arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Reisnummer: OSNLF02
va. 299,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 10 oktober 2020
today10 oktober 2020
(4 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Nederland
 Nationaal Park Dwingelderveld
 Herinneringscentrum Kamp Westerbork
 Assen en het Drents museum

4 daagse Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe

Dagprogramma

location_onAankomst in Odoorn
U wordt ontvangen in hotel de Oringer Marke in Odoorn waar vanavond een 3-gangendiner geserveerd wordt.

location_onOdoorn - Dwingloo (55 km)

Openluchtmuseum Ellert en Brammert
In het openluchtmuseum Ellert en Brammert laat men u zien hoe in Drenthe geleefd en gewerkt werd in de periode rond 1900. Natuurlijk is daar de plaggenhut, maar ook een Saksische boerderij, een tolhuis, een schooltje en zelfs een gevangenis. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar. In het expositiegebouw zijn diverse verzamelingen ondergebracht.

Orvelte
In het levendige monumentendorp Orvelte - waar mensen gewoon wonen en werken - beleeft u de geschiedenis aan den lijve. De smederij, klompmaker, zuivelfabriekje zijn nog regelmatig in gebruik. Sommige prachtige rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen zijn ook te bezichtigen, net zoals het oude dorpscafé en het snoepwinkeltje.

Museum van de papierknipkunst
Het museum van Papierknipkunst presenteert orginele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen. De snij- en knipkunst komt oorspronkelijk uit China. Van hieruit verspreidde deze volkskunst zich ook in West-Europese landen, onder andere in Nederland. Het oudst bewaard gebleven knipwerk stamt van Anna Maria Schuurmann (1607-1678). Eén van de oudste knipwerk in het museum is van Jan de Bleyker en dateert van ca 1750.

Nationaal Park Dwingelderveld
Beleef de Grote stille heide van Drenthe. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. U vindt hier zeldzame dieren en planten. De betrokken overheden en beheerders willen de natuur in dit gebied beschermen en herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen. Want zo kunnen zij genieten van een prachtig natuurgebied! Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden.location_onDwingeloo - Assen (60 km)

Oermuseum
Het museum richt zich op de prehistorie in het gebied West-Drenthe. De periode waar het hier om gaat loopt van ca. 120.000 jaar geleden - de voorlaatste ijstijd - waarin het huidige land in West-Drenthe gevormd werd, tot ca. 1200 na Chr. - de middeleeuwen. De vaste collectie bestaat uit een verzameling artefacten uit verschillende perioden. Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen. Het gebouw werd in 1604, in opdracht van Berend Ketel, gebouwd. Het is de enige nog min of meer in oorspronkelijke staat verkerende schulte behuizing van Drenthe.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Herinneringscentrum Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto's, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere objecten uit Westerbork. Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork.

Drents museum
Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jaarlijks duizenden mensen geïnspireerd. Het Drents Museum is een succesvol museum van internationale allure en biedt een verrijkende ervaring aan zowel jong als oud. Het Museum heeft naast de tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide vaste collectie.

location_onAssen - Odoorn (54 km)

Balloërveld
Het natuurgebied Baolloërveld staat bekend om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen, nagelaten door de voormalige bewoners. De karresporen, de Celtic Fields (omwallen akkers van 40 bij 40 meter in de Middeleeuwen), de grafheuvels en de urnvelden zijn vandaag de dag nog zichtbaar.

Buitencentrum Boomkroonpad
Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad.

Versteend leven
In de expositieboerderij Versteend Leven vind u een groot assortiment aan mineralen, fossielen, sierraden en schelpen uit de hele wereld. Wat jaren geleden is begonnen met een kleine verzameling mineralen en fossielen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een zeer uitgebreide collectie. De schatten worden jaarlijks door meer dan 50.000 bezoekers bewonderd. Veel bezoekers zijn verbaasd en onder de indruk van het vele moois dat de natuur te bieden heeft in vele vormen en kleuren.

Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Schaapskudde van Exloo
Schapen, de heide en Drenthe, ze horen bij elkaar. Dagelijks kwamen de schapen van de heide naar de kooi, daar werd de mest verzameld om uit te rijden over de velden. In Exloo staat de kooi nog in het dorp en gaat de kudde nog geregeld over straat.

In Odoorn eindigt deze 4 daagse fietsreis door Natuurlijk Drenthe.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Restaurant de Oringer Marke - Odoorn

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn
Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een bowlingcentrum. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van bad of douche en toilet.

Lees meer
Hotel Wesseling - Dwingeloo

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een b...

Lees meer
Best Western Hotel De Jonge - Assen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Hotel Restaurant de Oringer Marke - Odoorn
sluiten

Algemeen

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn
Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een bowlingcentrum. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van bad of douche en toilet.

Hotel Wesseling - Dwingeloo
sluiten

Algemeen

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Best Western Hotel De Jonge - Assen
sluiten

Algemeen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check3 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde routeinformatie met kaarten en toeristische informatie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Odoorn naar Dwingeloo
checkBagagetransport van Dwingeloo naar Assen
checkBagagetransport van Assen naar Odoorn