arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeHongarijeVlieg-rondreis Het mooiste van Hongarije
Reisnummer: VRHU01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Het mooiste van Hongarije
Hongarije
 O.a. Balatonmeer, Pécs, Villany, Budapest
 Alle hoogtepunten in één reis
 Paardenshow en lunch op de Puszta inbegrepen
{tabbladen_in_tabblad_566}
Reisnummer: VRHU01
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 O.a. Balatonmeer, Pécs, Villany, Budapest
 Alle hoogtepunten in één reis
 Paardenshow en lunch op de Puszta inbegrepen
De reis
 Stadsrondrit Budapest met Nederlandssprekende gids
 Inclusief lichte lunch met wijnproeverij in Villany
 Per luxe Excellent bus op 10/6 en 16/9

Rondreis Hongarije

In het centrum van Europa klopt het hart van Hongarije; Naast het platteland, leert u ook de steden kennen. We bezoeken o.a. Budapest, ‘parel aan de Donau’, Pécs, Debrecen en Eger. We gaan ook naar de puszta, waar u een typische Hongaarse middag beleeft en er is tijd voor ontspanning aan het Balatonmeer. Het was keizerin Sissi, die een voorkeur had voor Hongarije. Na deze reis begrijpt u waarom!

Hoogtepunten

Budapest, parel aan de Donau
Historisch Eger
Puszta Hortobágy (UNESCO)
Wijngebied Villany-Siklós
Balatonmeer

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Zondag

Aankomst Budapest
Na aankomst op de luchthaven van Budapest wordt u opgehaald door de Oad bus en Oad reisleiding. We rijden naar ons hotel waar we 2 nachten verblijven.

Maandag

Budapest
Onder leiding van een Nederlandssprekende gids laten we u de stad zien met de belangrijkste bezienswaardigheden als de Staatsopera, de Burchtwijk (UNESCO), het Heldenplein en het Parlementsgebouw. In de middag heeft u de mogelijkheid om een boottocht over de Donau te maken (optioneel, ca. €20,-p.p.)

Dinsdag

Eger
We gaan op weg naar de historische stad Eger. De rijke geschiedenis uit zich in de laat-barokstijl, waarin vele gebouwen zijn opgetrokken. en bekend vanwege de burcht die jaren lang weerstand heeft geboden tegen de Turken en wiens naam met de beroemde rode wijn Stierenbloed verbonden is.
Hier staat onder andere het overblijfsel van de Turkse, Islamitische overheersing; de minaret. Natuurlijk is er even tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Woensdag

Debrecen
De op één na grootste stad van Hongarije met de bijpassende naam: het calvanistische Rome. In het centrum van de stad Debrecen staat het standbeeld van de Nederlandse Michiel de Ruyter. Hij bevrijdde in februari van 1676 zesentwintig Hongaarse protestant gereformeerde dominees van een Spaans galjoen in de Middellandse Zee. Hiermee werd de admiraal als ware zeeheld gezien in Hongarije.

Donderdag

Hortobágy-Puszta
Vandaag brengen we een bezoek aan de puszta; de grootste grassteppe van Europa. Wij brengen een bezoek aan het Nationale Park Hortobágy-Puszta, dat gesticht is in 1973 en bestaat uit een onbewoond stuk land dat bestaat uit uitgestrekte velden van een korte, stoppelige grassoort, afgewisseld door moerassen. U geniet vandaag van een paardenkoetstocht, een paardenshow en een typische puszta lunch die vandaag is inbegrepen.

Vrijdag

Kecskemét, Kalocsa
We rijden via het stadje Kecskemét naar het mooie stadje Kalocsa, waar zich het enige paprikamuseum er wereld bevindt. De met name pittige soort die hier groeit, wordt over de hele wereld gebruikt voor onder andere de goulash. Aansluitend rijden we naar Pécs, de mooiste stad van Hongarije.

Zaterdag

Pécs en Villany
Nergens zijn de sporen van de Turkse overheersing nog zo zichtbaar als in Pécs. De stad was bezet door Romeinen en Turken. De mengeling van deze culturen is goed te zien in de stad, zoals in de St. Petersdom. We brengen ook een bezoek aan de porseleinfabriek Zsolnay.
Het gebied rond Pécs is bekend om haar wijn, het Villany-Siklós wijngebied. Hier produceren ze schitterende rode wijnen, die tot de absolute top van Hongarije behoren. We hebben hier een lichte lunch met wijnproeverij.

Zondag

Balatonmeer
Na het ontbijt verlaten we Pécs en gaan op weg naar het Balatonmeer. Hier kunt u genieten van zon, strand en heerlijke terrasjes langs de promenade.

Maandag

Tihany, Héviz en Keszthely
In de ochtend bezoeken we het schiereiland Tihany, ontstaan door een spuwende vulkaan. De orde van de Benedictijnen stichtte hier een klooster met kerk. We vervolgen onze weg naar het kuuroord Héviz. Het geneeskrachtige zwavelhoudende water in dit kratermeer heeft een gemiddelde temperatuur van 32 graden. In de middag bezoeken we kasteel Festetics in Keszthely.

Dinsdag

Terugreis
Na het ontbijt vertrekt u richting de luchthaven van Budapest, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Inclusief

• rondreis per Comfort Class bus of luxe Excellent bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• vlucht Amsterdam - Budapest v.v. per KLM
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• wifi aan boord
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• lunches
• entreegelden, ca. € 39,- p.p.
• bagage tijdens de vluchten

Bij te boeken:
• oad Taxi Service
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Budapest - kettingbrug
Balatonmeer
Budapest - Hongaars Parlement