arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandCruise Zeeuwse & Belgische steden
Reisnummer: BBLA04
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise Zeeuwse & Belgische steden
Nederland
 Nieuwe cruise!
 Oad gastheer/gastvrouw aan boord
 Ontbijt, lunch én diner zijn inbegrepen

Cruise Zeeuwse & Belgische steden

Beleef het waterrijke Nederland & België tijdens deze afwisselende 8-daagse riviercruise met het gezellige MPS Lady Anne. U geniet van het afwisselende Hollandse landschap, typische Zeeuwse plaatsen en bourgondische Belgische steden. Het aantrekkelijke programma, de uitstekende verzorging aan boord en de gezelligheid van Kapitein Wido en zijn bemanning maken van deze reis een bijzondere belevenis.

Hoogtepunten

Waterrijk Middelburg & Veere
Hollands oudste stad, Dordrecht
Historisch Antwerpen
Brussel, stad van Manneken Pis
Vestingstad Hellevoetsluis

Dagprogramma

location_onInschepen
Op uw eerste vakantiedag kunt u vanaf 16.00 uur aan boord van het MPS Lady Anne in Rotterdam. Na het welkomstdrankje kunt u in alle rust het schip en uw hut verkennen terwijl de bemanning de trossen los gooit en het schip richting Willemstad vaart voor de eerste overnachting. U dineert aan boord.

location_onAntwerpen
Vanochtend geniet u al varend van het ontbijt. Het schip koerst richting het zuiden. Via het Volkerak en de Schelde-Rijnverbinding leggen we in de middag aan in Antwerpen. Antwerpen is een ontzettend populaire stad. Op eeuwenoude pleinen zoals de Grote Markt zult u zien waarom de stad zo geliefd is. Ook de Kathedraal is zeker een bezoek waard. U kunt ook een stadsrondrit maken per toeristentram. Vanavond geniet u aan boord van een heerlijk diner.

location_onBrussel
In de vroege ochtend zet het schip koers naar de Belgische en Europese hoofdstad, Brussel. Wederom geniet u al varend en op uw gemak van het uitgebreid ontbijtbuffet. In de middag zal het schip in Brussel aanleggen. Brussel heeft historische, maar ook moderne bezienswaardigheden. De vele authentieke pak- en gildehuizen op de Grote Markt bieden een historisch aanzicht. De stad is ook bekend van het Atomium en uiteraard zijn Manneken Pis

location_onVan Brussel naar Middelburg
Vandaag brengt u de hele dag op het schip door. In de vroege ochtend vertrekt het schip uit Brussel.
U kunt op uw gemak genieten van het ontbijt, lunch en diner aan boord. Na een interessante tocht over o.a. de Westerschelde vaart u via Walcheren naar Middelburg waar het schip in de avond aanlegt.

location_onMiddelburg & Veere
De Zeeuwse hoofdstad Middelburg staat vanmorgen op het programma. De monumentale stad heeft een rijke geschiedenis. De abdijgebouwen, de St. Jorisdoelen en de schilderachtige Kuiperspoort zijn een bezoek waard.
De middag brengen we door in het mooie Veere. Het stadje is een van de 17 beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland en herbergt tal van monumenten. Daarnaast heeft Veere een hechte band met het vorstenhuis. In 1581 werd Willem van Oranje werd hier gehuldigd als markies. Ook koning Willem-Alexander is nog altijd markies van Veere.

location_onHellevoetsluis
De historische vesting, Hellevoetsluis, ooit ’s Lands belangrijkste Marinehaven, kent vele gezichten en is omringd door natuur en water. Het pittoreske stadje ligt aan het Haringvliet en heeft een rijke maritieme geschiedenis. Éen van de belangrijkste monumenten binnen de vesting van Hellevoetsluis is het droogdok Jan Blanken.

location_onDordrecht
Vanmorgen gooit het schip in alle vroegte de trossen weer los en vaart u naar de historische stad Dordrecht waar het schip rond 12.00 uur aanlegt. Deze stad vol geschiedenis ligt verscholen tussen machtige rivieren. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.

location_onUitschepen
Rond de klok van 09.00 uur, na het ontbijt, is er een einde gekomen aan deze afwisselende cruise. Indien u niet op eigen gelegenheid naar Rotterdam bent gekomen wordt u per bus naar uw opstapplaats gebracht.

Accommodatie(s)

MPS Lady Anne ***

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onverg...

Lees meer
MPS Lady Anne ***
sluiten
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne *** - vooraanzicht
MPS Lady Anne***_bar
MPS Lady Anne***_lounge
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne***_restaurant
MPS Lady Anne *** - 2-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 1-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - 3-persoonskamer
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - bar
MPS Lady Anne *** - restaurant
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - zonnedek
MPS Lady Anne *** - deckplan

Algemeen

De MPS Lady Anne is een echte klassieker en vaart onder de Nederlandse vlag. Een ruim en comfortabel schip met de echte Hollandse gezelligheid aan boord. Kapitein Wido en zijn internationale en meertalige bemanning doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Of u nu plaats neemt in de lounge, de gezellige bar, restaurant of op het zonnedek, u voelt zich al snel thuis aan boord van dit gezellige schip. Geniet vanaf het water van de prachtige Nederlandse wateren, mooie weidelandschappen en historische steden in eigen land!

Faciliteiten

-receptie
-restaurant (op Benedendek, bereikbaar per steile trap of stoeltjeslift)
-lounge
-bar
-lobby
-zonnedek met terras en ligstoelen
-souvenirshop
-wifi (tegen betaling)
-stoeltjeslift

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en verzorgd ingericht en per stoeltjeslift (behalve benedendek) en enigszins steile trap bereikbaar. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. De superior hutten zijn uitgerust met bad/douche en liggen op het Promenadedek. Alle hutten hebben airconditioning en een kluisje (borg € 20,-). De 3-persoonshut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed en ligt op het Hoofddek. De 1-persoonshutten liggen op het Hoofddek en Benedendek.

Dekken schip

Promenadedek
Deze hutten liggen op het bovenste dek en hebben twee vaste bedden en een panoramavenster die geopend kan worden. Er zijn twee superior hutten die een bad met douche hebben.

Hoofddek
Deze kleine maar verzorgde hutten liggen op het middelste dek. Er is één vast bed en één opklapbaar bed. Deze hutten hebben een groot venster die geopend kan worden.

Benedendek
Deze hutten liggen op het laagste dek en hebben een venster of een patrijspoort dat uit veiligheidsoverwegingen niet geopend kan worden. Het Benedendek is alleen bereikbaar via een vrij steile spiraal trap en daarom niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit comfortabele schip op basis van
volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje.
• Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Uitgebreide buffetlunch (warm en koud), dessert en koffie of thee.
• Vijfgangendiner bestaande uit een voorgerecht, soep of salade (buffet), hoofdgerecht (keuze uit vis of vlees, vegetarisch op
aanvraag), dessert, koffie of thee.
• In de ochtend koffie of thee met koekjes in de salon.
• In de avond wordt er in de salon een middernacht snack geserveerd (afhankelijk van het dagprogramma vanaf ca. 22.00 uur).
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheidscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator, dan kunt u deze meenemen. Het kan zijn dat u om veiligheidsredenen die de rederij hanteert, deze niet aan boord mag gebruiken. Indien u gebruik maakt van een rolstoel dan kunt u hiermee uw hut niet betreden. U kunt uw rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is geen vaste lift aan boord. Het Benedendek, waar ook het restaurant is gelegen, is alleen te bereiken via een zeer steile trap of een stoeltjeslift.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies kunnen vooraf en aan boord geboekt worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies apart of aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursies;

Stadstour Antwerpen
Met de toeristen tram rijdt u door Antwerpen en ziet u een aantal bezienswaardigheden van deze gezellige maar zeker ook mooie stad in het bourgondische België. Voordat u terug wordt gebracht naar het schip heeft u ca. 2 uur de tijd om op eigen gelegenheid bijvoorbeeld de Grote Ma...rkt te verkennen.
€ 20,- p.p. duur ca. 4 uur

Stadstour Brussel
Ontdek alle hoogtepunten van de hoofdstad tijdens rondrit per bus gevolgd door een wandeling onder leiding van een lokale gids. De gids vertelt o.a. over het Atomium, de Koninklijke Serres van Laken, de Europese wijk, het museumdistrict, de Koninklijke wijk en meer. Tijdens de wandeling (ca. 1 uur) ontdekt u de prachtige Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, de historische Grote Markt met zijn rijkversierde gildehuizen en het schalkse Manneken Pis.
€ 25,- p.p. duur ca. 3 uur

Rondvaart Middelburg
Ervaar de prachtige historische stad Middelburg eens vanaf het water. U vaart in open boten door de oude grachten met aan beide zijden historische gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk VOC verleden.De kapitein vertelt u tijdens de tocht alles over het ontstaan van de stad, haar rijke geschiedenis en de monumentale panden. U maakt kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg.
€ 15,- p.p duur ca. 1 uur

Stadswandeling Veere
In de Middeleeuwen was Veere een rijke koopmansstad, de fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren ons aan deze glorieuze periode. Onder leiding van een gids wandelt u door de smalle straatjes en langs oude vestingwerken, het beroemde stadhuis en de imposante grote kerk. Voor de wandeling begint u met een kop koffie/thee met een typisch Zeelandse lekkernij.
€ 19,- p.p duur ca. 1 uur

Dordrecht
Hollands oudste stad ligt op een eiland, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Over de langdurige geschiedenis van Dordrecht valt heel veel te vertellen, onder leiding van een gids ontdekt u deze stad aan het water.
€ 15,- p.p duur ca. 2 uur

Excursiepakket : van € 94,- voor € 85,- p.p.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie), ook kan er afhankelijk van de excursie een max. aantal deelnemers gelden.
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.

• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+22foto's

Businformatie

Algemeen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip in Rotterdam gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen. Uw definitive opstaptijd vindt u in uw reispapieren (deze ontvangt u 1 week voor vertrek).
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan14.00 uur
Arnhem-NoordParkeerplaats Europaweg, Postiljon Hotel12.000 uur
Nijmegen/WijchenCafe de Teersdijk, Graafseweg 98512.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


DeventerParkeerplaats McDonalds, Deventerweg 121a13.35 uur
EnschedeStation NS, Kennispark12.00 uur
Hengelo (ov)Shell, Platinastraat 2, zijkant12.25
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 volgt nog
ZwolleP&R Hanzelaan/achterzijde station NS13.45 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Breda/PrinsenbeekInt. Bushalte Parkeerterrein Elleboog15.15 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarpark13.25 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 114.40 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 30414.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAmsterdamNS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Piarcoplein)14.20 uur
HoofddorpMcDonalds Hoofddorp, Vuursteen 5 volgt nog
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


UtrechtBushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 115.00 uur
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen Haag/CentrumTouringcarhalte Prinsessegracht15.15 uur
RotterdamKadeBoompjeskade 16.00 uur

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkelke avond een kleine snack
checkin de ochtend koffie of thee met iets lekkers
checkkapiteinsdiner
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checkNederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursies (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Lady Anne Benedendek Voordeel