U bevindt zich hier HomeijslandWinterreis Het noorderlicht op IJslandReisnummer: VWIS01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Winterreis Het noorderlicht op IJsland
ijsland | IJsland | Reykjavik
Reisnummer: VWIS01
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuw bij Oad
 Vlucht Amsterdam – Keflavik v.v. per Icelandair
 O.a. Blue Lagoon en Stadstour Reykjavik
De reis
 Verblijf in Hotel Cabin***
 Ontbijt inbegrepen
 Bezoek aan Sneafellsness Nationaal Park

Winterreis Het noorderlicht op IJsland

Niets spreekt zo tot de verbeelding als het Noorderlicht. Dit bijzondere natuurfenomeen is vaak te vinden op plaatsen boven de poolcirkel. Tijdens deze bijzondere reis maakt u kennis met het prachtige IJsland. We bezoeken de ‘Gouden Cirkel van IJsland’ met het Thingvellir NP, Geysir en de Gulfoss watervallen. Uiteraard gaan we op avondexcursie op zoek naar het noorderlicht.

Hoogtepunten

Blue Lagoon
Stadstour Reykjavik
Avondexcursie noorderlicht
Sneafellsness Nationaal Park
Gouden Cirkel

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Cabin***

Ligging

Dit hotel ligt aan de schilderachtige boulevard van de Faxaflói baai. Op ca. 1500 meter van het centrum van Reykjavik.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar

Kamer

De kamer is verzorgd doch eenvoudig ingericht en voorzien van tv, verwarming, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Faxaflói - Hotel Cabin *** - aanzicht
Faxaflói - Hotel Cabin *** - receptie
Faxaflói - Hotel Cabin *** - 2-persoonskamer

Zaterdag

Naar Reykjavik
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar de luchthaven Keflavik: de internationale luchthaven van Reykjavik. Na aankomst rijden we ca. een half uur naar de wereld beroemde Blue Lagoon. Een geothermaal zwembad. Het warme water is een fijne binnenkomer na onze lange vlucht (optioneel, € 59,- p.p. bij boeking opgeven). Daarna rijden we naar ons hotel in de hoofdstad Reykjavik.

Zondag

Reykjavik, Noorderlicht
In de ochtend gaan we de hoofdstad van IJsland ontdekken. We zien de bekende Hallgrímskirkja, de bijzondere kerk, maar ook het wereldberoemde Höfoï huis, waar in 1986 de Amerikaanse president Ronald Reagon en de Russische president Michael Gorbatsjov er gesproken hebben over het beëindigen van de Koude Oorlog. Uiteraard wandelen we ook door het oude centrum van Reykjavik. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld in de bekende winkelstraat Langavegur uw souvenirs kopen, maar er zijn ook vele interessante musea, zoals het Einar Jonsson Museum of het pas geopende ‘Whales of Iceland’ Museum. In de avond verlaten we de hoofdstad en rijden we richting het noorden waar we in ‘the middle of nowhere’ op zoek gaan naar het Noorderlicht*. In de winterperiode is de bijzondere natuurverschijnsel het beste te zien. De spanning stijgt, want zullen we dit unieke natuurverschijnsel gaan zien? Als we geluk hebben zullen we een prachtig schouwspel aanschouwen met groen gekleurde lichtstroken in de lucht. Alleen al de excursie er naar toe is ware belevenis.

* Het noorderlicht is een natuurverschijnsel wat niet heel goed te voorspellen valt, er is geen garantie op het aanschouwen ervan.

Maandag

Snaefellsnes Schiereiland
Na het ontbijt rijden we naar het Snaefellsnes Schiereiland met het gelijknamige Nationale Park. Dit prachtige schiereiland is IJsland in het klein, met fjorden, hoge kliffen, gletsjers, vulkanische pieken en prachtige vergezichten. We zien hier de Kirkjufellsfoss- en de bekende Hraunfossar watervallen maar ook Djuplossandur met zijn zwarte zand stranden. Daarna rijden we naar het Borgarnes Settlement Centre ,waar u alles leert over de eerste bewoners van IJsland.

Dinsdag

Gouden Cirkel
Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland gevestigd was. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Vervolgens naar de Kerid krater en Nesjavellir, het geothermische gebied. We rijden weer terug naar ons hotel in Reykjavik voor de laatste overnachting.

Woensdag

Naar Huis
We verlaten Reykjavik en rijden naar de luchthaven van Reykjavik voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• Vlucht Amsterdam – Keflavik v.v. per Icelandair
• reis per Comfort Class bus
• Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• logies & ontbijt
• genoemde excursies
• 23 kg ruimbagage tijdens de vluchten

Exclusief

• evt. entreegelden ca. € 59,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
• reisverzekering
• annuleringsverzekering
• optionele excursies (ter plaatste bij te boeken)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Faxaflói - Hotel Cabin *** - aanzicht
Faxaflói - Hotel Cabin *** - receptie
Faxaflói - Hotel Cabin *** - 2-persoonskamer