0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home frankrijk Cruise Over de Seine Reisnummer: BBAD01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise Over de Seine
frankrijk | Diverse streken |
va. 998,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 NIEUW in het Oad aanbod
 Luxe 5-sterrenschip MS Amadeus Diamond
 Met Nederlandssprekende reisleiding
De reis
 Nieuwe route over de Seine
 Bezoek prachtige steden Parijs en Rouen
 Indrukwekkende invasiestranden van Normandië

Cruise Over de Seine

Deze Seinecruise start in hartje Parijs! U kunt dus al meteen genieten van een magnifiek uitzicht op de Eiffeltoren en de mooie bruggen over de Seine. Maar u ontdekt ook charmante stadjes als Rouen, Vernon en Honfleur en de indrukwekkende krijtrotskliffen aan de kust van Albâtre. Een van de hoogtepunten van deze afwisselende reis is de excursie naar de D-Day invasiestranden. Bienvenue en France!

Hoogtepunten

Paleis van Versailles
Indrukwekkende kathedraal van Rouen
Invasiestranden van Normandië
Steile krijtrotsen bij Étretat
Historisch Honfleur

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Amadeus Diamond

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• panoramalounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirshop
• zonnedek met (lig)stoelen
• fitness
• massage faciliteiten

Hutten

De royale, comfortabele cabines op het luxe MS Amadeus Diamond bevinden zich allemaal aan de buitenkant van het schip en zijn stijlvol ingericht. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit fantastische schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Uw lunch en diner worden door de vriendelijke bemanning aan tafel geserveerd.

Lift
Er is een lift aan boord. Het zonnedek is niet per lift bereikbaar, deze bereikt u per trap.

Rolstoel en rollator
Het aantal toegestane rolstoelen/rollators is gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort van de medereizigers. Wilt u uw rollator of rolstoel meenemen aan boord, dan dient u dit bij boeking te vermelden.

Donderdag

Naar Frankrijk
Vanaf het Rotterdam Capelsebrug en hotel Van der Valk Gilze-Tilburg rijden we naar Parijs. We schepen in de namiddag in en varen van Parijs naar Conflans.

Vrijdag

Versailles
Vanochtend heeft u de kans om Versailles te bezichtigen, het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. U zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen en paviljoenen. Vanmiddag kunt u het stadje Auvers sur Oise ontdekken. Hier heeft Vincent van Gogh zeventig dagen gewoond. Vannacht varen we naar Rouen.

Zaterdag

Rouen
Vanochtend zullen we aanmeren in de stad Rouen. Na een heerlijk ontbijt kunt u mee op een stadswandeling door deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. Na een uitgebreid diner zet de kapitein koers naar Caudebec-en-Caux.

Zondag

Invasiestranden Normandië
Vandaag staat er een nieuw hoogtepunt van uw Seinereis op het programma: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! Na deze indrukwekkende dag genieten we van een diner aan boord van het schip.


Maandag

Étretat, Honfleur
Na een heerlijk ontbijt kunt u van boord voor een excursie naar de krijtrotsen van Étretat. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Vanmiddag heeft u de kans om het antieke havenstadje Honfleur te bezoeken. Terug aan boord geniet u van heerlijk diner en varen we naar Les Andelys.

Dinsdag

Huis van Claude Monet
Vanochtend meren we aan in het stadje Les Andelys tussen Parijs en Rouen. U kunt mee op excursie naar het huis van de beroemde impressionistische schilder Claude Monet. Hij woonde bijna drieënveertig jaar in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de ‘Meester van de Impressionisten’. In Vernon gaan we weer aan boord en zetten weer koers naar Parijs.

Woensdag

Parijs
Vanochtend leggen we aan in de Franse hoofdstad. We genieten eerst van een verrukkelijk ontbijt, waarna u op excursie kunt. Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs zoals de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor. Ook mogen de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren niet ontbreken. Vanavond hebben we het laatste diner aan boord van ons schip.

Donderdag

Naar Nederland
De ontscheping vindt plaats na het ontbijt aan boord. Daarna rijden we terug naar Nederland en kunt u nagenieten van een fantastische cruise.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Amadeus Diamond Haydndek Voordeel

Inclusief

• vervoer per comfortabele bus Tilburg-Parijs en v.v.
• cruise volgens programma
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• verblijf in een 2-pers. hut met bad of douche en toilet
• Nederlandssprekende reisleiding aan boord


Bij te boeken:
Excursiepakket VAN €288,- VOOR €248,-

Excursie Paleis van Versailles
Per touringcar reist u naar Versailles, net buiten Parijs, om het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen te bezichtigen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de tuinen. U zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen, paviljoenen etc. Het bezoek aan het Château zelf is een rondgang door les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 m.). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid halverwege bijv. terug te keren naar de ingang.
Inclusief: vervoer per touringcar en entree voor het kasteel o.l.v. een deskundige, lokale gids.

Excursie stadswandeling Rouen
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Uw gids vertelt u er graag meer over. Aan het einde van de wandeling is er nog voldoende vrije tijd om de kerstmarkten te bezoeken. Rondom de Place de la Cathédrale zijn veel gezellige chalets geïnstalleerd waar u heerlijk kerstinkopen kunt doen en iets lekkers kunt nuttigen.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.

Museum Normandië en D-Day invasiestranden
Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heeft u eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond.
Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree museum, lunchpakket (meegenomen vanaf het schip) o.l.v. deskundige, lokale gids.

Krijtrotskusten van Étretat
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen!
Inclusief: vervoer per touringcar o.l.v. deskundige, lokale gids.

Maison de Claude Monet
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. deskundige, lokale gids.

Excursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtspunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en excursietour Parijs o.l.v. deskundige, lokale gids.

Exclusief

• evt. entreegelden

Informatie over riviercruises over Franse rivieren

Kiest u voor het opstappunt in Rotterdam, dan wordt u vanaf Rotterdam per bus naar Tilburg gebracht en vanuit Tilburg vertrekken we naar Frankrijk. Stapt u in Tilburg op, dan rijden we vanaf daar direct naar Frankrijk.


NOORD-BRABANT

Tilburg, Hotel van der Valk Gilze-Tilburg, Klein Zwitserland 8

ZUID-HOLLAND

Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation