U bevindt zich hier Home italië Vlieg-rondreis Verrassend Calabrië & Puglia Reisnummer: VEIT10
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Verrassend Calabrië & Puglia
italië | Calabria |
Reisnummer: VEIT10
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuw bij Oad
 Onder begeleiding van Oad reisleiding
 Incl. proeverij bij lokale boerderij
De reis
 Puur en ongerept Italië
 Lokale gids in Sassi die Matera
 Alle dagen inclusief ontbijt en diner

Vliegreis Italie

Een geweldige reis naar twee prachtige gebieden, het pure Italië; Calabrië en Puglia. In Calabrië worden woeste berggebieden afgewisseld met pittoreske strandplaatsjes en Puglia, de bakermat van veel Italiaanse pasta’s, doet u versteld staan vanwege haar ongereptheid. Laat u verrassen en ga mee naar deze bijzondere regio’s van Italië.

Hoogtepunten

Vissersdorpje Pizzo en Kathedraal van Tropea
Karakteristiek Chianalea di Scilla
Merkwaardige Trullihuisjes in Alberobello
Kathedraal van Trani, spectaculair gelegen
Prachtig uitzicht vanuit Reggio Calabria
Typische lekkernijen in Zungri
Fascinerend Sassi di Matera

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in goede middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Donderdag

Heenreis
Vanaf Amsterdam vliegt u naar Napels. Van daar rijden we naar ons hotel in de omgeving van Tropea, waar we vier nachten verblijven

Vrijdag

Pizzo, Tropea
Vanochtend bezoeken we allereerst het prachtige vissersdorpje Pizzo. We wandelen door het historische centrum met haar typische smalle straatjes en pleintjes. Bovendien komt het bekende truffel-ijs hier vandaan, een absolute aanrader om eens te proeven. Aansluitend rijden we naar Tropea waar we genieten van het historische centrum met de Kathedraal van Tropea, de kerk van Santa Maria en het schitterende uitzicht over de Middellandse Zee.

Zaterdag

Scilla en Reggio Calabria
Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Scilla, een karakteristiek vissersplaatsje. Het plaatsje is prachtig op een plateau gelegen met een geweldig weids uitzicht over de zee. We bezoeken Chianalea di Scilla, de oudste wijk van Scilla. We rijden nog verder langs de kust van de Thyrreense Zee naar Reggio Calabria. We kijken nu echt op de Straat van Messina en zien Sicilië liggen. In Reggio Calabria kunnen we o.a. de Bronzi di Riaci zien; bronzen beelden uit 450v Christus.

Zondag

Zungri
Vandaag gaan we het binnenland van Calabrië ontdekken. We rijden richting het plaatsje Zungri, gelegen op het plateau van Poro. In Zungri bezoeken we een kleine familie boerderij waar we lokale producten als ui, typische salami uit Calabrië en kazen proeven. Na de proeverij bezoeken we de eeuwenoude grotten, die in de middeleeuwen een onderkomen voor Monniken waren.

Maandag

Matera
Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar het fascinerende Matera. Deze plaats is vooral beroemd vanwege de rotswoningen. Deze bevinden zich voornamelijk in de benedenstad; Sassi di Matera. We nemen de tijd om deze bijzondere stad, die sinds 1993 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, te ontdekken. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Cisternino waar we drie nachten verblijven.

Dinsdag

Alberobello
Vandaag staat er weer een schitterende dagtocht op het programma. We bezoeken namelijk de plaats Alberobello, beroemd om de merkwaardige trullihuisjes. Dit zijn ronde huisjes met kegelvormige daken. In deze regio staan meer dan duizend Trullihuizen, deze zijn dan ook tekenend voor Puglia. Op ons gemak verkennen we deze bijzondere stad. Vanavond dineren we in ons hotel.

Woensdag

Castel del Monte en Trani
Vanochtend bezoeken we het ‘Castel del Monte’. Het kasteel heeft een enorme universele waarde door de perfectie van vormen en het gebruik van verschillende culturele elementen, een uniek meesterwerk van Middeleeuwse architectuur. Aansluitend bezoeken we Trani, ook wel de Parel van Puglia genoemd. Een hoogtepunt in Trani is de Kathedraal van St. Nicola Pellegrino, spectaculair gelegen aan de Adriatische Zee!

Donderdag

Terugreis
We rijden naar het vliegveld van Bari voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Transavia naar Napels. Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen dient u dit u online op Transavia.com aan te melden. U betaalt dan een tarief van € 12,- per stuk per enkele reis voor het de ruimbagage (max. 20 kg.). U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de servicedeskbalie van ATPI in vertrekhal 2, tegenover incheckbalie 9. Hier krijgt u ook uw kofferlabel. De reisleider zal aanwezig zijn vanaf ca. 3 uur voor vertrek van uw vlucht en zal daar maximaal 30 minuten aanwezig zijn. Wij raden u aan zich eerst bij de reisleider te melden alvorens u door de douane gaat.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Napels en Bari - Amsterdam per Transavia incl. luchthavenbelastingen, brandstoft- en veiligheidstoeslagen
• rondreis volgens programma per bus met airconditioning
• genoemde excursies
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• Nederlandssprekende Oad reisleiding
• lokale gids in Sassi di Matera inclusief entree
• proeverij bij lokale boerderij in Zungri
• toeristenbelasting

Exclusief

• entreegelden ca. € 15,- per persoon
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 12,- enkele reis p.p.

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.