Stedenreizen GIT

  Algemeen  Uw stedentrip: compleet verzorgd en op maat

  Oad neemt u graag mee naar de mooiste steden van Europa en ook ver daarbuiten. Wat denkt u van een leuke stadswandeling met uw groep of een actief programma per fiets of de stad verkennen op een interactieve manier met een GPS tocht. Daarnaast kunnen wij u kennis laten maken met de lokale keuken van een land en een reservering voor uw groep maken in bv. een lokale pub. Maar ook slenteren door de smalle straatjes op zoek naar de mooiste souvenirs of een drankje doen op een terras behoren tot de mogelijkheden.

  Daarnaast laten wij u graag de meest indrukwekkende bezienswaardigheden bekijken. Dit zijn allemaal typische ingrediënten voor een perfecte stedentrip. De mogelijkheden zijn legio. Oad biedt u als groep de kans om de stad die u in gedachten heeft, binnen of buiten Europa, te ontdekken en te beleven per bus, vliegtuig, trein en/of boot.

  Klik hiernaast op een stad voor tips en meer info.

  Geef uw wensen aan ons door en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u.
  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

   
  Alkmaar GIT

  Alkmaar


  Alkmaar is een wereldwijd bekende stad vanwege de populaire kaasmarkt. De stad Alkmaar is ideaal gelegen ten opzicht van Amsterdam en de randstad, de prachtige kust en de oer-Hollandse polders. De historische binnenstad, het grote winkelbestand en de prachtige grachten en musea bieden een ideaal decor voor een bezoek aan deze stad. Alkmaar is tientallen historische monumenten rijk en beschikt over een unieke binnenstad alwaar voor ieder wat wils te doen.

  Door de ideale ligging van Alkmaar kunt u met uw groep niet alleen Alkmaar bezoeken maar kan Oad ook een programma in Amsterdam of aan het strand voor uw groep verzorgen. U kunt er voor kiezen om midden in Alkmaar te verblijven maar ook een hotel bij het strand of in de omgeving behoren tot de mogelijkheden.

  Ten aanzien van het programma zijn er diverse mogelijkheden en hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van programma onderdelen.

  Stadswandeling
  Bij de stadswandeling neemt de gids u mee voor een wandeling door deze gezellige en bruisende stad. Op verschillende interessante plekken wordt er gestopt en vertelt de gids u het nodige. U wandelt door de oude stad, langs de grachten en een aantal hofjes. Deze bijzondere binnen stadstuinen hebben elk een eigen verhaal en ademen een unieke vorm van rust uit. De stadswandeling kan daarnaast prima gecombineerd worden met een rondvaart over de vele grachten die de stad rijk is.

  Bezoek Kaasmuseum
  Het Hollands Kaasmuseum ligt aan het Waagplein in het monumentale Waaggebouw. Hier wordt u rondgeleid door een praatgrage gids en wordt er afgesloten met een kleine kaas proeverij. Het museum toont de lange historie van de bereidingen van zuivelproducten, die door de eeuwen heen zijn gehanteerd, maar ook worden de handel en het leven op het platteland getoond.

  Stedelijk Museum Alkmaar
  Het Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. In het museum wordt het verleden gepresenteerd in afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid.

  Workshop klompen schilderen
  Tijdens de workshop klompen schilderen gaat u door middel van schilderen een klomp decoreren. Met behulp van voldoende kwastjes, diverse kleuren verf en diverse sjablonen kunt u al uw fantasieën de vrije loop laten. U creëert een kunstwerk op uw klomp. U wordt warm ontvangen en na een korte uitleg gaat u aan de slag met de enthousiaste en professionele begeleiding. Uiteraard krijgt u uw zelf gedecoreerde klomp mee naar huis aan het eind van deze workshop, als aandenken of als brandhout!

  Fietstocht Museummolen Schermerhorn
  Per fiets ontdekt u een stuk van de binnenstad van Alkmaar en tevens een stukje buiten het centrum van de stad en de omgeving van Alkmaar. Alkmaar is ideaal gelegen tussen diverse parken en dijken, waardoor de afwisseling tijdens deze tocht groot is. De route voert u o.a. naar de Museummolen in Schermerhorn. U bezoekt één van de bekendste molens van de regio, die is ingericht als een museum.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Rotterdam GIT

  Rotterdam


  Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf ziet u de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst. Bezoek bijvoorbeeld de geprezen Markthal of het grootste gebouw van Nederland: de Maastoren. Rotterdam komt de laatste jaren steeds vaker voor in diverse lijstjes van ‘steden om te zien’. Hotel New York, de SS Rotterdam en de wereldberoemde haven geven de stad een eigentijdse, bijzondere sfeer die u absoluut geproefd moet hebben.

  Rotterdam heeft ook veel te bieden voor groepen. Voor uw overnachting kunt u bijvoorbeeld verblijven aan boord van de SS Rotterdam of in het alom bekende hotel New York. Maar er is natuurlijk voor ieder wat wils. Oad denkt graag met u mee voor de invulling van uw reis naar Rotterdam. Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van programma mogelijkheden.

  Bezoek aan de Euromast
  De Euromast is met een hoogte van 185 meter de hoogste toren van Nederland die geopend is voor het publiek. Per lift gaat u naar boven vanaf waar u geniet van een schitterend uitzicht over de stad.

  Dinercruise
  's Avonds gaat u aan boord van een schip en begint u aan een schitterende rondvaart door de haven. U ziet de vele lichtjes van Rotterdam aan u voorbij glijden terwijl u geniet van een heerlijk diner. Een dergelijke cruise kan ook prima geboekt worden als feestavond voor uw bedrijf.

  Titanentour
  Bij de Titanen Tour gaat u onder leiding van lokale gidsen de stad verkennen. De Titanen Tour is een complete rondleiding die álle zintuigen prikkelt! U geniet van een waanzinnig uitzicht over de stad op een hoogte van 105 meter vanuit architectuuricoon De Rotterdam, u maakt een spectaculair ritje met de watertaxi en tevens een leuke wandeling door de Oudehaven onder de kubuswoningen door. Uw tour eindigt in de Markthal waar u tevens de gelegenheid krijgt om te proeven.

  Rotterdam is de stad van moderne architectuur. Met deze rondleiding komt u ook echt even binnen. De tour begint met exclusief toegang tot een hoge verdieping van De Rotterdam. Uw gids neemt u mee in een van Europa’s snelste liften. De 31e etage is nog ‘rauw’ en dat maakt een bezoek heel bijzonder; u kunt vrij rondlopen en volop van het 360 graden uitzicht genieten. Boven kijkt u op de top van de Erasmusbrug en vervolgens vaart u er met wapperende haren onderdoor in een supersnelle watertaxi. En ineens bent u daar waar Rotterdam is ontstaan, de Oudehaven. U loopt onder de kubuswoningen door en precies dan verschijnt de Markthal in volle glorie in uw vizier. De enthousiaste gidsen zitten vol weetjes over het ontwerp van de Markthal, het prachtige plafondkunstwerk en de Tijdtrap. Tot slot heeft u een meet&taste bij een ondernemer op de marktvloer; álles zit er in!

  Hip and Happening Katendrecht
  Katendrecht is een schiereiland met een roemruchte historie. Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, nu een bruisend stadsdeel met rauwe randjes. Uw programma begint op het stoomschip Rotterdam (SS Rotterdam) met een audiotour. U krijgt een beeld van wat dit cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uit zag. Bezoek de hooggelegen dekken, de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en bezoek de achterliggende ruimten. Na deze audiotour wachten uw gidsen u op voor een wandeling over de bijzondere pier. U hoort over de historie en de toekomst en bezoekt enkele bijzondere plekken zoals het Deliplein en de Fenix Food Factory. De wandeling eindigt in het Dutch Pinball Museum. Een fantastische hal in de Fenix Loods met meer dan 70 flipperkasten!

  Cursus plat Rotterdams
  Ken het dat ik u kan? Ja toch zeker, niet dan? Lekker potje nassen! Dat en veel meer leert u van een rasechte Rotterdammer. Na deze cursus kunt u zeggen dat u écht in Rotterdam bent geweest.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Brugge GIT

  Brugge


  Brugge is de populairste toeristische stad van Vlaanderen. De historische binnenstad staat sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Waarom dat is, ziet u vanaf het moment dat u de binnenstad van Brugge binnenwandelt. Het lijkt wel een openluchtmuseum! De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die terug lijken te voeren naar vroegere tijden. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel.
  Naast deze historie, is Brugge ook een stad waar bourgondiërs zich thuis voelen. Vooral de bier cultuur van België is in Brugge goed merkbaar. Brouwerijen als de Brugse Zot, Halve Maan en Fort Lapin bevinden zich allemaal in het centrum.

  Zo veel te zien en te doen, Brugge is een heerlijke bestemming voor een stedentrip. En Oad helpt u natuurlijk graag bij het samenstellen van een leuke reis voor uw groep. Wij verzorgen graag het vervoer, het verblijf, uw programma en uw maaltijdreserveringen voor u.

  Hieronder geven wij u een aantal mogelijkheden voor uw programma. Maar als u ons uw wensen en budget laat weten, gaan wij bekijken wat voor uw groep het meeste passende programma is.

  Brouwerij Fort Lapin
  Net buiten het centrum van Brugge ligt Brouwerij Fort Lapin, een kleine brouwerij die kan uitpakken met diverse artisanale bieren: de tripel Fort Lapin 8, de quadrupel Fort Lapin 10 en het kruidenbier Fort Lapin 6 dubbel. In 2015 werd de Hoplapin toegevoegd aan het rijtje, een bier met extra hop. De brouwer maakt u graag wegwijs in het productieproces en na de rondleiding kunt u proeven van twee van de huisbieren die trots het label ‘Belgisch hopbier’ dragen.

  Brugge per fiets
  Via kleine straatjes ontdekt u het middeleeuwse karakter van de oude havenstad. De boeiende verhalen van de lokale gids laten u terugkeren in de tijd van de graven en hertogen die over de stad regeerden. Onderweg wordt er natuurlijk gestopt om foto's te maken of te genieten van een lekker een Belgisch biertje.

  Rondvaart over de reien
  Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een tochtje op de Brugse reien. U kunt inschepen bij een van de vijf aanlegplaatsen voor een boottocht van een half uur die u de meest bijzondere plekjes van de stad vanuit een heel andere hoek laat bewonderen.

  Walking dinner
  Heerlijk eten en een compleet stadsbezoek in één. U wordt in stijl opgehaald door uw gids, per paardentram, voor een 1 uur durende rondrit. Vervolgens maakt u een rondvaart op de Brugse Reien per privé boot. Aansluitend zet u de route te voet voort naar een restaurant in de romantische binnenstad. Hier wachten een voorgerecht en een glas wijn op u. Na het voorgerecht loopt u door naar het centrale plein om daar het hoofdgerecht met een glas wijn te nuttigen. Het nagerecht en een kopje koffie ter afsluiting staan voor u klaar in een authentiek restaurant.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Gent GIT

  Gent


  Gent is misschien wel de leukste stad van België en een perfecte bestemming voor een weekendje weg dicht bij huis. De stad ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van een cultuur en modern stadsleven. De stad heeft troeven als het Lam Gods, het bekroonde Lichtplan dat de gebouwen na zonsondergang feeëriek verlicht, de Gentse Feesten en nog veel meer.

  Alsof dat nog niet genoeg is, staat de stad ook nog eens bol van de geschiedenis, kunst en prachtige architectuur. Het water dat door de stad kronkelt en de uitstekende gastronomie geven Gent een unieke sfeer die u nergens anders vindt.

  Oad is natuurlijk de partner voor het organiseren van een meerdaagse reis naar deze gezellige Belgische stad. Wij verzorgen graag het vervoer voor u, uw hotel en natuurlijk een passend programma. De stad biedt diverse accommodatie mogelijkheden zodat er voor elk budget wel wat te vinden is. Daarnaast kunt u Gent natuurlijk niet bezoeken zonder kennis te maken met de typisch Belgische keuken en Belgische biertjes.

  Hieronder geven wij een indicatie van de excursiemogelijkheden die de stad te bieden heeft.

  Stadswandeling
  Een lokale gids neemt u mee voor een 2-uur durende wandeling door Gent. Gent is een oude Hanzestad waarbij de oude haven en de Graslei zeker een bezoekje waard zijn. Ook de Sint-Michielsbrug is een aanrader want vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op o.a. de 'drie torens' die de stad rijk is. U wandelt door het historische centrum en brengt een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal. In de kathedraal ziet u o.a. de Aanbidding van het Lam Gods en het 15e eeuwse meesterwerk van de westerse schilderskunst van de gebroeders van Eyck.

  Rondvaart door het middeleeuwse centrum
  u gaat aan boord van een rondvaartboot en vaart dwars door het middeleeuwse centrum. U ziet tal van monumenten vanaf het water zoals o.a. het Belfort, de St.-Niklaaskerk, de gildehuizen, de Oude Vismijn, het Groot Vleeshuis, de kloosters van Augustijnen en Dominicanen en nog veel meer.

  Op pad met de Gentse Belleman
  U wordt opgehaald door “de Gentse Belleman”, een populaire folkloristisch figuur. Hij neemt u mee voor een 2 uur durende wandeling door de historische binnenstad van Gent. Onderweg wordt de geschiedenis van deze bruisende stad en de belangrijkste bezienswaardigheden op een ludieke wijze toegelicht. De Gentse kroegen staan hierbij ook op het programma. U maakt een stop op 2 locaties en proeft op elke locatie een streekbiertje. De wandeling eindigt in een typisch Belgisch restaurant, waar u gaat genieten van een 3-gangen streekmenu waarbij de gerechten klaargemaakt en geserveerd worden met een bijhorend biertje.

  Chocolade wandeling door Gent
  U maakt een wandeling in de historische binnenstad van Gent waarbij u niet alleen de klassieke bezienswaardigheden ziet, maar ook kennis maakt met de vele chocolatiers die in Gent gevestigd zijn. U wandelt langs de chocoladehuizen met een stevige internationale reputatie zoals Neuhaus en Leonidas. Misschien mag u wel een chocolaatje proeven!

  GPS City Challenge
  Het GPS spel ‘City Challenge’ is een modern, communicatief en op maat te maken programma, waarbij u op een creatieve en relaxte manier zowel de stad als uw teamgenoten leert kennen. Met een plattegrond en een smartphone-app (die op internet en met GPS werkt) gaat u o.a. vragen beantwoorden en foto-opdrachten uitvoeren over de stad (of over bedrijf). Bij alle opdrachten kunnen de teams punten verdienen. De score is realtime te volgen op de app. De realtime score wordt ruim voor het einde ‘op zwart’ gezet, zodat de tussenstand niet meer geraadpleegd kan worden. Tijdens de prijsuitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt. Het programma duurt circa 3 uur en wordt begeleid door Nederlandssprekende spelleiders.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Berlijn GIT

  Berlijn


  Berlijn, de Duitse hoofdstad, is een stad met zeer veel contrasten. Talloze gedenkplaatsen verwijzen naar de bewogen geschiedenis van Berlijn. Na de val van de muur is het fascinerend om te zien welke veranderingen Berlijn heeft ondergaan. Zo is er een geheel nieuw centrum gebouwd, de Potsdamer Platz, met futuristische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn vele historische gebouwen gerestaureerd en zijn de herinneringen aan Oost-Berlijn nog steeds tastbaar.

  Een absolute must is het Mauerpark met overblijfselen van de muur. Berlijn heeft vele beroemde monumenten en musea zoals het Joods Museum en het museumeiland waar u vijf verschillende musea vindt en dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Gaat u liever winkelen dan mag een bezoek aan het beroemde warenhuis KaDeWe aan de Kurfürstendamm niet ontbreken.

  Oad is de perfecte partner om uw reis naar Berlijn te verzorgen. Wij kunnen het vervoer per bus, trein of vliegtuig verzorgen. Wist u bijvoorbeeld dat er vanaf Amsterdam, via Amersfoort, Deventer en Almelo, een rechtstreekse trein naar Berlijn gaat. Ook voor groepen is dit een gemakkelijke en comfortabele manier om te reizen.

  In Berlijn kunnen wij uw hotel reserveren (hierbij kunt u kiezen het grote aanbod in Berlijn variërend van eenvoudige hotels tot middenklasse hotels tot luxere hotels) en daarnaast een volledig programma. Elk programma kan naar uw wens en budget worden samengesteld. En uiteraard denken wij graag met u mee.

  Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van programma mogelijkheden:

  Fietstour Berlijn
  Een typisch Hollandse manier om Berlijn te verkennen is natuurlijk per fiets. Niet alleen omdat Berlijn vlak is en brede fietspaden heeft, maar ook omdat de vele bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar liggen.
  Een Nederlandssprekende gids neemt u mee op een indrukwekkende, maar ook gezellige fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden door het oude en nieuwe centrum van Berlijn. Per gids fietst u in groepen van 10 tot 15 personen waarbij veiligheid voorop staat.

  1,5-uur durende rondleiding ‘De Berlijnse Onderwereld’
  Een spannende 90 minuten durende rondleiding door het onderaardse Berlijn. Beleef de Berlijnse stadsgezichten vanuit een ongewoon perspectief. U wordt meegevoerd door ervaren gidsen door geheimzinnige en in vergetelheid geraakte bunkers en door de verkeersaders van de Berlijnse metro.

  3-uur durende Food tour Berlijn
  Tijdens een 3 uur durende wandeltocht neemt een Engelssprekende gids u mee langs de culinaire hoogtepunten van Berlijn. De tour start met een echte Duitse currywurst, en ook gluhwein ontbreekt niet in de proeverijen. Tijdens deze tour hoort en proeft u alles over het multiculturele Berlijn.

  Bezoek voormalig concentratiekamp Sachsenhausen
  Ongeveer 35 kilometer ten noorden van Berlijn, bij de plaats Oranienburg, lag van 1936 tot 1945 concentratiekamp Sachsenhausen. Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in nazi-Duitsland. Uw Oad chauffeur brengt u hier naar toe en u heeft tijd om het voormalige kamp en het museum te bezoeken. Een Engelssprekende gids neemt u mee langs o.a. de originele ingang van het kamp, met de tekst ‘Arbeit macht frei’, langs de kantine van de SS-tropen, langs het cellenblok en het indrukwekkende ‘station Z’. Een bezoek aan Sachsenhausen laat een onvergetelijke indruk achter.

  Bovenstaande mogelijkheden zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Berlijn heeft zoveel te bieden, wat dacht u van een boottocht over de Spree, een bezoek aan de 368 meter hoge Fernsehtum etc.

  Berlijn is daarnaast de stad bij uitstek voor een heerlijk diner. U kunt er genieten van de typisch Duitse keuken in één van de vele restaurants die de stad rijk is. En ook de moeite waard is een bezoek aan de beroemde show 'Stars in Concert' waar u geniet van de muziek van wereldberoemde sterren gezongen door echt lijkende dubbelgangers.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Hamburg GIT

  Hamburg


  Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Het heeft de welvaart te danken aan de grote haven (na Rotterdam de belangrijkste in Europa) en de handel. De stad heeft daarnaast ook een reputatie in de media- en reclamewereld. De economische activiteiten bepalen dan ook voor een belangrijk deel de architectuur en het gezicht van de stad.

  Er zijn talrijke tentoonstellingen o.a. in de Hamburger Kunsthalle. Interessant is Speicherstadt, `s werelds grootste historische pakhuizenwijk. U kunt het combineren met een boottocht door de imposante haven of op de Alster en de Elbe. 's Avonds kunt u kiezen tussen een show of musical in een van de vele theaters of een cafébezoekje op de veel bezongen Reeperbahn in St. Pauli, het Red-light district.

  Hamburg is een fascinerende stad met veel mogelijkheden voor uw groep. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit eenvoudige 2-sterrenhotels tot luxere hotels met uitzicht over de Elbe of in het historische centrum van de stad. Daarnaast biedt Hamburg qua programma voor elk wat wils.

  Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van excursie mogelijkheden. Maar deze lijst is natuurlijk niet compleet en geeft slechts een indicatie van hetgeen de stad te bieden heeft. Daarnaast kan Oad een gezellig diner in een Duits Brauhaus of in de kelders van het Rathaus voor u verzorgen maar ook kaarten voor een musical, een feestavond en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden. Laat ons uw wensen en budget weten en wij overleggen graag met u over de beste opties.

  Architectuurwandeling
  Een Duits- of Nederlandssprekende gids neemt u mee naar het havengebied van Hamburg. U begint bij het oude ketelhuis in het midden van het havengebied. Met behulp van een schaalmodel worden u de plannen verteld over havengebied en de toekomst ervan. Ook gaat u naar de Speicherstadt waar u ziet hoe het centrum en het havengebied steeds meer naar elkaar toegroeien.

  Fietstocht
  Per fiets kunt u Hamburg ook uitstekend ontdekken. Tijdens uw fietstocht die ca. 3 uur duurt ziet u o.a. de Speicherstadt, de concerthal, de Landungsbrücken en geniet u van schitterende uitzichten over het water en de stad.

  Rondvaart per authentieke Barkasse
  Een Barkasse is van oorsprong een sloep en werd gebruikt bij grote, vierkant getuigde schepen. Momenteel worden ze veel gebruikt voor rondvaarten en zijn ze veelal voorzien van een kajuit. U gaat aan boord en terwijl u geniet van uw boottocht vertelt uw gids u van alles over de haven en de vele bedrijvigheid die er dagelijks plaatsvindt.

  Bezoek brouwerij
  Duitsland staat natuurlijk bekend om de vele soorten bier en ook in Hamburg kunt u dit volop ervaren. Wij nemen u dan ook graag mee naar één van de brouwerijen die de stad rijk is. In de brouwerij krijgt u uitleg over het brouw proces en uiteraard krijgt u de gelegenheid om te proeven.

  City Discovery
  Onze City Discovery is een actief en teambuilding programma waarbij u samenwerkt maar ook de stad goed leert kennen. Met een plattegrond en smartphone gaat u op de mooiste plekjes van de stad vragen beantwoorden over de stad. Ook gaat u foto-opdrachten uitvoeren. Het programma wordt begeleid door Nederlandssprekende instructeurs en aan het einde ontvangt het winnende team een prijs.

  Bezoek aan de Lufthansa Fabriek
  Per touringcar verlaat u Hamburg en rijdt u naar de nabijgelegen Lufthansa Fabriek. Bij de fabriek brengt u een bezoek aan het bezoekerscentrum en ziet u een korte presentatie over de luchtvaarttechniek. Aansluitend volgt een rondleiding door de hallen onder leiding van een lokale gids.

  Face to Face with the Giants
  Per lokale touringcar reist u naar de dynamische havens van Hamburg. U rijdt in het hart van de haven waar u grote containers, bruggen en hoge kranen ziet. Normaal mag u hier absoluut niet komen maar met deze excursie ziet u deze wereldhaven van dichtbij.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Bremen GIT

  Bremen


  Bremen bruist door haar cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Hoewel de Hanzestad Bremen meer dan een half miljoen inwoners heeft, is de atmosfeer gemoedelijk en ontspannen. Karel de Grote maakte van Bremen in 787 een bisschopsstad. Nadat de stad aan de Weser in 1260 tot de Hanze was toegetreden, nam de welvaart toe en kregen de handelaren steeds meer macht. In Bremen is de machtsstrijd tussen de bisschoppen en de rijke burgerij goed zichtbaar vanaf de Marktplatz: de Romaanse Dom met zijn imposante westtorens en het prachtige Rathaus met zijn schitterende renaissancegevel wedijveren om de aandacht. Voor het stadhuis staat de 600 jaar oude Roland. Het 10 meter hoge standbeeld is hét symbool voor de onafhankelijkheid van de stad. Het Rathaus en de Roland zijn sinds 2004 UNESCO-werelderfgoed.

  Bremen heeft voor elke groep wat te bieden. De stad nodigt uit tot het maken van leuke excursies maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor een lekker terrasje of het bezoeken van een typisch Duitse brouwerij. Oad kan uw gehele reis verzorgen die kan bestaan uit alleen het vervoer (per bus) en het hotel maar ook het gehele programma inclusief alle excursies, lunches en diners kunnen wij voor u regelen. Als u ons uw wensen laat weten, denken wij graag met u mee om zo tot een passend voorstel te komen.

  Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van excursies, maar Bremen heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

  Stadswandeling
  Een Nederlands- of Duitssprekende gids neemt u mee langs de hoogtepunten van Bremen. Veel van deze hoogtepunten zijn te vinden in de historische binnenstad. Het marktplein, het Rathaus en het standbeeld van Roland zijn niet te missen tijdens deze wandeling. Maar ook het beeld van de Bremer stadsmuzikanten en de gebroeders Grimm zult u niet missen. Uw gids vertelt u de achtergronden en anekdotes over de stad.

  Fietstocht
  Een voetbalstadion midden in de stad. Een ferry naar een zandstrand. Een dijk als plaats waar de inwoners van Bremen ontspannen. En niet te vergeten; de enorm uitgestrekte havens, waar chic en ‘shabby’ zij aan zij gaan. Tijdens deze fietstocht ziet u het allemaal en leert u de kleurrijke kant van Bremen kennen. Centraal in de fietstocht is de rivier de Weser, die Bremen verbindt met de Noordzee en de rest van de wereld.
  Tijdens deze fietstocht fietst u in groepen van maximaal 15 personen. U fietst zo’n 4 uur en legt ongeveer 30 kilometer af. Het tempo ligt laag en er wordt vaak gestopt.

  Mercedes-Benz fabriek
  Ontdek wat de Mercedes-Benz auto nou zo bijzonder maakt en zie hoe de auto wordt gemaakt. Tijdens deze 2 uur durende rondleiding door de Mercedes-Benz fabriek krijgt u een kijkje achter de schermen bij één van de modernste autofabrikanten ter wereld.

  Bier Seminar Freie Brau Union Bremen
  Wellicht proeft u tijdens uw verblijf in Bremen al een heerlijk ambachtelijk glaasje bier van de Frei Brau Union Bremen. Deze bieren worden in Bremen gebrouwen en gebotteld. Op deze tour gaat nu niet alleen mee door de brouwerij om het brouwproces te zien, maar krijgt u ook een 90 minuten durend seminar over bieren, waarbij u 6 verschillende bieren proeft. U zult proeven hoe de smaak van de bieren samen gaat met de smaak van brood, smeersels, kaas en chocolade.

  “Airlebnis”
  Een bijzondere kijk achter de schermen van Bremen Airport, vanaf de terminal, door de security check, het stijgen en landen van de vliegtuigen tot aan de brandweer. Een 2 uur durende rondleiding onder leiding van een Engelssprekende gids.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Parijs GIT

  Parijs


  Het bruisende hart van Frankrijk is zonder twijfel Parijs, met de Champs-Elysées als levendige slagader. Parijs is een wereld op zich; een unieke smeltkroes van culturen en nationaliteiten met als belangrijke gemeenschappelijke deler het ‘joie de vivre’. Een bezoek aan de lichtstad is daarom ook letterlijk en figuurlijk een belevenis.

  Oad verzorgt graag een groepsreis naar deze hoofdstad van Frankrijk voor uw groep. U kunt per bus, trein of vliegtuig reizen. De TGV rijdt rechtstreeks vanaf Amsterdam en Roterdam. Ook beschikt de stad over twee luchthavens zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor uw groep om naar deze stad af te reizen.

  Ten aanzien van uw verblijf heeft de stad ook volop mogelijkheden. U kunt verblijven in een hotel aan de rand van de stad in één van de vele buitenwijken, in een hotel vlakbij de beroemde Périphérique of zelfs in een hotel met uitzicht op de Eiffeltoren. Daarnaast kan Oad natuurlijk een heerlijk diner in één van de vele restaurants verzorgen waarbij u geniet van de heerlijke Franse keuken. Maar ook een bezoek aan de beroemde shows van Paradis Latin en de Moulin Rouge behoren tot de mogelijkheden.

  Ook qua programma heeft de stad voor elk wat wils te bieden. In overleg met u stellen wij graag een programma samen dat aan uw wensen en budget voldoet. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van programma onderdelen.

  Wandeling door de Montmarte
  Onze Nederlandssprekende gids neemt u mee naar de Montmartre, gelegen in het noorden in het 18e arrondissement. De wijk wordt door Parijzenaren ook vaak La Butte (de heuvel) genoemd. Vroeger was dit een dorpje ver verwijderd van het centrum van Parijs, maar is nu volledig opgeslokt door deze wereldstad. In de 19e eeuw was dit dé hotspot voor iedereen die wilde meetellen in de kunstenaarswereld van die tijd. Hier wemelde het van de schrijvers, dichters, componisten en schilders als Dali, Picasso en Van Gogh.

  Gelukkig is er veel van het dorpskarakter in de Montmartre bewaard gebleven. De kleine straatjes en pleintjes geven u een intiem gevoel. De wereldstad Parijs met de brede boulevards lijkt mijlenver. Wilt u een tekening van uzelf of een ander schilderij als souvenir? Dan mag u het Place du Tetre zeker niet overslaan. Al is het alleen maar om de schilders in rap tempo aan het werk te zien. En een bezoek aan Montmartre is niet compleet zonder de Sacre Coeur te hebben gezien. Het silhouet van deze basiliek domineert de skyline van Montmartre en is een van de opvallendste gebouwen van Parijs.

  Stadsrondrit
  Onze Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een ca. 3 uur durende stadsrondrit waarbij u de bekende highlights van de stad ziet. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Champs Elysées, Notre Dame, het Louvre en vanzelfsprekend de Eiffeltoren.

  Fietstocht
  Onder leiding van de Nederlandssprekende gids gaat u een ca. 3 uur durende fietstocht maken. U rijdt veelal via verkeersarme straatjes door karakteristieke wijken en komt o.a. langs het Centre Pompidou.

  Diner op de Eiffeltoren
  U gaat naar de Eiffeltoren en per lift gaat u naar de 1e verdieping voor een schitterend uitzicht over de stad. De Eiffeltoren kwam na een bouwtijd van 2 jaar in 1889 gereed. De toren was bedoeld als het symbool van de technische vooruitgang op de wereldtentoonstelling in Parijs. Aanvankelijk werd harde kritiek geuit op deze kale toren die het stadsbeeld aantastte maar zoals u inmiddels weet is dit 300 meter hoge meccanobouwwerk hét gezicht van Parijs geworden.

  Na het maken van de nodige foto's gaat u aan tafel in uw restaurant op de 1e verdieping. U geniet van de heerlijke Franse keuken terwijl u betovert wordt door het uitzicht.

  Lunch- of dinercruise
  U gaat naar de Seine waar u aan boord gaat van een rondvaartboot. Terwijl de bezienswaardigheden van Parijs aan u voorbij glijden, geniet u van de schitterende gebouwen en architectuur die Parijs rijk is.

  2CV tour
  De Citroën Deux Chevaux en Parijs hebben samen een lange geschiedenis. U heeft de mogelijkheid om in deze historische Franse auto rondgereden te worden door Parijs. Ontdek een andere kant van Parijs tijdens deze tour. De gids rijdt in de 2CV door de smalle, minder bekende, straten van de Franse hoofdstad. Begeef u eens buiten de gebaande paden en u ontdekt aspecten van Parijs, waarvan u nooit wist dat ze bestonden! Bezichtig vele poëtische plekjes van Parijs en geniet van de beeldschone architectuur; van de Place des Vosges tot aan het kleine verborgen haventje dichtbij de Bastille en het Les Arènes de Lutèce amfitheater.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Wenen GIT

  Wenen


  Welkom in Wenen! Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en in veel opzichten de belangrijkste stad van het land. Op het gebied van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment staat Wenen op de eerste plek in Oostenrijk. De stad is uitgegroeid tot een bruisende metropool waar de klassieke bezienswaardigheden afgewisseld worden met hippe elementen. Natuurlijk is Wenen nog steeds de stad van Sissi, opera, klassieke kunsten en barokke architectuur. Maar Wenen is ook een levendige studentenstad met een bruisend uitgaansleven, leuke winkels en in de zomermaanden is er enorm veel te beleven op diverse plekken in de stad.

  In Wenen kunt u fantastisch winkelen. De grote ketens vindt u in de Kärtner Strasse en de Mariahilfer Strasse. Daarbuiten vindt u vele unieke boetiekjes en winkels. Als u op zoek gaat naar trendy winkels bezoek dan vooral Neubau (het 7e district) en de omgeving van de Naschmarkt. In het centrum van Wenen vindt u de Ferstel Passage, een prachtige overdekte negentiende eeuwse winkelgalerij.

  Qua eten en drinken zit u goed in Wenen; lekker en betaalbaar. Op de Naschmarkt vindt u veel low budget restaurants. Het beste adres voor een echte Wienerschnitzl is wat ons betreft Figlmüller. Typisch Weens zijn de kraampjes waar worst verkocht wordt. Bij een Würstelstand kunt u allerlei soorten worst eten zoals de Frankfurters, heerlijk gekruide braadworsten en de licht gerookte Debreziners. Wenen is ook de stad van de koffiehuizen. Er zijn meer dan honderd koffiehuizen in Wenen. Klassieke en bekende koffiehuizen zijn Café Hawelka, Café Central, Café Aida, Café Landtmann en natuurlijk Café Sacher. In een koffiehuis komt u niet alleen voor een kop koffie, maar neem er ook vooral wat lekkers bij en kom even bij van de drukte van de stad.

  Wenen is ook de perfecte bestemming voor uw groepsreis. Dagelijks zijn er meerdere vluchten naar deze stad en ook ten aanzien van uw verblijf is er volop keus. U kunt er voor kiezen om in het centrum van de stad te verblijven maar ook het luxe Parkhotel Schönbrunn (gelegen tegenover het beroemde paleis) is een uitstekende keus voor uw verblijf. Oad neemt graag uw wensen met u door en stelt dan een passend aanbod samen.

  Ten aanzien van de excursies heeft de stad volop mogelijkheden en hieronder geven wij u graag een indruk hiervan.

  Stadswandeling
  Te voet ziet u heel andere dingen dan vanuit een touringcar. Daarom neemt onze Nederlandssprekende gids u graag wandelend mee door Wenen. Tijdens de stadswandeling komt u o.a. langs de Stephansdom, de Pestzuil en de Hofburg.

  Rondrit per touringcar
  Een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids is dé manier om deze prachtige stad te leren kennen. De stadsrondrit voert langs o.a. het Hundertwasserhaus, de Ringstrasse, het Rathaus en Slot Belvedere.

  Bezoek aan Schloss Schönbrunn
  Onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids bezoekt u dit beroemde paleis. U ziet de pracht en praal en voelt de historie. Schloss Schönbrunn was het zomerpaleis van de Habsburgers. Maria Theresa, Keizerin Sissi en keizer Franz Joseph brachten hier hun warme zomerdagen door. Het is een gigantisch paleis met meer dan 1400 kamers. Van die 1400 kamers zijn er 40 opengesteld voor het publiek.

  Fietsen door Wenen
  Ervaar Wenen vanaf een fiets. Wenen is een ideale stad om te fietsen. Tijdens de 3 uur durende tour onder leiding van een ervaren gids ziet u onder andere de Opera, de Judenplatz, de Hofburg en het Raadhuis.

  Weense Stadsopera
  De Weense Staatsopera is het belangrijkste en grootste Operahuis van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste van de wereld. Tijdens de rondleiding door dit schitterende gebouw krijgt u een kijkje achter de coulissen van de operawereld en ziet u veel wat voor de operabezoekers verborgen blijft. U krijgt uitleg over de geschiedenis van het gebouw en de architectuur.

  Spaanse rijschool
  De Spaanse Rijschool is wereldberoemd en mag daarom niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Wenen. Het is één van de oudste scholen voor het opleiden van paarden ter wereld. In de rijschool worden de Lippizaner paarden getraind in de klassiek rijkunst. Onder leiding van een lokale Duitssprekende gids ziet u de ‘Winterreitschule’, een juweel van barokke bouwkunst. Ook brengt u een bezoek aan de zomerrijbaan. Het hoogtepunt van de rondleiding is de bezichtiging van de ‘Stallburg’. De ‘Stallburg’ is het belangrijkste Renaissance gebouw van Wenen en u ziet de originele arcadebogen en natuurlijk de historische stallen met de paarden.

  Musikverein
  Wenen staat bekend als de hoofdstad van de muziek en dan vooral voor de liefhebbers van klassieke muziek. Daarom mag is een bezoek aan de wereldberoemde Musikverein een unieke belevenis. De Musikverein is een traditioneel concertgebouw in Wenen waar jaarlijks het wereldberoemde Nieuwjaarsconcert wordt gehouden. In dit gebouw bevindt zich de Grote Musikvereinssaal en deze zaal staat bekend als de mooiste en akoestisch beste zalen van de wereld. Een rondleiding door de Musikverein duurt ca. 1 uur. Een Duitssprekende gids neemt u mee in de wereld van de muziek en laat u de verschillende zalen zien. U ziet de diverse zalen en hoort van alles over de geschiedenis van het gebouw en de verschillende concerten die er plaatsvinden.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Barcelona GIT

  Barcelona


  Barcelona, de stad der wonderen, zoals Eduardo Mendoza haar in zijn boek beschreef. Het is een Olympische en voetbalstad, maar zeker zo interessant om de cultuur, stedenbouw, markten, haven, de schitterende winkelstraten en het typisch Spaanse leven op straat.

  En wie Barcelona zegt, zegt natuurlijk ook Gaudi. Deze architect heeft een behoorlijke stempel op de stad gedrukt met zijn bijzondere bouwwerken zoals de Sagrada Familia en Park Güell.

  Samen met u stellen wij graag een reis voor uw groep samen naar deze Spaanse stad. De stad heeft veel te bieden ten aanzien van de verschillende categorieën hotels maar ook op culinair gebied kan Barcelona u zeker verrassen. HIeronder geven wij u een aantal voorbeelden van excursiemogelijkheden maar dit is slechts een greep van hetgeen de stad u te bieden heeft.

  Stadsrondrit
  Onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids maakt u per lokale touringcar een rondrit door deze stad. U ziet o.a. de Sagrada Familia, Paseo Gracia, de beroemde Ramblas, de haven, het standbeeld van Columbus etc. Met deze rondrit krijgt u alvast een goede eerste indruk van de stad.

  Tapastour
  Te voet vertrekt u door het oude centrum van Barcelona. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids wandelt u naar verschillende barretjes om te genieten van heerlijke lokale hapjes. U komt op locaties waar de overige toeristen niet komen en proeft op deze manier van het echte Spanje.

  Ipad Challenge
  Voor een Ipad Challenge wordt uw groep verdeeld in kleinere groepjes en met een Ipad doorkruist u de stad. Onderweg dient u verschillende uitdagingen op te lossen en vragen te beantwoorden. Ook kunt u het de andere groepen proberen moeilijk te maken en zo de strijd te winnen.

  Kookworkshop
  Wij nemen u mee naar een leuke locatie in de Gotische wijk in Barcelona. Op deze locatie gaat u heerlijke Spaanse gerechten klaar maken. Het doel van de workshop is uw Spaanse kookkennis vergroten en een gezellige tijd te hebben met uw groep. Een lokale chef helpt u natuurlijk bij het klaarmaken van de gerechten en na afloop smult u heerlijk van de zelf klaargemaakte maaltijd.

  Fietstocht
  Barcelona kan ook prima per fiets ontdekt worden. U kunt kiezen voor een reguliere fiets of een e-bike. Tijdens deze tocht ziet u de indrukwekkende bouwwerken van Gaudi, de charmante oude straten, de imposante Montjuic berg en nog veel meer.

  Mozaïek Workshop
  Tijdens een 1,5 uur durende workshop krijgt u uitleg over de decoratieve mozaïek techniek bekend van de werken van Gaudi en welke u ook terugziet in Parc Guëll. En uiteraard gaat u zelf ook aan de slag om een mooi kunstwerk te maken.

  Flamenco Workshop
  Wij nemen u mee naar Tablao Cordobes waaar u begroet wordt door een Spaanse Flamenco danser. Tijdens de workshop worden u de beginselen van deze typisch Spaanse bijgebracht en leert u de verschillende technieken zoals het klakken van de hakken, het bewegen van de armen en het aangeven van de maat door middel van het handklappen. Uiteraard is er begeleiding van een gitarist en live muziek.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Valencia GIT

  Valencia


  Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is een bruisende stad. De stad groeide vanaf de zestiende eeuw uit tot een cultureel en universitair centrum en tot op de dag van vandaag zijn veel historische gebouwen in de oude stad bewaard gebleven. Het oude centrum bestaat uit allerlei kleine kronkelstraatjes, kleine en grote pleinen, maar ook een aantal imposante bouwwerken. Het Plaza de Ayuntamiento is het levendige hart van de stad en daar staat ook het Museo de Historia. Niet te missen in het oude centrum zijn Mercado Central en de kathedraal van Valencia.

  De tegenhanger van het historische centrum vindt u in het futuristische Ciudad de les Arts i les Ciències, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Het complex wordt omgeven door blauwe baden en fonteinen. In het complex is veel te doen; er is een museum, restaurant, bar en een bioscoop. De Ciudad de les Arts i les Ciènces ligt in het park Jardin del Turia. Het park is een zo’n 9 kilometer lange droge rivierbedding. U kunt door het park vanuit het centrum naar het strand fietsen; de ultieme Valenciaanse beleving.

  Valencia is het bekendst vanwege de sinaasappelen, maar er worden ook andere groenten, olijfbomen en wijnstruiken verbouwd. Spanje staat bekend om haar eetcultuur, dat is in Valencia niet anders. Dé specialiteit van Valencia is Paella, deze wordt op speciale wijze bereid. Een speciaal drankje is de 'Horchata', een ijskoud drankje met amandel melk, verse sinaasappelsap en mousserende cava.

  Voor uw verblijf in Valencia kunt u ervoor kiezen om in het oude centrum te verblijven maar een verblijf in de Stad van Kunst en Wetenschap is ook zeker de moeite waard. Ten aanzien van uw programma zijn er veel mogelijkheden en hieronder geven wij u een aantal voorbeelden.

  Stadswandeling
  Een lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een stadswandeling door het historische centrum langs de belangrijkste monumenten zoals het Treinstation, het Stadhuisplein, de Centrale Markt, de Lonja, de voormalige zijdebeurs, Plaza Redonda, de Katedraal, de Plaza de la Virgen, de buitenkant van de Basiliek en het Paleis van de Generalitat, de Serranostorens, etc. Onderweg is er uiteraard tijd voor een koffiestop. Dit kan op één van de terrasjes of bij een traditionele horchatería waar het lokale drankje, horchata geproefd kan worden.

  Fietstocht
  Valencia is een ideale fietsstad. Het is een vlakke stad en de fiets is hét vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Tijdens de 3 uur durende fietstocht wordt zowel het historische centrum als de rivierbedding en de Stad van de Kunst en Wetenschap bezocht. Uw fietstocht wordt begeleid door lokale Nederlands- of Engelssprekende gidsen.

  Tapastour
  Uw lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een wandeling door het historische centrum waarbij diverse stops gepland worden bij leuke barretjes en restaurants. Op elke locatie proeft u enkele tapas. De avond wordt afgesloten in een bar waar de lokale cocktail Agua de Valencia (jus d´orange, cava en likeur) wordt geserveerd.

  Dagtocht Albufera en Fallas Museum
  Vanaf Valencia rijdt u per lokale touringcar naar het natuurgebied Albufera. Dit park ligt op ca. 10 kilometer ten zuiden van Valencia. Maar voordat u naar het natuurgebied gaat brengt u eerst een bezoek aan het Fallas museum. Dit museum is gewijd aan het grootste feest van Valencia. Het feest ‘Las Fallas’ is een bijna drie weken durend feest waarbij prachtige beelden in vlammen opgaan. Het feest stamt al uit de 18e eeuw en was toen een klein festival waarbij in de straten van de stad zelfgemaakte poppen werden neergezet.

  Vervolgens rijdt u verder naar het natuurgebied Albufera. Het is een natuurgebied van 21.000 hectare groot waar u diverse planten, bomen en bloemen vindt en tevens het grootste zoetwatermeer van Spanje. Uiteraard maakt u een boottocht over dit meer. De boottocht eindigt bij een barraca voor een bezoek aan deze traditionele woning.

  Bezoek Stad van de Kunst en Wetenschap
  Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder tijd te hebben doorgebracht in de Stad van Kunst en Wetenschap. Uw lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee naar dit indrukwekkende deel van de stad. U bezoekt dit het unieke architectonische complex waar kunst, cultuur en wetenschap samen worden gebracht. Het is ontworpen door de architect Santiago Calatrava en gebouwd in de voormalige rivierbedding van de rivier Turia.

  Belangrijke bezienswaardigheden in dit complex zijn:
  Umbráculo: beelden- en botanische tuin overdekt door een ijzeren constructie die dienst doet als pergola
  Palacio de las Artes: Opera
  Hemisfèric: Imax-theater en planetarium in de vorm van een oog
  Museo de las Ciencias: interactief wetenschapsmuseum
  Oceanografico: grootste zeeaquarium van Europa met vissen en dieren uit alle zeeën en oceanen: o.a. de Middellandse Zee, de Wetlands, Tropische Oceanen, Patagonië, de Noord- en Zuidpool en de Oceanen

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan

    
  Stockholm GIT

  Stockholm


  Stockholm is een stad waar u kennis maakt met zowel de moderne gebouwen als een rustige omgeving. De stad is verspreid over 14 eilanden en kijkt uit over de Baltische Zee aan de oostkant. De grote, historische gebouwen, paleizen en rijke historie vertellen u veel over de 700 jaar oude historie.

  Stockholm staat daarnaast bekend om goede kwaliteit van de restaurants en de gerechten. Het beschikt over vele restaurants met een Michelin ster. Voor liefhebbers van een goede keuken is dit een uitstekende bestemming.

  De stad heeft diverse interessante musea en een zeer uitgebreid winkelaanbod. Oad neemt u graag mee naar deze bijzondere stad in Zweden. Wij verzorgen uw vlucht, uw verblijf en natuurlijk een leuk programma voor uw groep. Hierbij houden wij uiteraard rekening met uw wensen en budget en stellen alles in overleg met u samen.

  Hieronder geven wij een indicatie van de mogelijkheden van Stockholm voor uw groep.

  Rondrit per touringcar
  Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids begint u met een rondrit door de stad. U ziet o.a. de oude stad van Stockholm (Gamla stan), het moderne hart, het stadhuis, het museumeiland en nog veel meer. Ook brengt u een bezoek aan het Vasa Museum. Het Vasa Musuem is een maritiem museum waar u het enige schip ter wereld kunt bewonderen dat is overgebleven uit de 17e eeuw. 95% van het schip is bewaard gebleven en het is versierd met honderden uit hout gesneden beelden. Het is een unieke kunstschat en één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de wereld.

  Abba Museum
  De wereldberoemde band Abba heeft haar oorsprong in Zweden dus een bezoek aan dit museum mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis. Het is dan ook meer dan een gewoon museum. Uiteraard ziet u de kostuums, de gouden platen, originele items van de band en nog veel meer. U zult gaan ervaren hoe het zou zijn om als 5e lid deel uit te maken van deze bijzondere band. U gaat zien hoe u eruit zult zien in de kostuums, u kunt zingen in de studio en optreden op het podium samen met de band.

  Rit per Zweedse fika
  U stapt aan boord van een tram met een grote kop koffie op de bovenkant. Terwijl u door de stad rijdt geniet u van ‘fika’. Volgens de Zweden mag dit woord ook niet vertaald worden en is het één van de eerste woorden die u moet kennen tijdens uw bezoek aan de stad. Het is namelijk meer dan een eenvoudige koffiepauze, het is een bijzondere ervaring wat u zeker na afloop zult beamen.

  Culinaire wandeling
  Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maakt u een culinaire wandeling door de stad. Dit een fantastische gelegenheid voor u om kennis te maken met het beste dat Zweden te bieden heeft qua eten. U zult diverse gerechten proeven op verschillende locaties. Ook leert u wat over de geschiedenis en cultuur van de gerechten. Het grootste deel van de tour vindt plaats in de wijk Vasastan, gelegen in het centrum van Stockholm. U brengt een bezoek aan klassieke en moderne restaurants om op deze manier een unieke ervaring mee te maken.

  Exploration Challenge
  De Exploration Challenge is een interactieve activiteit waarbij uw groep wordt verdeeld in kleinere groepen en u wordt uitgedaagd om de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Eenmaal aangekomen bij een bezienswaardigheid krijgt u automatisch via een tablet opdrachten gerelateerd aan die bezienswaardigheid. En gedurende de gehele challenge krijgt u via de tablet voortdurend opdrachten om op die manier uw score omhoog te krijgen. Echter tijdens de challenge zal er niet genoeg tijd zijn om alle 10 bezienswaardigheden te bezoeken. Dus het is aan u om de juiste route te bepalen en te beslissen wat u gaat bezoeken en waar u de meeste punten mee kunt behalen.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan


    
  Dubrovnik GIT

  Dubrovnik


  Al wandelend door de oude stad voelt u de mythische sfeer van Dubrovnik, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het doolhof van smalle, drukke straatjes staat bol van de pittoreske huisjes, bijzondere kerken, forten, paleizen, kloosters, fonteinen en sfeervolle pleinen.

  De oude vestingstad van Dubrovnik is volledig ommuurd door de stadsmuren met vele forten en torens. De belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum zijn de hoofdstraat Stradun, de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Kathedraal (Velika Gospa), het oude Dominicanenklooster, het Sponzapaleis (Palača Sponza), het Rectorenpaleis (Knežev Dvor) met het Cultuurhistorisch Museum en het Franciscanerklooster (Franjevački samostan i crkva) met de Oude Apotheek.

  De oude stad is zonder twijfel een unieke plek vol historie en cultuur. Het is dan ook geen wonder dat de populariteit van Dubrovnik als stedentrip bestemming in rap tempo toeneemt. Dit is ook te danken aan de immens populaire tv-serie Game of Thrones. Veel van de filmlocaties van deze serie liggen in de oude stad en de directe omgeving.

  Dubrovnik is een verrassende keuze voor uw stedentrip. U zult zonder twijfel positief verrast worden door deze oude stad aan de zee. En Oad verzorgt natuurlijk graag uw vlucht, uw verblijf en uw programma in deze verrassende stad. Hieronder geven wij u een indicatie van enkele programma mogelijkheden.

  Stadswandeling
  Onder leiding van een Engels- of Nederlandssprekende gids ontdekt u tijdens een 2-uur durende stadswandeling deze fascinerende stad. U ziet diverse bezienswaardigheden en de gids vertelt allerlei leuke wetenswaardigheden over deze stad.

  Boottocht
  U gaat naar de haven van Dubrovnik waar u aan boord gaat van een schip en koers zet naar de Elaphite archipel bestaande uit 13 eilanden. Bij uw vertrek vanuit de haven heeft u een adembenemend uitzicht op de oude stadsmuren van Dubrovnik. De excursie brengt u naar de 3 bekende eilanden Koloçep, Lopud en Šipan. Tijdens het bezoek aan de eilanden heeft u vrije tijd om het eiland te ontdekken of lekker te zwemmen. Onderweg geniet u van een lunch aan boord.

  Wijnproeverij
  In het oude centrum zijn diverse gelegenheden waar u de lokale wijn kunt proeven. Uiteraard krijgt u de nodige uitleg over het gehele proces met betrekking tot de wijnbouw.

  >> Vraag vrijblijvend een offerte aan