U bevindt zich hier Home groot-brittannië Rondreis Engeland, Wales & Schotland Reisnummer: BRGB46
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Engeland, Wales & Schotland
groot-brittannië | Diverse streken |
va. 1269,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 23 juni 2017
In het kort
 Nieuwe rondreis met zeer ervaren Oad reisleiding
 Alle hoogtepunten van Groot-Brittannië
 Ook per luxe Excellent bus; max. 34 personen
De reis
 Bezoek aan vier Nationale Parken
 Steden Oxford, Edinburgh, York en Cambridge
 Wifi aan boord van de bus
13 dgn | 23-06-2017

Busreis Engeland, Wales en Schotland

Waarom uw rondreis Engeland, Wales & Schotland bij Oad boeken?
Bij Oad krijgt u een ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding u kennis laat maken met het èchte Groot-Brittannië
Inclusief alle diners
Prachtige combinatie van mooie steden als Oxford, Edinburgh en York.
Bezoek aan maar liefst vier Nationale Parken
Verblijf in goede hotels
Uitgebreid servicelijnenschema; opstappen dicht bij huis
Taxi service bij te boeken
Afscheidsdiner inbegrepen

Deze geweldige Oad reis voert u langs alle hoogtepunten van drie schitterende landen: Engeland, Wales en Schotland. We beginnen de reis met de schitterende Cotswolds en universiteitsstad Oxford. De reis gaat naar het land van de legenden, Wales. Via het schitterende natuurgebied van de Brecon Beacons en Snowdonia National Park komen we aan in Conwy met het gelijknamige kasteel. Via het Isle of Anglesey rijden we naar het Lake District en maken een boottocht over het bekende Windermere. Bij de 'trouwstad' Gretna Green steken we de grens over naar Schotland, land van ruige natuur en mystieke meren. Tijdens u vakantie in Schotland geniet u van het mooie Loch Lomond, een schitterende boottocht naar het eiland Mull en natuurlijk Blair Castle en Edinburgh. We zakken verder zuidelijk en komen aan in Tweed Valley waar we Abbotsford House bezoeken, huis van schrijver Sir Walter Scott. Daarna rijden we naar het prachtige North York Moors National Park. Hier maken we een mooie treinrit naar het plaatsje Pickering. Via de mooie stad York rijden we Burghley House en de universiteitsstad Cambridge.

Hoogtepunten

Universiteitsstad Oxford
Schitterende Cotswolds
Schapen in Brecon Beacons National Park
Drie bruggen bij Devil's Bridge
Natuur in Snowdonia National Park
Schitterende tuinen van Bodnant Gardens
Welshe havenstadje Conwy met Conwy Castle
Menai Street en Isle of Anglesey
Middeleeuwse stad Chester
Boottocht over het Windermere
Heuvelgebied van The Southern Uplands
Schotse havenplaatsje Oban
Boottocht naar Isle of Mull en Duart Castle
Grampain Mountains met het witte Blair Castle
Schotse hoofdstad Edinburgh
Abbotsford House, huis van Sir Walter Scott
Grensplaast Jedburgh
Stoomtrein door North York Moors National Park
Mooie stad York met de kathedraal
16e eeuwse landhuis Burghley House
Universiteitsstad Cambridge met het Kings College

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vrijdag

Naar Engeland
Vanuit Moerdijk vertrekken we richting Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Daarna rijden we door naar de omgeving van Noord-Londen voor de eerste overnachting.

Zaterdag

Oxford, Cotswolds
We beginnen de dag met een wandeltour door Oxford, bekend van de universiteit en haar vele ‘colleges’. We maken een wandeling langs de historisch gebouwen van Oxford. Uiteraard heeft u de tijd om de stad zelf ook te verkennen. Via een schitterende route door de Cotswolds rijden we naar het plaatsje Bibury, één van de mooiste plaatsjes van de Cotswolds, hier maken we een korte wandeling. We steken de rivier de Severn over naar Wales en rijden naar de omgeving van Cardiff voor de overnachting.

Zondag

Brecon Beacons en Devil's Bridge
Na het ontbijt rijden we door één van de drie nationale parken van Wales, Brecon Beacons National Park. Dit park biedt prachtig natuurschoon en wordt voornamelijk bevolkt door schapen. Vervolgens rijden we naar Devil’s Bridge waar drie bruggen boven elkaar een kloof met een kolkende rivier overspannen. De oudste van de drie dateert uit de 12e eeuw en volgens de legende werd hij gebouwd door de duivel. Via een mooie route door het Snowdonia National Park naar Llandudno waar we twee nachten zullen verblijven.

Maandag

Conwy, Snowdonia National Park
We beginnen vandaag eerst met een bezoek aan het havenstadje Conwy, bekend van het gelijknamige kasteel. Daarna rijden we naar het eiland Anglesey. Hier bezoeken we het plaatsje met de langste naam van Groot-Brittannië, afgekort Llanfair P.G. Via een mooie route door het Snowdonia NP en de Pass of Llanberis komen we aan in Betws-y-Coed, waar we een korte wandeling zullen maken. De reis gaat verder naar de schitterende Bodnant Gardens, één van de mooiste tuinen van Wales.

Dinsdag

Chester, Lake District
Vandaag brengen we een bezoek aan Chester, vooral bekend om ‘The Rows’, de middeleeuwse winkelgalerijen, fraaie vakwerkhuizen en haar bijzondere kathedraal. We vervolgen onze tocht door het Lake District. Het adembenemende landschap van dit grootste Nationale Park in Engeland bestaat uit zacht glooiende heuvels, bergen en prachtige, langgerekte meren. We stoppen bij het Windermere waar u een boottocht kunt maken (optioneel, kosten ca. € 14,- p.p.) Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Lake District voor de overnachting.

Woensdag

Naar Schotland
Eerst brengen we een kort bezoek aan Gretna Green, precies op de grens van Schotland en Engeland, waar in vroegere tijden vele jonge paartjes in de smederij getrouwd zijn, vaak achtervolgd door een woedende vader van de bruid. Vervolgens rijden we door het prachtige heuvelgebied van The Southern Uplands en langs Glasgow naar Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. We verblijven vervolgens twee nachten in Oban.

Donderdag

Vrije dag of opioneel naar Isle of Mull
Vandaag heeft u een vrije dag in het leuke plaatsje Oban. U kunt er ook voor kiezen om om deel te nemen aan een optionele tocht naar het mooie Isle of Mull. Per ferry gaan we naar Craignure op het eiland Mull en van daar uit nemen we een lokale bus naar Duart Castle.

Vrijdag

Fort William, Pitlochry, Bo’Ness
De kustweg naar Fort William biedt schitterende vergezichten over de bergen en Loch Linnhe. Bij helder weer kunt u de top van de Ben Nevis zien, de hoogste berg van Groot-Brittannië. We volgen onze weg naar via Spean Bridge. Door de Grampian Mountains rijden we naar het witte Blair Castle, het verblijf van de hertog van Atholl. De hertog is de enige Britse staatsburger die er een eigen leger op na mag houden ‘The Atholl Highlanders’. Via het leuke plaatsje Pitlochry rijden we naar de omgeving van Edinburgh waar we twee nachten verblijven.

Zaterdag

Edinburgh
Vandaag bezoeken we de Schotse hoofdstad Edinburgh, gebouwd op zeven heuvels. Eerst maken we een stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, de Royal Mile en Princes Street met de Princes Street Gardens. Daarna kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn nog talloze andere bezienswaardigheden. Uiteraard heeft u ook gelegenheid om te winkelen.

Zondag

Tweed Valley, Jedburgh, Newcastle
Na het ontbijt rijden we via Peebles door Tweed Valley. We brengen een bezoek aan Abbotsford House, het huis van Sir Walter Scott. Daarna gaan we naar het mooie stadje Jedburgh. Via het grensplaatsje Carter Bar rijden we door het Northumberland National Park naar de omgeving van Newcastle voor de overnachting.

Maandag

North York Moors National Park
Vanuit Newcastle rijden we naar de stad Whitby. Daar stappen we op de stoomtrein en rijden door het North York Moors National Park naar het plaatsje Pickering (optioneel, kosten € 36,- p.p.). We rijden naar York, met de beroemde kathedraal. De Minster domineert deze mooie stad. Daarna rijden we naar de omgeving van Leeds/Bradford waar we overnachten.

Dinsdag

Burghley House, Cambridge
In de ochtend rijden we eerst naar Burghley House, hier bezoeken we het in de 16e eeuw gebouwde landhuis. Het heeft verschillende prachtige tuinen. Daarna rijden we naar de universiteitsstad Cambridge, bekend om zijn fraaie universiteitsgebouwen. De eerste universiteit werd in 1209 gesticht door een groep studenten en leraren die Oxford waren ontvlucht na een oproer. We zien hier de vermaarde King's College. We verblijven één nacht in de omgeving van Londen.

Woensdag

Terugreis
In de ochtend rijden we naar Dover voor de overtocht naar het vaste land van Europa. In Moerdijk staat er een afscheidsdiner voor u klaar.

Inclusief

• rondreis volgens programma per Comfort Class bus
• deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• overtocht Duinkerken – Dover v.v. per DFDS
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• afscheidsdiner
• wifi aan boord

Exclusief

• entreegelden € 79,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
• excursies, ter plaatse te voldoen
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Informatie over busreizen via Moerdijk

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Moerdijk. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Moerdijk brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen.

OP EIGEN GELEGENHEID NAAR MOERDIJK:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Moerdijk reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur. Overnacht u in Moerdijk, dan is het parkeren gratis.

OVERNACHTEN IN MOERDIJK:
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw. Meer informatie vindt u bij 'veel gestelde vragen'.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Halte G, Parallelweg
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein

NOORD-BRABANT

Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P&R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Moerdijk, Restaurant De gouden Leeuw, Moerdijkseweg 1
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Schagen, Uitgang Station NS, Plantsoen

OVERIJSSEL

Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, Stationsplein
Zwolle, P&R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1

ZUID-HOLLAND

Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation