U bevindt zich hier Home nederland Cruise Texel, Friesland en het IJsselmeer Reisnummer: BBRI01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Cruise Texel, Friesland en het IJsselmeer
nederland | Diverse streken |
Reisnummer: BBRI01
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Luxe viersterrenschip MS Rigoletto
 Nieuwe cruise
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
De reis
 varen over IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee
 Onder andere bezoek aan Texel, Enkhuizen en Hoorn
 Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord

Cruise Texel, Friesland & het IJsselmeer

Tijdens deze cruise ontdekt u prachtige plekjes in Noord-Nederland, vanaf het water kunt u genieten van de geweldige natuur die ons land rijk is. We bezoeken historische steden als Hoorn, Enkhuizen en Leeuwarden. Deze steden worden afgewisseld met de gezellige dorpjes Lemmer en Oudeschild waar de vele terrasjes aan de kade een perfecte plek zijn om tot rust te komen. Ook bevaren we de wateren van het IJsselmeer, het Markermeer en zelfs de Waddenzee. Daarnaast brengen we een bezoek aan Nederlands grootste Waddeneiland Texel. Aan boord van het luxe schip MS Rigoletto zult u volop genieten van de uitstekende service en verzorging.

Hoogtepunten

Historische binnenstad van Hoorn
Enkhuizen, sfeervolle stad van het IJsselmeer
Het grootste eiland van Nederland, Texel
Oldehove; scheve toren in Leeuwarden
Heerlijke terrasjes in Lemmer

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

MS Rigoletto

Algemeen

Uw verblijf op het exclusieve vlaggenschip, de ms Rigoletto, verandert uw wereld. Maak kennis met het avontuur van de riviercruise. Maar ervaar ook de gezelligheid aan boord, waar het personeel echt tijd voor u heeft. Zo heeft u alle tijd voor uzelf. Heerlijk en zorgeloos. En ondertussen wordt u door de uiterst vriendelijke bemanning in de watten gelegd. Van de vroege ochtend tot de late avond. Aan boord zal het u aan niets ontbreken.

Het 4 sterren schip is in 2003 van 95 naar 105 meter verlengd en gerenoveerd met in de gedachte alle wensen van de passagiers te kunnen vervullen. De Rigoletto is een bijzonder elegant schip dat van binnen met veel hout en messing is afgewerkt. Samen met de warme tinten van het meubilair straalt zij een warme welkome atmosfeer uit.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• bar
• bibliotheek
• souvenirshop
• wifi

Er is een stoellift aan boord waarmee het bovendek en het restaurant te bereiken is.

Wifi (tegen betaling):
• 100 MB € 7,50
• 300 MB € 20,-
• 500 MB € 35,-

Hutten

De stijlvol ingerichte cabines op de MS Rigoletto bevinden zich aan de buitenkant van het schip. Ze beschikken over tv, föhn, kluisje, airco en een badkamer met douche en toilet. Overdag heeft uw cabine twee comfortabele zitplaatsen van waaruit u van het steeds veranderende uitzicht kunt genieten. Als u een eenpersoonshut boekt, verblijft u in een tweepersoonshut voor alleengebruik.

Promenadedek
Op het promenadedek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen. Op het promenadedek liggen ook een tweetal ruime Junior Suite.

Hoofddek
Ook op het hoofddek bevinden zich tweepersoonshutten (ca. 12m2). Naast de gebruikelijke faciliteiten hebben de hutten panoramavensters die u kunt openen.

Extra informatie

Verzorging
U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Alle maaltijden worden aan boord vers voor u bereid.

• Na het inschepen krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend een welkomstdiner.
• ‘s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
• Voor de driegangenlunch heeft u de keus uit twee hoofdgerechten.
• Voor het viergangendiner heeft u de keus uit verschillende hoofd- en nagerechten.
• Bij elk lunch en elk diner krijgt u een gratis drankje (wijn, bier, fris).
• Op een avond tijdens de cruise wordt u uitgenodigd voor de kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• U kunt onbeperkt gebruikmaken van de koffie en theeservice.
• Elke avond zal in de salon een snack geserveerd worden.

Rolstoel en rollator
Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze meenemen en aan boord gebruiken. De rederij is ook in het bezit van (reserve) rollators en rolstoelen. Geef bij boeking aan of u gebruikmaakt van een rollator of rolstoel, ook als u deze zelf meeneemt.

Maandag

Inschepen
We schepen rond 16:00 uur in Amsterdam in. Na de verwelkoming aan boord gooit de bemanning al snel de trossen los. We varen een mooi stuk over het IJmeer en het Markermeer naar de historische stad Hoorn, waar we in de avond aanleggen.

Dinsdag

Hoorn en Enkhuizen
U kunt vanochtend mee op stadswandeling door Hoorn (optioneel). Dit is de derde monumentenstad van Noord-Holland. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden. We lunchen aan boord terwijl we naar Enkhuizen varen. U heeft de hele middag om deze sfeervolle stad te bekijken. Door de gunstige ligging aan de toenmalige Zuiderzee was het aantrekkelijk voor de VOC om hier een ‘Kamer van de VOC’ te vestigen. De verdedigingstoren aan de haven en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd. U heeft in Enkhuizen de mogelijkheid om mee te gaan op een wandeling door de stad (optioneel), of een bezoek te brengen aan het Zuiderzeemuseum (optioneel).

Woensdag

Texel
In de ochtend varen we over het IJsselmeer en de Waddenzee naar Oudeschild op Texel. Na de lunch kunt u mee op een rondrit over het eiland, inclusief een bezoek aan Ecomare. Een leuke manier om Nederlands grootste Waddeneiland te ontdekken. Vannacht blijft het schip in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds nog een wandeling door de
stad of langs de haven maken.

Donderdag

Leeuwarden
Vanaf Oudeschild steken we de Waddenzee nogmaals over. Wie weet zien we onderweg naar Harlingen nog zeehonden. Eenmaal in Harlingen aangekomen, varen we het Van Harinxmakanaal op. We varen via Franeker naar Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland is ontzettend gezellig, met kanalen door de binnenstad. En ook een bezoek aan de scheve toren; de Oldehove mag zeker niet ontbreken. Tijdens een stadwandeling ziet u alles (optioneel).

Vrijdag

Lemmer
Tijdens het ontbijt varen we door het Friese landschap naar Harlingen. We passeren de sluis bij de Afsluitdijk en varen het IJsselmeer op. Na de lunch komen we aan in Lemmer, waar u de hele middag kunt genieten. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Lemmer is een echte watersportplaats tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Het is leuk om langs de winkels te struinen of heerlijk op een van de terrassen langs de kades te gaan zitten waar de boten voorbij varen. Ook kunt u ervoor kiezen om op excursie te gaan naar het stoomgemaal van Lemmer (optioneel), of naar de Orchideeënhoeve (optioneel). Wellicht maakt u na het diner aan boord nog een wandeling door Lemmer.

Zaterdag

Lelystad en uitschepen
Vanochtend legt ons schip aan in Lelystad. Na het ontbijt kunt u Lelystad ingaan. De Bataviawerf is, met de reconstructie van het gelijknamige schip, interessant. De oorspronkelijke Batavia werd in 1628 gebouwd in opdracht van de VOC. Het was speciaal ontworpen voor de lange Indiëreizen, maar helaas verging het schip in 1629 voor de kust van West-Australië. Na het bezoek aan Lelystad keren we met de bus terug naar Zeddam, waar nog een afscheidsdiner op u wacht.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Rigoletto Hoofddek Voordeel

Inclusief

• cruise volgens programma
• verblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
• volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m
ontbijt laatste dag
• welkomstdrankje
• bij elke lunch en elk diner een gratis drankje (wijn, bier, fris)
• onbeperkte koffie- en theeservice
• elke avond een kleine snack
• Nederlandssprekende cruiseleiding aan boord
• afscheidsdiner
• servicelijnen via Zeddam

Exclusief

• evt. entreegelden

Bij te boeken:
• Oad Taxi Service
• Excursies:
Stadswandeling Hoorn
Stadswandeling Enkhuizen of Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Rondrit Texel incl. bezoek Ecomare
Stadswandeling Leeuwarden
Stoomgemaal Lemmer of Orchideeënhoeve Luttelgeest

Excursies
Na uw boeking (evt. via uw reisbureau) ontvangt u een formulier waarop u reeds voor vertrek de door u gewenste excursies kunt aangeven. Dit formulier kunt u mailen naar het e-mailadres, dat vermeld staat op dit formulier.

Informatie over servicelijnen via Zeddam

Onze servicelijnen brengen u snel en veilig van de busstopplaats naar de busterminal in Zeddam. Onderstaand treft u een overzicht van de busstopplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Reist u in de periode april tot en met oktober dan bied Oad de Oad Taxi service aan:

OAD TAXI SERVICE
U kunt ook gebruik maken van de Oad Taxi Service. Kiest u voor deze service dan begint en eindigt uw vakantie bij uw voordeur. Vanaf uw huisadres wordt u naar de, door Oad bepaalde, busstopplaats gebracht. Hier wachten bus en taxi op elkaar en stapt u over op de Oad servicelijn die u naar de busterminal in Zeddam brengt.

VOORDELEN:
• niemand meer vragen om u weg te brengen
• elk huisadres is een opstapplaats, uw vakantie begint bij uw voordeur
• taxi en bus wachten op elkaar, u staat dus niet alleen te wachten
• de chauffeurs verzorgen uw bagage

U boekt de Oad Taxi Service voor slechts € 35,00 p.p. op basis van retour.

Kiest u voor Oad Taxi Service, dan hoeft u geen busstopplaats te selecteren. Boekt u op Oad.nl, dan is uw factuuradres tevens uw ophaaladres voor de taxi. De Oad Taxi Service is alleen mogelijk voor Nederlandse postcodes, m.u.v. postcodes op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

NIEUW - OAD TAXI SERVICE DIRECT
Oad bied ook de mogelijkheid om deze nieuwe taxi service te boeken. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres rechtstreeks naar ons overstappunt in Zeddam of Moerdijk gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning is het mogelijk dat ritten gecombineerd worden.

Deze taxi service kunt u boeken voor slechts € 89,- per persoon per retour.

Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).


OP EIGEN GELEGENHEID NAAR ZEDDAM:
U kunt ook op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam (bij Arnhem) reizen. Op de busterminal bestaat de mogelijkheid uw auto gedurende de tijd dat u op reis bent te parkeren à € 15,- voor de gehele reisduur.

OVERNACHTEN IN ZEDDAM
Overnachten op de avond voor vertrek of na terugkeer kan in één van de 49 kamers van Hotel Restaurant Ruimzicht, dat beschikt over een à la carte restaurant en hotelbar.
Meer informatie over Hotel Restaurant Ruimzicht vindt u onder 'veel gestelde vragen'.


Informatie over servicelijnen


Voor een klein aantal riviercruises maken we geen gebruik van onze busterminal in Zeddam, in plaats daarvan rijdt de bus via verschillende opstapplaatsen direct naar het schip. Deze servicelijn wordt ingezet op de volgende cruises:
BBCA01 - Noord-Holland & Markermeer
BBRI05 - Feestcruise over de Rijn
BBRI16 / BBRI17 - Kerstmarktcruise Keulen & Bonn

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen en liever op eigen gelegenheid naar de plaats van inschepen rijdt (bij boeking, selecteer dan: "ik kies een opstapplaats uit deze lijst" en selecteer de kade). Het boeken van de taxiservice is helaas niet mogelijk bij deze cruises.

Parkeergelden:
Wanneer u op eigen gelegenheid naar de kade komt, zijn eventuele parkeergelden voor eigen rekening.

DRENTHE

Assen, Station NS, Stationsplein
Coevorden, Station NS
Emmen, Station NS, Stationsplein
Hoogeveen, Uitgang Station NS, Stationsplein 1
Meppel, Station NS, Stationsweg 70

FLEVOLAND

Emmeloord, Tankstation, Het Hooiveld 1

FRIESLAND

Drachten, Van der Valk Hotel Drachten
Heerenveen, Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11
Joure, Mc Donalds parkeerterrein, Sewei 4
Leeuwarden, Bushalte P&R Hemriksein, Drachtsterweg
Lemmer, Mc donalds parkeerterrein, Transveer 1

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk
Arnhem-Zuid, parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
Barneveld, Brandweer, Nijkerkerweg 119
Doetinchem, Busstation bij Station NS, Ambachtstraat
Groenlo, Busstation Brandemate, Parallelweg
Heerde/Epe, Transferium Horsthoek, Eperweg
Lichtenvoorde, Parkeerplaats achter carpoolplaats, Richterslaan
Nijmegen/Wijchen, Café de Teersdijk, Graafseweg 985
Tiel, Hotel Tiel, Laan van Westroyen 10
Zeddam, Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19
Zutphen, GAMMA, Pollaan 50f

GRONINGEN

Groningen, Station NS, Stationsplein
Hoogezand, Apotheek Hooge Zand, M Veningastraat 113
Stadskanaal, Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46
Winschoten, Station NS

LIMBURG

Weert, Station NS

NOORD-BRABANT

Bergen op Zoom, Voor CBR, Kervel 100
Breda/Prinsenbeek, Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
Den Bosch, Halte ingang Transferium Pettelaarpark
Eindhoven, P&R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304
Helmond, Mc Donalds, zijde Deltaweg
Oss, parkeerplaats van de Vondellaan thv da Costastraat
Roosendaal, Mc Donalds, Takspui 2
Tilburg, Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1
Uden, Parkeerplaats Birgittenessenstraat

NOORD-HOLLAND

Alkmaar, Mc Donalds,parkeerplaats, Robijnstraat 2
Amstelveen, Busstation Meander achter Cultuurcentrum
Amsterdam, NS Station Sloterdijk P&R (tourbushalte Hatostraat)
Beverwijk, Ingang Bioscoop Stationsplein
Haarlem, P&R Woudplein, Station Spaarnwoude
Hilversum/Eemnes, Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2A
Hoorn, Mc Donalds, parkeerplaats Kleine Wijzend 1
Lijnden, Oad vestiging, Hoofdweg 329
Zaandam, Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg

OVERIJSSEL

Almelo, Oad Halte, Carpoolplaats HR Holstlaan
Dedemsvaart, Busstation Hoofdvaart 51
Deventer/Colmschate, Busparkeerplaats NS/bij de Scheg
Enschede, Station NS, Kennispark/Drienerlo
Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2
Haaksbergen, Busstation Zeedijk
Hardenberg, Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2
Hengelo (ov), Texaco Platinastraat 2, zijkant
Ommen, Bushalte, Markt
Raalte, Station NS, Stationsplein
Zwolle, P&R Hanzelaan/achterzijde Station NS

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P&R Westraven, Griffioenlaan 1
Veenendaal West, KFC/Burger King Parking, Rondweg-West 256
Woerden, Texaco Woerden Oost, Europabaan 1

ZEELAND

Goes, Station NS
Middelburg, Mc Donalds, parkeerplaats Bosschaartweg 1

ZUID-HOLLAND

Delft, Ikea, O Palmestraat 1, bij bushalte
Den Haag, Busplatform bij Centraal Station
Gorinchem, Mc Donalds; Franklinweg 3
Gorinchem, parking voor Caribabad, eerste parkeerplaats, Bataafsekade
Gouda, Burgermeester van Reenensingel 115
Leiden, Transferium/Mc Donalds, Plesmanlaan 102
Maassluis, Station Maassluis, Stationsweg 8
Papendrecht, parkeerstrook Westkil/Parkweg
Rotterdam Capelsebrug, Rijckevorselplein voor Metrostation
Rotterdam/Zuid, Tourbushalte, Zuidplein
Sassenheim, Station NS, Stationsplein
Vlaardingen, Station NS Oost, Burgemeester van Lierplein
Zoetermeer, Mc Donalds, parkeerplaats Zilverstraat 2

Gratis €25,- bartegoed

Voor alle boekingen, gemaakt voor 1 februari 2017, geldt dat u een bartegoed van €25,- per boeking ontvangt. De eerste consumpties aan boord zijn daarmee voor rekening van Oad.