U bevindt zich hier HomeisraëlRondreis Historisch en hedendaags Israël - Zomer 2019Reisnummer: VRIL03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Historisch en hedendaags Israël - Zomer 2019
israël
Reisnummer: VRIL03
va. 1199,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 03 april 2019
In het kort
 Rondreis op basis van HALFPENSION
 Inclusief alle entreegelden van beschreven excursies
 Verblijf in uitstekende centraal gelegen hotels
De reis
 4 nachten in centraal gelegen hotel in Jerusalem
 Rechtstreekse vlucht per Transavia
 Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
8 dgn | 03-04-2019

Rondreis Israël

Israël, een modern land aan de rand van het Midden Oosten. Een smeltkroes van culturen met een bewogen geschiedenis. Het moderne Tel Aviv, de heilige stad Jerusalem, de woestijn van Judea en het zoute water van de Dode Zee. U zult versteld staan van de grote verscheidenheid en de vele contrasten. Laat u meevoeren door dit historische land van Bijbelse plaatsen en verhalen, naar het hedendaagse Israël.

Hoogtepunten

De woestijn van Judea
Uitgebreide stadsbezoeken aan Jerusalem
Yad Vashem holocaust museum
Knesset en de 7-armige kandelaar
Drijven op de Dode Zee
Nazareth en de Verkondigingskerk
Boottocht op het Meer van Tiberias
Opgravingen van Caesarea

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Dag 1

Eindhoven - Jerusalem
U vliegt van Eindhoven per rechtstreekse vlucht van Transavia naar Tel Aviv. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de Nederlandssprekende reisleider die u begeleidt naar ons hotel Jerusalem Gold in Jerusalem waar we vier nachten verblijven. Inclusief diner.

Dag 2

Jerusalem
Na het ontbijt gaan we naar de Olijfberg vanwaar we een schitterend eerste uitzicht hebben over Jerusalem. We dalen af naar het Kidrondal en aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de Hof van Getsémane. Dit is de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Hierna gaan we door één van de stadspoorten de oude ommuurde stad binnen. We bezoeken de Klaagmuur en de kleurrijke Arabische soek en wandelen over de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus, die eindigt bij de Heilige Grafkerk. Vanmiddag bezoeken we de Joodse wijk binnen de stadsmuren. We wandelen door de Cardo, een prachtige winkelstraat, zien de Hurva synagoge en via de Armeense wijk bereiken we de Jaffapoort waar de bus ons zal opwachten. Als er nog tijd is kunt u nog de gerestaureerde Mamillastraat bezoeken, tegenwoordig een gezellige, chique straat met mooie winkels en gezellige cafeetjes. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 3

Jerusalem
We beginnen vandaag met een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierna gaan we naar de Knesset, het parlementsgebouw en zien we de Menora, waar de geschiedenis van het Joodse volk wordt afgebeeld op de zeven armen van deze kandelaar. Vanmiddag rijden we door de nieuwe stad naar het zuiden waar we uitkijken over Bethlehem en de Herdersvelden. We eindigen de dag met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Machane Yehuda markt. Hier wordt groente en fruit verkocht evenals allerlei exotische specerijen. Veel mensen doen hier inkopen voor de Shabbat die vandaag, als het donker wordt, begint. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 4

Jerusalem
Vandaag geniet u van een vrije dag in Jerusalem om zelf de unieke sfeer van deze stad te proeven. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 5

Dode Zee - Tiberias
We verlaten Jeruzalem en dalen 1200 meter door de woestijn van Judea af naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. We bezoeken Massada, de beroemde rots vesting die als laatste plaats werd veroverd door de Romeinen in het jaar 73 na Christus en u krijgt gelegenheid te drijven in de Dode Zee, een enorme gewaarwording. Hierna gaan we noordwaarts en rijden via een prachtige route naar Qumran, bekend van de Dode Zeerollen en Kasser el Yehud, de doopplaats van Christus aan de Jordaan. Vanmiddag reizen we langs Jericho en de Jordaan vallei naar Nazareth en brengen hier een bezoek aan de Verkondigingskerk. Door de streek Galilea bereiken we ons hotel in de, aan het meer gelegen stad, Tiberias. We verblijven twee nachten in hotel Astoria Tiberias. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 6

Meer van Tiberias
Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste plaatsen langs het meer van Tiberias. Allereerst gaan we naar de opgravingen van het stadje Magdala, de geboorteplaats van Maria Magdalena, Kafarnaüm en aansluitend naar de Berg der Zaligsprekingen. In de middag rijden we naar de Golan Hoogvlakte met een prachtig zicht op de berg Hermon. We eindigen de dag met een boottocht op het Meer van Tiberias. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 7

Tiberias - Tel Aviv
We rijden naar de oude kruisvaardersstad Akko waar we een wandeling maken door de steegjes van de oriëntaalse markt, langs de vissershaven en over de oude muren. Hierna gaan we via Haifa naar de berg Karmel en aansluitend bezoeken we de door koning Herodes gebouwde stad Caesarea, mooi gelegen aan de kust met o.a. opgravingen van het Paleis en het Romeinse theater. We overnachten in Tel Aviv in hotel Ruth Daniel. In de avond maken we nog een avondtour door de oude havenstad Jaffa, het bijbelse Joppe. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 8

Tel Aviv - Eindhoven
Een heerlijke vrije ochtend. U kunt genieten van het strand of de drukke Karmelmarkt bezoeken. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Eindhoven. Inclusief ontbijt.

Hotels Rondreis Israël

U verblijft in uitstekende, centraal gelegen hotels in Jerusalem, Tiberias en Tel Aviv, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel Jerusalem Gold

Het elegante Jerusalem Gold Hotel ligt in het centrum van de nieuwe stad, op 20 minuten lopen van het historische centrum.

De kamers van het Jerusalem Gold zijn voorzien van mahoniehouten meubels, verduisteringsgordijnen, een kussenmenu en extra stille, dubbele beglazing. Tot de faciliteiten behoren airconditioning, een koelkast en een kluisje voor een laptop.

Faciliteiten: Gratis WiFi, 24-uursreceptie, Bar

Hotel Astoria


Deze accommodatie ligt op 20 minuten lopen van het strand. Het Astoria Galilee Hotel heeft een zwembad en een restaurant, en het ligt in het centrum van Tiberias. Het biedt uitzicht op het Meer van Galilea. Het hotel biedt kamers met airconditioning en gratis WiFi.

Het Astoria Galilee Hotel, geopend in 1933, is één van de oudste hotels van Tiberias. Het hotel biedt nu moderne, comfortabele kamers, gratis WiFi, en goede voorzieningen zoals een buitenbad dat geopend is in de zomer.

Faciliteiten: Gratis WiFi, Zwembad, Bar.

Hotel Ruth Daniel

Deze accommodatie ligt op ca. 10 minuten lopen van het strand. Het hotel ligt aan de centraal gelegen Jerusalem Boulevard in het stadsdeel Jaffa, op 4 km ten zuiden van het centrum van Tel Aviv.

De kamers van het Hotel Ruth Daniel zijn modern, volledig gerenoveerd en voorzien van een balkon met uitzicht op Tel Aviv of op de Middellandse Zee. De kamers zijn voorzien airco, tv, een koelkastje en een badkamer met bad of douche en toilet.

Het ontbijt is in buffetvorm en het restaurant van Ruth Daniel serveert Israëlische en internationale gerechten. U vindt er ook een gezellige lobby en bar.

Ruth Daniel ligt in een drukke omgeving met vele restaurants, cafés en winkels. Openbaar vervoer en taxi's vindt u direct voor de deur van de accommodatie.
De typische markten, architectuur en kunstgalerijen van het historische Jaffa liggen op minder dan 10 minuten loopafstand.

Inclusief

• vlucht Eindhoven – Tel Aviv v.v. per Transavia
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Israël
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• maaltijden volgens beschrijving
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• entreegelden van de beschreven excursies

Exclusief

• overige maaltijden
• fooien
• bagage tijdens de vluchten

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle vlieg-rondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 10 dagen en langer: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Israëlische Shekel (ILS)

Israël: is een bijzonder land en ook een land van uitersten. Dat geldt in religieus, landschappelijk en geologisch opzicht: er zijn maar weinig landen waar u tijdens een reis in korte tijd zoveel kunt zien als in Israël. Het is het hart en de ziel van drie religies: het jodendom, het christendom en de islam. De Staat Israël bestaat pas sinds 1948. Ontdek Israël met zijn aangename klimaat, zijn vriendelijke inwoners en zijn bergen, woestijn en vruchtbare valleien.

Landschap en ligging
Israël is een smal, langgerekt land en kent van west naar oost drie landschappen: de kustvlakte, het westelijk bergland en het Jordaandal en Dal van Araba. Het zuidelijke gedeelte van Israël wordt gevormd door de Negev-woestijn, die de helft van het land beslaat. De kuststrook is deels een vruchtbare laagvlakte, die in het zuiden steeds breder, droger en onvruchtbaarder wordt. Uiteindelijk gaat dit gebied over in de Sinaïwoestijn. Het westelijke bergland is onder te verdelen van zuid naar noord in de berglanden van de Negev en van Judea, Samaria en Galilea. Israël grenst in het noorden aan Libanon, in het noordoosten aan Syrië, in het oosten aan Jordanië en de West Bank, in het zuiden aan Egypte en in het zuidwesten aan de Gaza Strip.

Grensdocumenten
U dient bij een bezoek aan Israël in het bezit te zijn van een paspoort dat minstens zes maanden geldig is va de datum van terugkomst. Alleen een identiteitsbewijs is niet geldig. Een visum is voor Israel niet nodig. Alle EU burgers krijgen bij aankomst een stempel in het paspoort.

Israël - De Westelijke muur (Klaagmuur) in Jeruzalem
Israël - De Dode Zee
Israël - Baklava op een markt in Tel Aviv
Israël - Knesset, monument in Jeruzalem
Israël - Sint Peterskerk in Tel Aviv
Israël - Jeruzalem
Israël - Tel Aviv
Israël - Synagoge in Jeruzalem
Israël - Zilveren en gouden souvenirs
Israël - Drijven op de Dode Zee
Israël - Jeruzalem
Israël - Een kameel in de woestijn van Judea