U bevindt zich hier HomemarokkoRondreis Koningssteden en het betoverende zuidenReisnummer: VRMA02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Koningssteden en het betoverende zuiden
marokko
Reisnummer: VRMA02
va. 899,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 25 januari 2019
In het kort
 Verblijf in uitstekende 4-sterrenhotels
 Incl. alle entreegelden van beschreven excursies
 Per jeep door de zandduinen van Mergouza
De reis
 O.a. Rabat, Fez, Meknes, Ouarzazate en Marrakesh
 Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 De enorme cederwouden van het Midden Atlas gebergte
10 dgn | 25-01-2019

Rondreis Marokko

Leer Marokko’s schitterende cultuur kennen tijdens deze prachtige reis langs de vier eeuwenoude koningssteden waar het lijkt of de tijd is stil blijven staan. Ervaar ook het fascinerende Zuid-Marokkaanse landschap, bakermat van de Berbercultuur, met haar schitterend gekleurde landschappen, heerlijke geuren en vruchtbare oases.

Hoogtepunten

Het fascinerende Zuid-Marokkaanse landschap, bakermat van de Berbercultuur
U bezoekt de vier historische koningssteden
Volubis, stad met de best bewaarde Romeinse ruines ter wereld
Geniet van de zonsopkomst boven de zandduinen van Mergouza
De Dades vallei; vallei van de duizend kashba's

Bekijk beschikbaarheid
ˆ
Hotels rondreis Marokko

U verblijft in uitstekende 4-sterren hotels, met kamers die voorzien zijn van bad of douche en toilet. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht- en vertrekdag informatie

De reizen met vertrekdatum 30-11-2018, 25-01-2019 en 15-03-2019 vertrekken vanaf de luchthaven Schiphol.
De reizen met vertrekdatum 29-04-2019, 27-05-2019, 16-09-2019 en 21-10-2019 vertrekken vanaf de luchthaven Eindhoven.

Dag 1

Amsterdam/Eindhoven - Marrakesh
Vlucht per Transavia van Amsterdam/Eindhoven naar Marrakesh. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door de Nederlandssprekende reisleider en volgt de transfer naar het hotel in Marrakesh waar we één nacht verblijven.

Dag 2

Marrakesh - Casablanca - Rabat
Na het ontbijt vertrekken we via een mooie route naar het legendarische Casablanca, de witte stad van Marokko. In deze veelzijdige havenstad maken we een stadstour en bezoeken we de indrukwekkende Hassan II moskee, de op één na grootste moskee ter wereld. De moskee biedt plaats aan zo’n 25.000 bezoekers en de 210 meter hoge minaret is de hoogste ter wereld. Aansluitend vervolgen we de stadstour door het haven district, langs de oude Medina en de regeringsgebouwen alvorens verder te rijden naar Rabat voor de overnachting.

Dag 3

Rabat - Meknes - Fez
Vanmorgen maken we een stadstour door Rabat, Hierbij bezoekt u de Kasbah van Oudaya, welke een prachtig uitzicht geeft over de Atlantische oceaan en de haven, de Hassan Toren, overblijfsel van de middeleeuwse Moskee, een toren van 45 meter hoogte die het stadsbeeld van Rabat domineert. Deze toren is niet alleen vanwege zijn hoogte een indrukwekkende verschijning, maar ook vanwege de geweldige decoraties rond de minaret. In de onmiddellijke nabijheid bevindt zich het Mausoleum, de laatste rustplaats van de koningen. Na een bezoek aan de Chellah Necropole, verder naar Meknez. Hier bezoeken we het Mausoleum Moulay Ismael, waarvan het plafond van prachtig bewerkt cederhout is gemaakt. We bekijken de vlakbij gelegen grote graanopslagplaats. In de 17e eeuw kon hier een voorraad graan opgeslagen worden die voldoende was voor een belegering van drie jaar! Ook ziet u de monumentale 17eeuwse stadspoort Bab El-Mansour bij het El-Hedim plein. In de omgeving brengen we een bezoek aan Volubilis, de stad met de best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld. Aansluitend rijden we door naar Fez waar we twee nachten verblijven.

Dag 4

Fez
Vandaag brengen we de hele dag in Fez door. Dit wordt een fascinerende dag die begint met een stadstour. Fez is de oudste van de vier Marokkaanse koningssteden. De stad werd gesticht is de achtste eeuw na Christus. U waant zich in de middeleeuwen wanneer we door het labyrint van steegjes wandelen. Tijdens deze tour bezoeken we de Medersa BouInania uit de veertiende eeuw en het museum. ’s Middags bezoeken we de soek met de vele winkeltjes.

Dag 5

Fez - Erfoud
Na het ontbijt vertrekken we zuidwaarts en bereiken de bergen en de enorme cederwouden van het Midden-Atlas gebergte. We passeren Ifrane, een charmant ski-oord en het Berberstadje Azrou, een belangrijk handwerkcentrum van Berber tapijten en vervolgen onze route door de Ziz-vallei, een zigzaggende kloof van de rivier Ziz. Het landschap veranderd drastisch met uitgestrekte dadelpalmbossen met talrijke ksour, de versterkte Berberdorpen die volledig opgaan in het landschap en we rijden door naar Erfoud, één van de belangrijkste oases van Marokko waar we overnachten.

Dag 6

Merzouga - Tinghir
We staan vroeg op om per 4x4 drive bij Merzouga aan de rand van de Sahara de zonsopkomst te zien boven de zandduinen van soms wel 150 meter hoog! Een van de grootste bezienswaardigheden van Marokko! Aansluitend ontbijten we in ons hotel waarna we vertrekken richting Tinghir.
Onderweg stoppen we bij de overblijfselen van de vroegere Khetaras: de ingenieuze systemen waarmee men de watervoorraad naar de omliggende dorpen en akkers onder controle hield.
Aangekomen in Tinghir bezoeken we de spectaculaire Todgha canyon met zijn 300 meter hoge rotswanden, die we tijdens een wandeling gaan verkennen. We overnachten in Tinghir.

Dag 7

Vanmorgen bezoeken we nabij Boumalne de Dades Vallei met prachtige uitzichten over de Hoge Atlas. Vanwege de vele kashba’s wordt deze vallei ook wel de ‘Vallei van de duizend kashba’s genoemd. De Dades vallei is ook beroemd om vele rozen die hier bloeien. Na aankomst in Ouarzazate bezoeken we de Kashba van Taourirt, een prachtig gerestaureerd fort met hoge gevels en kantelen en met een wirwar van straatjes met kleine kruidenierswinkeltjes. Ook bezoeken wij in Ouarzazate een coöperatie van Berber vrouwen die hier de gelegenheid krijgen hun handwerk vaardigheden te laten zien en te verkopen. Deze vrouwen behoren tot de armste bevolkingsgroep en spreken enkel hun eigen Berbertaal. We overnachten in Ouarzazate. Optioneel kan een bezoek gebracht worden aan de Atlas Film Studio’s.

Dag 8

Ben Haddou - Marrakesh
We vervolgen de reis door de Hoge Atlas via de kashba van Ait ben Haddou, decor van vele films en de Glaoui Kashba naar Marrakesh. Onderweg passeren we de mooie Tizi-n-Tichka pas en primitieve berberdorpjes. We verblijven twee nachten in Marrakesh.

Dag 9

Marrakesh
Vanmorgen gaan we naar het historische stadscentrum waar we onder andere de beroemde Medersa Ben Youssef, het Bahia Paleis, de Saadian Graven en de Koutoubia Minaret bezichtigen. ’s Middags bezoeken we de soek, een enerverend doolhof van straatjes en steegjes, waar u zeker de nodige souvenirs zult vinden en we nog de uitvoering van oude ambachten kunnen gadeslaan. Daarna bezoeken we nog het Jemaa El-Fna plein, dat ’s middags verandert in een openluchttheater waar acrobaten en slangenbezweerders hun kunsten vertonen. Ook wordt hier iedere avond opnieuw een veelvoud aan restaurantjes opgebouwd die allerlei Marokkaanse lekkernijen aan de man proberen te brengen.

Dag 10

Marrakesh - Amsterdam/Eindhoven
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam/Eindhoven.

Inclusief

• vlucht Amsterdam/Eindhoven – Marrakesh v.v. per Transavia
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag (verzorging afhankelijk van vluchttijden)
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens uw verblijf in Marokko
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• entreegelden van de beschreven excursies

Exclusief

optionele excursies
annuleringsverzekering
reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle vlieg-rondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 10 dagen en langer: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Marokkaanse Dirham (MAD)

Marokko - Rabat
Marokko - Ben Haddou
Marokko - Kruiden op een lokale markt
Marokko - Fez
Marokko - Erfoud
Marokko - Hassan II moskee in Casablanca
Marokko - Merzouga
Marokko - Koutoubia moskee in Marrakesh
Marokko - Straat met lokale souvenirs
Marokko - Hassan toren in Rabat
Marokko - Bahiapaleis in Marrakesh
Marokko - Traditionele architectuur in Rabat