Overige Reizen GIT

  Algemeen


  U wilt op reis met uw bedrijf, vereniging, familie etc. Op deze site geeft Oad u een indicatie van de mogelijkheden die er zijn qua groepsreizen. Wij hebben een onderverdeling gemaakt op onze site zodat u een beeld krijgt van ons aanbod van stedenreizen, excursiereizen en Disneyland Paris. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk zoals bv. een vliegreis naar Japan, een langlauf actief-reis naar Oostenrijk, een rondreis Zuid-Afrika, een volledig verzorgde reis naar België etc.

  Op dit deel van onze site vindt u een aantal voorbeelden van dit soort reizen. Maar voor al ons aanbod geldt, uw wensen staan voorop en wij stellen graag een aanbod voor uw groep samen geheel conform uw voorkeuren en budget. Dus aarzel niet en neem contact op met Oad Groepsreizen via mail (groepsreizen@oad.nl) of telefoon (0547 - 284477). 

   
  Delft GIT

  Delft en Scheveningen Nederland


  Voor uw groepsreis is Nederland uiteraard ook een uitstekende keuze. Ons land heeft genoeg te bieden en zal u zeker nog kunnen verrassen. Wij nemen u graag mee voor bijvoorbeeld een 2-daagse reis naar Delft. En door de ligging vlakbij zee, is Delft uitstekend te combineren met een actief programma in Scheveningen.

  Delft is de stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer, het is de stad waar hij in 1632 werd geboren en z’n hele leven zou werken en wonen. De stad is ook bekend van het Delfts Blauw en de band met de Oranjes. Het is een stad met veel historie maar ook met genoeg mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan en te genieten van de vele terrassen en restaurants. U zult genieten van deze heerlijke stad vol historie.

  Dag 1
  Vandaag vertrekt u voor uw 2-daagse busreis naar Delft. Het vertrek is 's morgens vroeg naar Oegstgeest. U begint uw reis met een bezoek aan Corpus Reis door de Mens. In Corpus beleeft u in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Dit is een unieke beleving en nergens op de wereld krijgt u zo’n bijzondere kijk op het functioneren van de mens. U wordt begeleid door een audiotour en wandelt vanaf de knie het hele lichaam door tot aan de hersenen. Vervolgens wandelt u door het interactieve deel van Corpus waar u allerlei leuke tests kunt doen.

  Om 12.30 uur vertrekt u vanaf Oegstgeest naar Scheveningen. Na aankomst bij Strandclub Doen geniet u van een heerlijke sandwichlunch. Om 14.00 uur begint u met uw actieve middagprogramma. Op het strand van Scheveningen staat een 3 kamp gepland. U gaat deelnemen aan boerengolf op het strand, ultimate frisbee en het bouwen van een bamboe toren. Bij het boerengolf op het strand maakt u gebruik van een speciale golfclub en een speciale bal. Op het strand wordt een parcours uitgezet met verschillende holes.

  Bij het ultimate frisbee speelt u met twee teams tegen elkaar en u dient de frisbee naar de end-zone van de andere partij te brengen. Het programma wordt afgesloten met het bouwen van een bamboe toren. Van bamboe staken en brede elastieken bouwt u een zo hoog mogelijke toren en vooral overleg en tactiek is belangrijk bij dit programma onderdeel.

  Op een nader te bepalen tijdstip wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht waar u incheckt en uw kamer in gebruik kunt nemen.

  Om 19.10 uur verzamelt u in de lobby van uw hotel en om 19.15 uur vertrekt u te voet naar een restaurant in Delft voor een heerlijk diner. Na afloop van het diner keert u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. 

  Dag 2
  De morgen begint met een heerlijk ontbijt in uw hotel en vervolgens kunt u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte in uw hotel plaatsen. Aansluitend wordt u om 10.15 uur bij de kade verwacht voor het startpunt van de boottocht. En gaat u aan boord voor een ca. 45 minuten rondvaart door de Delftse grachten. U vaart langs diverse historische bezienswaardigheden en de schipper geeft u uitleg tijdens uw rondvaart.

  De boottocht eindigt om ca. 11.30 uur waarna u heerlijk gaat lunchen in restaurant Stadscafé De Waag. En om 13.00 uur gaat u Delft te voet verkennen. Onder leiding van een gids / spelleider maakt u een korte stadswandeling door het centrum van Delft waarbij u uiteraard door het Straatje van Vermeer wandelt. Vervolgens start de puzzel- / speurtocht. Uw groep wordt in twee of drie kleinere groepjes verdeeld en krijgt diverse opdrachten waaronder het fotograferen van het Meisje met de Parel en het opzoeken van Delftse specialiteiten.

  Na afloop van het programma heeft u nog tijd ter vrije besteding om zelf Delft te verkennen. Om 17.15 uur wordt u terug verwacht bij uw hotel en om 17.30 uur vertrekt de bus terug naar u woonplaats. Na aankomst kunt u terugkijken op een leerzaam, sportief, informatief maar zeker ook gezellig weekendje Delft.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan    
  Spa Francorchamps GIT

  Spa Francorchamps Formule 1


  Een unieke beleving met uw personeel of vereniging is natuurlijk een bezoek aan een Formule 1 wedstrijd. Oad verzorgt graag uw vervoer en verblijf voor u en natuurlijk kunnen wij ook kaarten voor de wedstrijd verzorgen. Maar wilt u ook de trainingen voorafgaand aan de race bekijken, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

  De Grand Prix van België op Spa-Francorchamps is al sinds jaar en dag een vaste waarde op de Formule 1-kalender. Het legendarische circuit is geliefd onder zowel de coureurs als fans. De eerste Belgische Formule 1-race vond plaats op 18 juni 1950. Winnaar werd Juan Manuel Fangio in een Alfa Romeo 158. Tot 1970 werd de Grand Prix verreden op een circuit met een lengte van 14,08 km, voornamelijk op de openbare weg. Het tegenwoordige circuit is ingekort tot 6,9 km en is daarmee nog steeds het langste circuit op de Formule 1 kalender. Door de ligging van het circuit in de Ardennen is er vrij veel hoogteverschil op het circuit. De weersomstandigheden kunnen hierdoor voor veel variatie zorgen. En u zult tijdens deze reis vast ook genieten van een spannende race.

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u voor uw 2-daagse reis. Het vertrek is in de loop van de ochtend en vervolgens rijdt u naar uw hotel in Sittard waar in de loop van de middag aankomt. U heeft de resterende middag ter vrije besteding. Wij kunnen een programma voor deze middag verzorgen maar ook bestaat de mogelijkheid om de trainingen bij te wonen.

  Dag 2; bezoek Formule 1 en terugreis
  U begint vanmorgen met een heerlijk ontbijt en vervolgens is het tijd om de koffers in de gereedstaande bus te plaatsen. Vroeg in de ochtend vertrekt u vanaf Sittard naar het circuit in Spa Francorchamps. Na aankomst op het circuit ziet u dat er al diverse activiteiten gaande zijn. Om 12.30 uur is de rijdersparade en de race start om 14.00 uur. De verwachting is dat de race om ca. 16.00 uur afgelopen is en aansluitend volgt de huldiging. Om 17.30 uur wordt u terugverwacht bij de touringcar en vertrekt u naar Nederland.

  Onderweg kunnen wij nog een heerlijk afscheidsdiner voor u verzorgen ter afsluiting van de reis voordat u huiswaarts keert.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

   

   
  Kerstmarkt Dortmund GIT

  Kerstmarkten Dortmund


  Met Oad kunt u ook mee naar één van de vele kerstmarkten in Duitsland of België. Een kerstmarkt bezoeken met uw bedrijf en vereniging is een gezellig uitstapje waarbij u geniet van de kerstsfeer, de verschillende kerstmarkten en natuurlijk een glaasje gluhwein. Hier geven wij u een voorbeeld van een 3-daagse busreis naar Dortmund.

  Op de 1e dag vertrekt u per bus vanaf een door u te bepalen locatie, dit kan bij uw bedrijf zijn of bij het gebouw van uw vereniging. U rijdt naar via de snelste route naar Dortmund waar u aan het einde van de ochtend aankomt. U checkt in bij uw hotel en vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de kerstmarkten van Dortmund bezoeken.

  De kerstmarkten van Duitsland worden vaak omschreven als één van de grootste in Duitsland. U zult meer dan 300 kraampjes kunnen bewonderen en vele ambachten zien. En natuurlijk is er genoeg te eten en te denken. De kerstmarkten liggen vlakbij elkaar waardoor u heerlijk kunt wandelen van de ene markt naar de andere.

  Oad kan een hotel voor u in Dortmund verzorgen zodat u te voet vanaf uw hotel naar de kerstmarkten kunt gaan.

  Op de 2e dag kunnen wij een wandeling door de stad voor uw groep verzorgen onder leiding van een Nederlands- of Duitssprekende gids. Deze gids neemt u mee door de stad en vertelt u van alles over de geschiedenis van Dortmund. Dortmund is de grootste stad van het Ruhrgebied en is ook één van de oudste steden in het westen van Duitsland. In vorige eeuwen was het een belangrijk centrum van mijnbouw en staalindustrie. De stad heeft momenteel veel te bieden qua moderne wolkenkrabbers, winkelcentra en kantoorgebouwen.

  Maar in het centrum van Dortmund ziet u ook nog veel oude gebouwen zoals de Reinoldikirche uit de 13e eeuw en de Marienkirche uit de 12e eeuw. Dortmund is ook een stad waar u prima kunt winkelen. De bekende grote ketens zijn in de stad vertegenwoordigd maar ook diverse exclusieve winkelformules zijn te vinden in Dortmund.

  Zoals u zult merken biedt de stad voor ieder wat wils.

  Na afloop van uw wandeling kunt u zelf de stad verder verkennen en natuurlijk nog genieten van de kerstmarkten en de gezellige sfeer.

  Op de 3e dag is het helaas alweer tijd om uw koffer te pakken en in de bagageruimte van het hotel te plaatsen. Afhankelijk van de door u gewenste vertrektijd kunt u nog wat laatste inkopen doen in Dortmund en vervolgens is het tijd om plaats te nemen in onze touringcar en begint u aan de terugreis naar Nederland. Onderweg kunnen wij nog een afscheidsdiner voor uw groep verzorgen als leuke afsluiting van uw reis.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  Winterberg GIT

  Winterberg Duitsland


  In slechts een paar uur rijden vanaf de Nederlandse grens kunt u al in de sneeuw staan. Daarom is Winterberg ook een perfecte bestemming voor uw personeelsuitje. In Winterberg kunt u een actief programma combineren met gezelligheid in de sneeuw.

  Het Sauerland; een prachtig heuvelachtig gebied. Dankzij de hoogte van dit gebied is er ‘s winters een grote kans op sneeuw. In de wintermaanden zijn er dan ook diverse wintersport activiteiten mogelijk zoals skiën, snowboarden en langlaufen. Het Sauerland heeft de laatste jaren enorm geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Daardoor is het Sauerland veel sneeuw zekerder geworden. Wist u bijvoorbeeld dat er de afgelopen 3 jaar van half december tot half maart perfect is geskied met heel veel verse sneeuw?

  Het skigebied van Winterberg wordt steeds groter en moderner. Er staan inmiddels 13 stoeltjesliften. Op alle pistes staan sneeuw kanonnen. In de avond zijn alle pistes verlicht voor het avond skiën. Er is de laatste jaren zoveel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg dat sommige gebieden in de Alpen er jaloers naar kijken. Er is voor een ieder wat wils, mooie glooiende blauwe hellingen, perfect voor beginners maar ook de gevorderden kunnen een mooie tocht maken over de “zeven bergen” of zich uitleven op de pittige zwarte slalomhang.

  Dag 1
  Vandaag vertrekt u voor uw wintersport weekendje naar Winterberg. Het vertrek is 's middags en over de Duitse snelwegen rijdt u naar Winterberg en de aankomst bij uw hotel is om ca. 17.30 uur.

  Na aankomst checkt u in en kunt u uw kamer in gebruik nemen. Om 19.00 uur staat er een heerlijk buffet voor u klaar in uw hotel. Na het diner is het om 21.00 uur tijd voor een frisse wandeling en gaat u met fakkels een tocht maken door de sneeuw. En natuurlijk mag een kampvuur tijdens uw wandeling niet ontbreken.

  Dag 2
  Uw dag begint met een heerlijk ontbijt in uw hotel en vervolgens is het tijd voor een sportieve dag. Om 09.00 uur vertrekt u per touringcar naar de Remmeswiese 10 in Winterberg. Voor deze ochtend zijn er diverse mogelijkheden om het programma in te vullen. U kunt bijvoorbeeld gaan:

  * snowboard of skiles volgend onder leiding van een ervaren instructeur

  * zelf skiën of snowboarden

  * een sneeuwschoen wandeling maken onder begeleiding van een gids; wandelen suf? Nee hoor niet op deze wandeling. Met de sneeuwschoenen stapt u door de diepe sneeuw. U komt op plekken waar u anders nooit was geweest. Wandelen was nog nooit zo makkelijk en leuk. Misschien kunt u nog wat mooie voetsporen van dieren spotten! De sneeuwschoenwandeling start vanaf het hotel.

  Om 13.00 uur verzamelt u met de groep in een skihut bij de piste waar een heerlijke lunch op u wacht.

  Na de lunch gaat u verder met uw activiteit. De beginnende skiërs gaan voor het eerst naar boven in de skilift en bovenaan genieten zij van het schitterende uitzicht en maken zij hun eerste afdaling.

  Uw dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een groepsactiviteit, u gaat sleeën. Kindertijden herleven en op verschillende soorten sleetjes suist u de pistes af. Na afloop is het tijd voor een gezellige borrel in een skihut en bij de borrel wordt een warme snack verzorgd.

  Om 18.00 uur keert u per touringcar terug naar uw hotel. Vanavond geniet u vanaf 19.30 uur van een heerlijk diner in buffetvorm in uw hotel.

  Dag 3
  De laatste dag van uw verblijf is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om de koffer te pakken en in de daarvoor bestemde ruimte te plaatsen. Om 10.00 uur begint u met het programma;

  * Sneeuw-6kamp; spanning en sensatie vanaf het eerste moment! Tactiek, snelheid en creativiteit, daar draait het om. De rendieren trekken met volle vaart de kerstman op zijn arrenslee door de sneeuw en de bierpullen vliegen in het rond bij het bierpul schuiven. Sneeuwbowling met mega flugel flesjes en skippyen op een grote braadworst. Dat zijn nog maar enkele voorbeelden van deze ludieke sneeuwzeskamp. Sneeuwpret gegarandeerd.

  Uw ochtend wordt afgesloten met een lunch in uw hotel of op een locatie bij de activiteiten.

  Vervolgens is het om 14.30 uur tijd om in de touringcar te stappen en vertrekt u terug naar Nederland. Met de aankomst bij uw woonplaats komt er een einde aan uw gezellige en sportieve weekend Winterberg.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Wildermieming GIT

  Langlaufactiefreis Wildermieming


  Wilt u met uw (ski)vereniging genieten van de sneeuw en toch sportief bezig zijn. Wat denkt u dan van een winteractiefreis. Oad biedt hiervoor diverse mogelijkheden in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Noorwegen. Een populaire reis bij ons is de reis naar het Miemingerplateau. Het Miemingerplateau is een ideaal langlaufgebied. De sneeuw zekere loipen voeren langs imposante bergen en staan garant voor een heerlijke langlaufvakantie van elk niveau. Ook kunt u hier prachtige wandeltochten maken door het winterse landschap. Tijdens deze actieve reis leert u het gezellige Tirol met de beste loipen in zijn volle glorie kennen!

  En bij Oad kunt u gratis gebruik maken van een langlaufset en krijgt u een halve dag langlaufinstructie.

  Dag 1; heenreis
  Vandaag vertrekt u vanaf gewenste opstapplaats naar Wildermieming. U rijdt via de snelste route en onderweg geniet u van een heerlijk kopje koffie / thee met gebak. U arriveert voor het diner bij hotel Traube in Wildermieming.

  Dag 2; Instructie en langlaufen
  Vanochtend krijgt u een langlaufinstructie in Pertisau, waarna u in de middag kunt gaan langlaufen. Deze omgeving is een prima uitgangspunt voor mooie langlauftochten.

  Dag 3; Seefeld
  Vandaag gaat u naar Seefeld: een internationaal bekend langlaufgebied. Hier treedt u met de latten in de sporen van de Olympische spelen! Gelukkig gaat het bij ons niet om de snelste tijd en kunt u de omgeving goed verkennen tijdens uw tocht.

  Dag 4; Ehrwald en Lermoos
  Een langlaufdag in het gezellige dorpje Ehrwald. Samen met Lermoos is dit dorp onderdeel van het Zugspitzegebied. Hier gaan de loipen vrijwel overal over vlak terrein. Zo kunt u extra genieten van de mooie omgeving tijdens uw langlauftocht.

  Dag 5; Leutasch
  De loipen nabij het sneeuwzekere Leutasch zijn als vrij vlak te beschouwen, maar zijn wel breed opgezet. Zo lopen er soms vier sporen naast elkaar en dat zorgt voor meer gezelligheid! Het Leutascher Hochplateau behoort zeker tot een van de mooiste langlaufgebieden. Rondom vindt u ca. 283 kilometer aan langlaufloipes in verschillende moeilijkheidsgraden, voor elk wat wils dus.

  Dag 6; Paznauntal
  Na het ontbijt ligt er weer een actieve dag voor u. U gaat naar het Paznauntal waar u de latten weer onder doet om te gaan langlaufen in het uitgestrekte gebied. U vindt hier kilometer lange loipes dus kies maar uit waar u wilt beginnen.

  Dag 7; Niederthai
  Op zo’n 1550 meter hoogte kunt u kiezen uit zo’n 20 kilometers aan loipen van diverse niveaus. Geniet van de natuur tijdens uw tocht door de omgeving van Niederthai! Het gebied staat garant voor ideale langlaufomstandigheden en een heerlijke, actieve dag.

  Dag 8; Terugreis
  Vandaag begint u alweer aan de terugreis. Onderweg geniet u nog van een heerlijke wintermaaltijd ter afsluiting van een geweldige week. Aansluitend keert u weer terug naar uw woonplaats.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Loire GIT

  Kastelenreis Loire


  Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en bouwkunst van Frankrijk. Dan is een kastelenreis naar de Loire een perfecte bestemming voor uw groepsreis. De Loire streek concentreert zich rond de Loire rivier en heeft veel te bieden. Bekend van vele prestigieuze kastelen als Chambord, Amboise en Sully de Loire. Geniet van de imposante bouwkunst van Franse koningen en koninginnen. Onderweg komt u door lieflijke dorpjes en slaat u een bezoek aan Orléans en de Middeleeuwse stad Blois zeker niet over. 

  Dag 1; naar de Loire vallei
  Vanaf een door u gekozen opstapplaats rijdt u door België richting Frankrijk. Onder Parijs ligt uw vakantiebestemming, de prachtige Loire-vallei. Voor het diner komt u aan in Orléans waar u vier nachten zult verblijven.

  Dag 2; Chateau Amboise en Clos de Lucé
  Vandaag begint u met een schitterende tour langs de Loire naar Chateau Amboise. Onderweg komt u langs kleine dorpjes gelegen aan de oevers van de Loire. Aangekomen in Amboise rijdt u naar het gelijknamige kasteel. Dit imposante kasteel in renaissance stijl is tegen een rots aan gebouwd en ligt direct aan de oever. Oorspronkelijk is het kasteel gebouwd in de 11e eeuw en een aantal Franse koningen hebben hier nog gewoond. In de middag gaat u naar Clos de Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Hier liet hij drie van zijn beroemde meesterwerken achter, waaronder de Mona Lisa. In dit museum leert u alles over het werk van deze zeer veelzijdige man.

  Dag 3; Chateau Sully-sur-Loire en Orléans
  Vandaag waant u zich nogmaals in de Middeleeuwen tijdens een bezoek aan het kasteel van Sully-sur-Loire. In dit middeleeuwse kasteel, compleet met slotgracht en torens, leert u alles over de Hertog van Sully. Daarna rijdt u terug naar Orléans waar u de stad van Jeanne d’Arc gaat verkennen. U ziet onder meer de Sainte Croix Kathedraal en Hotel Groslot, het oude stadhuis van Orléans en het standbeeld van Jeanne d’Arc.

  Dag 4 ; Chateau Chambord en Blois
  Vandaag gaat u naar Kasteel Chambord, één van de mooiste en grootste kastelen van het Loiredal. In dit kasteel zijn meer dan 400 kamers, waarvan een groot aantal zijn opengesteld voor publiek. De kamers zijn schitterend ingericht met antieke meubelen. Op het dak van dit immense kasteel staan 365 verschillende torens. Volgens overleveringen is de dubbele wenteltrap ontworpen door Leonardo da Vinci. Daarna rijdt u naar de mooie Franse historische stad Blois. Hier heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Met zijn talrijke steile en kronkelige straatjes, tezamen met de oude gebouwen, waant u zich in de Middeleeuwen. Middenin de stad vindt u het koninklijk Kasteel van Blois. Het kasteel is één van de beste voorbeelden van de overgang tussen de Middeleeuwen en Renaissance.

  Dag 5; naar huis
  Helaas zit deze boeiende reis er al weer op. Via België rijdt u terug naar Nederland. Onderweg geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner voordat u huiswaarts keert.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  Marokko GIT

  Rondreis Marokko


  Wilt u samen met uw gezelschap kennis maken met de schitterende cultuur van Marokko. Oad kan een schitterende rondreis voor uw groep organiseren langs de schitterende Koningssteden, Marrakech, Rabat, Meknes, en Fez. In deze Koninklijke steden lijkt het of de tijd stil is blijven staan. U maakt kennis met het heden en verleden van een land en bevolking die zonder meer koninklijk te noemen is. Maar er is nog meer te zien dan alleen deze Koningssteden. Ook een bezoek aan de steden Casablanca, Erfoud, Ouarzazate en Tineghir mag tijdens deze reis zeker niet ontbreken. Marokko is een land vol contrasten en verrassingen!

  Dag 1; heenvlucht
  Vanaf een door u te bepalen locatie vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor uw vlucht naar Agadir. Na de landing volgen de douaneformaliteiten en vervolgens wordt u begeleid naar de gereedstaande touringcar voor de transfer naar uw hotel in Marrakech. U verblijft 3 nachten in hotel Blue Sea Le Printemps of gelijkwaardig in Marrakech.

  Dag 2; Marrakech
  De dag begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens is het tijd voor een kennismaking met meest bekende Koningsstad Marrakech. Marrakech is gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Eerst bezoekt u de Menara tuinen, alvorens een bezoek te brengen aan het historische centrum van de stad. U bezichtigt onder andere het Bahia Paleis, de Saadia graven en de het Jemaa El-Fna plein, dat ’s middags verandert in een openluchttheater waar acrobaten en slangenbezweerders hun kunsten vertonen. Marrakech telt ook diverse souks. De bekendste is die in de Medina, waar een netwerk van kleine straatjes u laat kennis maken met honderden geuren, kleuren, bekende en totaal onbekende artikelen.

  Dag 3; vrije dag
  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in het prachtige Marrakech.

  Dag 4; naar Casablanca
  Na het ontbijt verlaat u Marrakech en vertrekt u in de richting van Casablanca. U arriveert hier rond lunchtijd. Waar nu Casablanca ligt, lag vroeger de nederzetting Anfa, waarschijnlijk al sinds de tijd van Carthago. Omdat Anfa een broeinest van piraten was, verwoestten de Portugezen de stad onder de naam ‘Casa Branca’. De Portugezen bleven tot het midden van de 18e eeuw. Toen verlieten ze na een aardbeving de stad. Sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah herbouwde de stad weer met de naam Dar el-Beida. De Spanjaarden kregen er vervolgens rechten en gaven het zijn huidige naam. Na de Franse kolonisatie vanaf 1912 werd Casablanca door andere Marokkaanse steden als Fez en Marrakech overvleugeld.

  Na de middag bezoekt u de indrukwekkende Hassan II Moskee. Dit is de op één na grootste moskee van de wereld. Na het korte bezoek aan Casablanca vervolgt u uw weg in de richting van Rabat. U verblijft 3 nachten in Rabat.

  Dag 5; Rabat
  Rabat, ook wel bekend als de witte hoofdstad, is omgeven door een prachtige azuurblauwe zee en is op zichzelf al een genot om naar te kijken. U maakt hier een stadstour, waarbij u het Koningspaleis (buitenkant), het rijk gedecoreerde Mausoleum van Mohammed en de kasbah ziet. Ook staat de Hassan toren op het programma. Dit monument is 45 meter hoog en domineert het stadsbeeld van Rabat. De toren is niet alleen vanwege zijn hoogte een indrukwekkende verschijning, maar ook vanwege de geweldige decoraties rond de minaret.

  Dag 6; vrije dag
  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in Rabat.

  Dag 7; naar Meknes en Fez
  Vandaag rijdt u na het ontbijt in de richting van Meknes. In Meknes komt u ogen tekort als u alle oude pracht ziet die deze stad te bieden heeft. U ziet onder andere de monumentale 17e eeuwse stadspoort Bab El-Mansour bij het El-Hedim plein. Deze poort wordt gezien als de mooiste van Noord-Afrika.

  U vervolgt uw weg aan het einde van de middag richting Fez. U verblijft 3 nachten in Fez.

  Dag 8; Fez
  Vandaag brengt u de hele dag door in Fez. Dit wordt een fascinerende dag die begint met een stadstour. Fez is de oudste van de vier Marokkaanse koningssteden. De stad werd gesticht in de achtste eeuw na Christus. U waant zich in de middeleeuwen wanneer u door het labyrint van steegjes wandelt. Tijdens de tour bezoekt u de Medersa Buu Inania uit de 14e eeuw, en ziet u de Karaouine moskee (buitenkant) en het mausoleum van My Idriss (buitenkant).

  Dag 9; vrije dag
  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in Fez. U kunt een bezoek brengen aan de Soeks, de Joodse wijk en de nieuwe wijken die de stad rijk is.

  Dag 10; naar Erfoud
  Vandaag begint u aan uw reis door het prachtige Midden Atlasgebergte richting Erfoud. U passeert prachtige landschappen en komt langs het wintersportplaatsje Ifran. Dit plaatsje heeft een hoge ligging en Europees karakter. In het noordoosten van het Hoge Atlasgebergte komt u langs de plaatsen Azrou en Midelt.

  U verblijft 1 nacht in Erfoud.

  Dag 11; naar Ouarzazate
  In de loop van de ochtend bereikt u, na een tocht door de woestijn, de plaats Tingeghir. Hier bezoekt u de Tidra kloof, gelegen in een prachtig natuurgebied.
  U vervolgt uw weg, via de Boumaine-Dades richting Ouarzazate. Deze stad is gelegen op een woestijn plateau vanwaar u een schitterend panoramisch uitzicht heeft. In Ouarzazate bezoekt u de bekende filmstudio’s.

  U verblijft 1 nacht in Ouarzazate.

  Dag 12; naar Agadir
  Via de bekende stad Ait Benhaddou, het decor van vele bekende filmproducties reist u door naar Agadir. De kasbah van Ait Benhaddou staat vanwege het historische belang onder bescherming van UNESCO. Onderweg komt u nog langs de plaatsen Taliouine, bekend vanwege de mooie kleden en de saffraan productie en Taroudante, bekend als het ‘kleine Marrakech’.

  U verblijft 3 nachten in Agadir.

  Dag 13 en dag 14; vrije dagen
  De laatste dagen van uw rondreis heeft u om bij te komen van deze schitterende reis. U verblijft in een hotel aan de boulevard van Agadir met een prachtig zandstrand. Hier kunt u nog even nagenieten van alle opgedane indrukken. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen de stad Agadir, met zijn mooie jachthaven en kasbah, verder te ontdekken.

  Dag 15; terugvlucht
  De laatste dag van uw reis is helaas aangebroken en het is tijd om afscheid te nemen van Marokko. U reist naar de luchthaven en checkt in voor de terugvlucht naar Nederland. Met de landing komt er een einde aan uw schitterende reis waar u nog met veel plezier op terug zult kijken.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan
    
  Armenie GIT

  Armenië en Georgie


  Armenië en Georgië zijn misschien niet de landen waar u direct aan denkt als bestemming voor uw groepsreis. Maar beide landen hebben veel te bieden qua cultuur, natuur en geschiedenis en zijn dan ook zeker de moeite van een bezoek meer dan waard. En na afloop zult u het met ons eens zijn, het was een onvergetelijke reis.

  Tijdens deze reis door Armenië en Georgië wordt u verrast door ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten. U maakt een schitterende reis door het Kaukasusgebergte, langs UNESCO Werelderfgoederen en u brengt onder andere een bezoek aan de hoofdsteden Yerevan en Tbilisi.

  Dag 1; heenvlucht
  Op eigen gelegenheid reist u naar Schiphol waar u incheckt voor uw vlucht naar Kiev en Yerevan. Het vertrek naar Kiev van vlucht PS102 per Urkaine International Airlines staat gepland om 13.15 uur. Vanuit Kiev vliegt u om 20.10 uur plaatselijke tijd met vlucht PS611 door naar Yerevan.

  De aankomst op de luchthaven van Yerevan staat gepland om 23.50 uur. Na de landing volgen de douaneformaliteiten en vervolgens wordt u begeleid door uw lokale Engelssprekende gids naar de gereedstaande touringcar voor de transfer naar uw hotel.

  U verblijft 5 nachten in hotel Silachi*** in Yerevan.

  Dag 2; Yerevan stadsrondrit
  De dag begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens is het tijd voor een eerste kennismaking met Yerevan. Yerevan, de hoofdstad van Armenië telt talrijke bezienswaardigheden, waaronder het Plein van de Republiek, de Universiteit, het Mother Armenia monument, het Parlement, de Opera en de Paleispoorten.

  Ook bezoekt u het Nationale Monument van de Armeense Genocide, gelegen op de heuvel Tsitsernakaberd. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de genocide op het Armeense volk in de nadagen van het Osmaanse Rijk.

  Vervolgens brengt u een bezoek aan het Matenadaran, een bewaarplaats en onderzoeksinstelling van oude Armeense en niet-Armeense manuscripten. Het is een van de oudste en rijkste manuscriptencollecties in de wereld. De collectie omvat handschriften daterend uit de 7e eeuw. Aansluitend brengt u nog een bezoek aan het Cascade complex, waarna aan deze enerverende dag een einde komt. Het Cascade complex wordt beschouwd als het moderne kunst centrum van Yerevan. De kunstwerken zijn tentoongesteld in het hele complex zoals de boulevard en de trap. Vanaf de bovenkant van de trap kunt u genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de berg Ararat.

  Het Cascade complex is ook ’s avonds de moeite waard wanneer het vol is met mensen, zowel de lokale bevolking als toeristen van over de hele wereld, welke genieten van de magie en de warmte van de hoofdstad. Het is ook een populaire plek voor openlucht concerten in het zomer seizoen.

  Dag 3; Yerevan – Khor Virap – Noravank - Areni
  Vanaf uw hotel vertrekt u naar de Ararat vallei waar u een bezoek brengt aan het klooster Khor Virap, een van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. Het klooster is bekend omdat hier Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen werd gehouden door de koning van Armenië. Het klooster ligt dichtbij de berg Ararat, die voor Armeniërs als Nationaal symbool geldt. Vanaf het klooster heeft u een prachtig zicht op Bijbelse berg Ararat. Het klooster is gebouwd op de kerker waar Gregorius werd gevangen houden. U heeft nu de gelegenheid om zelf de donkere kelder te betreden.

  Na het bezoek aan Khor Virap rijdt u naar het Noravank klooster. Het klooster is gelegen in een zeer smalle kloof met hoge roodstenen kliffen. Het Noravank klooster is een groot religieus en cultureel centrum nauw verbonden met de beroemde universiteit en bibliotheek Gladzor. Het oudste monument van het klooster is de St. Karapet kerk. De begraafplaats van de Orbelian dynastie ligt ten noorden van de belangrijkste tempel.

  Vandaag is de lunch inbegrepen. Vervolgens gaat u naar het dorpje Areni voor een bijzondere wijnproeverij, alvorens u weer terugkeert naar uw hotel. In Areni is in 2010 een wijnkelder ontdekt die al duizenden jaren oud is. In de ondergrondse kelder zijn wijnvaten, bekers etc. gevonden en deze kelder is tot op heden de oudste wijnkelder die ooit gevonden is. Archeologen vermoeden dat men vroeger wijn gebruikte in ceremonies om de overledenen te eren. Ook werd wijn gebruikt als geschenk en geplaatst in de graven.

  Dag 4; Yerevan – Etchmiadzin – Zvartnots - Yerevan
  Vanaf Yerevan vertrekt u naar Etchmiadzin, de oude hoofdstad van Armenië. Sinds de 4e eeuw is het een groots religieus centrum. De kathedraal van Etchmiadzin is een van de oude kerken van de christelijke wereld en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de kathedraal vindt u de ingang naar een klein maar toch zeer interessant museum waar u verschillende kerkelijke attributen kunt bewonderen waaronder prachtige priestergewaden, eeuwenoude mijters en indrukwekkende relikwieën. Hier is ook de speer te zien waarmee Christus aan het kruis zou zijn gestoken.

  Op de terugweg naar Yerevan maakt u een stop bij de ruïnes van 7e eeuwse Zvartnots tempel. Deze tempel staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel wordt daarnaast beschouwd als één van de architectonische wonderen en uniek voorbeeld van de Armeense architectuur van de vroeg-christelijke periode.

  Dag 5; Yerevan – Garni – Geghard - Yerevan
  U rijdt naar de Garni tempel, de enige overgebleven heidense tempel in Armenië gewijd aan de God van de Zon, Mithras. Deze tempel is gebouwd door Koning Tiridates. Naast de tempel zijn de resten gevonden van andere gebouwen, waaronder het Koninklijk Paleis en een Romeins badhuis. Het badhuis staat bekend om haar gedetailleerde vloer, waar in het Oud-Grieks ‘we werkten zonder te ontvangen’ staat.

  Onderweg wordt er een fotostop gemaakt bij Charentc Arc, deze tempel is gebouwd in Grieks-Romeinse stijl met karakteristieke zuilen. De tempel staat op een rots vanaf waar u een schitterend uitzicht heeft.

  Ook ziet u de Garni canyon waar het beeld gecreëerd wordt van vallende rotsen. Het kreeg de naam ‘Symphony of Stones’ vanwege het uitzicht.

  Na het bezoek aan de tempel rijdt u door voor een bezoek aan het Geghard klooster. De naam van het klooster betekent ‘heilige speer’ genoemd naar de lang bewaarde speer die het lichaam van Christus heeft doorboord.

  Het Geghard klooster onderscheidt zich door de bijzondere architectuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van het oorspronkelijke klooster is door plunderingen en aardbevingen niets overgebleven. Het grootste gedeelte van het kloostercomplex verkeert in rotsen en staat bekend om de mooie versieringen.

  Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan een lokale, Armeense familie waar u de lunch gebruikt (u maakt kennis met het proces om traditioneel brood te bakken in een steenoven en proeft typisch Armeense gerechten).

  Dag 6; Lake Sevan – Dlijan - Tblisi
  ’s Morgens kunt u een bezoek brengen aan de nationale ambachten en kunstmarkt (uitsluitend geopend op zaterdag en zondag). Aansluitend verlaat u Yerevan en vertrekt u naar het Sevanmeer, het grootste meer van Armenië en het Kaukasusgebied. Het is tevens een van de hoogstgelegen meren van de wereld. Op een heldere en zonnige dag heeft het water een diep turquoise kleur. De totale oppervlakte van het meer is 940 kilometer2. Het schiereiland Akhtamar is een zeer populaire bestemming om te genieten van het adembenemende uitzicht over het Sevanmeer.

  In het noordwesten van het meer ligt een schiereiland met daarop het kloostercomplex Sevanavank.

  Na een kort bezoek aan dit klooster rijdt u naar het Nationaal Park Dilijan, bekend vanwege zijn bossen en mysterieuze flora en fauna. Tijdens de rit geniet u van de ongelooflijke verandering van omgeving en ziet u de bergen, het meer en veel groen en rijk beboste bergen. U maakt een korte stadswandeling in Dilijan. U kunt een bezoek brengen aan de ‘handwerk straat’ waar u verschillende souvenirs van hout, steen en keramiek kunt bekijken.

  Vervolgens bezoekt u het nabijgelegen Haghartsin klooster. Adembenemend mooi gelegen in de bossen biedt dit klooster een prachtig stukje geschiedenis, cultuur en architectuur. Het klooster dateert uit de 11e – 13e eeuw. Het ligt op een unieke plek en de natuur eromheen is zo adembenemend dat u zeker onder de indruk zult zijn. Het verschijnt onverwacht in de dichte bossen waardoor het een magische indruk geeft van een verloren wereld. Bij het klooster horen o.a. de kerk St. Stepanos, St. Mary en St. Gregory’s kerk en de beroemde refter.

  Na wederom een bijzondere dag, rijdt u via de Armeens - Georgische grens naar uw hotel in Tbilisi. Bij de grens wisselt u van bus en ook ontmoet u de gids die u gaat begeleiden tijdens uw excursies in Georgië.

  U verblijft 6 nachten in hotel Dolabauri in Tbilisi.

  Dag 7; stadsrondrit Tblisi.
  Vandaag staat een kennismaking met de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, op het programma. De stadswandeling start met een bezoek aan de historische wijk Metekhi, gelegen op een verhoogde klif met uitzicht over de Mtkvari rivier. De wijk was één van de vroegst bewoonde gebieden. Volgens de geschiedenis heeft koning Gorgasali hier een kerk en een fort gesticht welke ook fungeerde als paleis van de koning. Hier komt tevens de naam Metekhi vandaan en dit betekent letterlijk het gebied rond het paleis.

  U kunt met een kabelbaan over de rivier Mtkvari naar Fort Narikala.

  U vervolgt uw wandeling door de straten van Oud Tbilisi, naar het Abanotubani, een uniek badhuis met beroemde zwavelbaden en brengt een bezoek aan de Anchiskhati kerk, de oudste kerk van Tbilisi. Ook ziet u de moskee, de synagoge en de Drie-eenheid kathedraal. U beëindigt uw dag met een bezoek aan het nieuw aangelegde Rike Park. Hier bevindt zich onder andere de Brug van de Vrede, een voetgangersbrug over de Mtkvari rivier.

  Dag 8; Tblisi – Signaghi – Bodbe - Tblisi
  Vanaf Tblisi rijdt u naar het oostelijk deel van de regio Georgia Kakheti, vrijwel uitsluitend bekend om de wijngaarden en wijnkelders. U bezoekt de stad van de liefde, Signaghi. U ziet met stenen geplaveide straten en balkons in oude Georgische stijl. Het is één van de mooiste steden van deze regio. De stad ligt op ca. 790 meter boven de zeespiegel en kijkt uit over de Alazani vallei en het Kaukasus gebergte. De stad is ommuurd met restanten van 18e eeuwse vestingwerken.

  Daarna rijdt u nog door naar het Bodbe klooster, waar Koningin Nina, de apostel van Georgië begraven is. Het klooster is oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw en gerenoveerd in de 17e eeuw. Het klooster functioneert nu als nonnenklooster en is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië.

  Dag 9; Tblisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe - Tblisi
  Na het ontbijt rijdt u naar Mtskheta voor een bezoek aan de Svetitskhoveli Kathedraal, de begraafplaats van Jezus Christus’ mantel en het Jvari klooster. De kathedraal en het klooster zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  In de middag brengt u een bezoek aan Gori, een universiteits- en industriestad aan de zuidkant van de Kaukasus. Gori is tevens de geboorteplaats van voormalig Sovjet dictator Josef Stalin. U brengt hier een bezoek aan het museum dat voorwerpen bevat die in zijn leven een grote rol hebben gespeeld. Het standbeeld van Stalin, wat lange tijd in de stad heeft gestaan, is hier ook te zien.

  Halverwege de middag vervolgt u uw weg in de richting van Uplistsikhe, een uit rotsen gehouwen stad in het oosten van Georgië. De stad is gebouwd op de hoge rotsachtige linkeroever van de rivier de Mtkvari. De stad bevat verschillende structuren vanaf de Vroege IJzertijd naar de Late Middeleeuwen. Opmerkelijk is de unieke combinatie van verschillende stijlen van de rock cut culturen uit Iran en Anatolië, alsook het naast elkaar bestaan van de Heidense en Christelijke architectuur.

  Dag 10; Tblisi – Ananuri – Kazbegi - Tblisi
  Na het ontbijt vertrekt u naar het noorden van Georgië en rijdt u over de Georgische militaire snelweg. U brengt een bezoek aan het Ananuri kasteelcomplex uit de 15e – 17e eeuw en Zhinvali. Aansluitend gaat u naar Kazbegi en steekt u de Jvari Pass (2379 meter boven de zeespiegel) over. Kazbegi ligt op een hoogte van ca. 1700 meter en u maakt een wandeling door dit schitterende gebied.

  U geniet van schitterende uitzichten over de Kaukasus en ziet ook de berg Kazbek (één van de hoogste bergen van de Kaukasus). Volgens de legende is Prometheus vastgeketend aan de berg.

  Dag 11; Tblisi – David Gareja - Tblisi
  Vanaf Tblisi bezoekt u vandaag David Gareja. David Gareja ligt ca. 60 – 70 kilometer ten zuidoosten van Tblisi. Het complex ligt in de regio Kakheti van Oost-Georgië op de half-woestijn hellingen van de berg Gareja.

  Het totale complex bestaat uit diverse kerken, kapellen, eetzalen en woonruimtes. Het complex ligt in de rotsen en is gesticht in de 6e eeuw door David, één van de 13 monniken die tegelijk in het land zijn aangekomen. Zijn discipelen Dodo en Luciane hebben twee andere kloosters gesticht bekend als Dodo’s Rka (letterlijk de hoorn van Dodo) en Natlismtsemli (de Doper).

  De Georgische heilige Ilarion heeft het klooster verder ontwikkeld in de 9e eeuw. Het complex werd vooral bezocht door de Georgische Koninklijke en adellijke families. In de 12e eeuw verbleef de Georgische koning Demetre I in David Gareja voor z’n opsluiting na het verlaten van de troon.

  Vanavond geniet u van een traditioneel Georgisch diner met muziek en dans.

  Dag 12; terugvlucht
  De laatste dag van uw reis is helaas aangebroken en het is tijd om afscheid te nemen van Georgië. Al vroeg in de morgen wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Tbilisi gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht.

  Vlucht PS518 van Urkaine International Airlines vertrekt om 05.50 uur en de aankomst (met een overstap in Kiev) op de luchthaven Schiphol staat gepland om 11.55 uur. Met de landing komt er een einde aan uw schitterende reis waar u nog met veel plezier op terug zult kijken.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

   

   
  Sri Lanka GIT

  Rondreis Sri Lanka

  Wilt u met uw vereniging, familie of personeel een verre reis maken, ook dan stelt Oad graag een programma voor u samen. Wat dacht u van een rondreis door Sri Lanka. Sri Lanka heeft door een rijk koloniaal verleden een diversiteit aan volken en godsdiensten. Dit ziet u terug in de overblijfselen in de oude Koningssteden en de prachtige tempels, maar Sri Lanka biedt meer. De zeldzame schoonheid van het smaragdgroene binnenland, de tropische warmte, de spirituele rust van mediterende monniken en de mooie stranden dragen bij aan een stukje paradijs. Tijdens de Authentieke Sri Lanka rondreis maakt u alle hoogtepunten mee: visit, feel and discover!

  Dag 1; heenvlucht: Amsterdam – Dubai – Colombo
  Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Schiphol. Op de luchthaven van Schiphol checkt u in voor uw vlucht met Emirates. U vliegt per moderne en unieke Airbus A380 naar Dubai. Op de ultra moderne luchthaven van Dubai kunt u even de benen strekken alvorens u doorvliegt naar Colombo, Sri Lanka.

  Dag 2; Colombo - Anuradhapura
  De landing op de luchthaven van Colombo is gepland om 08.45 uur. Na de douane formaliteiten en het ophalen van uw bagage maakt u kennis met onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend reist u per touringcar naar Anuradhapura waar u verblijft in het Palm Garden Village hotel.

  Anuradhapura is een belangrijke archeologische plaats met zeer interessante religieuze bouwwerken en bezienswaardigheden. Er zijn stoepa’s met Boeddhistische relikwieën en eeuwenoude tempels. Diner en overnachting in hotel Palm Garden Village in Anuradhapura.

  Dag 3; excursie Mihintale
  Na het uitgebreide ontbijt vertrekt u per touringcar. U bezichtigt de oude stad Anuradhapura. Anuradhapura ligt in noordelijk centraal Sri Lanka en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een voormalige hoofdstad uit de tijd van de Srilankaanse koningen. Anuradhapura staat bekend om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Srilankaanse beschaving. De oude hoofdstad staat vol met stoepa’s (boeddhistische bouwwerken met relieken van een boeddhistische heilige), zoals de Ruwanweliseya stoepa en andere historische bouwwerken zoals de Sri Mahabodhiya en Isurumuniya. Voor de boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad. In deze stad werd na de introductie van het Boeddhisme in 246 voor Christus een jonge boom geplant afkomstig van de boom waaronder Boeddha zijn verlichting heeft bereikt. Deze boom zou nu naar zeggen de oudste boom ter wereld zijn.

  Aansluitend gaat u verder naar Mihintale. Mihinthale is een enorme rots net buiten Anuradhapura. Het is de geboorteplaats van het Boeddhisme in Sri Lanka en daarmee een belangrijk bedevaartsoord. Er zijn een aantal religieuze monumenten en gebouwen, waaronder de grote Aradhana Gala rots en de Maha Saya stoepa. Vanaf de Aradhana Gala rots heeft u een prachtig uitzicht over het landschap rond Mihintale.

  Diner en overnachting in hotel Palm Garden Village in Anuradhapura.

  Dag 4; naar Trincomalee
  De dag begint met een heerlijk ontbijt en aansluitend checkt u uit en vertrekt u naar Trincomalee. De busreis zal ongeveer 2 uur duren. Bij Trincomalee liggen witgele zandstranden die behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. U kunt hier uitstekend zwemmen, snorkelen, duiken en walvissen spotten.

  De rest van de dag heeft u tijd om heerlijk van het mooie strand te genieten.

  Diner en overnachting in hotel Pigeon Island Beach Resort in Trincomalee.

  Dag 5; excursie Pigeon Island
  Na het ontbijt vertrekt u per boot naar Pigeon Island. Pigeon Island National Park bestaat uit twee eilandjes net buiten de kust van Nilaveli Beach. Het heeft zijn naam te danken aan de Rotsduif die beide eilandjes heeft gekoloniseerd. Het reservaat bevat een van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka. Er leven meer dan 100 koraalsoorten en meer dan 300 soorten koraalvissen. Pigeon Island National Park is daarmee ideaal voor snorkelaars en duikers. U kunt vanochtend prachtig snorkelen of genieten van de prachtige witte stranden. Misschien spot u vandaag wel de Hawksbill schildpad of de Olive Ridley zeeschildpad.

  Rond de middag keert u terug naar Trincomalee en heeft u de gelegenheid om te lunchen. Aansluitend brengt u een bezoek aan de Koneswaram tempel, gelegen bovenop een rotsachtige heuvel. De Hindoe tempel, ter ere van de god Shiva, heeft een oude historie. De originele tempel werd in 1623 vernietigd door de Portugezen voor de bouw van Fort Frederick. In 1952 werd de tempel, vanwege het religieuze belang herbouwd. Nabij de tempel bezoekt u ook de Lover’s Leap (Swami rock). Deze rots wordt aanbeden door vissersmannen.

  Diner en overnachting in hotel Pigeon Island Beach Resort in Trincomalee.

  Dag 6; naar Sigiriya
  Vandaag vertrekt u naar Sigiriya. U checkt uit bij hotel Pigeon Island Beach Resort en vertrekt per touringcar naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop in Polonnaruwa. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden. Het is de tweede hoofdstad van het oude Sri Lanka. In de oude stad ziet u veel ruïnes waaronder het oude koninklijk paleis en vele tempels.

  Langs de oevers van het meer Parakrama Samudraya zijn veel meer archeologische plaatsen en bezienswaardigheden. Na het bezoek aan Polonnaruwa rijdt u door naar Sigiriya.

  Diner en overnachting in hotel Kassapa Lions Rock in Sigiriya.

  Dag 7; jeep safari Minneriya Nationaal Park
  Na het ontbijt gaat u een spannende jeep safari maken in het Minneriya National Park. Het Minneriya-Giritale Nationaal Park wordt vaak bezocht in de droge periode (april - oktober) In deze periode kunt u getrakteerd worden op een samenscholing van de olifanten rondom de Minneriya plas. De samenscholing is uniek voor dit reservaat. Daarnaast ziet u vele vogels, apen en luipaarden; u ervaart een van de meest spectaculaire “Wild Life Experiences“ ter wereld!

  Diner en overnachting in hotel Kassapa Lions Rock in Sigiriya.

  Dag 8; naar Kandy
  U ontbijt vandaag vroeg en checkt aansluitend uit. Vervolgens vertrekt u naar Kandy. Onderweg maakt u een stop bij de Dambulla Rots tempel. De tempel behoort tot een van de acht bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De tempel is vooral beroemd vanwege de zeer bijzondere sculpturen en grote muurschilderingen.

  Nadat u in uw hotel in Kandy aankomt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

  Diner en overnachting in hotel Suisse in Kandy.

  Dag 9; Kandy
  Vandaag staat een kennismaking met Kandy op het programma. Kandy is na Colombo de tweede belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer. Kandy is tevens de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deels van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka. Kandy is een zeer culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka: de Tempel van de Tand. De Tempel van de Tand is ook één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. Kandy staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  In de middag bezoekt u de Peradeniya Botanische Tuinen (voorheen de Koninklijke Botanische Tuinen). Dit is de grootste botanische tuin in Sri Lanka. In het park van 60 hectare vindt u meer dan 4.000 verschillende plantensoorten, waaronder lianen, bamboe, lantaarnplanten, pandanus bomen en palmbomen. Daarnaast is er een orchideeënhuis en een kruidentuin met o.a. vanille, pepers en kardemom. In het park leven veel vleerhonden, vlinders en vogels.
  In de avond aanschouwt u na het diner in het hotel een Kandische culturele show met dans en drum.

  Overnachting in hotel Suisse in Kandy.

  Dag 10; treinreis naar Nuwara Eliya
  U checkt uit bij hotel Suisse en vertrekt voor een fabelachtig mooie treinreis (tot Nanu Oya). Vanuit een speciale observatie wagon ziet u de natuur, dorpen en steden aan u voorbijgaan. Het is daarnaast zeer interessant om te zien hoe het landschap verandert.

  In Nanu Oya wordt u opgehaald door de touringcar die u verder meeneemt naar het volgende overnachtingadres in Nuwara Eliya. In de directe omgeving zijn schitterende theeplantages, watervallen en gebergten. De door Britten gestichte stad heeft een koeler klimaat in het gebergte.

  Diner en overnachting in hotel St. Andrews in Nuwara Eliya.

  Dag 11; bezoek Kataragama
  Vanaf Nuwara Eliya vertrekt u vandaag naar Tissamaharama. Onderweg maakt u een stop bij het Yala Nationaal Park. De route neemt u mee door fraaie berglandschappen waarbij u watervallen ziet en spectaculaire bergtoppen. Het Yala National Park kent een unieke flora en fauna (met olifanten, beren en luipaarden).

  In de middag bezoekt u de heilige pelgrimsstad Kataragama. De witte Stoepa overheerst het stadsbeeld en blinkt trots in de zon.

  Diner en overnachting in het Kithala Resort in Tissamaharama.

  Dag 12; bezoek Yala Nationaal Park en aansluitend naar Galle
  Vandaag staat u vroeg op en gaat u op safari! Luipaarden, olifanten, krokodillen, beren, prachtige vogels… u komt ze allemaal tegen in het inmiddels bekende Yala National Park. Zorg dat uw fotocamera op scherp staat vandaag!

  Na de safari rijdt u verder met de bus naar de zuidkust met als eerste stop het Nederlands forte bij Galle. Het Nederlands fort, Fort Galle, is origineel gebouwd door de Portugezen in 1589, maar door de Nederlanders (VOC) vergroot en compleet herbouwd in 1665. Het 56 hectare grote fort staat op de Werelderfgoedlijst. De lay-out van het fort is door de jaren heen niet veranderd. U kunt nog een aantal Nederlandse straatnamen zien en Nederlandse bouwstijlen. Het fort wordt nog steeds gebruikt in het dagelijks leven. U kunt daarnaast over de fortmuren lopen voor een prachtig uitzicht en een mooie wandeling.

  Diner en overnachting in hotel Light House in Galle.

  Dag 13; Galle
  Vandaag kunt u na een uitgebreid ontbijt op eigen gelegenheid Galle verder verkennen. Er zijn nauwe straatjes en pittoreske uitzichten in dit met een rijke historie gezegende plaatsje.

  Ook maakt u vandaag per fiets een leuke excursie; The Paddy Trail. The Paddy Trail is een tocht van ca. 12 kilometer met als begin- en eindpunt Wijaya Beach. U kunt in een rustig tempo genieten van de (Paddy) valleien, fraaie landschappen en tuinen. De gids maakt halverwege een stop op een kokosnoot plantage. De tocht is ruim anderhalf uur.

  Diner en overnachting in Light House Hotel in Galle.

  Dag 14; terug naar Colombo
  Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u noordwaarts voor een verblijf in de commerciële hoofdstad. Vanuit Galle duurt de reis ongeveer 3 uur naar Colombo.
  Colombo heeft een zeer diverse architectuur. Gebouwen uit de koloniale tijd worden afgewisseld met Boeddhistische, Hindoeïstische en Islamitische stijlen. Daarnaast zijn er ook veel moderne gebouwen in Colombo.

  Diner en overnachting in het Cinnamon Lakeside Hotel in Colombo.

  Dag 15; Colombo
  De dag begint met een ontbijt en vervolgens heeft u de dag ter vrije besteding in Colombo. U kunt een bezoek brengen aan de Gangaramaya tempel welke is ontworpen door de bekende architect Geoffrey Bawa. Ook kunt u het oude parlementshuis, het gemeentehuis en het onafhankelijkheidsplein bekijken. Voor de liefhebbers is er ook genoeg te winkelen zoals Paradise Road en Rithihi voor schitterende sjaals.

  Diner en overnachting in het Cinnamon Lakeside Hotel in Colombo.

  Dag 16; Colombo- Dubai- Amsterdam
  Vandaag is het dan echt zover, u gaat terug naar huis. Van uw lokale gids ontvangt u de juiste vertrektijd naar de luchthaven. Op de luchthaven van Colombo checkt u in voor uw terugvlucht en met Emirates vliegt u via Dubai terug naar Nederland.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Zuid Afrika GIT

  Rondreis Zuid-Afrika


  Samen met uw groep de Big Five spotten in Zuid-Afrika, dat is toch een droom die uitkomt. Ga daarom mee op een rondreis door Zuid-Afrika! Zuid Afrika, het land van de prachtige wildreservaten, imposante natuurgebieden en de adembenemende Tuinroute. Naast schitterend natuurschoon kent het land een veelbewogen geschiedenis, een rijke cultuur en bijzondere tradities. Etnisch erfgoed van vele Afrikaanse stammen, Portugezen, Engelsen, Indiërs en Hollanders heeft dit land zijn unieke uitstraling gegeven. Niet voor niets wordt Zuid Afrika ‘een land in een land’ genoemd.
  Ga mee en ontdek ’n land wat u nie vinnig sal vergeet nie’.

  Dag 1; heenvlucht
  Vandaag begint uw prachtige 7-daagse reis naar het mooie Zuid-Afrika.

  U vliegt om 10.15 uur vanaf Schiphol rechtstreeks naar Johannesburg waar u om 22.05 uur arriveert. U wordt verwelkomd door uw Nederlandssprekende gids.

  Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft 1 nacht in Johannesburg.

  Dag 2; naar Hazyview
  Vanaf Johannesburg rijdt u via een mooie route naar Hazyview waar u 2 nachten verblijft.

  Dag 3; Kruger Park
  Na het ontbijt gaat u naar het beroemde Kruger Park. Dit park is een van de grootste attracties van het land. Grote variatie aan wild, de uitgestrekte savannes en de lange geschiedenis maken dit park zo speciaal. Naast de ‘Big Five’ kunt u hier nog ruim 140 andere soorten zoogdieren tegenkomen.

  Dag 4; naar Johannesburg
  Vandaag verlaat u Hazyview en reist u terug naar Johannesburg. U volgt de schitterende Panoramaroute met fantastische uitzichtpunten. Deze route is voor veel bezoekers aan Zuid Afrika een van de hoogtepunten van hun reis. U zult genieten van de Blyde River Canyon, dit is een van de langste kloven van de wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. Het plaatsje Graskop is de toegangspoort tot de spectaculaire Canyon met zijn indrukwekkende natuurverschijnselen: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels.

  U verblijft de komende 2 nachten in Johannesburg.

  Dag 5; naar Soweto
  Na het ontbijt gaat u naar het bekende township Soweto. Hier stopt u bij de Regina Mundi Church, rijdt u door de beroemde Vilakhazi Street – hier woonden ooit 2 Nobelprijs winnaars – langs de huizen van Desmond Tutu en Nelson Mandela en bezoekt u het Hector Peterson Memorial. De lunch is vandaag inbegrepen. In de loop van de middag volgt de transfer terug naar uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

  Dag 6; naar Pretoria en terugvlucht
  Na het ontbijt is het weer tijd om de koffers in te pakken en uit te checken. De ochtend is ter vrije besteding. Aan het beging van de middag gaat u naar Pretoria en luncht u in een nader te bepalen restaurant. Na de lunch maakt u een rondrit door de fraaie regeringshoofdstad. U bezoekt onder andere het Voortrekkers Monument en het Kruger museum. U dineert op eigen gelegenheid.

  Laat op de avond arriveert u op de luchthaven van Johannesburg alvorens u terugvliegt naar Nederland. Uw rechtstreekse vlucht naar Nederland vertrekt om 23.59 uur.

  Dag 7; aankomst in Nederland
  U arriveert om 10.15 uur op Schiphol. Het einde van een fantastische reis!

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan