0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home duitsland Cruise het wijngebied van de Moezel en Rijn Reisnummer: BBRI07
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise het wijngebied van de Moezel en Rijn
duitsland | Moezel |
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Verblijf op het luxe MS Rigoletto
 Populaire vaarroute over Rijn en Moezel
 Gratis drankje bij elke lunch en elk diner
De reis
 Veel zin in een rustig tempo!
 Bezoek Bonn en Koblenz
 Wijndorpjes Cochem, Rüdesheim en Bernkastel

Cruise het wijngebied van de Moezel en Rijn

Behalve de prachtige panorama’s vanaf het water, geniet u tijdens deze bijzondere reis ook van typisch Duitse stadjes met vakwerkhuizen en Weinstubes, indrukwekkende burchten en uitgestrekte wijngaarden. De mooie excursies en de uitstekende verzorging aan boord maken deze cruise over de Rijn en Moezel compleet!

Hoogtepunten

Typisch Moezelstadje Zell
Vakwerkhuisjes in Bernkastel
Brückenstranke in Traben-Trarbach
Wijnproeverij nabij Koblenz
Stadsrondrit door Bonn

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Rigoletto

Algemeen

Uw verblijf op het exclusieve vlaggenschip, de ms Rigoletto, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Maar ervaar ook de gezelligheid aan boord, waar het personeel echt tijd voor u heeft. Zo heeft u alle tijd voor uzelf. Heerlijk en zorgeloos. En ondertussen wordt u door de uiterst vriendelijke bemanning in de watten gelegd. Van de vroege ochtend tot de late avond. Aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Het 4 sterren schip is in 2003 van 95 naar 105 meter verlengd en gerenoveerd met in de gedachte alle wensen van de passagiers te kunnen vervullen. De Rigoletto is een bijzonder elegant schip dat van binnen met veel hout en messing is afgewerkt. Samen met de warme tinten van het meubilair straalt zij een warme welkome atmosfeer uit.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirshop
• wifi

Er is een stoellift aan boord waarmee het bovendek en het restaurant te bereiken is.

Wifi (tegen betaling):
• 100 MB € 7,50
• 300 MB € 20,-
• 500 MB € 35,-

Hutten

De stijlvol ingerichte cabines op de MS Rigoletto bevinden zich aan de buitenkant van het schip. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet. Overdag heeft uw cabine twee comfortabele zitplaatsen van waaruit u van het steeds veranderende uitzicht kunt genieten. Als u een eenpersoonshut boekt, verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Promenadedek
Op het promenadedek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen. Op het promenadedek liggen ook een tweetal ruime Junior Suite.

Hoofddek
Ook op het hoofddek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruikmaakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Woensdag

Naar Bonn
Vanochtend vertrekken we vanuit Nederland per comfortabele touringcar naar Bonn. Hier zullen we rond 15.00 uur in de middag inschepen. We varen richting Andernach, met haar 56 meter hoge toren, het historische raadhuis en de oude stadspoort Rheintor. We meren hier in de avond aan, eventueel kunt u nog een avondwandeling door het stadje maken.

Donderdag

Rüdesheim
Ons schip brengt ons door het romantische Rijndal naar Rüdesheim. Naast de Loreley passeren we burchten en kastelen, die een schitterend panorama vormen. Na de lunch kunt u kennismaken met het gezellige Rüdesheim. Een wandeling door de beroemde Drosselgasse of met de kabelbaan naar het Niederwalddenkmal behoren tot de mogelijkheden. Ook kunt met een treintje mee door wijngaarden en het stadje Rüdesheim.

Vrijdag

Zell
Vandaag hebben we een prachtige vaardag voor de boeg. We varen de Rijn af en keren bij Koblenz de Moezel op. Al kronkelend varen we helemaal naar Zell. Dit Moezelstadje is idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm helemaal ingeklemd tussen de Moezel en steile wijngaarden. De zichtbare historie van het stadje gaat zelfs terug tot ongeveer 1142 na Christus. U heeft genoeg tijd om het stadje met eigen ogen te bewonderen.

Zaterdag

Bernkastel, Traben-Trarbach
Terwijl u ontwaakt en een lekker ontbijtje neemt varen we rustig over de Moezel. Uiteindelijk komen we in de ochtend aan in Bernkastel. Het stadje met zijn karakteristieke vakwerkhuisjes is met recht een van de hoogtepunten van uw cruise. Struin op uw gemak door de gezellige straatjes, alvorens we terugvaren naar Traben Trarbach. Dit stadje omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. Een kenmerk is de ruïne Fort Mont Royal en de Brückenstranke, een prachtige poort bij de Moezel. We liggen hier de hele avond, meer dan voldoende tijd om het stadje te bezoeken dus.

Zondag

Cochem
Deze morgen zullen we doorbrengen in Cochem. Cochem is een typische Moezelstadje met een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Verder vindt u er een barok stadhuis, stadspoorten en hoog boven de stad torent de Reichsburg. U kunt ervoor kiezen om een rondleiding door het kasteel te krijgen (optioneel). De vele souvenirswinkels in de smalle straatjes van het centrum worden afgewisseld door gezellige Weinstubes. In de middag varen we stroomafwaarts naar Koblenz, waar we aan zullen leggen en genieten van een uitgebreid diner.

Maandag

Koblenz
Een wijncruise in de Moezelstreek betekent ook vanzelfsprekend proeven van de beroemde Moezelwijnen! Wij nemen u mee met de bus naar een wijnboer in de buurt van Koblenz (optioneel). U proeft niet alleen van de wijnen maar ook vertelt de boer u over de druiventeelt, druivensoorten en het maken van de wijn! Ook kunt u ervoor kiezen om de ochtend in Koblenz te besteden. Het nabijgelegen centrum nodigt uit om gezellig te winkelen! Vanmiddag bezoeken we Bonn. Deze stad heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. Wij laten u deze interessante stad tijdens een rondrit zien (optioneel).

Dinsdag

Naar huis
Vanochtend genieten we van een lekker ontbijt terwijl de kapitein ons schip naar Keulen vaart. Hier gaan we rond 09.00 uur van boord en stappen in de bus terug naar Nederland en genieten na van een heerlijk weekje op de Rijn en Moezel!

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Rigoletto Hoofddek Voordeel

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• elke avond een kleine snack
• onbeperkte koffie- en theeservice
• kapiteinsdiner
• Nederlandssprekende reisleiding aan boord

Exclusief

Eventuele entreegelden

Bij te boeken:
Servicelijn (optioneel, € 49,- p.p)
Excursiepakket (optioneel, kosten € 79,- p.p.)
• toeristentreintje Rüdesheim
• rondleiding burcht Cochem
• bezoek wijnboer en wijnproeverij
• stadsrondrit Bonn

Informatie over servicelijnen MS Rigoletto en MS Verdi

Indien u gebruik maakt van onze servicelijnen, wordt u vanaf uw de door u gekozen opstapplaats naar het schip gebracht.

Het kan zijn dat u een opstapplaats in gedachten heeft, maar deze op onze website niet kunt selecteren. In dit geval kan de door u gewenste opstapplaats vanwege logistieke redenen helaas niet aangeboden worden voor de door u gekozen afvaart.

Het is natuurlijk mogelijk dat u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen en liever op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen rijdt (bij boeking, selecteer dan: "ik kom zelf naar het verzamelpunt"). Hieronder vindt u meer informatie indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen.

Inschepen in Nederland:
U kunt er gewoon voor kiezen om een van de opstapplaatsen in Nederland te selecteren, u betaalt dan €49 per persoon. Ook heeft u de mogelijkheid bij cruises waarbij we in Nederland inschepen om op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen te reizen (als u geen gebruik wenst te maken van de servicelijn). Meer informatie over de exacte plaats van inschepen vind u op uw reisbescheiden. Eventuele parkeergelden zijn voor eigen rekening.

Inschepen in het buitenland:
Voor cruises waarbij we in het buitenland inschepen kunt u op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen reizen. U kunt er ook voor kiezen om een van de opstapplaatsen in Nederland te selecteren, u betaalt dan €49 per persoon. Behalve bij de cruise over de Donau en de cruise van Straatsburg over de Rijn naar Antwerpen, daar wordt u naar de plaats van inschepen gebracht.

Parkeergelden:
Eventuele parkeergelden zijn voor eigen rekening.


GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Heumen, wegrestaurant Malden, Jan J.Ludenlaan 2
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985

LIMBURG

Venray, Station Oostrum / Stationsweg 213

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Eigen gelegenheid , aan de Kade

OVERIJSSEL

Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant

UTRECHT

Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation