arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeItaliëWandel 4-Daagse Toscane - Hotel La Pia vanaf Rotterdam
Reisnummer: OSIV04 - 01
va. 749,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25.00 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 30 september 2019
today30 september 2019
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Wandel 4-Daagse Toscane - Hotel La Pia vanaf Rotterdam
Italië
 Verblijf in de thermale badplaats Montecatini Terme
 Wandelen door de schitterende natuur van Toscane
 Excursie naar Pisa en Lucca

Schitterende Wandel 4-Daagse Toscane

Ga mee op deze schitterende Wandel 4-daagse naar de pracht van Toscane. U verblijft in Montecatini Terme dat natuurlijk vooral bekend staat als kuuroord. Aan het begin van de 20e eeuw was er volop groei in dit charmante stadje en was het een ideale plaats om te kuren en te sporten. Ook kwamen er toen veel Italiaanse beroemdheden. Momenteel kunt u hier heerlijk genieten, tot rust komen en al wandelend genieten van het vele natuurschoon.

Bent u klaar voor een sportieve en gezonde uitdaging in... het najaar? Ga dan mee met Oad naar de Wandel 4-daagse van Toscane die plaats vindt van woensdag 2 oktober tot en met zaterdag 5 oktober 2019. U zult wandelen door oude stadjes, door schitterende natuur en kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van Toscane. Bij het voldoen van alle wandeldagen ontvangt u een mooie medaille die u als herinnering aan dit sportieve wandelevenement mee naar huis kan nemen. Kortom de moeite waard om deel te nemen aan de Wandel 4-daagse van Toscane.

In samenwerking met de KWBN biedt Oad een aantal arrangementen aan naar dit prachtige wandelevenement. Het pakket is inclusief vlucht naar Pisa v.v., transfer naar uw accommodatie v.v., 7 nachten verblijf op basis van halfpension en een 1-jarig lidmaatschap van KWBN. De inschrijfkosten voor de Wandel 4-Daagse zijn niet inbegrepen en deze bedragen € 45,- per persoon. U kunt een keuze maken uit een wandelafstand van 15 en 25 kilometer. Bent u lid van de KWBN? Dan ontvangt u een korting van € 20,- per persoon op het arrangement.

Waarom de Wandel 4-Daagse Toscane bij Oad boeken?
Oad regelt alles voor u: vlucht, transfer en verblijf
U verblijft in een hotel op loopafstand van het startpunt
Lidmaatschap KWBN gratis (gedurende een kalenderjaar)
Korting van € 20,- p.p. voor KWBN leden op het arrangement
Inschrijving voor de 4Daagse van Toscane
Lees meer over Wandel 4-Daagse Toscane - Hotel La Pia vanaf Rotterdam

Dagprogramma

location_onVlucht vanaf Rotterdam naar Pisa

Uiterlijk 2 uur voor vertrek meldt u zich op de luchthaven van Rotterdam om in te checken voor uw vlucht naar Pisa. De vlucht zal ca. 2 uur in beslag nemen. Aangekomen op de luchthaven van Pisa wandelt u naar de gereedstaande touringcar en vertrekt u naar uw hotel in Montecatini Terme. Bij aankomst in uw hotel checkt u in en kunt u uw kamer in gebruik nemen.

location_onU heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kunt u uw startkaart ophalen bij de Walking Village in de oude Terme la Salute.

location_onMontecatini Alto / Val di Nievole en Pistoia

Vandaag begint u aan uw eerste wandeling. Beide routes van zowel 15 kilometer als van 25 kilometer starten vanaf de Walking Village in de oude Terme la Salute. Indien u 15 kilometer wandelt gaat de route naar Montecatini Alto en de Vallei van Nievole om zo weer terug te keren in The Walking Village.

Bij de 25 kilometer route gaat u per trein naar Pistoia waar u een schitterende wandeling door de stad maakt. Ook wandelt u naar de Vallei van Nievole om zo weer terug te keren in The Walking Village. Pistoia is een verborgen parel in Toscane en werd in 2017 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2017.

location_onMontecatini Terme en omgeving

Voor beide routes start u vandaag vanaf de Walking Village in de oude Terme La Salute. Bij de 15 kilometer wandeling reist u per trein naar Buggiano en bij de 25 kilometer wandeling gaat u per trein naar Pescia. U wandelt langs de rivier de Pescia naar Massa en Colle / Colline Di Valdinievole* voordat u terug wandelt naar Montecatini Terme om u af te melden in The Waking Village,

location_onPinokkio en Montecarlo - Altopascio

Vandaag gaat u voor de 15 kilometer wandeling en de 25 kilometer wandeling vanaf Montecatini Terme per trein naar Pescia.

Pescia is bekend vanwege de cultuur en de verkoop van de bloemen. De route gaat o.a langs de rivier Pescia en over het oude, enigszins steile, pad Via Collodi naar de Frazione Collodi. Frazione Collodi is de voormalige woonplaats van de schrijver Carlo Collodi (de schrijver van de fabel Pinokkio)

Verder wandelt u op weg naar Montecarlo over eeuwenoude paden met uitgesleten karrensporen, onderdeel van Variante via Francigena (de Pelgrimsweg naar Rome). Montecarlo is een charmant wijnstadje met mooie witte wijnen. Vanuit Montecarlo wandelt u terug naar Stazioni Montecarlo San Salvatore. Vanaf daar gaan de deelnemers aan de 15 kilometer route met de trein terug naar Montecatini Terme om zich af te melden in de Walking Village.

De 25 kilometer route wandelt naar Altopascio en neemt vanaf daar ook de trein naar Montecatini Terme om zich vervolgens af te melden in de Walking Village.

location_onPlanten en Leonardo da Vinci

Vandaag start u voor de 15 kilometer wandeling (let op, de 15 kilometer route is vandaag 18 kilometer) vanaf de Walking Village in de richting van Pieve a Nievole. U wandelt langs de rivier en het planten onderzoekstation naar Vione, Albinatico en Traversagna. Via Borgo a Buggiano wordt het tjjd om terug te keren naar de Walking Village om u af te melden.

Voor de 25 kilometer wandeling start u de Walking Village in de richting van Padule di Fucecchio om zo de top van de Colinne del Montalbano te bereiken. Vanaf hier gaat u verder naar Cointolese, Pozzarello, Montevettolini en Monsummano. Onderweg geniet u van het uitzicht op Vinci en dit is uiteraard de geboorteplaats van niemand minder dan Leonardo da Vinci! Vanaf hier wordt het tjjd om terug te keren naar de Walking Village om u af te melden.

En indien u alle wandelingen met succes heeft volbracht ontvangt u vandaag een mooie medaille.

location_onNa alle vermoeienissen van de afgelopen dagen gaat u vandaag Toscane verkennen. Per lokale touringcar en onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids vertrekt u om 08.45 uur vanaf Montecatini Terme naar Pisa (indien u niet aanwezig bent, gaan wij ervan uit dat u niet meegaat met deze excursie).

Pisa staat uiteraard bekend om z'n scheve toren en deze gaat u vandaag vanuit alle hoeken bekijken. Ook ziet u de Duomo, het Batistero en de Campo Santo begraafplaats.

U heeft wat vrije tijd om leuke foto's te maken bij de toren en vervolgens rijdt u door naar Lucca waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Vervolgens maakt u een wandeling onder leiding van uw gids. U wandelt door de historische stad die volledig omgeven is door muren van 4 meter dik. U ziet o.a. het Amfiteatro, de Fredegando kerk en het plein San Michele. Het Palazzo Ducale stamt al uit de tijd van Napoleon en beschikt over een zeer mooi plein. Ook ziet u de Duomo en het praalgraf van dona Ilaria. U wandelt door smalle Middeleeuwse straatjes en bereikt de Torre Guinigi. Na de rondleiding is er nog wat vrije tijd en aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel in Montecatini Terme.

location_onDe laatste dag van uw verblijf is aangebroken. Op een nader te bepalen tijdstip staat de touringcar klaar en vertrekt u naar de luchthaven van Pisa. Op de luchthaven checkt u in voor uw terugvlucht naar Rotterdam. Na een vlucht van ca. 2 uur komt u aan op de luchthaven van Rotterdam en is er een einde gekomen aan uw sportieve reis naar Toscane.

Tijdens deze Wandel 4Daagse is Nathalie Maathuis aanwezig als reisbegeleidster vanuit Oad. In zeer dringende gevallen kunt u contact met haar opnemen via telefoonnummer 0031 - 6.53.29.53.60. Ook is zij regelmatig in The Walking Village aanwezig voor vragen en eventuele assistentie.

Accommodatie(s)

Hotel La Pia***

Hotel La Pia ligt in Montecatini Terme. Deze stad is bekend van de thermen en ligt in het hart van Toscane. Het startpunt van de wandelingen ligt op op ca. 500 meter afstand van uw hotel.

Lees meer
Hotel La Pia***
sluiten
Hotel La Pia voorkant
Hotel La Pia terras
Hotel La Pia kamer
Hotel La Pia eetzaal

Ligging

Hotel La Pia ligt in Montecatini Terme. Deze stad is bekend van de thermen en ligt in het hart van Toscane. Het startpunt van de wandelingen ligt op op ca. 500 meter afstand van uw hotel.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• airco
• wifi

Kamer

De in lichte kleuren ingerichte kamers beschikken o.a. over een volledig ingerichte badkamer, airco, telefoon, tv en een kluisje.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• diner buffet of 3-gangen diner

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Rotterdam – Pisa v.v. per Transavia
checktransfer luchthaven – accommodatie v.v. per lokale touringcar
checkverblijf in in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen
check1-jarig lidmaatschap KWBN
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage van max 10 kg p.p. en 1 stuk ruimbagage van max 15 kg p.p.

Exclusief

checkeventuele entreegelden

Optioneel bij te boeken:
checkdeelname aan de Wandel 4-Daagse van Toscane à € 45,- per persoon
checkreisverzekering
checkannuleringsverzekering

Extra Info

Zorg dat u goed ingelopen wandelschoenen, een rugzak en een waterfles bij u heeft.

Na de alle wandelingen keert u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel.