitsland.

location_onRüdesheim & Boppard
Terwijl u geniet van het ontbijt op deze Eerste Kerstdag legt het schip rond 09.00 uur aan in het gezellige Rüdesheim. Eén van de mooiste plaatsen in het Duitse Rijndal. Rüdesheim is o.a. bekend van de gezellige Drosselgasse, een smal steegje van 144 meter lang die midden door de Altstadt van Rüdesheim loopt. Het bruist hier van de vele wijnlokalen, markten en historische gebouwen. Na de lunch vertrekt het schip uit Rüdesheim om stroomopwaarts te varen naar Boppard. Aan boord geniet u van een feestelijk kerstdiner.

location_onKeulen
In de vroege ochtend van Tweede Kerstdag legt het schip aan in Keulen. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om deze stad tijdens een georganiseerde wandeltour te ontdekken (inclusief indien u het excursiepakket bijboekt). Het schip blijft tot in de late avond liggen dus u kunt Keulen op uw gemak verkennen. De laatste avond sluit u aan boord af met het kapiteinsdiner en een afscheidscocktail.

location_onTerugreis
Na een paar geweldige feestdagen is er een einde gekomen aan deze kerstcruise. Het schip heeft aangelegd in Düsseldorf waar we na het ontbijt uitschepen. De bus brengt u weer terug naar Nederland.

Accommodatie(s)

MS Crucebelle ****

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van het geheel gerenoveerde schip MS Crucebelle met een zeer fraaie uitstraling. In de ruime panoramalounge of in de gezellige bar kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u over de Main, Rijn, Saar...

Lees meer
MS Crucebelle ****
sluiten
Schip MS Crucebelle **** - aanzicht
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Dekkenplan MS Crucebelle
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - receptie
Schip MS Crucebelle **** - receptie
Schip MS Crucebelle **** - restaurant

Algemeen

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van het geheel gerenoveerde schip MS Crucebelle met een zeer fraaie uitstraling. In de ruime panoramalounge of in de gezellige bar kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u over de Main, Rijn, Saar of Moezel vaart. De royale opzet, het sfeervolle interieur, de uitstekende verzorging en de faciliteiten van dit prachtige schip maken uw riviercruise tot een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• lobby
• zonnedek
• whirlpool

• wifi (tegen betaling) per persoon
1 uur € 5,00
3 uur € 12,50
24 uur € 19,50

• lift (niet naar zonnedek)

Hutten

Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast, föhn en kluis. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek ( =Promenade dek A) en Middendek (=Hoofddek B2)
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters en een Frans balkon. Er zijn twee aparte bedden die ook naast elkaar gezet kunnen worden.

Standaard Middendek (=Hoofddek B1) en Benedendek (C)
Op het middendek voor en op het benedendek liggen de overige tweepersoonshutten, deze zijn 11m2. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag.
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend volgt het diner
• 's Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Onbeperkt koffie/thee service (automaat) tussen 06.00 en 22.00 uur
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Ook voor een rolstoel geldt dat het om veiligheidsredenen die de rederij hanteert niet is toegestaan deze aan boord te gebruiken. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies die deel uit maken van het programma kunnen alleen vooraf geboekt en betaald worden. Aan boord heeft u de mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken en te betalen aan de rederij.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Zij zijn enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Ze spreken de talen en zullen er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Indien u hulp nodig heeft om bijvoorbeeld exursies aan boord te boeken kunt u bij hem/haar terecht.

Uw Oad gastheer voor deze cruise is : de heer Peter van den Boogaard

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken Excursiepakket

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken.
Tijdens het boeken van deze riviercruise kunt u een excursiepakket met 3 prachtige excursies voor slechts € 145,- p.p. bijboeken.

Excursie Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid va...n Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.

Excursie Stadstour Heidelberg en bezoek Slot Heidelberg (incl. entree)
Vanaf het schip vertrekt u voor deze 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken.
Aansluitend brengt u een bezoek aan Slot Heidelberg.
Het Slot is een aangename combinatie van ruïnes, gerestaureerde kamers, een enorm wijnvat, uitkijkterrassen, een uitstekend apotheekmuseum en zelfs een trouwkapel.

Excursie Bus- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze wandeling ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal.
Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+17foto's

Businformatie

Algemeen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip gebracht. (Als u bij busgarage Goor of Lijnden opstapt, kunt u uw auto gedurende uw vakantie parkeren voor slechts € 1,- per dag). Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornCarpoolplaats A-1, Kayersdijknog niet bekend
Arnhem-NoordParkeerplaats Europaweg, Postiljon Hotelnog niet bekend
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 985nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboognog niet bekend
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparknog niet bekend
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1nog niet bekend
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121anog niet bekend
EnschedeStation NS, Kennisparknog niet bekend
GoorBusgarage, Breukersweg 2nog niet bekend
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkantnog niet bekend
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NSnog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)nog niet bekend
LijndenBusgarage, Hoofdweg 329nog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdUtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1nog niet bekend
Veenendaal WestNS Station de Klompnog niet bekend
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegrachtnog niet bekend
Rotterdam/CapelsebrugRijckevorselplein voor Metrostationnog niet bekend

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkkoffie/thee met gebakjes
checkkapiteinsdiner
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord

Exclusief

checkexcursiepakket (stadstour Heidelberg, wandeltour Keulen, stadstour Straatsburg) € 150,- p.p. bij boeking opgeven
checkoptionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucebelle Benedendek Voordeel