arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Reisnummer: OSNLF02
va. 309,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 09 november 2021
today09 november 2021
(4 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Natuurlijk Drenthe 4 dagen - Individueel
Nederland
 Nationaal Park Dwingelderveld
 Herinneringscentrum Kamp Westerbork
 Assen en het Drents museum

Fietsen in Natuurlijk Drenthe

Drenthe wordt gezien als de natuurprovincie van Nederland met haar paarse heidevelden, moerrassen, duinen en bossen. Dankzij de goed begaanbare fietspaden die dwars door de drie nationale parken lopen, is het ook een uitstekende bestemming voor uw fi etsvakantie. Onze fietsroutes nemen u langs diverse hoogtepunten van de provincie zoals het Hunebedcentrum in Borger en natuurlijk fietst u door de schitterende natuur.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Exloo
Op eigen gelegenheid reist u naar Exloo waar u geniet van een heerlijk 3-gangen diner in uw hotel.

location_onExloo - Dwingeloo
Vandaag staat u een dag vol geschiedenis en wetenswaardigheden te wachten. Vanaf Exloo fietst u naar Schoonoord. In Schoonoord kunt u een bezoek brengen aan het openluchmuseum Ellert en Brammert. In dit museum ziet u hoe men in Drenthe leefde en werkte in de periode rond 1900. Over de grote en stille heide van het Nationaal Park Dwingelderveld fietst u naar uw hotel in Dwingeloo. (ca. 55 km)


location_onDwingeloo - Assen (60 km)
De route vanaf Dwingeloo neemt u mee naar het Oermuseum in Diever. Dit museum richt zich op de prehistorie in West-Drenthe.
Vanaf Diever fietst u naar Westerbork waar u een bezoek kunt brengen aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het bijbehorende museum vindt u een tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. Uw eindpunt vandaag is Assen.

location_onAssen - Exloo
De laatste dag van uw fietsvakantie is aangebroken. U keert terug naar Exloo maar natuurlijk via een mooie route. U fietst door het natuurgebied Baolloërveld dat bekend staat om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen. Bij Borger kunt u over het Boomkroonpad wandelen. Dit pad neemt u mee door de toppen van de bomen en zo bekijkt u het bos eens vanuit een heel ander gezichtspunt. In Borger is ook het Hunebedcentrum waar u een kijkje neemt in de prehistorie. In het Drentse landschap staan nog 54 van deze indrukwekkende grafmonumenten. De omgeving van Exloo bestaat uit schitterende heide waar de schapen over de heide lopen en u een schaapskooi in het dorp tegenkomt. Met de aankomst in Exloo is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie door Drenthe. (ca. 54 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel de Meulenhoek ***

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.

Lees meer
Hotel Wesseling - Dwingeloo

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een b...

Lees meer
Best Western Hotel De Jonge - Assen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Hotel de Meulenhoek ***
sluiten

Ligging

Hotel Restaurant de Meulenhoek is gelegen temidden van de heide en bossen. Het beschikt over een terras en restaurant.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Hotel Wesseling - Dwingeloo
sluiten

Algemeen

Hotel Wesseling staat bekend om haar persoonlijke gastvrijheid en biedt modern comfort. Het hotel ligt in het centrum van Dwingeloo en beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn alle voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Best Western Hotel De Jonge - Assen
sluiten

Algemeen

Het Best Western Hotel De Jonge ligt in hartje Assen. Het beschikt over een restaurant met een ruim terras. De ruime kamers zijn voorzien van een zithoekje, gratis koffie- en theefaciliteiten, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+19foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad
of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
check2 x diner
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Exloo naar Dwingeloo
checkBagagetransport van Dwingeloo naar Assen
checkBagagetransport van Assen naar Exloo

Fietshuur:
Als u niet zelf uw fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
De fietshuur gaat inop dag 2 vanaf 10.00 uur.

Verschillende fietsniveaus
Onze fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes. Wij bieden fietsreizen aan op drie verschillende niveaus:


Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.


Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.


Fietsroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.