0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home duitsland Kerstspecial Leipzig en Dresden Reisnummer: KSDE01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial Leipzig en Dresden
duitsland | Sachsen | Leipzig
va. 849,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 22 december 2016
In het kort
 Verblijf in het uitstekende Seaside Park Hotel****
 Kerkdienst in de beroemde Thomaskerk
 Incl. ontbijt, lunch én diners
De reis
 Diner in Auerbachs Keller
 Bezoek o.a. de Frauenkirche in Dresden
 Uniek concert in het Mendelssohnhaus
6 dgn | 22-12-2016
Googlemaps laden...

Kerstspecial Leipzig & Dresden

Leipzig, de standplaats van deze reis, is een bruisende cultuurrijke stad met een rijke historie, prachtige gebouwen en vele interessante musea. De stad staat bekend om haar beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn. De stad heeft een aantal bekende kerken waarvan de Nikolaikirche en de Thomaskirche de bekendste zijn. Ook mag een bezoek aan Dresden niet ontbreken. Deze speciale kerstreis laat alle hoogtepunten zien van deze voormalige Oost-Duitse steden.

Leipzig is een bruisende cultuurrijke Duitse stad met een rijke historie, prachtige gebouwen en vele interessante musea. Leipzig ligt aan de rivier de Pleiße in de deelstaat Saksen en is na Berlijn de grootste stad van het voormalige Oost-Duitsland. Leipzig staat bekend om haar beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn. De stad heeft een aantal bekende kerken waarvan de Nikolaikirche en de Thomaskirche de bekendste zijn. De Nicolaikirche was het centrale punt van de vreedzame revolutie in de DDR in 1989 die de val van de Berlijnse muur en de Duitse hereniging als gevolg had. Deze speciale kerstreis laat alle hoogtepunten zien van deze voormalige Oost-Duitse stad.
Dresden staat bekend om haar barok - en rococoarchitectuur. Vanaf de koepel van de Frauenkirche hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het compacte centrum en de vele omliggende gebouwen. De beroemde Semperoper wordt beschouwd als een van de mooiste opera’s ter wereld en gelegen naast het Zwinger paleis staat de Semperoper, waar opera’s van Strauss en Wagner als eerste opgevoerd werden.

Hoogtepunten

Het Florence aan de Elbe; Dresden
Het wereldberoemde Zwinger paleis
De indrukwekkende Frauenkirche
De bekende Nicolaikerk
De kerk van Bach; Thomaskirche
Voormalige ‘gashouder’ Panometer
Slot Colditz
5-gangen kerstmenu op 24/12
Diner in Auerbachs Keller op 25/12
Concert in het Mendelssohnhaus

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Seaside Park Hotel Leipzig ****

Ligging

Het Seaside Park hotel is gelegen in het historische stadscentrum van Leipzig, op loopafstand van de bekende Nicolaikirche. Het hypermoderne station ligt tegenover het hotel.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• wifi
• restaurant
• bar
• sauna
• jacuzzi
• infraroodcabine

Kamer

De kamers hebben een tv, kluis, telefoon, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3-gangenmenu
• 5-gangen kerstmenu op 24/12
• koffie met stol

Donderdag

Heenreis
Vandaag begint uw fantastische kerstreis naar de historische stad Leipzig! In Zeddam wordt u ontvangen met een kopje koffie en ontmoet u uw chauffeur en medereizigers. Vervolgens vertrekt u voor uw reis naar Leipzig.

Vrijdag

Dresden
We vertrekken vandaag vroeg want ons eerste uitstapje gaat naar het Florence aan de Elbe; Dresden. Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Saksen en herbergt een schat aan bezienswaardigheden. We gaan de stad verkennen o.l.v. een lokale gids. We brengen een bezoek aan de Frauenkirche, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dresden. Een andere geliefde toeristische trekpleister is Het Zwinger paleis en het Residenzschloss. Uiteraard heeft u vrije tijd om over de bekendste kerstmarkt van Dresden te wandelen; de Striezelmarkt, te wandelen en te lunchen. Aan het einde van middag rijden we weer terug naar Leipzig.

Zaterdag

Leipzig
Na het ontbijt is het tijd om Leipzig te verkennen o.l.v. een stadsgids die u alles gaat vertellen over het welbewogen verleden van de stad. We wandelen langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. Aansluitend heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de leuke kerstmarkten te bezoeken en te lunchen. Voor degene die willen verzamelen we ons halverwege de middag bij de Thomaskirche om een kerkdienst bij te wonen met medewerking van het allerbekendste koor van Leipzig; het ‘Thomanerchor’. Onze gids heeft u zeker al verteld dat de Thomaskerk over de hele wereld bekend is doordat Johann Sebastian Bach er als Thomascantor werkte met het Thomanerchor. Na de kerkdienst gaan we terug naar het hotel. ’s Avonds krijgt u een 5-gangen kerstmenu geserveerd.

Zondag 1e Kerstdag

Leipzig
De ochtend heeft u ter vrije besteding. ’s Middags maken we een mooie tocht in de omgeving van Leipzig. Via typische Oost-Duitse dorpjes rijden we naar Colditz. Hier stoppen we even bij het prachtige slot. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel. ‘s Avonds wandelen we gezamenlijk naar het bekendste restaurant van Leipzig; Auerbachs Keller. Het restaurant stamt uit 1525 en is bekend geworden door de dichter Goethe, die in zijn studententijd veel tijd heeft doorgebracht hier. We krijgen hier een speciaal 4-gangen kerstmenu. Deze avond zult u niet snel vergeten.

Maandag 2e Kerstdag

Leizpig
Vandaag gaan we naar het Panometer in Leipzig. Deze voormalige gashouder laat u een ‘panoramafoto’ zien van het Great Barrier Reef. Niet zo maar een foto maar een groot panoramabeeld verdeeld in wel 12.000 foto’s door het nostalgische ronde gebouw. In de middag kunt u genieten van een concert in het Mendelsohnhaus. In de avond wordt er in het hotel een 3-gangen diner voor u geserveerd.

Dinsdag

Terugreis
Vandaag nemen we helaas alweer afscheid van deze bijzondere stad. Wij hopen dat u een fantastische reis heeft en gehad en vol mooie herinneringen weer naar huis gaat. In Zeddam wacht u nog een afscheidsdiner waarna u door onze servicelijnen weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• verblijf in een 2-pers. kamer met douche en toilet
• VOLPENSION (ontbijt, lunch en diner) vanaf lunch eerste dag t/m diner laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• lunch op dag 2 en 3
• evt. entreegelden

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service (€ 35,- per persoon retour)
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering
• Optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Informatie over busreizen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
Niemand meer vragen om u weg te brengen.
Elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur.
Taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten.
De chauffeurs verzorgen uw bagage.

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Uitgang Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad Touringcarbedrijf, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats H.R.Holstlaan, OAD halte
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark/Drienerlo
Goor, Oad garage, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, P+R Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O. Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag Centrum, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115 (bushalte thv ProfileTyrecenter)
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, P&R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2