arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandBusreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen
Reisnummer: BEDE05
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Busreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen
Duitsland
 Verblijf in een elegant 4-sterren hotel
 Bezoek aan de stad van Bach; Leipzig
 Zoover beoordeling 8,3
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: BEDE05
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Verblijf in een elegant 4-sterren hotel
 Bezoek aan de stad van Bach; Leipzig
 Zoover beoordeling 8,3

Busreis Leipzig & Dresden en de kastelen van Saksen

Ga mee met Oad en ontdek twee voormalige Oost-Duitse steden! We reizen af naar de muziekstad Leipzig en het ‘Florence aan de Elbe’: de stad Dresden. Deze twee steden kennen een rijke historische geschiedenis waarvan de invloeden nog goed te zien zijn. Oad nodigt u uit voor een heerlijke vakantie boordevol cultuur en natuur in het bijzondere Thüringen en Saksen.

De laatste jaren is er zoveel gebeurd in de voormalige DDR, dat moet u echt zelf gezien hebben om u een voorstelling te kunnen maken van het leven voor en na de val van de muur. Dat de bewoners van deze gebieden totaal geen vrijheid hadden om bijvoorbeeld te reizen is natuurlijk ondenkbaar. Vanaf september 1989 vonden er in de DDR, met name in de stad Leipzig, elke maandagavond massale geweldloze protestdemonstraties plaats onder de leus “Wir sind das Volk”. Toen op 9 oktober 1989 70.000 demonstranten vochten voor hun vrijheid kregen de politie en het leger opdracht om niet op te treden, hetgeen de val van de socialistische regering inluidde. De gebouwen en het landschap laten ook nu nog zien hoe men hier vroeger leefde en vooral in de grotere steden probeert men het oude te combineren met moderne architectuur. U gaat het zelf zien.
We verblijven in het stadje Altenburg, dat zeer centraal gelegen is en daardoor een prima thuisbasis is voor het maken van interessante excursies. Altenburg kent een rijke geschiedenis en het Slot Altenburg is hiervan het tastbare bewijs. Het slot torent hoog boven de stad uit en herbergt tegenwoordig het ‘Spielkartenmuseum’. Altenburg staat in Duitsland bekend als ‘Skatstadt’, een traditioneel kaartspel, vandaar dat het speelkaartenmuseum in deze stad haar plekje heeft gevonden. Ons hotel ligt in het centrum, omringd door leuke bezienswaardigheden en een gezellig marktplein. Hoogtepunten van deze reis zijn de excursies naar Leipzig en Dresden. In Leipzig bezoeken we o.a. de Thomaskirche met het prachtige standbeeld van Bach ervoor. Ook brengen we een bezoek aan Schloss Colditz. Dit kasteel is gebruikt als decor voor de gelijknamige film. Kortom, een afwisselende en zeer interessante reis die u zeer veel te bieden heeft.

Hoogtepunten

Muziekstad Leipzig met Nederlandssprekende gids
Stadswandeling Dresden, Florence aan de Elbe
Bezoek slot Altenburg en het speelkaartenmuseum
Wandelen door Altenburg
Kastelentocht door de omgeving
Bezoek slot Colditz

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Parkhotel am grossen Teich****

Ligging

het Parkhotel ligt op ca. 1 km van het centrum. Tegenover het hotel bevindt zich een meertje en vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht over het water.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• lounge
• restaurant
• bar
• wifi
• terras

Kamer

uw kamer is comfortabel en netjes ingericht en voorzien van telefoon, tv, WiFi, minibar en een badkamer met bad/douche, toilet en een föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet
• kofferservice

Maandag

Heenreis
Na het kopje koffie in Zeddam gaan we op weg naar onze vakantiebestemming Altenburg. We verblijven hier in het Parkhotel Altenburg.

Dinsdag

Leipzig
Na het ontbijt rijden we naar de muziekstad Leipzig. Vele componisten zoals Bach, Wagner, Schumann en Grieg hebben hier gewoond en gewerkt. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. Zo ziet u de Thomaskirche, waar Bach vroeger koormeester was en waar nu zijn graftombe staat. Verder zien we de Nicolaikirche, de Opera, het stationsgebouw en het oorlogsmonument. Dit monument herdenkt de Volkerenslag uit 1813 waarbij Napoleon werd verslagen door een gecombineerd Pruisisch-Russisch leger. Het imposante 91 meter hoge monument herinnert aan deze strijd.

Woensdag

Altenburg
Vanmorgen blijven we in Altenburg en maken kennis met de bezienswaardigheden die de stad rijk is. We beginnen met een stadswandeling door het historische centrum waarna we het kasteel Altenburg bezoeken. In dit imposante slotcomplex van de vroegere residentiestad zijn ook het bekende speelkaartenmuseum en een groot aantal kunstschatten te vinden. In de historische binnenstad kun je heerlijk rondwandelen en het marktplein behoort tot de mooiste pleinen van Duitsland. Tal van musea, muzikale en literaire evenementen, traditionele feesten en ambachtelijke markten maken het historische Altenburg tot een levendige stad. Ook is er tijd om het gezellige centrum van Altenburg op eigen gelegenheid te bezoeken en u zelf te trakteren op een echte Thüringer Bratwurst.

Donderdag

Dagtocht Dresden
Dresden is een prachtige barokke stad en met recht noemt men de stad 'Florence aan de Elbe'. De stad herbergt prachtige gebouwen, waaronder de Semperopera, de Zwinger en op de markt de gerenoveerde Frauenkirche. Deze kerk is het symbool voor de wederopbouw van de stad na het bombardement in de tweede wereldoorlog. Onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids wandelen we op ons gemak langs de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Er is ook voldoende vrije tijd waardoor u op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Vrijdag

Kastelentocht, Colditz
Vandaag maken we een tocht langs vele burchten en kastelen waar Saksen bekend om is. Een highlight is slot Colditz. We bezoeken dit kasteel, dat tijdens de oorlog dienst deed als gevangenis voor geallieerde officiers. Het kasteel, waarvan de geschiedenis begon in 1014, werd gebouwd op de oostelijke oever van de Mulde, een zijrivier van de Elbe. Het zou onmogelijk zijn te ontsnappen maar van de 155 pogingen waren er 31 succesvol. Het kasteel heeft een museum waarin sommige ontsnappingstunnels te zien zijn.

Zaterdag

Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Bij aankomst in Zeddam is er nog een gezellige afscheidsdiner waar u met uw reisgenoten terug kunt kijken op een prachtige reis.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• entreegelden, ca. € 15,- p.p.

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Annuleringsverzekering
• Reisverzekering
• Optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Ontspannen vertrek

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.
Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u gratis vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Zeddam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Oad Taxi Service Direct
U wordt vanaf uw huisadres naar ons overstappunt Zeddam gebracht. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van één uur).

Met eigen auto naar overstappunt Zeddam
(Kildersweg 19, 7038 EH Zeddam). Parkeerkosten € 15,- voor de gehele reisduur. U dient tussen 09:00 en 09:15 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 79,50 per kamer reserveren. Klik hier voor meer info >

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt?
Tussen 9.30 uur en 10.00 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

DRENTHE

Assen, Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Station NS
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Almere, Sporthal Indische buurt, Ambonstraat 1
Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1
Lelystad, Achterzijde NS station

FRIESLAND

Drachten, busstation bij Van der Valk Hotel Drachten, Zonnedauw
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, A50 afrit 24 / Carpoolplaats Landgoedlaan
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Harderwijk, NS Station
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Station NS, Stationsplein 1
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50F

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Klokkentoren Damkerk, parkeerterrein, M Veningastraat
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Heerlen, NS station Achterzijde, Spoorsingel t/o nr.46
Maastricht, Sportpark de Geusselt, MVV stadion
Roermond, Busstation bij NS station
Sittard, P+R achterzijde station, Geerweg
Weert, Station NS
Weert, Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Etten-Leur, Busstation bij P-garage Centrum Oost
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oosterhout, AC Restaurant
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, van der Valk hotel Uden, Rondweg 2
Veghel, Stadhuisplein

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander/achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Piarcoplein)
Beverwijk, Station NS, Ingang bioscoop Stationsplein
Bussum, NS station - Naarden/Bussum
Haarlem, P+R Woudplein, Station NS Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Hoofddorp, Mc Donald's A4, Vuursteen 5
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Purmerend, Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhere
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Carpoolplaats Almelo-Zuid, Oad Halte, Henriëtte Roland Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Piet van Donkplein / bus parkeerplaats bij de Mc Donald's
Enschede, Station NS, Kennispark, Forum 10
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Shell Platinastraat 2, zijkant
Holten, AC Restaurant/La Place, Langestraat 22
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, P+R Stationsplein
Steenwijk, Mc Donalds, Woldmeentherand 21
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Driebergen, Station NS Driebergen/Zeist
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal, NS Station Veenendaal de Klomp, Dokter Hoolboomweg
Woerden, BP Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Alphen a/d Rijn, Busstation bij Station NS
Delft, IKEA, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABK
Dordrecht, Halte parkeerplaats Weeskinderendijk
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal, Burg. Jamesplein 2
Leiden, Oude Rhijnhofweg 24, bij Mc Donalds Oegstgeest
Leiderdorp, Mc Donalds Leiderdorp, Persant Snoepweg 10
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 7
Naaldwijk, Verdilaan, Busstation Centrum
Noordwijk, Garage Beuk
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Ridderkerk, Bushalte Koningsplein
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, P+R Stationsplein
Vlaardingen, Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - aanzicht
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - restaurant
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - restaurant
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - bar
Altenburg - Parkhotel Altenburg ****
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - suite
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - 2-persoonskamer
Altenburg - Parkhotel Altenburg **** - 3-persoonskamer