U bevindt zich hier HomefrankrijkBusreis Het Westelijk Front 1914 - 1918Reisnummer: BEFR11
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Busreis Het Westelijk Front 1914 - 1918
frankrijk | Diverse streken
Reisnummer: BEFR11
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Indrukwekkende Vimy Ridge Canadian Memorial
 Bezoek Historial Museum of the Great War
 Loopgraven bij Beaumont-Hamel
De reis
 Historische themareis Eerste Wereldoorlog
 O.l.v. hobby historicus Roy de Lange
 Bijzonder Last Post Ceremony in Ieper

Busreis Het Westelijke Front 1914 - 1918

Eind negentiende eeuw, ook wel de ‘gouden periode’ genoemd, had het Tweede Duitse Rijk onder keizer Wilhelm II de ambitie om een wereldmacht te worden. Toen Duitsland deze ambitie kenbaar maakte, door middel van militaire versterking, voelden de andere wereldmachten zich bedreigd. Er volgde een periode van militarisering en onderlinge verdragen tussen de grootmachten van Europa, wat de expansiedrang van Duitsland moest onderdrukken. Na de moord op Frans Ferdinand in Sarajevo volgde er een kettingreactie wat de wereld in razend tempo meesleepte in een van de bloederigste en meest zinloze conflicten die de wereld ooit had gezien en de directe aanleiding gaf voor een Tweede Wereldoorlog.

Op deze reis gaan we een deel van het westelijk front bekijken waar het zwaarst is gevochten en waar een aantal grote offensieven hebben plaatsgevonden, waaronder the Battle of the Somme in 1916. We zullen onder andere het indrukwekkende Vimy Ridge Canadian Memorial bezoeken en de nog in tact zijnde loopgraven bij Beuamont-Hamel. Natuurlijk bezoeken we het In Flanders Museum in Ieper en het Museum of the Great War in Péronne. We sluiten deze reis af met de ‘Last Post’ ceremonie onder de Menen Poort in Ieper.

Hoogtepunten

Museum of the Great War
In Flander Field Museum
Tour Battle of the Somme
Ondergronds museum Wellington Quarry
Tour Slag om Ieper
‘Last post’ ceremony onder de Menenpoort in Ieper
Tour Vimy Ridge

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

IBIS Arras Centre Les Places ***

Ligging

Het IBIS Arras Centre Les Places ligt midden in het centrum van Arras. Tussen de Grand Place en de klokkentoren Belfort. Op loopafstand van restaurants en bars.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lift
• kluisje bij receptie
• gratis wifi

Kamer

uw comfortabele kamer is voorzien van tv, telefoon, gratis wifi, badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Ibis Kortrijk Centrum ***

Ligging

Het moderne 3-sterren Hotel Ibis Kortrijk Centrum is ideaal gelegen naast het treinstation in het historische hart van Kortrijk. Op loopafstand van restaurants en bars

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een lounge, bar, restaurant en gratis wifi.

Kamer

De kamer is modern ingericht met een hardhouten vloer en beschikt over tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche, toilet en föhn.

Maandag

Historial Museum of the Great War, Péronne
Vanuit Moerdijk rijden we naar Péronne in Noord Frankrijk. Hier bezoeken we het Historial Museum of the Great War. In dit museum krijgt u een goed beeld van het leven aan het front. Daarna rijden we naar Arras waar we twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag

Battle of the Somme
Na het ontbijt rijden we naar het gebied bekend van de Battle of the Somme. We beginnen bij de sectie van het westelijke front en bezoeken het Ulster en Thiepval Memorial. Daarna volgen we het Somme front richting Beaumont-Hamel, waar we het New Foundland Memorial bezoeken. Hier zien we ook de nog intact zijnde loopgraven en waar u nog door het Niemandsland kunt lopen en kunt ervaren hoe dicht deze linies op elkaar lagen. Daarna rijden we naar Lochnagar Crater: een van de grootste kraters die is overgebleven uit 1916.

Woensdag

Vimy Ridge
Onze dag begint bij het Wellington Quarry, een ondergronds museum. Hier kunt u ervaren hoe de Geallieerde genisten en andere troepen soms weken onder de grond leefden om tunnel sectie onder vijandelijke linies door te graven. Sommige van deze tunnels liepen tot ver onder Arras door. Na dit bezoek aan de Wellington Quarry rijden we naar Neuville St. Vaast en bezoeken de Duits militaire begraafplaats met meer dan 44.0000 graven. We vervolgen onze route naar Cabaret Rouge British Cemetary waar de Britse onbekende soldaat, die tot op de dag van vandaag in Westminster Abbey ligt begraven, vandaan komt. Verder bezoeken we Notre Dame Lorret en de Ablain Saint Nazaire Franse militaire begraafplaats. Tot slot bezoeken we het indrukwekkende Vimy Canadian Memorial, onthuld in 1936. Daarna rijden we naar Kortrijk in België waar we twee nachten zullen verblijven.

Donderdag

Slag om Ieper, Last Post Ceremonie
Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Ieper waar we het In Flanders Fields Museum bezoeken. Ieper lag van 1914 tot 1918 precies op de frontlinie en kreeg vier grote offensieven te verduren en werd zo goed als volledig vernietigd. Na dit bezoek rijden we naar Essex Farm Cemetary, een Britse begraafplaats net iets ten noorden van Ieper wat een veldhospitaal was tussen 1914 en 1918. Hier werkte John Macrea, een Canadese veldchirurg, bekend van het gedicht “In Vlaamse velden” (“In Flanders Fields”). Daarna rijden we naar het kleine plaatsje Langemark en bezoeken we de Duitse militaire begraafplaats. Via St Juliaan en Vancouver Corner rijden we naar Passendale en Tyncot British Cemetary. Na het diner in Ieper wonen we ‘s avonds om 20:00 uur de Last Post ceremonie bij onder de Menen Poort die al sinds 1928 wordt uitgevoerd ter ere van alle gesneuvelde soldaten in de Ieper Sailient. Na de ceremonie rijden we naar ons hotel in Kortrijk waar we twee nachten verblijven.

Vrijdag

Begin van de Vrede
Na het ontbijt verlaten we Kortrijk en bezoeken we een kleine Amerikaanse militaire begraafplaats bij Waregem. Daarna bezoeken we Saint Symphoriën een Britse militaire begraafplaats vlakbij Mons Bergen waar ook de eerste confrontatie plaatsvond tussen de Duitse frontsoldaten en Britse verkenners in 1914. Symphoriën heeft een zeer bijzondere opzet en u kunt hier de graven van de eerst en laatst gesneuvelde Britse soldaat bekijken. Tevens is dit ook de laatste rustplaats van de laatst gesneuvelde Canadese soldaat. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Moerdijk voor het afscheidsdiner.

Inclusief

• reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/ reisleider
• logies & ontbijt vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• genoemde excursies

Exclusief

• entreegelden, ca. € 19,- p.p.

Bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties (niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne)
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Informatie over busreizen via Moerdijk

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Moerdijk. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Moerdijk brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR MOERDIJK:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Moerdijk reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur. Overnacht u in Moerdijk, dan is het parkeren gratis.

OVERNACHTEN IN MOERDIJK:
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw. Meer informatie vindt u bij 'veel gestelde vragen'.

DRENTHE

Assen, van der Valk hotel Assen, aan de A28
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate/Halte G, Parallelweg
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Moerdijk, Restaurant De gouden Leeuw, Moerdijkseweg 1
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P+R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Schagen, Uitgang Station NS, Plantsoen

OVERIJSSEL

Deventer/Colmschate, Piet van Donkplein / bij de Scheg
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS/ P+R, Stationsplein
Zwolle, P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Papendrecht, parkeerstrook Westkil, Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation