arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeJordaniëRondreis Eeuwenoude culturen van Israël & Jordanië
Reisnummer: VRIL02
va. 1999,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 12 juni 2023
today12 juni 2023
(11 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Eeuwenoude culturen van Israël & Jordanië
Jordanië
 Inclusief alle lokale reisleiding
 Entrees t.w.v. € 125,- p.p. inclusief
 Verblijf in uitstekende centraal gelegen hotels

Rondreis Jordanie en Israel

Wie van eeuwenoude culturen houdt, mag deze landen niet missen: Jordanië en Israël. Het zijn twee prachtige landen met een schatkamer aan historie, maar het zijn ook hypermoderne landen met een smeltkroes van religies en tradities. U bezoekt de verborgen stad Petra, één van de zeven wereldwonderen, maar ook het prachtige oude Jeruzalem, heilig voor het Jodendom, het Christendom en de Islam.

Hoogtepunten

De heilige stad Jeruzalem incl. uitgebreide stadsbezoeken
Qumran, bekend van de Dode Zee-rollen
Meer van Tiberias
Madaba met haar beroemde mozaïeken
De verborgen stad Petra
De Dode Zee

Dagprogramma

location_onAmsterdam - Tel Aviv - Netanya
U vliegt van Amsterdam per rechtstreekse vlucht van Transavia naar Tel Aviv. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider die u begeleidt naar het hotel in Netanya, iets ten noorden van Tel Aviv, waar u één nacht verblijft.

location_onCaesarea, Haifa, Acre en Nazareth
Na het ontbijt rijden we noordwaarts waar we de imposante ruïnestad Caesarea bezoeken. Deze, door koning Herodes gebouwde stad, is mooi gelegen aan de kust met o.a. opgravingen van het Paleis en het Romeins Theater. Ook volgt u hier een audiovisuele presentatie die het Romeinse leven van 2000 jaar geleden weer tot leven brengt. Na dit bezoek gaan we verder naar Haifa, de grootste haven van Israël, waar u een prachtig uitzicht heeft over de baai en de Baha'i Tuinen met de indrukwekkende tempels. We rijden door naar Nazareth, de stad waar Jezus opgroeide. Hier bezoeken we de Basiliek van de Aankondiging, de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen met de aankondiging van de geboorte van Jezus. Daarna rijden we naar het Meer van Tiberias waar we twee nachten verblijven.

location_onMeer van Tiberias
Na het ontbijt maken we een prachtige boottocht over het meer van Tiberias en aansluitend brengen we een bezoek aan de opgravingen van Kafarnaüm. Aan de noordzijde van het meer bezoeken we de Berg van de Zaligsprekingen met op de top de prachtig gelegen achthoekige kerk van de Zaligsprekingen. Vanmiddag brengen we op de Golan Hoogvlakte een bezoek aan een wijngoed waar u alles te weten zult komen over het proces van de wijnproductie. Natuurlijk zult u ook kennis maken met de bijzondere en intense smaak en aroma’s van deze wijnen.

location_onRivier Jordaan, Bethlehem, naar Jeruzalem
We vertrekken vanaf het Meer van Tiberias zuidwaarts en rijden door de Jordaan Vallei naar Beit She'an. De opgravingen van Beit She’an vormen samen met die van Masada, de belangrijkste van Israël. In Bethlehem bezoeken we de Geboortekerk en vervolgens rijden we verder naar Jeruzalem waar we vier nachten zullen verblijven.

location_onJeruzalem; Olijfberg, Hof van Gethsémane, Via Dolorosa
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Olijfberg vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de historische stad. We dalen af naar het Kidrondal en aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de Hof van Gethsémane. Dit is de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Hierna gaan we door één van de stadspoorten de oude ommuurde stad binnen. We bezoeken de Klaagmuur en de kleurrijke Arabische soek en wandelen over de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus, die eindigt bij de Heilige Grafkerk.

location_onQumran, Massada, drijven op de Dode Zee
Vandaag brengen we buiten Jeruzalem door en dalen 1200 meter door de woestijn van Judea af naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. Hierna gaan we noordwaarts en rijden via een prachtige route naar Qumran, bekend van de Dode Zee-rollen en Massada, de beroemde rots vesting die als laatste plaats werd veroverd door de Romeinen in het jaar 73 na Christus (optioneel, ca. € 15,- p.p.). Vanmiddag heeft u gelegenheid te drijven in de Dode Zee, een enorme gewaarwording. Neem uw zwemkleding mee voor een 'duik' in de Dode Zee.

location_onJeruzalem, Yad Vashem Museum, Knesset
We beginnen vandaag bij de Knesset, het parlementsgebouw en zien de Menora, waar de geschiedenis van het Joodse volk wordt afgebeeld op de zeven armen van deze kandelaar. Aansluitend brengen we met een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Israël Museum zien we onder andere de Schrijn van het Boek, met daarin de Dode Zee-rollen die gevonden zijn bij Qumran.

location_onJeruzalem, Jerash, Amman
Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Jeruzalem en gaan we naar de grensovergang, Allenby Border, waar we de grens met Jordanië passeren. Allereerst brengen we een bezoek Jerash. Het oude Jerash omvat indrukwekkende tempels en uitgestrekte pleinen die bijzonder goed bewaard zijn gebleven en stuk voor stuk de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan. Een plek waar de Romeinse, Griekse en Byzantijnse geschiedenis samenkomt en de verhalen op straat liggen. Jerash lag eeuwenlang verborgen onder een dikke laag zand, tot de stad in het jaar 1806 werd ontdekt door een Duitse archeoloog. Aansluitend rijden we door naar de hoofdstad van Jordanië, Amman, voor de overnachting.


location_onMadaba, Berg Nebo, Kerak, Petra
We rijden zuidwaarts naar de stad Medaba. Hier bezoeken we de St. George Kathedraal met de beroemde mozaïeken landkaart van het Midden-Oosten uit de 6e eeuw. Vervolgens gaan we verder naar de berg Nebo vanwaar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Via de vallei van Wadi Mujib rijden we naar Kerak, met zijn kruisvaardersburcht. We overnachten in Wadi Musa, gelegen naast Petra.

location_onPetra
We bezoeken de verborgen stad van Petra, eens de hoofdstad van de Nabateeërs en één van de zeven wereldwonderen. Via een smalle kloof en metershoge wanden staan we plotseling in een immens grote stad met complete straten en uitgehouden paleizen. De Nabateeërs waren ware kunstliefhebbers en hebben het aangedurfd een eigen cultuur te mengen met andere culturen. Ze lieten zich graag inspireren door de Griekse bouwstijl en later ook door de Romeinse en de Egyptische. Petra laat dan ook een unieke mix van stijlen zien. En dat in meer dan 1000 gebouwen. Na het bezoek aan Petra rijden we weer noordwaarts naar ons hotel in Amman.

location_onAmman - Amsterdam
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende, centraal gelegen hotels in Jeruzalem, Tiberias en Tel Aviv, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De genoemde hotels zijn een selectie van de gebruikte hotels. Ze zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel King Solomon ****

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessru...

Lees meer
Hotel Shaar Hagolan Kibbutz Country Lodging ****

Deze kibboets ligt middenin een prachtige tuin in een rustige omgeving ten zuiden van het Meer van Galilea, op slechts 4 km van het strand en op 15 km van de historische stad Tiberias.

Lees meer
Prima Park ****

Op korte afstand van het parlementsgebouw, ligt het Prima Park in Jeruzalem. Het hotel biedt ruime kamers en veel faciliteiten om de gasten te vermaken.

Lees meer
Ream Hotel ***

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uurs r...

Lees meer
Silk Road Hotel ***

Het Silk Road Hotel ligt in Wadi Musa, op slechts 3 minuten lopen van de hoofdingang van Petra. Vanaf het hotel heeft u een panoramisch uitzicht op het Petra-dal.

Lees meer
sluiten
Hotel King Solomon ****
sluiten
Exterieur
Slaapkamer
Restaurant
Spa
Zwembad
Balkon
Bar

Algemeen

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. De bar van het hotel serveert een keur aan drankjes en cocktails. Elke ochtend wordt er een volledig Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. In alle openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van gratis WiFi.

De kamers van Hotel Solomon zijn voorzien van airconditioning en een plasma-tv. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee. U kunt er gebruikmaken van de aanwezige thee- en koffiefaciliteiten.

Algemeen

Hotel King Solomon bevindt zich aan de boulevard van Netanya, op enkele meters van het strand en op 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht op de zee. Het hotel biedt een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. De bar van het hotel serveert een keur aan drankjes en cocktails. Elke ochtend wordt er een volledig Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. In alle openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van gratis WiFi.

De kamers van Hotel Solomon zijn voorzien van airconditioning en een plasma-tv. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee. U kunt er gebruikmaken van de aanwezige thee- en koffiefaciliteiten.

Hotel Shaar Hagolan Kibbutz Country Lodging ****
sluiten
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding
Israël - Tiberias - Shaar Hagolan Kibbutz Country Loding

Algemeen

Deze kibboets ligt middenin een prachtige tuin in een rustige omgeving ten zuiden van het Meer van Galilea, op slechts 4 km van het strand en op 15 km van de historische stad Tiberias.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• gezellige lounge
• binnenzwembad
• sfeervolle tuin
• gratis wifi

Kamer

Alle kamers zijn voorzien van airco, een koelkast, telefoon, tv, een koffiezetapparaat en een magnetron. Sommige kamers hebben een balkon of een terras.

Prima Park ****
sluiten
Prima Park - vooraanzicht
Prima Park - bar
Prima Park - restaurant
Prima Park - 2-persoonskamer
Prima Park - lobby
Prima Park - bar
Prima Park - lounge
Prima Park - receptie

Ligging

Op korte afstand van het parlementsgebouw, ligt het Prima Park in Jeruzalem. Het hotel biedt ruime kamers en veel faciliteiten om de gasten te vermaken.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• bar
• restaurant
• wifi (gratis)
• terras

Kamer

Comfortabele ruime kamer voorzien van flatscreen-tv, telefoon, airconditioning, kluisje en een minibar. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• diner

sluiten
Ream Hotel ***
sluiten
Ream Hotel Amman - Exterieur
Ream Hotel Amman - Receptie
Ream Hotel Amman - Slaapkamer
Ream Hotel Amman - badkamer
Ream Hotel Amman - Restaurant

Algemeen

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie en een restaurant.

Uw kamer:
Uw hotelkamer beschikt over een balkon en is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, minibar en een zithoek. De badkamer is voorzien van een haardroger en gratis toiletartikelen.

Algemeen

Het Ream Hotel is een ruim en modern hotel. Gratis WiFi is beschikbaar. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten rijden van het beroemde Romeinse theater en het historische centrum van Amman.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie en een restaurant.

Uw kamer:
Uw hotelkamer beschikt over een balkon en is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, minibar en een zithoek. De badkamer is voorzien van een haardroger en gratis toiletartikelen.

Silk Road Hotel ***
sluiten
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***_receptie
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***_lounge
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***_restaurant
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***_voorbeeld kamer
Jordanië_Petra_Silk Road Hotel***

Ligging

Het Silk Road Hotel ligt in Wadi Musa, op slechts 3 minuten lopen van de hoofdingang van Petra. Vanaf het hotel heeft u een panoramisch uitzicht op het Petra-dal.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• lift
• bar
• restaurant
• wifi (gratis)
• terras
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

U ruime kamer is voorzien van flatscreen-tv, telefoon, airconditioning, kluisje en een minibar. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• diner

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+14foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Tel Aviv en Amman - Amsterdam per Transavia
checkrondreis volgens programma per lokale bus met airco
checkNL-sprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Israël
checkNL-sprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Jordanië (onder voorbehoud van beschikbaarheid, anders Engelssprekende reisleiding)
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkentreegelden t.w.v. € 125,- p.p. (boottocht over het Meer van Tiberias, Berg van de Zaligsprekingen, Synagoge in Kafarnaüm, wijnproeverij Golan Hoogte, Yad Vashem Museum, Jerash Museum, St. George kathedraal, Mount Nebo, Kruisvaardersburcht, entrees Petra)
checkluchthavenbelastingen

Exclusief

checkoverige maaltijden
checkfooien
checkvertrekbelasting Israël/Jordanië USD 50,- p.p. ter plaatse te voldoen
checkbagage tijdens de vluchten: 1 stuk van max. 20 kg p.p., € 25,- enkele reis p.p.


optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Israëlische Shekel (ILS) en Jordaanse Dinar (JOD)