arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeRuslandAuthentiek Rusland tijdens Nieuwjaar en Kerst
Reisnummer: KSRU04
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Authentiek Rusland tijdens Nieuwjaar en Kerst
Rusland
 Oud & Nieuw vieren op het Moskouse Rode Plein
 Russisch-Orthodoxe Kerstnachtmis in Sint Petersburg
 Inclusief vele entrees t.w.v. € 100, - p.p.

Kerstspecial Sint Petersburg

Nieuw bij Oad: Vier Oud en Nieuw op het Rode Plein in Moskou en beleef de Orthodoxe kerst in Sint Petersburg! Onder leiding van Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar bezoeken we in Moskou het Kremlin, de Moskva-Rivier en het Rode Plein. Onderweg naar Sint Petersburg rijden we door een besneeuwd Russisch platteland door bossen en langs datsja’s. In Sint-Petersburg bezoeken we onder meer de Hermitage en de Peter & Paulus Vesting. Uiteraard is er de mogelijkheid om een Russisch-Orthodoxe dienst... bij te wonen. Onderweg zal Marie-Thérèse ons voorzien van een aantal lezingen over de Russische historie, cultuur, politiek en nog veel meer interessante onderwerpen.Lees meer over Authentiek Rusland tijdens Nieuwjaar en Kerst

Hoogtepunten

Oud & Nieuw vieren op het Rode Plein in Moskou!
Rondleiding Kremlin in Moskou met het Kathedralenpaleis
Rondleiding begraafplaats Nieuwe Maagden klooster.
Unieke tour door het Russische platteland
Uitzichten over de rivier Wolga
Bezoek historische centrum van Tver
Rondleiding Kremlin in Novgorod
Rondleiding Petrus en Paulusvesting in Sint Petersburg
Rondleiding Hermitage Museum in Sint Petersburg
Unieke Russisch-Orthodox Kerstnachtmis in Sint Petersburg

Dagprogramma

location_onNaar Moskou
We vliegen van Amsterdam naar Moskou. Na aankomst in Moskou rijden we naar het hotel. De reisleidster zal een lezing over Moskou en het huidige Rusland verzorgen. We verblijven drie nachten in Moskou.

location_onStadstour Moskou, het Rode Plein en het Kremlin - Oud & Nieuw op het Kremlin
Na het ontbijt vertrekken we voor een stadstour door Moskou. Naast de belangrijkste hoogtepunten van Moskou bezoeken we ook minder bekende plaatsen zoals de intieme kerk van schrijver Leo Tolstoj. Na de lunch, op eigen gelegenheid, krijgt u de tijd om het beroemde, drie verdiepingen hoge warenhuis Goem te bezoeken, met zijn vele galerijen en bruggetjes zeker een aanrader. In de middag bezoeken we het Kremlin. We zien onder andere het indrukwekkende Kathedralenplein waar we de Maria Hemelvaartkathedraal vinden. De gids staat ondertussen uitgebreid stil bij de tsaren, de intriges van de Bojaren en de pracht en praal van het mysterie Rusland. ’s Avonds gaan we terug naar het wereldberoemde Rode Plein, waar we samen met de Moskouse bevolking Oud- en Nieuw vieren!

location_onMoskou; Het Nieuwe Maagdenklooster
Vanochtend bezoeken we de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster. Hier zijn onder andere Anton Tsjechov, Dmitri Sjostakovitsj, Nikita Chroesjtsjov, Alexander Lebed en Raisa Gorbatsjov begraven. In de middag heeft u de gelegenheid om te lunchen aan het Rode Plein. Voor de geïnteresseerden is er een bezoek aan de Tretjakovgalerij mogelijk. Hier zijn onder meer werken van de beroemde Russische schilder Ilja Repin te zien.

location_onHet Russische platteland en de Wolga
We reizen vandaag door een winters landschap naar Tver. Onderweg trekken uitgestrekte bossen en talloze datsja’s, typische Russische buitenhuisjes, aan ons voorbij. Langs de weg staan bovendien veel indrukwekkende monumenten voor de miljoenen Russen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Ondertussen vertelt Marie-Thérèse over de kolchozen waar we langs rijden. We bezoeken het huis van Tsjaikovski in het plaatsje Klin. We maken een fotostop bij het Iverskiklooster. Vlak voor Tver kruisen we de Wolga. De Wolga is met 3530 kilometer de langste rivier van Europa. We verblijven één nacht in Tver.

location_onTver en Novgorod
We beginnen de dag met een korte tour van het historisch centrum van Tver, ooit de hoofdstad van een gelijknamig vorstendom en een belangrijke bisschopszetel. Hier zien we de mensen op hun sleetjes boodschappen doen, gehuld in dikke jassen en laarzen met bontmutsen op. Tijdens de reis zal Marie-Thérèse diverse voordrachten in de bus houden over de cultuurgeschiedenis van Rusland, de grote schrijver Leo Tolstoj, Catharina de Grote, de laatste Romanovs, en ook over Stalin, Poetin en het alledaagse leven van de Russen tegenwoordig. Vervolgens reizen we door naar Novgorod, waar we één nacht verblijven

location_onUNESCO stad Novgorod
We beginnen met een rondleiding door het prachtige Novgorod, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De gunstige ligging aan de handelsroute naar Europa zorgde er niet alleen voor dat Novgorod blootstond aan Westerse invloeden, maar ook dat het als rijke Hanzestad een belangrijk zakelijk, politiek en cultureel centrum werd. Het was een uitstekende voedingsbodem voor grote kunstenaars op allerlei gebieden. ’s Middags gaan we lunchen op het Rode Plein van Novgorod. Na de lunch vertrekken we naar Sint-Petersburg, waar we aan het begin van de avond zullen aankomen. Onderweg verteld Marie-Thérèse verder over het huidige Rusland en verzorgt ze een lezing over de stichter van de stad Sint-Petersburg: Peter de Grote. We verblijven drie nachten in Sint Petersburg. ’s Avonds kunt u mee naar een Russisch-Orthodoxe dienst in een klooster of in een kerk (optioneel).

location_onStadstour Sint-Petersburg
Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en komen we langs de Nevski Prospekt, de Hermitage, de Izaäkkathedraal en de Petrus Paulusvesting. Daarbij verteld Marie-Thérèse over de Nederlanders die in de zeventiende eeuw door Peter de Grote waren uitgenodigd om in Sint-Petersburg de leiding te nemen over de bouw van de stad. Daarnaast krijgt u te horen over Anna Paulovna, koningin der Nederlanden, die in 1816 in de Izaäkkathedraal trouwde. De middag is ter vrije besteding. U kunt winkelen op de Nevski Prospekt, of een bezoek brengen aan het Russisch Museum.

location_onSint Petersburg; Hermitage Museum, Kerst avond
De dag begint met een rondleiding door de Petrus en Paulusvesting, waar Peter de Grote en de laatste tsaren begraven liggen. Daarna bezoeken we de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt, maar ook de hele entourage is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langen willen blijven hebben hier de mogelijkheid toe. Een deel van de dag is ter vrije besteding. U kunt op souvenirjacht, of op eigen gelegenheid een van de vele paleizen buiten de stad bezoeken. In de avond bezoeken we een Russisch-Orthodoxe Kerstnachtmis.

location_onNaar huis
In de loop van de middag, op weg naar de luchthaven, verteld Marie-Thérèse uitgebreid over Anna Paulovna. Zij werd later koningin van Nederland. Liefhebbers kunnen mee op een excursie naar Tsarskoje Selo, ook wel het Tsarendorp. In de vroege avond vertrekt onze vlucht
naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

sluiten
Nederland_Wijnproeverij
Rusland - Souvenirs

Extra informatie

U verblijft in comfortabele drie tot viersterren hotels met receptie, bar, restaurant en lift. Alle kamers beschikken over een tv, telefoon een een badkamer met bad of douche en toilet. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+12foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Moskou, Sint Petersburg-Amsterdam per KLM
checkrondreis volgens programma per luxe touringcar met airconditioning
checkdeskundige begeleiding door Marie Thérèse ter Haar
checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkentrees Moskou: Kremlin met kathedralen, begraafplaats Nieuwe Maagdenklooster
checkentrees Novgorod: Kremlin en St. Sophia Kathedraal
checkentrees Sint Petersburg: Peter & Paul Vesting, Hermitage
checkEngelssprekende gidsen in Moskou en Novgorod
checkNederlandssprekende gids in Sint Petersburg
checkvervoer naar de Kerstnachtmis
checkluchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage van max 12 kg en 1 stuk ruimbagage van max 23 kg per persoon
checktoeristenbelasting

Exclusief

checklunches
checkoptionele excursies
checke-visum Rusland

Optioneel bij te boeken:
- annuleringsverzekering
- reisverzekering
- optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Visum:
Oad kan uw visumaanvraag verzorgen (extra bijkomende kosten € 140,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Extra Info

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen