arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Reisnummer: OSNLF02
va. 349,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 01 november 2022
today01 november 2022
(4 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Nederland
 Nationaal Park Dwingelderveld
 Herinneringscentrum Kamp Westerbork
 Assen en het Drents museum

Fietsen in Natuurlijk Drenthe

Drenthe wordt gezien als de natuurprovincie van Nederland met haar paarse heidevelden, moerrassen, duinen en bossen. Dankzij de goed begaanbare fietspaden die dwars door de drie nationale parken lopen, is het ook een uitstekende bestemming voor uw fi etsvakantie. Onze fietsroutes nemen u langs diverse hoogtepunten van de provincie zoals het Hunebedcentrum in Borger en natuurlijk fietst u door de schitterende natuur.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Exloo
Op eigen gelegenheid reist u naar Exloo waar u geniet van een heerlijk 3-gangen diner in uw hotel.

location_onExloo - Dwingeloo
Vandaag staat u een dag vol geschiedenis en wetenswaardigheden te wachten. Vanaf Exloo fietst u naar Schoonoord. In Schoonoord kunt u een bezoek brengen aan het openluchmuseum Ellert en Brammert. In dit museum ziet u hoe men in Drenthe leefde en werkte in de periode rond 1900. Over de grote en stille heide van het Nationaal Park Dwingelderveld fietst u naar uw hotel in Dwingeloo. (ca. 55 km)


location_onDwingeloo - Assen (60 km)
De route vanaf Dwingeloo neemt u mee naar het Oermuseum in Diever. Dit museum richt zich op de prehistorie in West-Drenthe.
Vanaf Diever fietst u naar Westerbork waar u een bezoek kunt brengen aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het bijbehorende museum vindt u een tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. Uw eindpunt vandaag is Assen.

location_onAssen - Exloo
De laatste dag van uw fietsvakantie is aangebroken. U keert terug naar Exloo maar natuurlijk via een mooie route. U fietst door het natuurgebied Baolloërveld dat bekend staat om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen. Bij Borger kunt u over het Boomkroonpad wandelen. Dit pad neemt u mee door de toppen van de bomen en zo bekijkt u het bos eens vanuit een heel ander gezichtspunt. In Borger is ook het Hunebedcentrum waar u een kijkje neemt in de prehistorie. In het Drentse landschap staan nog 54 van deze indrukwekkende grafmonumenten. De omgeving van Exloo bestaat uit schitterende heide waar de schapen over de heide lopen en u een schaapskooi in het dorp tegenkomt. Met de aankomst in Exloo is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie door Drenthe. (ca. 54 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Fletcher Hotel De Hunzenbergen ****

Fletcher Hotel De Hunzebergen bevindt zich hooggelegen op de Drentse Hondsrug te midden van bos en heide. Het op een landgoed gelegen hotel beschikt over een mooi terras en restaurant met bar.

Lees meer
Hotel Wesseling - Dwingeloo

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een b...

Lees meer
Best Western Hotel De Jonge - Assen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Fletcher Hotel De Hunzenbergen ****
sluiten
Exloo - Fletcher Hotel De Hunzebergen - Aanzicht hotel
Exloo - Fletcher Hotel De Hunzebergen - Lounge
Exloo - Fletcher Hotel De Hunzebergen - Terras
Exloo - Fletcher Hotel De Hunzebergen - Tuin
Exloo - Fletcher Hotel De Hunzebergen - Kamer

Ligging

Fletcher Hotel De Hunzebergen bevindt zich hooggelegen op de Drentse Hondsrug te midden van bos en heide. Het op een landgoed gelegen hotel beschikt over een mooi terras en restaurant met bar.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en bieden uitzicht op de oprijlaan van het landgoed of op de achterzijde van het park. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Hotel Wesseling - Dwingeloo
sluiten

Algemeen

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Best Western Hotel De Jonge - Assen
sluiten

Algemeen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad
of douche en toilet
checkhalfpension vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Exloo naar Dwingeloo
checkBagagetransport van Dwingeloo naar Assen
checkBagagetransport van Assen naar Exloo

Fietshuur:
Als u niet zelf uw fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
De fietshuur gaat in op dag 2 vanaf 10.00 uur.