arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWinterwandelvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel
Reisnummer: OSNLW10
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Winterwandelvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel
Nederland
 Hunebedden, Pingoruines en grafheuvels
 Emmerdennen, 'Klein Zwitserland' in Drenthe
 Het Boomkroonpad


Winterwandelvakantie langs de Drentse Hunebedden

Wandel in de winter over de uitgestrekte heide en de bossen van de Hondsrug. In Drenthe zijn er op dit moment nog 52 hunebedden te vinden en de meeste hiervan vindt u op de Hondsrug. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar, want ze waren bedekt met zand en graszoden. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Ees en Odoorn. Mooie routes brengen u langs de ...vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heidenvelden. Vergeet u zich trouwens niet lekker warm aan te kleden en warme schoenen aan te doen tijdens deze winterse wandelroutes?Lees meer over Winterwandelvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Oodoorn
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Oodoorn.

location_onOmgeving Odoorn
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 15 km of 22 km.

U wandelt tijdens de wandelroute om Odoorn langs diverse hunebedden en grafheuvels. Door het Valtherbos richting Emmen komt u onderweg een onderduikershol van de Oorlogswinter in 1943 tegen. Tijdens de Oorlogswinter zaten onderduikers hier soms dagen vast en juist wanneer het gesneeuwd had kon men het onderduikershol niet verlaten omdat ieder spoor naar hun schuilplaats zou kunnen leiden… Dit betekent dat er dan soms dagen geen eten was. Het is zeker de moeite waard om dit goed bewaarde onderduikershol eens goed te bekijken. Eventueel kunt u deze wandelroute ook nog uitbreiden, dan komt u nog door de Emmerdennen. Wist u dat ze de Emmerdennen ook wel ‘Klein Zwitserland noemen’? Het is namelijk een prachtig bos met oude zandduinen. Het Haantje duin is met 31 meter boven NAP zelfs een van de hoogste toppen van de hele Hondsrug.

location_onOdoorn - Ees
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 12 km of 16 km of 21 km

Vandaag gaat de wandelroute van Odoorn naar Ees, u heeft de keuze uit wandelroutes met verschillende lengtes. Tijdens de winterse wandelroute loopt u via het 150 jaar oude Odoornerveen en het schapenpark langs theehuis Poolshoogte. Dit is een gezellige tussenstop, waar u weer even kunt opwarmen met bijvoorbeeld een heerlijke kop warme chocolademelk! Naast het theehuis staat bovenop de hoogste ‘berg’ in het bos de uitkijktoren, met een interessante geschiedenis. Als u verder wandelt richting Ees komt u ook langs de Beeldentuin Harwi, een gastvrije tussenstop met gratis entree. Bijna bij Ees aangekomen is er nog een heerlijk plekje om even op te warmen, namelijk Lucy’s Inn (high-tea/restaurant).

location_onOmgeving Ees
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 11 km of 14 km of 20 km.

Ook vandaag zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar. De wandeling van 20 km gaat langs het Boomkroonpad. Op het Boomkroonpad kunt u het bos van de Hondsrug eens op een heel andere manier bekijken: van boven! En op een koude winterse dag ziet het bos er kaal uit, maar is het zeker een leuke ervaring om tussen de toppen te lopen. Het Boomkroonpad hangt namelijk wel zo’n 25 meter hoog boven de grond en is ongeveer 125 meter lang. Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen.
Of volg het spoor van de hunebedbouwers tijdens de wandelroute van 14 kilometer rondom Borger. U wandelt over de Hondsrug en natuurlijk komt u veel hunebedden tegen, die er in de wintermaanden ook heel fascinerend uitzien. Maar u komt ook bossen, akkers weide, zand en heide en een kanaal met bruggen en stuwen tegen. Aan het einde van de route kunt u het grootste hunebed van Nederland aanschouwen. Hoe bijzonder is het dat zo’n 5000 jaar geleden mensen in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen.

location_onEes - Odoorn
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 15 km of 17 km of 20 km.

U wandelt langs een Pingoruïne. Pingoruïnes zijn de overblijfselen uit de laatste ijstijd van een pingo waarbij het water vlak onder het oppervlak bevroor (een ijslens). Degene waar u langskomt op het Buinerveld, wordt gezien als één van de mooiste gletsjerkuilen.
Vlak voor Odoorn wandelt u nog langs de grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje). U kunt hem niet missen. Er groeien eikenbomen op. De heuvel stamt oorspronkelijk uit circa 2500 v.Chr. De steentijd eindigde en de bronstijd kwam. De heuvel bleef in gebruik als begraafplaats. De heuvel werd opgehoogd en er kwamen een krans van stenen en een greppel omheen te liggen. Na 1200 v.Chr. stopte men met het begraven van de overledenen en ging men voortaan zijn doden cremeren. In het Eppiesbergje zijn ook enkele urnen uit die tijd gevonden. Archeologen ontdekten dat rond de heuvel een groot urnenveld moet hebben gelegen.

Eenmaal aangekomen bij het hotel in Odoorn komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Restaurant de Oringer Marke***

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn

Lees meer
Hotel Eeserhof ***

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de s...

Lees meer
sluiten
Hotel Restaurant de Oringer Marke***
sluiten
receptie
terras
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer

Ligging

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van bad of douche en toilet.

Hotel Eeserhof ***
sluiten

Algemeen

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de streek. De kamers zijn voorzien van een tv, minibar en kluisje. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• terras
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkdiner op dag 1 en dag 3
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checkoverige maaltijden
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n, ter plaatse te voldoen)
checktoeslag 1-pers. kamer

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Odoorn naar Ees


Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.