arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeItaliëWandel 4-Daagse Toscane - Hotel Manzoni vanaf Amsterdam (8 dagen)
Reisnummer: OSIV03-01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25.00 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Wandel 4-Daagse Toscane - Hotel Manzoni vanaf Amsterdam (8 dagen)
Italië
 Verblijf in de thermale badplaats Montecatini Terme
 Wandelen door de schitterende natuur van Toscane
 Excursie naar Volterra en San Gimignano

Schitterende Wandel 4-Daagse Toscane

Ga mee op deze schitterende Wandel 4-daagse naar de pracht van Toscane. U verblijft in Montecatini Terme dat vooral bekend staat als kuuroord. Aan het begin van de 20e eeuw was er volop groei in dit charmante stadje en was het een ideale plaats om te kuren en te sporten. Ook kwamen er toen veel Italiaanse beroemdheden. Momenteel kunt u hier heerlijk genieten, tot rust komen en al wandelend genieten van het vele natuurschoon.

Waarom de Wandel 4-Daagse Toscane bij Oad boeken?

Oad regelt ...alles voor u: vlucht, transfer en verblijf
U verblijft in een hotel op loopafstand van het startpunt
Lidmaatschap KWBN gratis (gedurende een kalenderjaar)
Korting van € 20,- p.p. voor KWBN leden op het arrangement
Inschrijving voor de 4Daagse van Toscane

Dus bent u klaar voor een sportieve en gezonde uitdaging in het najaar? Ga dan mee met Oad naar de Wandel 4-daagse van Toscane die plaats vindt van woensdag 29 september tot en met zaterdag 2 oktober 2021. U zult wandelen door oude stadjes, schitterende natuur en kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van Toscane. Bij het voldoen van alle wandeldagen ontvangt u een mooie medaille die u als herinnering aan dit sportieve wandelevenement mee naar huis kunt nemen. Kortom de moeite waard om deel te nemen aan de Wandel 4-daagse van Toscane.

In samenwerking met de KWBN biedt Oad een aantal arrangementen aan naar dit prachtige wandelevenement. Het pakket is inclusief vlucht naar Pisa v.v., transfer naar uw accommodatie v.v., 7 nachten verblijf op basis van halfpension en een 1-jarig lidmaatschap van KWBN. De inschrijfkosten voor de Wandel 4-Daagse zijn niet inbegrepen en deze bedragen € 55,- per persoon. U kunt een keuze maken uit een wandelafstand van 15 en 25 kilometer. Bent u lid van de KWBN? Dan ontvangt u een korting van € 20,- per persoon op het arrangement.
Lees meer over Wandel 4-Daagse Toscane - Hotel Manzoni vanaf Amsterdam (8 dagen)

Dagprogramma

location_onVlucht vanaf Amsterdam naar Pisa

Uiterlijk 2 uur voor vertrek meldt u zich op de luchthaven van Amsterdam om in te checken voor uw vlucht naar Pisa. De vlucht zal ca. 2 uur in beslag nemen. Aangekomen op de luchthaven van Pisa wandelt u naar de gereedstaande touringcar en vertrekt u naar uw hotel in Montecatini Terme.

Montecatini Terme bestaat uit smalle straatjes en hierdoor kan de touringcar niet bij uw hotel komen. De touringcar stopt zo dicht mogelijk bij uw hotel. Bij aankomst in uw hotel checkt u in en kunt u uw kamer in gebruik nemen.

location_onU heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kunt u uw startkaart ophalen bij de Walking Village in Terme Tamerici.

location_onOmgeving Montecatini Terme / Montecatini Alto / Val di Nievole

Vandaag begint u aan uw eerste wandeling. Beide routes van zowel 15 kilometer als van 25 kilometer starten vanaf de Walking Village in Terme Tamerici. Indien u 15 kilometer wandelt gaat de route naar Montecatini Alto en de Vallei van Nievole om zo weer terug te keren in The Walking Village.

De wandeling van 25 kilometer start vanaf de Walking Village in Terme Tamerici. Deze route gaat over de heuvels van Montecatini Alto met schitterende uitzichten. U wandelt over het fraaie dorpsplein en gaat heuvelafwaarts langs de oudste kabelbaan van de wereld.

Alle routebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

location_onBorgo a Buggiano / De heuvels van Valdinievole

Voor beide routes start u vandaag vanaf de Walking Village. Bij de 15 kilometer wandeling reist u per trein naar Buggiano en bij de 25 kilometer wandeling gaat u per trein naar Pescia. Voor beide afstanden vertrekt u te voet vanaf de Walking Village naar het station.

De route van 15 kilometer gaat naar Borgo a Buggiano waar u het centrum doorkruist en ook wandelt u door schitterende dorpen met een prachtig landschap van olijfbomen. Over oude paden en onverharde wegen keert u terug naar Montecatini Terme.

De route van 25 kilometer neemt u mee naar het station van Pescia waar u ook door het oude centrum wandelt. U wandelt in de richting van de heuvels van Valdinievole en door een schitterend gebied met fraaie uitzichten en vele olijfgaarden. Via Buggiano en Massa e Cozille keert u terug naar Montecatini Terme.

location_onPinokkio en Montecarlo - Altopascio

Vandaag gaat u voor de 15 kilometer wandeling en de 25 kilometer wandeling vanaf Montecatini Terme per trein naar Monecarlo San Salvatore of Altopascio. Voor beide routes verzamelt u in de Walking Village en gaat u naar het station.

De route van 15 kilometer neemt u mee naar Montecarlo over eeuwenoude paden met uitgesleten karrensporen, onderdeel van Variante via Francigena (de Pelgrimsweg naar Rome). Montecarlo is een charmant wijnstadje met mooie witte wijnen. Ook komt u in het dorp Franzione Collodi. Frazione Collodi is de voormalige woonplaats van de schrijver Carlo Collodi (de schrijver van de fabel Pinokkio). U eindigt in Pescia waar u de trein terug neemt naar Montecatini Terme.

De route van 25 kilometer vertrekt vanaf het station van Altapascio. Via een mooie omweg door en langs de vele wijngaarden sluit u aan op de route van 15 kilometer.

location_onMontale-Agliana / Postoia / Il Cammino di San Jacopo (25 km en 15 km)

Vandaag reist u gezamenlijk per trein vanaf Montecatini Centro naar Montale-Agliana (25 km) en Pistoia (15 km). Van hier wandelt u over de pelgrimsweg Il Cammino di San Jacopo terug naar Montecatini.

Montale-Agliana: Is gelegen tuseen Prato en Pistoia en is gebourwd in de Romeinse tijd.
Pistoia: Dit wordt ook wel 'klein Florence' genoemd. Deze mooie stad is gesticht door de Romeinen (en heette toen Pistorium) en was in 2017 de culturele hoofdstad van Italie.
De Cammino de San Jacopo: deze prachtige route is onderdeel van een lange pelgrimsroute door het hart van Europa naar Santiago de Compostella in Spanje.

En als u alle wandelingen met succes heeft volbracht ontvangt u vandaag een mooie medaille.

location_onNa alle vermoeienissen van de afgelopen dagen gaat u vandaag Toscane verkennen. Per lokale touringcar en onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids vertrekt u om 08.45 uur vanaf Montecatini Terme (Terme Redi) door de vallei van de Arno naar Volterra. Volterra is de vroegere hoofdstad van de Etruskische beschaving die reeds voor de Romeinen een hoge standaard had. De stad is gelegen op een hoge heuvel van waaruit u een schitterend uitzicht heeft op de omliggende wijngaarden en olijfboomplantages.

Onder leiding van uw gids maakt u een wandeling door de stad langs de Porta all'Arco, de Duomo, de Piazza dei Priori met het gelijknamige paleis en de ruïnes van het antieke Romeinse theater. Het middeleeuwse karakter van de stad is bewonderenswaardig behouden. Ook heeft u gelegenheid om de stad zelf te bekijken.

Aansluitend geniet u van een heerlijke pasta lunch in één van de lokale restaurants in Volterra. Bij de lunch is water en 1 glas wijn per persoon inbegrepen.

Na de lunch vertrekt u per touringcar naar San Gimignano. Deze prachtige middeleeuwse stad lag op de Via Francigena, een van de belangrijkste pelgrim- en handelsroutes in de Middeleeuwen en Renaissance. De weg liep van Rome naar Calais en San Gimignano was een belangrijke stop- en handelsplaats op deze route. Adellijke families en rijke handelaars lieten er een toren bouwen ter bescherming en om hun macht te tonen. In het verleden waren waren er 72 torens, nu nog slechts 14. Met uw gids wandelt u door de volledig ommuurde stad en bezoekt de basiliek met de authentieke fresco's, het Palazzo Pubblicco uit de 14e eeuw en schitterde plaatsen en hoekjes die uit een historische film te voorschijn komen. Ook is er tijd om de winkeltjes te bekijken of een ijsje te halen bij de meest bekend ijssalon van Italië (deze ijssalon is met vele prijzen bekroond).

Rond 16.30 uur rijdt u door de Toscaanse landschappen terug naar Montecatini Terme.

location_onDe laatste dag van uw verblijf is aangebroken. Op een nader te bepalen tijdstip staat de touringcar klaar en vertrekt u naar de luchthaven van Pisa. De precieze vertrekplaats wordt u ter plekke doorgegeven.

Op de luchthaven checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Na een vlucht van ca. 2 uur komt u aan op de luchthaven van Amsterdam en is er een einde gekomen aan uw sportieve reis naar Toscane.

Accommodatie(s)

Hotel Manzoni ****

Het prima hotel Manzoni ligt in het centrum van Montecatini Terme. Plekken als het centrale plein Piazza del Popolo, het Parco delle Terme en de Funicolare naar Montecatini Alto liggen op loopafstand.

Lees meer
Hotel Manzoni ****
sluiten
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - zwembad
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - terras
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - 2-persoonskamer
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - restaurant
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - zwembad
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - lounge
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - restaurant
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - zwembad
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - lounge - terras
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - voorbeeldkamer
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - zwembad
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - voorbeeldkamer
Montecatini Terme - Hotel Manzoni **** - voorbeeldkamer

Ligging

Het prima hotel Manzoni ligt in het centrum van Montecatini Terme. Plekken als het centrale plein Piazza del Popolo, het Parco delle Terme en de Funicolare naar Montecatini Alto liggen op loopafstand.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• ruime lounge
• bar
• restaurant
• wellness en fitnesscentrum (tegen betaling)
• buitenzwembad met terras en ligstoelen (bij slecht weer kan het zwembad overdekt worden gemaakt)
• wifi

Kamer

Comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, tv, minibar, safe en airconditioning en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3-gangendiner

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+13foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Pisa v.v. per Transavia
checktransfer luchthaven – accommodatie v.v. per lokale touringcar
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag (bij een late aankomst in het hotel kan het diner op de 1e dag komen te vervallen of worden vervangen door een kleine snack)
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen
check1-jarig lidmaatschap KWBN
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage van max 10 kg p.p. en 1 stuk ruimbagage van max 15 kg p.p.

Exclusief

checkeventuele entreegelden

Optioneel bij te boeken:
checkdeelname aan de Wandel 4-Daagse van Toscane à € 65,- per persoon
checkreisverzekering
checkannuleringsverzekering

Extra Info

Zorg dat u goed ingelopen wandelschoenen, een rugzak en een waterfles bij u heeft.

Na de alle wandelingen keert u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel.

Extra Info

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen.