arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeJapanWalk Challenge Japan - KLM
Reisnummer: OSWJ02
va. 4247,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 14 maart 2023
today14 maart 2023
(17 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Walk Challenge Japan - KLM
Japan
 U vliegt vanaf Amsterdam per KLM
 Wandelingen langs o.a. waterkant van Nagasaki, door het Deer Park in Nara
 Bezoek aan o.a. Tokyo

Walk Challenge Japan per KLM

De Walk Challenge Japan vindt plaats in maart 2023. Op het programma staan o.a. wandelingen en excursies in Nagasaki, Mount Fuji, Ureshino, Omiya en Nara. De Walk Challenge vindt plaats tijdens één van de mooiste en fotogenieke periodes in Japan; de tijd waarin de kersenbloesem volop in bloei staat. Tijdens deze Walk Challenge worden sportieve uitdagingen gecombineerd met interessante excursies. U maakt een schitterende reis waarbij u kennis maakt met de cultuur, het lekkere eten en de gastvrij...heid van de bevolking.

Na een onderbreking van 11 jaar wordt er in 2023 een vervolg gegeven aan de unieke en uitdagende Walk Challenges; de Walk Challenge Japan 2023 (WCJ2023) met 6 wandelmomenten. De vorige edities naar China (in 2008), Israël (in 2010) en Groot Brittannië (in 2012) waren zeer succesvol met veel enthousiaste deelnemers, mooie wandelingen, natuurschoon en schitterende steden.

Japan, ook wel het land van de Rijzende Zon genoemd, is een eilandenrijk aan de oostkust van Azië op ongeveer 11 uur vliegen van Nederland. Japan heeft al meer dan 400 jaar een relatie met Nederland. Deze relatie is in 2000 feestelijk herdacht met o.a. de uitgifte van een € 5,- muntstuk, herdenkingspenningen, activiteiten in het Japan museum, het Siebold Huis in Leiden, een bezoek van de Koninklijke Marine aan Japan en Japan gerelateerde tentoonstellingen in diverse musea.

De band tussen Japan en Nederland begon in 1600. Op 19 april van dat jaar strandde het schip “De Liefde” voor de zuidkust van Japan. Van de oorspronkelijke bemanning restte slechts nog 25 man, de overige bemanningsleden waren onderweg aan de ontberingen bezweken. De Liefde was het enige schip van een konvooi van 5 dat Japan na een reis van bijna 22 maanden (27 juni 1598 – 19 april 1600) bereikte. Tijdens deze Walk Challenge zult u ook zeker de lange relatie en geschiedenis van beide landen ervaren.

Lees meer over Walk Challenge Japan - KLM

Hoogtepunten

6 unieke en schitterende wandelingen
bezoek aan Dejima en het Peace Park in Nagasaki
bezoek aan de theevelden bij Ureshino
wandelen tussen de herten in het Deer Park in Nara
Mount Fuji
bezoek aan het Asakusa District in Tokyo

Dagprogramma

location_onVandaag vertrekt u voor uw Walk Challenge naar Japan. U vliegt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf met een overstap naar Nagasaki of Fukuoka.

location_onVroeg in de ochtend komt u aan op vliegveld en wordt u per transfer naar uw hotel in Nagasaki gebracht. U heeft deze dag ter vrije besteding om bij te komen van uw reis en Nagasaki te verkennen. Nagasaki ligt aan de westkust van het eiland Kyushu en vanaf de stad heeft u een mooi uitzicht over de baai van Nagasaki.

location_onVandaag is de eerste officiële dag van uw reis. Vanaf uw hotel kunt u Glover Garden bezoeken. Glover Garden is een grote tuin op een heuvel in het zuiden van Nagasaki. U ziet er diverse huizen en gebouwen gegroepeerd rondom het huis van de Schotse ondernemer Thomas Blake Glover.

location_onIn de ochtend gaat u op excursie en brengt u een bezoek aan het Park van de Vrede. Dit park is aangelegd ter herinnering aan de verwoesting van de stad door de atoombom. Tijdens deze excursie staat tevens Ground Zero en het museum op het programma.

location_onVandaag gaat u onder leiding van gidsen naar Huis ten Bosch, waar u een replica van de Domtoren, Delft en de kanalen van Amsterdam kunt bekijken.

location_onVandaag staat een schitterende wandeling op het programma. Het wandelprogramma begint met een officiële, lokale start ceremonie. Tijdens de wandeling van vandaag nemen ook Japanse wandelaars deel aan de Walk Challenge. U wandelt langs de waterkant naar de Inasa Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt. De route gaat via de internationale begraafplaats Inasa waar ook Nederlandse graven zijn. Via een heuvelachtig parcours met verschillende tunnels en de Megami Ohasi Brug komt u aan de andere oever. U loopt via oude werven, Glover Garden, het gedenkteken voor de 26 Heilige Martelaren en ziet op deze manier veel van de stad (ca. 18 km). Uw wandeling eindigt met een bezoek aan Dejima. Op dit moment is het een Nationale Historische Plaats en wordt het in fases gerestaureerd. Inmiddels zijn er ca. 20 gebouwen op ware grootte gereconstrueerd en deze doen allemaal dienst als museum. In Dejima zult u diverse Nederlandse voorwerpen zien zoals o.a. een kanon met het VOC logo en een grote originele balans uit Delft.

location_onVanaf Nagasaki rijden we in ca. 2 uur naar Saga. In Saga bezoekt u vandaag de Yutoku Inari tempel. Dit is één van de belangrijkste Inari tempels van Japan. Deze tempel is gebouwd op de steile helling van een vallei en de belangrijkste ruimte staat op hoge, houten palen op 18 meter boven de grond. Aan de voet van de heuvel ligt een kleine Japanse tuin met vijvers. Deze tuin is vooral beroemd vanwege schitterende pioenrozen. Ook bezoekt u de theevelden van Ureshino. Japan is natuurlijk een theeland bij uitstek en het staat vooral bekend om de groene thee. Er zijn ontelbare theevelden door het gehele land maar Ureshino is de plek waar de Japanse groene thee zijn oorsprong vindt.

location_onUw wandeling start vandaag bij het Tea Exhibition Center in Ureshino. U wandelt door een bosrijke omgeving rondom een stuwmeer en heeft een schitterend uitzicht op de thee- en rijstplantages. Na een wandeling van ca. 10 kilometer bent u terug op de startlocatie en begint u aan de tweede route van ca. 10 kilometer. Deze route neemt u mee door het stedelijke deel van Ureshino en u wandelt langs de leuke winkeltjes en restaurantjes die de stad rijk is (ca. 20 km).

location_onVandaag staat een lange reisdag op het programma. Vanaf het zuiden van Japan reizen we naar het midden van het land. De route eindigt in Nara. Tijdens deze reisdag stoppen we onderweg om ergens te lunchen. In het begin van de avond komen we aan in Nara. Nara is geen grote stad maar wel een hele toeristische stad aangezien het een oude keizerstad betreft. De stad ligt op het eiland Honshu en is vooral bekend om de vele tempels die er zijn en de vele herten. Bij het bezoeken van één van de heiligdommen wandelt u tussen deze dieren die er vrij rondlopen.

location_onOnder leiding van een lokale Engelssprekende gids gaat u Nara bekijken. U bezoekt o.a. de Todaiji Tempel en Narapark. De Todaiji Tempel is één van de bekendste en belangrijkste tempels van Nara. In het complex staat het grootste bronzen Boeddha beeld van Japan dat maar liefst 16 meter hoog is en 437 ton zwaar. Narapark ligt aan de voet van de berg Wakakusa en in dit park leven meer dan 1000 herten. Zij lopen er vrij rond tussen alle bezoekers. Op het terrein vindt u daarnaast diverse tempels.

location_onVandaag is het weer tijd voor een prachtige wandeling. Ook hier begint het wandelprogramma met een lokale ceremonie. Leuk detail: in 2023 wordt het 25-jarig jubileum gevierd sinds Nara op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gekomen. De wandelbond van Nara viert dit met een wandelevenement waardoor u vandaag met lokale wandelaars de route loopt! De route gaat via de Enjoji Tempel en Mount Kasuga loopt u naar Yagyu. U zult deze dag zeker genieten van het mooie natuurschoon dat u onderweg tegenkomt. (ca. 23 km).

location_onVanaf Nara reizen we door naar Mishima. Ook dit is een lange reisdag met de nodige stops onderweg. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij het Nagoya kasteel. Dit kasteel is een belangrijk punt langs de Toikaido route. Aan het kasteel is een belangrijk symbool verbonden, de ‘gouden dolfijn’. Deze gouden dolfijn is nog steeds een soort stadswapen van Nagoya. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel in Mishima.

location_onTijdens een bezoek aan Japan mag de berg Mount Fuji natuurlijk niet ontbreken. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan (ca. 3800 meter) en ligt op het eiland Honshu op ca. 100 kilometer vanaf Tokyo. U wandelt rondom het schitterende meer Laka Kawaguchi. Tijdens uw wandeling zult u genieten van het indrukwekkende uitzicht op deze beroemde berg (ca. 20 km).

location_onVanaf Mishima vertrekt u naar Saitama / Omiya, gelegen op ca. 30 kilometer ten noorden van Tokyo. De route gaat via Hakone. U wandelt vandaag een deel van de Tokaido route, ook wel bekend als de Hakone - Hachiri Trail. Tijdens uw wandeling ziet u theehuizen, Lake Ashinoko en historische bezienswaardigheden. U start uw wandeling bij Amazake Chaya, het oudste theehuis van Japan (meer dan 400 jaar oud).
De wandeling is ca. 12-15 kilometer. Het is een deels heuvelachtige route door een bosrijk gebied. Aansluitend rijdt u door naar uw hotel in Saitama / Omiya.

location_onU heeft vandaag een dag om op eigen gelegenheid Tokyo te bezoeken. Per trein reizen we naar deze bruisende metropool. Tokyo wordt ook wel het New York van het oosten genoemd. Het is een stad die altijd in beweging is en u zult zeker tijd te kort komen. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Imperial Palace. Rondom dit paleis vindt u een prachtig Japans park en schitterende Japanse tuinen. Ook zijn er diverse tempels in de stad die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is de Senso-Ji tempel één van de meest bezochte tempels van Japan. Ook in het Ueno Park vindt u veel geschiedenis van Japan. In het park zijn oude tempels, mausoleums, musea en meer dan 1000 kersenbloesembomen te vinden. Niet te missen is het Asakusa District. Asakusa wordt door velen gezien als de leukste wijk van Tokyo. Deze wijk heeft namelijk een authentieke, oude sfeer weten te behouden in het moderne Tokyo. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

location_onHet is tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken voor een wandeling door Saitama. De laatste wandeling tijdens deze Walk Challenge Japan! Vandaag lopen wederom geïnteresseerde wandelaars uit de lokale omgeving de route met u mee. De wandeling start vanaf een prachtige laan en u wandelt naar de Hikawa Shrine. Rondom dit heiligdom vindt u vele kersenbloesembomen en een museum. Ook ziet u de beroemdste bonsai tuinen van Japan en wandelt u door een lommerrijke omgeving. De route neemt u mee door mooie parken, langs de rivier en eindigt aan de Takanuma Promenade (ca. 15 km). Vanavond sluiten we deze indrukwekkende reis af met een gezamenlijk diner.

location_onOp de laatste dag vliegt u vanaf Tokyo terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (eventueel met een overstap). Met de landing komt er een einde aan uw memorabele en sportieve reis naar het land van de rijzende zon.

Accommodatie(s)

Tijdens uw Walk Challenge naar Japan verblijft u in uitstekende 3-en 4-sterren hotels. Uw kamer beschikt over een volledig ingerichte badkamer met een bad of douche en een toilet. De hotels beschikken daarnaast over een lift en meestal ook over airco.

Bij de reisbescheiden ontvangt u de namen en de adresgegevens van de hotels.

Wel dient u er rekening mee te houden dat de hotelkamers en de badkamers in Japan minder ruim zijn dan u in Europa of andere delen van de wereld gewend bent.

Bij het kamertype kunt u ook kiezen uit een 2-persoonskamer op indeling. Indien u wel een kamer wilt delen maar geen reisgenoot heeft, kunt u hiervoor kiezen. Te zijner tijd gaan wij bekijken hoeveel deelnemers hiervoor gekozen hebben en bekijken of we deelnemers samen op een kamer kunnen laten verblijven. Hiervoor zullen dan persoonsgegevens uitgewisseld moeten worden (uiteraard uitsluitend met uw toestemming). Mochten wij geen geschikte kamergenoot kunnen vinden, dan nemen wij contact met u op. Dit kamertype kunt u ook kiezen indien u wel een kamergenoot heeft, maar op aparte adressen woont en dus aparte bevestigingen wenst te ontvangen.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam, Brussel, Düsseldorf – Nagasaki / Fukuoka en Tokyo – Amsterdam, Brussel, Düsseldorf (eventueel met overstap)
checkvervoer per bus en begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
checkverblijf in 3- tot 4-sterren hotels inclusief ontbijt
checkexcursie door Nagasaki inclusief o.a. bezoek aan het Peace Park
checkbezoek aan Huis ten Bosch
checkwandeling door Nagasaki
checkbezoek aan Ureshino Tea Village
checkwandeling in Ureshino
checkexcursie in Nara inclusief een bezoek aan o.a. het Deer Park en de Todaiji Tempel
checkwandeling in Nara en omgeving
checkwandeling aan de voet van Mount Fuji
checkexcursieprogramma in Tokyo
checkwandeling Saitama City
checkNederlandssprekende Oad reisbegeleiding tijdens de gehele reis
checkhandboek WCJ2023

Exclusief

checkniet genoemde maaltijden
checkevt. niet genoemde entreegelden
checkuitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes etc.
checkeventuele fooien
checktoeslag 1-persoonskamer
checkoptionele excursies
checkverzekeringen

Valuta

Japanse Yen