ALGEMEEN EXCURSIEREIZEN GIT

  Algemeen


  Wilt u samen met uw vereniging een mooie excursiereis maken? Ook dan is Oad voor u de juiste partner. Wij bieden u een uitgebreide brochure met bestemmingen voor zowel bus- als vliegreizen door heel Europa.

  De programma's van deze reizen kunnen aangepast worden naar uw wensen maar ook een volledige maatreis behoort tot mogelijkheden. Voor uw gezelschap kunnen wij bijvoorbeeld de reisduur aanpassen, wat programma onderdelen, de verzorging en nog veel meer. Het belangrijkste is dat uw wensen centraal staan en dat wij samen met u de reis samenstellen die u graag wilt maken.

  Oad neemt u graag mee om de mooiste plekken van Europa te ontdekken. Wij bieden u u reizen die al jaren populair zijn zoals onze reizen naar het Gardameer of het Zwarte Woud. Maar ook wat onbekendere bestemmingen behoren tot de mogelijkheden zoals Macedonië en het Italiaanse Fiuli. Op deze site geven wij wat voorbeelden van reizen maar dit is slechts een klein deel van hetgeen Oad u kan bieden.

  Ook met uw groep kunt u gebruik maken van onze servicelijnen maar bij uw eigen reis kunt u ook zelf de opstapplaats bepalen zodat wordt opgehaald vanaf uw eigen woonplaats.

  Wij nemen graag uw wensen met u door en stellen geheel vrijblijvend een offerte samen.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

   

   
  FRIESLAND GIT

  Friesland-Nederland


  Met uw vereniging kunt u uiteraard een reis over de Nederlandse grens boeken maar ook in ons eigen land is zoveel te zien en te doen. Wij nemen u graag mee naar Friesland voor een 5-daagse reis.

  Dag 1; naar Friesland via De Weerribben
  Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Friesland. Vanaf de door u gekozen opstapplaats vertrekt onze comfort class touringcar naar het noorden. Op de grens van Overijssel en Friesland stapt u uit om een bezoek te brengen aan Nationaal Park De Weerribben. Na de lunch stapt u aan boord van de speciaal gebouwde platbodem rondvaartboot Sylvia van schipper Tiemen Vaartjes. Deze boot komt op plaatsen waar andere rondvaartboten niet kunnen of mogen komen en neemt u mee dwars door de riet- en hooilanden en moerasbossen. De schipper kent het gebied op zijn duimpje en vertelt u uitvoerig over dit bijzondere gebied. Na de rondvaart stapt u weer in de bus en rijdt u Friesland binnen, op weg naar uw hotel in Rijs. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner in uw hotel.

  Dag 2; Douwe Egberts Museum en Woudagemaal
  Na een goede nachtrust staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Als u het ontbijt genuttigd heeft, vertrekt u naar Joure. Hier brengt u een bezoek aan het Douwe Egberts Museum. U wordt ontvangen met koffie of thee met een stukje echte Friese oranjekoek. Vervolgens wordt u rondgeleid door het museum en ziet u onder andere het Johannes Hessel Pakhuis en het Egberts Douwes geboortehuisje. Na het bezoek rijdt u naar Joure voor de lunch.

  Na de lunch gaat u naar het Woudagemaal in Lemmer. Het Woudagemaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en prijkt vol trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel.

  Dag 3; per boot naar Enkhuizen
  U steekt vandaag het IJsselmeer over. In Stavoren stapt u op de veerboot, die u in ca. 80 minuten naar Enkhuizen brengt. In het centrum van het oude Zuiderzeestadje gebruikt u de lunch. De chauffeur brengt u daarna naar het Zuiderzeemuseum. In de loop van de middag stapt u in de bus en rijdt u via de Afsluitdijk terug naar Friesland.

  Dag 4; Sonnema Berenburg en Schaatsmuseum Hindeloopen
  Vandaag een typisch Friese dag, met Berenburg en schaatsen op het programma. Na het ontbijt rijdt u naar Bolsward voor een bezoek aan Sonnema. Berenburg is het drankje van Friesland en hier ziet u hoe het gemaakt wordt. Natuurlijk kunt u ook een slokje proeven.

  Na de lunch bij Sonnema vertrekt u naar Hindeloopen om een bezoek te brengen aan het schaatsmuseum. Nadien volgt een stadswandeling door dit Elfstedenstadje. Een gids neemt u mee langs karakteristieke gevels, ‘likhúsjes’, houten bruggetjes en het voor Hindeloopen typerende schilderwerk en klederdracht. Natuurlijk komen er ook sterke verhalen voorbij over de Elfstedentocht.

  Dag 5; via de Orchideeënhoeve naar huis
  De laatste dag van uw reis is aangebroken. Na het ontbijt plaatst u de koffers in de bus en stapt u in om zuidwaarts te rijden. Maar voor u aankomt, is er nog een vol programma. Zo brengt u eerst een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Na een kop koffie en een goede lunch kunt u op eigen gelegenheid rondkijken in de verschillende tuinen van dit complex. Halverwege de middag stapt u weer in de bus. U stopt in Hoenderloo voor een heerlijk afscheidsdiner met de groep. Aan het begin van de avond komt u terug in uw woonplaats kunt u nagenieten van een prachtige reis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan
    
  SPORNITZ GIT

  Spornitz-Duitsland

  Spornitz, gelegen in Oost-Duitsland, is al jaren één van de vaste bestemmingen van Oad. Wij bieden dit standaard aan als 8-daagse maar deze bestemming is ook uitermate geschikt voor een 5-daagse reis. Dus het programma kunnen wij geheel aanpassen naar uw wensen en budget.

  Het gebied waar Spornitz ligt, zal u keer op keer weer verrassen met haar prachtige natuurschoon. In de directe omgeving nestelen vele ooievaars en tijdens de uitstapjes zult u zeker ook vele roofvogels zien. De natuur heeft hier nog volop de ruimte en wordt ook goed beschermd. Tijdens deze reis wordt de natuur afgewisseld door bezoeken aan de historische Hanzesteden Wismar, Lübeck en Rostock. Ook maakt u kennis met de geschiedenis van ons Koningshuis tijdens bezoeken aan Schwerin en Hitzacker. Een mooie reis met een heerlijk gevarieerd programma en een uitstekende verzorging in het Van der Valk Landhotel Spornitz.

  Dag 1; heenreis
  Vanmorgen vertrekt u en rijdt u naar Spornitz. Voor onderweg kunnen wij een lekker kopje koffie met gebak voor uw groep reserveren. Voor het diner arriveert u in Van der Valk Landhotel Spornitz.

  Dag 2; koetstocht
  Vandaag blijft u in buurt van het hotel en kunt u een wandeling maken door de omgeving. U luncht in het hotel waarna u ’s middags deel kunt nemen aan een leuke koetstocht door het natuurgebied de Lewitz.

  Dag 3; Mecklenburgische Seenplatte
  U maakt een prachtige tocht naar het grootste merengebied van Europa; de Mecklenburgische Seenplatte. Dit gebied laat zich het beste vanaf het water ontdekken tijdens een boottocht over vijf grote meren. Bij mooi weer kunt u op het bovendek heerlijk genieten van een kop koffie of een andere versnapering die aan boord verkrijgbaar is. De boottocht eindigt in het schilderachtige plaatsje Waren dat u op eigen gelegenheid kunt bekijken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om de lunch te gebruiken, deze is vandaag niet inbegrepen. In de middag rijdt u terug naar uw hotel en brengt u onderweg nog een bezoek aan de ‘Scheune’ waar u diverse winkeltjes aantreft met Mecklenburgse specialiteiten en handwerken.

  Dag 4 ; Wismar, Slot Schwerin
  Na het ontbijt vertrekt u naar de Hanzestad Wismar. Het historisch centrum van Wismar met al zijn mooie gevels is één van de best bewaarde van heel Europa.

  Na Wismar staat er ’s middags een bezoek aan Schwerin op het programma. Hier heeft u de mogelijkheid om het slot te bezoeken waar Prins Hendrik, de vader van Juliana en de grootvader van Beatrix, in 1876 werd geboren. In het slot zetelt vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern en er is een museum gevestigd. De lunch is vandaag niet inbegrepen.

  Dag 5; Schlagsdorf en Lübeck
  Na het ontbijt rijdt u naar Schlagsdorf. Deze voormalige grensplaats lag vroeger op de grens tussen West- en Oost-Duitsland. Inmiddels is hier een museum ingericht waar de herinnering aan de tweedeling nog duidelijk zichtbaar is. Na de lunch staat er een bezoek aan de stad Lübeck op het programma. U kunt hier op eigen gelegenheid een stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden, zoals de uit de 13e eeuw stammende St. Marienkerk en het gotische stadhuis. Doet u het liever iets rustiger aan dan adviseren wij u een kop koffie met heerlijk marsepein gebak bij de bekende marsepein producent Niederegger.

  Dag 6; Hitzacker en Ludwigslust
  Vandaag staat er een mooie dagtocht op het programma. In de ochtend rijdt u naar Hitzacker, de geboorteplaats van Prins Claus. Deze plaats is idyllisch gelegen aan de rivier de Elbe. Vervolgens rijdt u naar Ludwigslust waar u in het barokke slot gaat lunchen. Tevens heeft u de mogelijkheid om een wandeling door de slottuinen te maken.

  Dag 7; Oostzeekust en Rostock
  Na het ontbijt rijdt u naar de aan de Oostzee gelegen badplaats Warnemünde, waar u de gelegenheid heeft het gezellige plaatsje te verkennen of lekker aan het strand gezonde Oostzeelucht op te snuiven. Na de lunch gaat u per boot naar Rostock waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. De bekendste bezienswaardigheid van Rostock is de St. Marienkerk, de grootste kerk van Noord-Duitsland.

  Dag 8; naar huis
  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw hotel en rijdt u terug naar Nederland. De lunch gebruikt u onderweg en in Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna uw reis weer ten einde is.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  BRAUNLAGE GIT

  Braunlage-Duitsland


  Braunlage is ook een reis die al vele jaren in ons programma staan en die door de afdeling Group & Incentive Travel ook veelvuldig geboekt wordt voor groepen. De reis neemt u mee naar de met bos bedekte hoogten van de Harz. Dit unieke vakantiegebied is rijk aan grote stuwmeren, uitgestrekte natuurgebieden en oude stadjes. U verblijft in het gezellige stadje Braunlage waar u tal van mooie winkelstraten en uitgaansmogelijkheden vindt. Ontspanning vindt u in het mooie Kurpark waar meerdere malen per week openluchtconcerten gegeven worden. In de hele Harz, dus ook in de directe omgeving van Braunlage, kunt u uitstekend wandelen over de goed begaanbare wandelpaden. Voor de liefhebbers is er een gondelbaan die u vanuit de stad naar de omringende bergen brengt.

  U brengt niet alleen een bezoek aan het meest bekende gedeelte van de Harz rond Braunlage, maar maakt uiteraard ook een indrukwekkende tocht door de, tot voor de Duitse ‘éénwording’, vrijwel onbekende oostelijke Harz. Wernigerode is een historisch stadje met mooie vakwerkhuizen en een pittoresk raadhuis. Vanuit Wernigerode maakt u een tocht per stoomtrein door de prachtige natuur. Ook bezoekt u Goslar, een gezellig stadje met vele goed bewaarde vakwerkhuizen die op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen staat. U neemt ook een kijkje buiten de Harz en rijdt naar de fascinerende hoofdstad Berlijn. Tijdens een stadstoer ziet u alle bekende bezienswaardigheden zoals de Branderburger Tor, de Rijksdag en de Gedächtniskirche. Er is dus alle reden om deze gevarieerde Oad-reis te boeken!

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 8-daagse busreis naar Braunlage. U vertrekt vroeg in de ochtend en onderweg geniet u van een kopje koffie met gebak en voor het diner komt u aan bij uw hotel in Braunlage.

  Dag 2; zuidelijke Harz
  De ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt u de omgeving van het hotel op uw gemak verkennen. Na de lunch rijdt u door de mooie omgeving via Hohegeiß en Walkenried, langs de voormalige grens met de DDR naar het Grenslandmuseum. Vervolgens gaat u naar Bad Sachsa, waar u vanaf de Ravensberg een schitterend uitzicht heeft over de omgeving.

  Dag 3; dagtocht Oostelijke Harz
  Vandaag kunt u genieten van een fraaie tocht door het deel van de Harz dat in de voormalige DDR ligt. U komt door prachtige natuurgebieden afgewisseld met oude steden en dorpen. Via Elbingerode, Rübeland en door het Bodetal komt u bij de Hexentanz-platz. U ziet onderweg de Rappbode Talsperre, het grootste stuwmeer van de Harz.

  Na de lunch zet u deze prachtige dag voort met een bezoek aan het schilderachtige stadje Wernigerode. Van hieruit kunt u optioneel een leuke tocht per stoomtrein door de prachtige natuur naar Drei Annen Hohne maken. De stoomtreinen en diesellocomotieven bedwingen hellingen tot maar liefst 40%, een geweldige ervaring dus. De meeste locomotieven dateren uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Ze verbinden de belangrijkste steden zoals Wernigerode, Quedlinburg en Nordhausen en een aantal kleinere steden in het gebied.

  Dag 4; St. Andreasberg
  In het gezellige stadje St. Andreasberg herinnert nog veel aan de tijd van de ontginning van bodemschatten. De oude zilvermijn in het mijnwerkersmuseum Grube Samson is een bezoek meer dan waard. De mijn heeft geen elektriciteit, stoommachines of dieselmotoren, alle noodzakelijke energie werd geleverd zoals dat in de achttiende eeuw gebeurde. De lunch gebruikt u in het hotel waarna de middag ter vrije besteding is.

  Dag 5; Stolberg
  Na de lunch brengt u een bezoek aan het stadje Stolberg, ook wel de ‘Parel van de Zuidelijke Harz’ genoemd. In dit kuuroord heerst nog de sfeer van de Middeleeuwen dat gevormd wordt door een gesloten centrum van bijna 400 vakwerkhuizen. Daarnaast geniet Stolberg bekendheid als geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de stammoeder van vele Europese vorstenhuizen waaronder het Huis Oranje Nassau.

  Dag 6; Berlijn
  De bus brengt u via Blankenburg naar Magdeburg. Vervolgens over de Avus naar de Funkturm aan de rand van Berlijn. Rond het middaguur bereikt u het centrum, waar u eerst even vrije tijd heeft alvorens u een stadsrondrit maakt onder leiding van een gids. Tijdens deze rondrit ziet u vele hoogtepunten zoals de Brandenburger Tor, de Rijksdag, de Potsdamer Platz, de Berlijnse Dom, de Deutsche Oper en de Alexanderplatz, het hart van het voormalige Oost-Berlijn. Het belooft een indrukwekkende dag te worden waarbij u erg veel van Berlijn zult zien!

  Dag 7; Goslar
  Aan de voet van de dichtbeboste noordrand van de Harz en de 636 meter hoge Ramelsberg, ligt de in 922 gestichte stad Goslar. Deze voormalige Hanzestad heeft tal van historische bezienswaardigheden als de Marktplatz met een 13e eeuwse fontein, het gotische stadhuis en een prachtig gildehuis. Maar ook de Kaiserplatz met het 1000 jaar oude Kaiserpfalz kan niet ongenoemd blijven.

  De terugweg gaat via Hahnenklee, van origine een mijnwerkersnederzetting. Hier bezoekt u een prachtige Noorse kerk, een zogenaamde ‘Staafkerk’.

  Dag 8; naar huis
  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw hotel en rijdt u terug naar Nederland. De route voert u door het bekende stadje Hamelen en maakt u kennis met de legende van de rattenvanger. Na de lunch vervolgt u uw weg en geniet u van een afscheidsdiner voordat u aankomt in Nederland.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  NASSEREITH GIT

  Nassereith-Oostenrijk


  Heeft u wel eens aan Tirol gedacht voor een leuke excursiereis voor uw vereniging. Oad kan een geweldige vakantie voor u verzorgen met een verblijf in Nassreith. Een vakantie in Nassereith voelt als een bezoek aan vrienden. Dat is zeker ook te danken aan hotelier Herbert en zijn vrouw Gaby die al ruim dertig jaar garant staan voor een warme, gastvrije ontvangst. Deze reis is een aangename combinatie van bijzondere excursies overdag en gezelligheid in de avonduren.

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u al vroeg voor uw 8-daagse excursiereis naar Nassereith. U rijdt naar de grens met Duitsland en onderweg geniet u van een heerlijk kopje koffie / thee met een stuk gebak. Voor het diner arriveert u bij Landhotel Seeblick in Nassereith.

  Dag 2; Kühtai
  Vanmorgen kunt u het lekker rustig aan doen. Vanmiddag vertrekt u voor een natuurtocht over het prachtige Mieminger Plateau. Dit zonneplateau ligt tussen de 850 en 1000 meter hoogte met vele lieflijke dorpjes. Hierna rijdt u door naar het Sellraintal, een ongerept zijdal van het Inntal. Vanuit dit dal met 20 bergtoppen hoger dan 3000 meter en prachtige natuur rijdt u via Kühtai en Ochsengarten terug naar uw hotel.

  Dag 3; Kaunertaler Gletsjer
  Vandaag brengt u een bezoek aan de Kaunertaler Gletsjer. De top van de Kaunertaler Gletsjer behoort tot één van de mooiste bergtoppen van Europa. U kunt hier met een kabelbaan naar boven (optioneel). Daar is een uitzichtplatform aangelegd waar u zicht heeft over drie landen. Hier ziet u de Weissseespitze en de Weisskugel (Oostenrijk), de Ortler (Italië) en de Bernina groep (Zwitserland). Geniet van dit geweldige uitzicht op verschillende niveaus en laat de gletsjerwereld van het Kaunertal op u inwerken. Op de terugweg stoppen we in het Zwitserse plaatsje Samnaun.

  Dag 4; Passentocht
  Vergeet vandaag uw fototoestel niet, want er staat een passentocht gepland. U rijdt via de Fernpas, die vlak achter het hotel begint. U komt via Bichlbach en het Berwangtal in Warth, een klein plaatsje op de grens van Tirol en Vorarlberg. Het volgende dorp is Lech, bekend van de wintersport, maar ook in de zomer zeer gezellig. Hier zult u een korte pauze inlassen. Vervolgens gaat u verder over de Flexenpas en de Arlbergpas en komt zo terug in Tirol. Via Imst en Tarrenz rijdt u door het Gurgltal terug naar uw hotel.

  Dag 5; vrije ochtend en dorpswandeling
  De ochtend is ter vrije besteding. In de middag maakt u samen met hotelier Herbert een wandeling door het gezellige plaatsje Nassereith.

  Dag 6; dagtocht Merano
  Via het bekende plaatsje Nauders bereikt u de Reschenpas en komt u in Italië. In het toeristische Merano ziet u mooie promenades met luxe winkels en vele terrasjes. Merano was vroeger de hoofdstad van het graafschap Tirol. Toen de hertog van Oostenrijk zich in Innsbruck vestigde, verloor de stad zijn vooraanstaande positie. Pas later werd Merano, net als de rest van Zuid-Tirol, Italiaans grondgebied. Tegenwoordig is Merano één van de grootste toeristische centra van de regio. ’s Middags rijdt u via de Brenner terug naar Nassereith.

  Dag 7; bezoek Oberammergau
  Na het ontbijt rijdt u via de Plansee naar het Duitse Oberammergau. Op de vele gevels is kleurrijk schilderwerk aangebracht, waardoor het stadje al jaren een zeer geliefde toeristenplaats is. U maakt een stop bij het klooster van Ettal en zult de springschans van Garmisch-Partenkirchen kort bezoeken. Via Scharnitz en Seefeld rijdt u terug naar Nassereith.

  Dag 8; terugreis
  Via een route over de Duitse snelwegen bereikt u Nederland. In Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna u huiswaarts keert.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan    
  LUTAGO GIT

  Lutago-Italie


  Onze busreis naar Lutago in Italië biedt uw groep een reis vol interessante excursies maar ook voldoende vrije tijd om te relaxen of zelf wat te ondernemen. Oostenrijk en Italië ontmoeten elkaar in het dal ‘Valle Aurina’, oftewel het Ahrntal in het Duitstalige Zuid-Tirol. Hier ligt uw standplaats Lutago (Luttach) op 970 meter hoogte. Welke kant u ook opkijkt, dichtbij zijn de groene weiden en bossen, veraf ligt de eeuwige sneeuw. Kortom: een gebied waar u versteld zult staan van de prachtige natuur!

  Tijdens deze reis staat ontspanning voorop. Zo maakt u een indrukwekkende Dolomietentocht, waarbij u de mondaine trekpleister Cortina d’Ampezzo aandoet. Duizelingwekkend hoog rijzen de kale, witte, grillig gevormde toppen en pieken uit boven de vredige, groene dalen met hun weiden en bossen. Tijdens verschillende excursies is er de mogelijkheid om met een kabelbaan naar boven te gaan en prachtige wandelingen door de indrukwekkende natuur te maken. De excursie naar het Gardameer is een vrij lange dagtocht, maar zeker de moeite waard. Tijdens deze reis zult u ervan overtuigd raken dat Zuid-Tirol een bezoek meer dan waard is.

  Dag 1; heenreis
  Vandaag begint eindelijk uw vakantie. Vanaf uw opstapplaats wordt u opgehaald en onderweg geniet u van een lekker kopje koffie. Via de Duitse snelwegen rijdt naar het zuiden van Duitsland voor de eerste overnachting.

  Dag 2; naar Lutago
  Door Beieren rijdt u over de Brennerpas naar Lutago in Italië. U verblijft negen nachten in het heerlijke hotel Alpenhof.

  Dag 3; middagtocht Ahrntal
  's Ochtends kunt u uw tijd naar eigen wens indelen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar Weissenbach. 's Middags maakt u een verkenningstocht door het Ahrntal. U rijdt naar Prettau, waar vroeger veel mensen in de kopermijnen werkten.

  Dag 4; Dolomieten
  Vandaag staan de Dolomieten op het programma. U passeert de mooiste berghellingen, besneeuwde bergtoppen, pittoreske bergdorpjes en schitterende vergezichten. De route voert u door het Pusterdal, langs Toblach, door het mondaine Cortina d'Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen, en over acht bergpassen, de Colle Sant’Angelo, Tre Croci, Valzarego, Valporolo, Campolungo, Pordoi, Sella en Gardena, waar u unieke hoogten bereikt en de vergezichten adembenemend zijn. Via het Garderbachtal rijdt u terug naar uw hotel.

  Dag 5; Bressanone
  Vanmorgen bezoekt u allereerst het leuke stadje Bressanone. Hierna brengt de chauffeur u naar St. Lorenzen, vanwaar u per taxibusjes naar de Ahrntaler Alm gebracht kunt worden. Boven aangekomen zal een bakker op traditionele wijze brood bakken. Hier kunt u tevens lunchen, deze is vandaag niet inbegrepen. Naast een prachtig uitzicht kunt u hier op 1500 meter hoogte genieten van live muziek (optioneel, kosten voor taxi, eigen Tiroler brood en muziek ca. € 13,- p.p.).

  Dag 6; vrije dag
  Vandaag kunt u naar eigen inzicht indelen.

  Dag 7; Seiser Alm
  U gaat naar de Seiser Alm. Het schitterende berggebied is met ca. 57 km² oppervlakte het grootste hoogplateau van de Alpen. U gaat met de kabelbaan omhoog (inbegrepen) en in het beschermde natuurgebied vindt u een unieke flora en fauna. U neemt vandaag een lunchpakket mee om onze tijd in de prachtige natuur maximaal te benutten. Op de Seiser Alm bestaat de mogelijkheid voor degenen die niet veel kunnen lopen om een koetstocht te maken (optioneel).

  Dag 8; Speikboden
  Bij Sand in Taufers kunt u met de lift omhoog naar de Speikboden. U komt op 2400 meter hoogte, vanwaar u een werkelijk spectaculair uitzicht heeft over de Dolomieten en de Alpen. Ook niet-wandelaars kunnen hier volop genieten (optioneel).

  Dag 9; Gardameer
  U vertrekt bijtijds voor een mooie tocht naar het noordelijke deel van het Gardameer. Dit grootste Alpenmeer van Italië met diepblauw water en steile bergen zorgt voor onvergetelijke vergezichten. U pauzeert ruim in het gezellige Malcesine. Rondom het oude vissershaventje zijn tal van gezellige winkelstraatjes en vele terrassen. Liefhebbers kunnen een boottocht over het Gardameer maken vanuit Malcesine waarbij een bezoek wordt gebracht aan Limone (optioneel).

  Dag 10; Klausbeg
  Vanmiddag kunt u met een lift de Klausberg omhoog (optioneel). Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Alpen van het Zillertal in Oostenrijk. U kunt ook een blik werpen op de gletsjers van dit dal, die ook in de zomer bedekt zijn met sneeuw en een hoogte bereiken van 3700 meter. Indien u niet naar boven gaat, kunt u beneden in het dal wandelen.

  Dag 11; terugreis
  U verlaat Lutago en maakt een stop in het gezellige Vipiteno. Na een lunch onderweg, dineert en overnacht u in Zuid-Duitsland.

  Dag 12; naar Nederland
  Vandaag rijdt verder richting Nederland. Onderweg geniet u van een heerlijk afscheidsdiner voordat u huiswaarts keert.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan    
  UZES GIT

  Uzes-Frankrijk


  Al jaren komt Oad in het stadje Uzès en maakt vanuit deze prachtige locatie schitterende excursies door de, bij vele Nederlanders, geliefde Provence. Graag wil Oad ook uw vereniging dit prachtige stukje Frankrijk laten zien. We nodigen u dan ook met plezier uit voor deze heerlijke vakantie naar één van de mooiste streken van Frankrijk!

  Avignon, De Gorges de l'Ardèche, Arles, de Cévennes. Het zijn maar enkele van de fantastische steden en natuurgebieden die u tijdens deze gevarieerde reis door de Provence aandoet. In de streek rond Uzès komen verschillende culturen, een rijke geschiedenis en een al even rijke natuur samen. Niet voor niets oefende dit gebied een grote aantrekkingskracht uit op de grote schilders van de 19e en 20e eeuw. Gele akkers met zonnebloemen, zachtgroen gekleurde hellingen met wijnranken en paarse lavendelvelden vormen een verrukkelijk kleurrijk mozaïek van landschappen. Het idyllische gevoel wordt versterkt door de kasteelruïnes en sfeervolle oude dorpen. Een bezoek aan de Provence smaakt altijd naar meer!

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 10-daagse reis naar de Provence. Op weg naar het zuiden van Frankrijk overnacht u in de omgeving van Parijs. En natuurlijk mag een tour langs de bekendste bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad niet ontbreken.

  Dag 2; Uzès
  De route voert u door de Bourgogne richting Lyon. Via de Autoroute du Soleil rijdt u verder zuidwaarts. Aan het begin van de avond arriveert u bij uw hotel in Uzès waar u 7 nachten verblijft.

  Dag 3; Arles, Nimes en Pont du Gard
  U begint vandaag met het bezoeken van Arles. Dit stadje is gelegen in het hart van het veelzijdige Rhônedal. De beroemdste inwoner van Arles was Vincent van Gogh, die hier de meest productieve periode van zijn leven kende.

  Vervolgens gaat u naar Nîmes, ook wel het Rome van Frankrijk genoemd. Bijzonder in Nîmes is de Arena, gebouwd tussen 50 en 100 na Christus en geïnspireerd op het Colosseum in Rome. De Arena kan gezien worden als de best bewaarde uit de Romeinse tijd. Aansluitend bezoekt u één van de meest indrukwekkende Romeinse monumenten; de Pont du Gard. Dit aquaduct is in 52 na Christus door de Romeinen voltooid en maar liefst 49 meter hoog.

  Dag 4; Gorges de L’Ardèche
  In de Ardèche bezoekt u één van de mooiste grotten van Frankrijk. Aansluitend bezoekt u het sfeervolle stadje Barjac, waar u ook kunt lunchen. Vervolgens rijdt u hoog boven de rivier de Ardèche door een ongenaakbaar rotslandschap. U ziet kanovaarders die de rivier afzakken en de door erosie gevormde Pont d'Arc. De weg staat bekend als een 'route panoramique', die u in staat stelt de mooiste plekjes van de indrukwekkende Gorges de l'Ardèche te bewonderen.

  Dag 5; Camargue
  U gaat vandaag naar de Camargue, een natuurgebied met een bijzondere flora en fauna, gevormd door de rivier de Rhône die hier uitmondt in de Middellandse Zee. Vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer maakt u een unieke boottocht (optioneel) waarna u het schitterende stadje Aigues Mortes bezoekt. Mogelijk ziet u onderweg rijstvelden, zwarte stieren, witte paarden en roze flamingo's!

  Dag 6; vrije dag
  Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de markt in Uzès bezoeken. Deze regionale markt geniet grote bekendheid vanwege het grote aanbod aan regionale producten.

  Dag 7; Corniches des Cévennes
  Aan het einde van de ochtend vertrekt u voor een erg mooie tocht door de overvloedige natuur van de Cévennes. Met de bus gaat u allereerst naar St. Jean-du-Gard, waar u de tocht kunt vervolgen per authentieke stoomtrein (optioneel). De trein rijdt door één van de schitterende landschappen van de vallei van de Gardons.

  U stapt uit om een bezoek te brengen aan een bamboeplantage (optioneel). U zult vandaag ontdekken dat de Cévennes tot één van de meest bijzondere natuurgebieden van Frankrijk behoort.

  Dag 8; Mont Ventoux
  Vandaag maakt u een mooie tocht door de Provence, waar grote verschillen en contrasten karakteristiek zijn voor het landschap. U maakt een rit naar de top van de door wielrenners gevreesde Mont Ventoux, die 1912 meter hoog is. Ook maakt u een stop in de authentieke Provençaalse stad Vaison-la-Romaine. U vindt hier mooie pleinen, verfrissende fonteinen, pittoreske winkelstraten en uitnodigende terrassen van cafés en restaurants. Hier heeft u de mogelijkheid om te lunchen.

  Dag 9; Avignon
  De terugreis doet u op uw gemak. U begint met een bezoek aan Avignon, dat ook wel de 'stad van de pausen' wordt genoemd. Het karakter van de stad wordt bepaald door het Palais des Papes, het majestueuze pauselijke paleis. U maakt hier een rondrit met een treintje door het oude centrum van Avignon en de pauselijke tuinen (optioneel). Uiteraard heeft u nog wat tijd in de stad. Daarna vervolgt u uw reis richting het noorden van Frankrijk voor de overnachting.

  Dag 10; naar huis
  Op de laatste dag verlaat u Frankrijk en keert u terug naar Nederland. Voordat u aankomt in Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner en heeft u de gelegenheid even met elkaar na te praten over deze heerlijke, afwisselende reis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  BRETAGNE NORMANDIE GIT

  Bretagne en Normandie-Frankrijk


  Voor uw groep organiseren wij graag een reis die twee schitterende maar zeker ook indrukwekkende gebieden van Frankrijk combineert. Hiervan hebben wij een 7-daagse reis gemaakt. Maar ook bijvoorbeeld een 5-daagse reis naar Normandië behoort tot de mogelijkheden. Laat u inspireren door de vele voorbeelden op de site en vraag geheel vrijblijvend een offerte op.

  De combinatie van historie en afwisselende landschappen maken dat zowel Bretagne als Normandië tot de meest fascinerende streken van Frankrijk horen. U verblijft 4 nachten in Dinard in Bretagne, om van daar uit uitstapjes te maken in de regio. U bezoekt Dinan en het visserplaatsje Cancale. Op dag 4 staat een hoogtepunt op het programma; een dagtocht naar het Engelse bloemeneiland Jersey. Op uw weg van Bretagne naar Normandië brengt u een bezoek aan het beroemde spring-tij eiland Mont st. Michel en vervolgens aan de Tappisserie in Bayeux. Eenmaal aangekomen in Normandië verblijft u 2 nachten in Caen en bezoekt u de invasiestranden van de Tweede Wereldoorlog en de Amerikaanse begraafplaats. Een heel afwisselende, veelzijdige reis die een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

  Dag 1; heenreis
  Vanuit uw woonplaats stapt u in de Oad comfort class touringcar en vertrekt u naar Bretagne. Onderweg maakt u een stop voor een kop koffie met gebak. U komt in de avond aan in uw hotel in Bretagne, waar u dineert en de resterende avond ter vrije besteding heeft.

  Dag 2; Cancale & Dinan
  In de ochtend kunt u de markt in Dinard bezoeken. In de loop van de ochtend stapt u in de bus en gaat u naar Dinan, wat ons betreft één van de mooiste stadjes van Bretagne. U heeft hier tijd om op eigen gelegenheid het stadje te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Basilique Saint-Sauveur, een bijzondere kerk met een mengeling van stijlen, romaans en gotisch. In de kerk wordt het hart van de bekende Bretonse strijder Bertrand du Guesclin bewaard. Als u bij de Basilique Saint-Sauveur door loopt naar het oosten komt u bij een soort boulevard van waar u een mooi uitzicht hebt over de lager gelegen rivier de Rance.

  Na het bezoek aan Dinan rijdt u door naar het vissersplaatsje Cancale, dat bekend is vanwege de oesters, een hoofdgerecht van de Bretonse keuken. De chauffeur brengt u terug naar het hotel via een prachtige route langs de kust.

  Dag 3; vrije dag
  Vandaag heeft u een vrije dag. Vanuit het hotel loopt u makkelijk naar het centrum en het strand van Dinard. Dinard is een echte badplaats met de oude grandeur van vroeger. Op het strand is een nostalgisch gevoel niet ver weg dankzij de bekende blauw-wit gestreepte strandtenten. Op de promenades staan luxueuze villa’s te pronken. Vanuit de Pointe du Moulinet, een rots die op de strandpromenade ligt, heeft u een prachtig uitzicht op de kust van Bretagne vanaf de Cap Fréhel tot Saint-Malo. U kunt ook de ferry nemen naar St. Malo (optioneel).

  Dag 4; Jersey
  Vandaag gaat u naar het Engelse bloemeneiland Jersey, bekend van de tv-serie Bergerac. Een snelle boot brengt u in 70 minuten vanuit St. Malo naar de hoofdstad St. Helier. Vanuit hier maakt u een prachtige tocht over het eiland. Jersey is een zonovergoten eiland vol bloemen, mooie zandstranden en met een bijna subtropisch klimaat. De rotsformaties zijn indrukwekkend en imposant.

  Dag 5; Mont St. Michel & Tapisserie in Bayeux
  Na het ontbijt pakt u uw koffers in en plaatst deze in de touringcar. U verlaat Bretagne en gaat naar het beroemde springtij-eiland Mont St. Michel. Hier is het verschil tussen eb en vloed maar liefst 13 meter. Hebt u zin in een actieve tocht? Beklim dan de trappen naar de top van de berg en breng een bezoek aan de abdij. Na het bezoek aan Mont St. Michel rijdt u door naar Bayeux, waar u de Tapisserie gaat bezichtigen. Dit geborduurde tapijt beeldt de slag bij Hastings in 1066 uit. Na dit bezoek rijdt u door naar Caen, waar u 2 nachten verblijft.

  Dag 6; De geallieerde invasie
  Normandië is sinds 6 juni 1944 beroemd vanwege de landing van de geallieerde troepen op de stranden. Het is het begin van de bevrijding van West-Europa. Vandaag staat in het teken van deze geallieerde invasie. U rijdt naar Gold Beach waar de Britse troepen op D-Day landden om vervolgens door te stoten naar Arromanches. In Arromanches ziet u de resten van de kunstmatige haven die door de geallieerden is aangelegd. U bezoekt ook het Musée du Débarquement, het landingsmuseum. De volgende stops zijn de batterij van Longues sur Mer en de Amerikaanse begraafplaats St. Laurent-sur-Mer, bij Omaha Beach. Dit was tijdens D-Day het strand waar de meeste verliezen geleden werden. U gaat door naar Pointe du Hoc, waar de geallieerden op 6 juni 1944 een succesvolle poging deden om de bedreigde stranden vrij te krijgen van het dreigende geschut van de scheepskanonnen. U eindigt de dag met een bezoek aan de Duitse begraafplaats La Cambe.

  Dag 7; terugreis
  Na het ontbijt verlaat u Caen om te beginnen aan de terugreis. Aan het einde van de middag bent u in Nederland. Na een afscheidsdiner keert u terug naar uw woonplaats en komt er een einde aan deze indrukwekkende reis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  ANDALUSIE GIT

  Andalusie-Spanje


  Vliegt u met ons mee naar Andalusië? Deze bestemming is vooral geschikt voor reizen in het voor- en najaar door het aangename klimaat. Maar ook in de wintermaanden is dit een prima bestemming voor uw groepsreis.

  Tijdens deze vliegreis naar Andalusië geniet u van het typische Spanje. Andalusië is qua cultuur en natuur de meest afwisselende regio van Spanje. U bezoekt Ronda, gelegen aan de rand van een ravijn, en de schitterende stad Granada. En natuurlijk een bezoek aan het Alhambra zeker niet ontbreken.

  De rijke geschiedenis heeft Andalusië een schat aan bezienswaardigheden nagelaten. Uit de Moorse tijd zijn de mooiste gebouwen achter gebleven zoals het schitterende Alhambra in Granada. Ook nemen wij u mee naar het Britse Gibraltar en ziet u de levendige stad Malaga. Laat u verleiden en reis met Oad af naar het fascinerende Andalusië. 

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 8-daagse vliegreis naar Andalusië. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven en checkt u in voor uw vlucht naar Malaga. Na aankomst op de luchthaven van Malaga haalt u uw bagage op en wandelt u naar de gereedstaande touringcar. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Fuengirola gebracht waar u incheckt en uw kamer in gebruik kunt nemen.

  U dineert elke avond in uw hotel.

  Dag 2; Mijas
  Na het ontbijt vertrekt u per lokale touringcar en onder leiding van een lokale Engelssprekende gids naar Mijas. Mijas staat ook bekend als het witte dorp. Het ligt op een rotsplateau en door de typische Andalusische uitstraling en sfeer is het een mooie plaats om te bezoeken. Onder leiding van de lokale gids maakt u een wandeling door dit leuke dorpje en ziet u onder andere de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis en het beeld ‘La Virgen de la Peña’. Dit is een beeld van de patroonheilige van Mijas en zou in 1586 gevonden zijn in een oud kasteel.

  Na afloop van uw bezoek aan Mijas keert u terug naar uw hotel en heeft u de resterende dag ter vrije besteding.

  Dag 3; Granada
  Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma, een bezoek aan de beroemde, historische stad, Granada. U brengt eerst een bezoek aan de de belangrijkste bezienswaardigheid van Granada, het wereldberoemde Alhambra. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaat u het Alhambra verder ontdekken. Het Alhambra is het paleis waar de Arabische koninklijke familie met zijn grote hofhouding woonde. Dit schitterende paleizencomplex bevindt zich iets boven de stad. Bekend is het Alcazaba, de robuuste forten, maar ook het Generalife, de schitterende tuinen.

  Aansluitend is er voldoende tijd om de stad zelf te verkennen en kunt u heerlijk wandelen door de wirwar van kleine straatjes en over de gezellige pleinen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel.

  Dag 4; Malaga
  Na het ontbijt vertrekt u naar Malaga. Malaga is na Sevilla de grootste en belangrijkste stad van Andalusië. Het is een zeer populaire bestemming vooral door de boeiende geschiedenis, de vriendelijke inwoners en de bijzonder cultuur. De stad heeft veel bezienswaardigheden en de meeste daarvan zijn te vinden in het historische centrum en in de omgeving van de haven. Het meest indrukwekkend is ongetwijfeld het Alcazaba. De oudste delen van het Moorse kasteel stammen uit de 9e eeuw na Christus en in de 11e eeuw werd het samen met de stadsmuren van Malaga verder uitgebreid. En het is waarschijnlijk het best bewaarde gebouw in Malaga uit deze periode.

  Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de kathedraal van Malaga, het is het grootste en belangrijkste kerkelijke gebouw van Malaga. Aan de buitenkant ziet het er niet uit als een normale kathedraal. De vreemde vormen en de vele decoraties zorgen ervoor dat u ogen te kort komt.

  Na afloop keert u terug naar uw hotel en heeft u de resterende dag ter vrije besteding.

  Dag 5; vrije dag
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt deze dag een leuke wandeling maken door Fuengirola, een bezoekje brengen aan het strand of lekker relaxen bij het zwembad.

  Dag 6; Ronda
  Op het programma staat een bezoek aan het stadje Ronda. De stad wordt door de rivier Guadalevín in tweeën gesplitst. Het is één van de oudste steden in Spanje en ligt op een soort plateau in een bergachtig gebied. U brengt een bezoek aan de Plaza de Toros arena, een belangrijke arena voor stierengevechten. Het is één van de meeste representatieve gebouwen van de stad en het heiligdom van het hedendaagse stierenvechten. De arena beschikt over 50.000 zitplaatsen rond de zandvlakte met een doorsnede van 66 meter en het is de enige arena met een stenen omheining.

  Vanaf de adembenemende kloof El Tajo kunt u het uitzicht op de stad bewonderen. Een wandeling over de Puente Nevo is zeker de moeite waard. De Puente Nuevo verbindt de oude en de nieuw wijk met elkaar.

  Dag 7; Gibraltar
  Uw bezoek aan Andalusië wordt afgesloten met een bezoek aan het Britse Gibraltar. Het is nog een Engelse enclave. U kunt er ook allerlei Engelse producten kopen en ziet er zelfs rode dubbeldekker bussen rijden. Gibraltar is natuurlijk bekend vanwege de rots vanaf waar u prachtige vergezichten heeft over de Spaanse en Marokkaanse kust. Deze rotsformatie neemt het grootste deel van Gibraltar in beslag en op de rots leeft een tamme apenkolonie.

  Dag 8; naar huis
  De laatste dag van uw verblijf is aangebroken. U heeft nog tijd ter vrije besteding om heerlijk te relaxen of nog wat laatste inkopen te doen. Op een nader te bepalen tijdstip staat de touringcar klaar om u naar de luchthaven van Malaga te brengen waar u incheckt voor uw terugvlucht. Met de landing in Nederland komt er een einde aan uw gezellige, maar zeker ook indrukwekkende reis naar Andalusië.

  Voor uw vliegreis kunnen wij bekijken welke luchthaven voor u het meest geschikt zou zijn qua tijden en tarieven. Dit kan één van Nederlandse luchthavens zijn maar Oad kunt u ook vertrekken vanaf één van de Belgische of Duitse luchthavens.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan
    
  ISTRIE KROATIE GIT

  Istrie-Kroatie


  Deze mooie reis brengt u naar de meest noordelijke streek van Kroatië: Istrië. U kunt zich verheugen op een intens blauwe zee, een prachtig groen achterland, mediterrane droomstadjes, een heerlijke Zuid-Europese keuken en niet te vergeten het fijne klimaat! 

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 10-daagse rondreis naar Kroatië. Onderweg geniet u van een heerlijk kopje koffie / thee met een stuk gebak. Voor het diner komt u aan in uw overnachtingshotel in Zuid Duitsland.

  Dag 2; Rabaç
  Na het ontbijt vervolgt u uw weg. Tegen de avond komt u aan bij uw hotel in Rabaç.

  Dag 3; Rovinj
  Rovinj is een van de mooiste badplaatsen aan de Kroatische kust. Dit schilderachtige stadje werd eeuwen geleden op een eiland voor de kust gebouwd en vormde een uitstekende bescherming tegen indringers. Vandaag de dag zijn de smalle straatjes en mooie pleinen en huisjes een inspiratiebron voor kunstenaars. U bezoekt onder meer de St. Eufemia kerk, de Barokke Boog van Balbi en het Franciscaans klooster. Wie zin heeft, kan hier een mooie boottocht maken (optioneel).

  Dag 4; Brijuni eilanden en Pula
  Sinds 1983 zijn de Brijuni eilanden, bestaande uit veertien grote en kleine eilanden, een Nationaal Park. Na aankomst, stapt u in een treintje voor de rondleiding door dit prachtige gebied. U bezoekt onder meer de ruïnes van een Romeinse villa, een archeologisch museum en het safaripark. Aansluitend gaat u naar de grootste stad van Istrië: Pula. In deze historische stad bekijkt u een aantal bouwwerken uit de Romeinse tijd, zoals de tempel van Augustus en het amfitheater uit de 1e eeuw. Ook ziet u de Dom.

  Dag 5; Boottocht Cres
  Bekijk de prachtige kustlijn en eilanden van Istrië vanaf het water. Misschien ziet u ook nog dolfijnen! Onderweg wordt er een lunch met vis of vlees voor u klaargemaakt. U legt aan bij het eiland Cres, waar u de gelijknamige plaats kunt bezoeken (optioneel).

  Dag 6; vrije dag
  Vandaag is een dag ter vrije besteding.

  Dag 7; Motovun en Porec
  ''s Ochtends bekijkt u de op een heuvel gelegen middeleeuwse stad Motovun. Dit mooie stadje is ook bekend vanwege het Internationaal Motovun-Montona Film Festival. U vervolgt uw weg naar Porec, een van de populairste vakantieplaatsen van Kroatië. U brengt een bezoek aan het historische centrum met het Maraforplein, de toren van Porec en de Sint Eufrasiusbasiliek. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 6e eeuw en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  Dag 8; Moscenice en Opatija
  Via een mooie route langs de kust rijdt u naar het middeleeuwse bergdorpje Moscenice, waar u een magnifiek uitzicht heeft over de Rivièra van Opatija. Ook bezoekt u de badplaats Opatija met zijn pastelkleurige villa’s en historische gebouwen. De promenade langs de kust van Opatija is zo’n 11 kilometer lang en prachtig gedecoreerd met bloemen en tropische planten.

  Dag 9; vertrek Rabaç
  U neemt afscheid van het Idyllische Istrië en rijdt naar uw overnachtingshotel in Duitsland. Hier komt u voor het diner aan.

  Dag 10; naar huis
  Via een route over de Duitse snelwegen bereikt u Nederland. In Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna u huiswaarts keert.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  IJSLAND GIT

  IJsland


  Oad verzorgt niet alleen busreizen maar ook vliegreizen behoren tot ons aanbod. En ook voor uw groep stellen wij graag een vliegreis samen. Een bestemming waar u misschien niet zo snel aan denkt, maar die zeker wel de moeite waard is, is IJsland. Dit voorbeeld is een 9-daagse vliegreis, maar deze bestemming is natuurlijk ook prima geschikt voor kortere reizen waarbij u in 1 hotel verblijft en vanaf daar mooie excursies maakt.

  Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden; tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. U volgt de ringweg van het op één na grootste eiland van Europa. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijdt u naar de Skógafoss watervallen en door de lavavelden naar de zandspoelvlakte van het Skaftafell National Park bekend van de vulkaan Öraerfajökull. Via de prachtige Vatnajökull gletsjer en de oude nederzetting Djúpivogur rijdt u door de kale hoogvlakte naar Husavik waar u een walvis safari kunt maken. In de omgeving van Myvatn ziet u de kolkende modderpoelen, daarna verder over Skagafjórdur Valei, bekend om zijn paardenfokkerijen naar de ‘Golden Cirkel van IJsland; Thingvellir Nationaal Park, Geysir en de Gullfoss watervallen.

  Meer dan de helft van de bevolking woont in deze stad de rest van de bevolking woont verspreid in boerderijtjes en dorpjes aan de kust en in het zuidwesten. Het binnenland is nagenoeg onbewoond en bestaat uit bergen, steen- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren. Men spreekt er een eigen taal, het IJslands, een taal die door de Vikingen is meegebracht. Door de noordelijke ligging wordt het in de maanden mei, juni en juli nauwelijks of niet donker. Op het noordelijkste puntje, Hraunhafnartangi kan bij helder weer een volledige middernachtzon worden gadegeslagen.

  Dag 1; naar Reykjavik
  Na de vlucht van Amsterdam naar Kevlavik, de luchthaven van IJsland rijdt u naar Reykjavik waar u incheckt in uw hotel en uw kamer in gebruik kunt nemen (ca. 50 kilometer).

  Dag 2; Seljalandfoss en Skogafoss, Dyrhólaey
  Na het ontbijt rijdt u langs de zuidelijke kust naar de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. U brengt een bezoek aan het nabijgelegen volksmuseum en ziet o.a. een turfboerderij uit 1880 en een kerkje uit 1879. U vervolgt uw route naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. De 120 meter hoge kaap heeft aan de zeezijde een groot gat waar zelfs boten doorheen kunnen varen. U rijdt verder door de lavavelden naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur voor de overnachting (ca. 270 kilometer).

  Dag 3; Skaftafell Nationaal Park, Jökulsárlón Gletsjermeer
  U rijdt over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park. De spoelzandvlakte is ontstaan door vulkaanuitbarstingen onder het ijs, waardoor enorme hoeveelheden smeltwater, ijs, stenen en zand naar zee spoelden. Skaftafell National Park ligt aan de voet van de hoogste vulkaan van IJsland, de Öraerfajökull, en biedt prachtige uitzichten, mooie watervallen en een uitbundige flora.

  U zet uw reis verder naar de rivier Jökulsá en de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. U kunt een boottocht maken over het gletsjermeer Jökulsárlón (optioneel). Diner en overnachting in de omgeving van Höfn (ca. 205 kilometer).

  Dag 4; Almanaskard en Djúpivogur
  Vandaag staat de oostkust, de IJslandse Austfirdir, of wel Oostelijke Fjorden genoemd, op het programma. Eerst gaat u over de Almannaskard, een 153 meter hoge pas tussen de bergen Klifatindur en Skardstindur, waar u een schitterend uitzicht heeft op de Vatnajökull gletsjer.

  Dan via de indrukwekkende rotsformaties langs de kust naar het vissersplaatsje en oude nederzetting Djúpivogur. De oudste gebouwen uit de 18e eeuw en ouder in deze plaats staan bij de haven en dateren uit de tijd dat de Denen de handel op het eiland beheersten. U overnacht in de omgeving van Egilsstadir, het administratieve centrum van Oost-IJsland (ca. 190 kilometer).

  Dag 5; vrije dag
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in uw hotel.


  Dag 6; Dettifoss en Ásbyrgi
  Na het ontbijt rijdt u noordwaarts door de verlaten en kale hooglanden naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásdbyrgi. Daarna rijdt u door naar Húsavik, een vissersplaatsje aan de Groenlandzee, dat door de Denen gebruikt werd als exporthaven voor de felgele zwavel, wat gebruikt werd voor de productie van buskruit.

  In Húsavik heeft u de mogelijkheid om een walvissafari te boeken (optioneel). Diner en overnachting in de omgeving van Mývatn of Akurayri (ca. 365 kilometer).

  Dag 7; Skagafjórdur – Hraunfossar en Barnafoss watervallen
  In de ochtend verlaat u Akureyri en rijdt u naar de Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen. Daarna rijdt u door naar het Borgarfjórdur fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie. U maakt een stop bij Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Via de watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijdt u naar Borgarfjórdur voor het diner en overnachting (ca. 395 kilometer).

  Dag 8; Golden Cirkel
  Vandaag rijdt u de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. U begint met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland gevestigd was. U zet de reis voort en komt via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland.

  Vervolgens naar de Kerid krater en Nesjavellir, het geothermische gebied. Daarna rijdt u verder naar Reykjavik voor de laatste overnachting (ca. 260 kilometer).

  Dag 9; naar huis
  De laatste dag van uw verblijf is aangebroken. Per bus reist u naar de luchthaven van Kevlavik. Onderweg wordt er gestopt bij de Blue Lagoon. De liefhebbers kunnen genieten van het geothermische bad (optioneel). Vanaf de luchthaven van Kevlavik vliegt u terug naar Amsterdam en komt er een einde aan uw indrukwekkende rondreis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan    
  GRIEKENLAND GIT

  Griekenland


  Voor liefhebbers van cultuur en de klassieke oudheid kunnen wij een schitterende rondreis door Griekenland aanbieden. In dit voorbeeld ziet u een 15-daagse rondreis maar het programma kan geheel worden aangepast naar uw wensen en ingekort maar ook nog verder uitgebreid worden.

  Griekenland, het land van de klassieke oudheid, van mythologische goden en de oudste bekende democratie. Door landstreken zoals de Pilion, met pijnwouden, fruitbomen en prachtige vergezichten of naar het idyllisch en geïsoleerd gelegen bergdorp Metsovo. We nemen u mee naar Lefkada, het prachtige groene eiland in de Ionische Zee, naar de landstreek Epirus en het stadje Pylos op de Peloponnesos. Tezamen met de hoogtepunten uit de klassieke oudheid, zoals Athene, Delphi, Olympia, het theater van Epidaurus en de Meteorakloosters, vormen al deze ingrediënten een ideale mix voor deze mooie rondreis Griekenland.

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 15-daagse reis naar Griekenland. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Amsterdam om in te checken voor uw vlucht naar Athene. Na de landing op Athene gaat u naar de gereedstaande touringcar en rijdt u door een afwisselend berglandschap naar uw hotel in Delphi waar u 1 nacht verblijft.

  Dag 2; Delphi en Volos
  Vandaag bezoekt u één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van Griekenland, het heiligdom van Apollo in Delphi, cultusplaats van de god Apollo, maar ook van het 'orakel' van Delphi. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling over het archeologische terrein en ziet onder andere de ruïnes van de Apollotempel uit de 4e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan het nabijgelegen museum rijdt u naar de gezellige havenplaats Volos, gelegen aan de Pagasitische Golf en aan de voet van het Piliogebergte. U verblijft twee nachten in een hotel in Volos.

  Dag 3; Piliogebergte
  Vandaag volgt een prachtige route door één van de mooiste natuurgebieden van Griekenland, het schiereiland Pilion, 'het land van de centauren', de bekende paardmensen uit de Griekse mythologie. U rijdt de Pilioberg omhoog naar het karakteristieke dorp Makrinitsa met zijn leistenen daken voor een korte wandeling. U heeft een prachtig uitzicht op Volos.

  Via Portaria gaat u richting de Egeïsche kust waarbij u door een zeer divers landschap met eeuwenoude platanen, pijnbomen, cipressen, fuitbomen en tamme kastanjes rijdt. Mooie vergezichten op pittoreske dorpjes en een schitterend panorama over de Egeische Zee. Ter afsluiting van uw tocht maakt u een zwemstop bij de Pagasitische Golf of voor een wandeling langs de kust.

  Dag 4; Kalambaka en Meteorakloosters
  In de ochtend rijdt u naar Kalambaka, een stadje met een rijke historie en bijzondere monumenten. Het is gebouwd aan de voet van het Meteora Rotsgebergte. Meteora betekent 'verheven boven de aarde'. U gaat verder omhoog naar de ca. 300 meter hoog gelegen Meteorakloosters. Tot slot rijdt u door het Pindosgebergte naar het traditionele Griekse bergdorp Metsovo waar u twee nachten verblijft.

  Dag 5; Metsovo en St. Nikolaas Klooster
  's Morgens maakt u een mooie, maar steile wandeling naar het klooster van de Heilige Nikolaas, gelegen in een diepgroen ravijn. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat het nog ouder zou zijn. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het stamhuis van de enige adellijke Griekse familie Tositsa-Averof, nu een museum.

  Dag 6; Joannina, Nisi en Lefkada
  U verlaat het binnenland van Griekenland en rijdt een mooie route door de uitlopers van het Pindosgebergte richting het westen. Bij de historische stad Ioannina maakt u een oversteek naar het kloostereiland Nisi, in het ondiepe Pamvotismeer. Hier liggen enkele Byzantijnse kloosters. U bezoekt het Panteleïmonosklooster, waar de beruchte strijd tegen de wrede overheerser Ali Pasha zich heeft afgespeeld. 's Middags rijdt u naar het schiereiland Lefkada waar u drie nachten verblijft.

  Dag 7; vrije dag of Lefkada
  Wie zin heeft kan vandaag mee op pad voor een verkenningstocht over het eiland met prachtige vergezichten over het binnenland en langs de kust, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan het pittoreske haventje Vassiliki en de badplaats Nidri (optioneel).

  Dag 8; vrije dag
  Vandaag kunt u lekker genieten van zon, zee en de heerlijke Griekse sfeer. Slenter bijvoorbeeld door Lefkada stad met de mooie kerkjes, langs het jachthaventje of luier aan het mooie zandstrand van Kathisma.

  Dag 9; Olympia
  U verlaat het schiereiland Lefkada en rijdt terug naar het vasteland. Een mooie route langs de Golf van Amvrakiko en via de Golf van Patras naar het havenstadje Nafpaktos aan de Golf van Korinthe. U maakt een stop bij het schilderachtige haventje. Hier heeft zich de beroemde Zeeslag van Lepanto afgespeeld in 1571 en is het in handen geweest van zowel de Venetianen als de Turken.

  U steekt tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Patras over naar de Peloponnesos, lange tijd het grootste schiereiland van Griekenland, nu een eiland. Via de havenstad Patras rijdt u door een weelderig begroeide vallei naar de bekende historische stad Olympia waar u één nacht verblijft.

  Dag 10; Olympia en Pylos
  Vandaag bezoekt u de geboortegrond van de Olympische Spelen: Olympia. In Olympia regeerden de oppergod Zeus en zijn gemalin Hera over de Altis, het heilige woud, terwijl zijn vader Kronos zich op de nabijgelegen heuvel vestigde die zijn naam kreeg: Kronion. U ziet hier de resten van de tempel van Hera, de tempel van oppergod Zeus en het Metroön, gewijd aan de moedergodin Gaia. Onder leiding van een lokale gids hoort u alles over de geschiedenis van deze bijzondere historische plaats. Langs de westkust van de Peloponnesos rijdt u naar de baai van Navarino waar u twee nachten zult verblijven in hotel Karalis in het kustplaatsje Pylos.

  Dag 11; Pylos en Methoni
  Vandaag gaat u Pylos en omgeving ontdekken. In Pylos versloegen de Franse, Engelse en Russische schepen een overmacht aan Turkse en Egyptische schepen in de zeeslag van Navarino. In Pylos maakt u - indien mogelijk - een wandeling door de Turkse vesting Neokastro. Vervolgens rijdt u naar het dorpje Methoni, schilderachtig gelegen aan zee, met een imposante vesting. U maakt een wandeling door de historische Venetiaanse Burcht met een prachtig uitzicht op zee.

  Dag 12; via Argolis naar Mati
  U verlaat de westkust van de Peloponnesos en rijdt naar Argolis. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan Mycene waar koning Agamemnon ook geheerst heeft. Vanaf Mycene rijdt u dan door naar Mati. In Mati verblijft u.

  Dag 13; vrije dag
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Mati.

  Dag 14; Athene
  Vandaag gaat u de Griekse hoofdstad Athene ontdekken. Onder leiding van een gids bezoekt u de beroemde Akropolis van Athene. U krijgt hier een rondleiding en ziet onder meer de tempel van Athena: het indrukwekkende Parthenon, maar ook de tempel van Niké en het Ereichteion met de bijzondere kariatiden; pilasters in de vorm van vrouwenbeelden. De middag is ter vrije besteding.

  Dag 15; terugreis
  Vandaag is de laatste dag van uw verblijf aangebroken. Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog tijd ter vrije besteding. Op een nader te bepalen tijdstip wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Athene gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam. Met de landing op Amsterdam komt er een einde aan uw indrukwekkende rondreis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan