0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home kroatie Vlieg-rondreis Van Split naar Dubrovnik Reisnummer: VRHR03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Van Split naar Dubrovnik
kroatie | Diverse streken |
va. 959,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Gehele reis met Oad reisleiding
 Vernieuwd programma mét verblijf in Montenegro
 Stadtours o.l.v. lokale gidsen
De reis
 Verblijf in 4* hotel Olympia in Vodice
 Incl. bezoek Mostar in Bosnië-Herzegovina
 Bagage 1 stuk max 23 kg inbegrepen

Rondreis Kroatie en Montenegro

Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met de Adriatische kust van Kroatië. Dubrovnik is zonder twijfel de toeristische topper aan deze streek. De unieke vorm en ligging kenmerken deze stad in Zuid-Dalmatië. De schrijver Bernard Shaw zei het met andere woorden: ‘Zij die een paradijs op aarde zoeken, moeten naar Dubrovnik gaan en zullen het vinden’. Maar er wachten u nog meer aangename verrassingen. Neem bijvoorbeeld de interessante kennismaking met buurland Montenegro of het bezoek aan de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina, met de volledig herstelde brug die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De stad Dubrovnik ontving, als één van de eerste steden in Europa, de hoge onderscheiding ‘gouden medaille van Europa voor bescherming van cultuurmonumenten’. Torens, bastions en stadsomwalling zorgen voor een middeleeuwse sfeer. Huizen, paleizen, kerken en kloosters worden op een vooruitspringende rots in zee omsloten door een 2 km lange vestingmuur. Binnen deze muur vindt u een labyrint van straatjes en steegjes en ondanks de voetgangersdrukte op de Placa blijft de stad een waar openluchtmuseum. Tijdens deze reis ontdekken we echter niet alleen de schoonheden van Dubrovnik. We zien ook Split, de stad van de keizer, en in Šibenik staan we voor de prachtige St. Jacobskathedraal. We bezoeken het Nationale Park van Krka waar we de geweldige watervallen zien. . We gaan naar de buurlanden Bosnië-Herzegovina en Montenegro. In de stad Mostar lopen we over de herstelde brug en ook het ruige landschap van de ‘zwarte bergen’ zal u bekoren. En wat dat dacht u van de oude haven- en handelsstad Kotor in Montenegro, dé vakantiebestemming van 2016. Ga met Oad mee naar Kroatië & Montenegro!

Hoogtepunten

Split, hoofdstad Dalmatië
Historisch Šibenik
Krka Nationaal Park
Mostar (UNESCO in Bosnië-Herzegovina)
Montenegro
Uniek Dubrovnik (UNESCO)

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Zondag

Vlucht van Amsterdam naar Split
Vandaag vliegt u met Croatia Airlines van Amsterdam naar Split. Na aankomst op de luchthaven van Split rijden we naar ons hotel in Vodice voor vier overnachtingen.

Maandag

Nationaal Park Krka en de stad Šibenik
Vanmorgen rijden we eerst naar het Nationale Park Krka. Hier zien wij verschillende indrukwekkende watervallen; het bovenste gedeelte van de rivier Krka splitst zich op in 29 meter tot 100 meter brede watervallen en deze storten dan ca. 40 meter omlaag. Op weg terug naar de kust brengen we een bezoek aan de stad Šibenik. Belangrijkste bouwwerken in Šibenik zijn de zeer mooie St. Jacobskathedraal en het oude stadhuis met zijn loggia. De bouwtijd aan de kathedraal was 105 jaar en nog steeds is het één van de belangrijkste gebouwen aan de Adriatische kust, vooral de dakconstructie is zeer bijzonder.

Dinsdag

Vrije dag
Vandaag een heerlijke rustige dag. Liefhebbers kunnen meegaan met een gezellige boottocht. U kunt genieten van de fantastische kustlijn (optioneel, kosten ca. € 40,- p.p.).

Woensdag

Split
Na het ontbijt rijden we naar de stad Split voor een bezoek aan deze grootste stad van Dalmatië. De stad ligt fraai op een schiereiland en dit schiereiland herbergt veel historische bouwwerken. De belangrijkste gebouwen bevinden zich rond het uit de 3e eeuw stammende paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. De keizer is in Split geboren en nadat hij afstand had gedaan van de troon wilde hij in dit gigantische complex van zijn oude dag genieten.

Donderdag

Montenegro
Via een mooie route rijden we vandaag naar buurland Montenegro, een nog relatief onbekende vakantiebestemming maar zeker de moeite waard.
Via de plaatsen Risan en Peras bereiken we ons hotel aan de Budva Rivièra waar we twee nachten verblijven.

Vrijdag

Kotor, Budva
Vanmorgen bezoeken we de prachtig gelegen oude haven- en handelsstad Kotor die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezienswaardig zijn onder mee de drie stadspoorten en de imposante stadsmuren. Daarna gaan we naar Budva, een van de oudste nederzettingen aan de kust, met veel Venetiaanse invloeden. Het historische centrum is vandaag de dag alleen toegankelijk voor voetgangers.

Zaterdag

Dubrovnik
Een van de hoogtepunten van deze prachtige reis is Dubrovnik. We maken een stadswandeling door het unieke Dubrovnik, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. WE lopen over de Placa waar het belangrijkste gebouw van de stad staat: het Rectorenpaleis. Ook zien we de barokke kathedraal en het Dominicanenklooster. Vervolgen rijden we naar ons hotel waar we drie nachten verblijven.

Zondag

Mostar
Ook vandaag gaan we de grens over naar buurland Bosnië-Herzegovina. Via een prachtig berggebied bereiken we de stad Mostar.
Onder leiding van een gids bezoeken we hier de oude bazaar, de moskee en de met UNESCO gelden volledig herbouwde brug. Deze oude brug, die op grote hoogte de rivier Neretva overspant, vormt het hart van Mostar. In dit stadje zijn de wonden van de oorlog nog niet helemaal genezen, maar Mostar durft wel weer naar de toekomst te kijken.

Maandag

Vrije dag
Een heerlijke dag die u naar eigen wens kunt invullen. Geniet vandaag aan het zwembad van uw hotel of neem bijvoorbeeld de boot naar Catvat, een gezellig, karakteristiek dorp aan zee waar u heerlijk kunt winkelen, een terrasje kunt pakken of naar het strand kunt gaan.

Dinsdag

Vlucht van Dubrovnik naar Amsterdam
Vandaag transfer naar het vliegveld van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Zagreb-Split en Dubrovnik-Amsterdam per Croatia Airlines
• 1 koffer van max. 23 kg per persoon gratis tijdens de vlucht
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• HALFPENSION (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden, ca. € 59,- p.p.
• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:
• optionele excursies

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.